Palmeiras se po více než 20 letech stává brazilským mistrem

28.11.2016, 10:53
Aktuality
Zelená část brazilského města Sao Paulo po dvaadvaceti letech konečně zase ožila. Palmeiras se po nedělní výhře 1:0 nad Chapecoense vrací na ligový piedestal a připisuje si na konto rekordní deváté mistrovské vavříny. Santos se může pochlubit osmi...

Roku 1994 se v Palmeiras sešla neodolatelná parta. Roberto Carlos, César Sampaio, Flávio Conceição a konečně 22letý Rivaldo (tři góly ve dvou finálových zápasech s Corinthians) se ukázali být zárukou úspěšné obhajoby a již osmého titulu pro tradiční klub.

Od té doby však zelení podezřele dlouho mlčeli, ba dokonce zaznamenali dva pády do druhé ligy. K úplnému zotavení jim pomohly až peníze milionáře a klubového prezidenta Paula Nobreho.

Teprve nyní pak Palmeiras znovu našlo také svůj talisman přímo na hřišti, a to v teprve 19letém Gabrielovi Jesusovi, který si v průběhu tohoto roku zajistil 27milionový přesun do Manchesteru City a následně v srpnu dopomáhal brazilskému výběru k prvnímu zlatu z olympijských her.

Zatímco v Rio de Janeiru se Gabriel Jesus trochu trápil, pro Palmeiras byl hbitý forvard zcela nepostradatelný a s dvanácti zářezy dokonce vévodil listině střelců Alviverde. V lednu se pak finalista loňského mistrovství světa do 20 let připojí k Citizens.

Gabriel Jesus však není jedinou významnou postavou kabiny. Bývalá opora Bayernu Mnichov Zé Roberto se ve 42 letech stal nejstarším vítězem Campeonata Brasileiro v historii, když se dočkal po neúspěšných pokusech s Flamengem, Santosem a Grêmiem.

A absolutorium zaslouží také trenér Cuca, jenž k tomuto titulu může z nedávné doby přidat i triumf v Poháru osvoboditelů s Atléticem Mineiro (2013).

Autor: Tomáš Daníček / foxsports.com, dailymail.co.uk

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

33.pro Druhý titul v květnu !!!

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Zé Roberto ten ještě hraje jo.

Reagovat
Lifted

tvl taky jsem čuměl, fakt že jo

Reagovat
johan14

Pekný koniec kariéry, ktovie, či hral základ. V 42 rokoch

Reagovat
B3n

Na TM píšou, že odehrál 15 zápasů v lize.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
pawelFCB

borec

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je vidět, že když drží zdraví a v noze to máš ,,,

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Ten tym z 94 musela bejt strasna radost sledovat

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je nadhera! nejveci sympataci co se tyka sao paula.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele