Palermo pokračuje ve střídání trenérů, neuspěl ani Novellino

11.04.2016, 20:19
Aktuality
Další kapitolu má od dnešního dne příběh o Palermu a jeho trenérech. Sicilský klub pravidelně střídá kormidelníky a do seznamu neúspěšných se nyní přiřadil i Walter Novellino, který u týmu vydržel pouhý měsíc, po jeho odvolání na svou funkci rezignoval asistent Giovanni Tedesco...

"Mohu potvrdit, že jsem byl propuštěn. Jsem velmi smutný a zklamaný. Chci poděkovat hráčům, fanouškům a vedení," sdělil v rozhovoru pro Calciomercato.it Novellino.

Letošní sezonu na lavičce Palerma začínal Giuseppe Iachini a k týmu se následně vrátil, aby byl propuštěn po pouhých třech zápasech. A nejednalo se o jediné změny, jelikož v uplynulých měsících se u týmu vystřídali i Giovanni Tedesco, Guillermo Barros Schelotto, lodivodi rezervy a Davide Ballardini, posledně jmenovaný by se nyní do funkce měl vrátit.

Palermo nevyhrálo už v jedenácti zápasech v řadě a tabulkou se propadlo až na sestupovou osmnáctou příčku. Stejný počet bodů (28) má rovněž sedmnácté Carpi, o jeden bod méně pak Frosinone (27), šestnácté Udinese naopak šest kol před koncem disponuje šestibodovým náskokem.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (23)

Přidat komentář
Delsemela

k tomuto článku to nepatří,ale chci se s Vámi podělit o:

Tak jak jsem Vám slíbil, píšu zde menší:-) report z víkendové zahraniční cesty.

Přes Německo, poté Švýcarsko se zastávkou v Luganu, přes italské město Como jsme dorazili do cíle naší cesty a to do italského Milána na zápas dvou slavných italských týmů AC Milan vs Juventus Torino.

Počasí bylo docela proměnlivé a to zejména ve Švýcarsku,kde se vyskytoval na některých místech i sních,ale čím dále jsme se blížili do Milána,tak se nám začalo vyjasňovat a nakonec z toho bylo krásných 15-17 stupňů a super sluníčko. Ještě před Milánem jsme měli zastávku ve švýcarském superměstečku Lugano,které bych označil za takové helvétské Monako. Takřka neuvěřitelný komfort na každém rohu, tolik Ferrari, Porsche na jednom místě jsem ještě neviděl. O obchodech ani nemluvě,prostě velmi bohatý kraj. Jinak v celém Švýcarsku opravdu nikde ani smítko, čistota a pořádek jako základ. V Miláně už jsem jednou byl,takže město jsem měl celkem dobře prošlé,nyní jsem se tedy soustředil na neprobádané území tohoto velkoměsta. Samozřejmě jsme museli vidět katedrálu Duomo, operu La Scala, milánský velkolepý hrad atd....opravdu velmi pěkná podívaná.

Cíl naší cesty byl ale zejména fotbal Emotikona smile. Asi dvě hodiny před utkáním jsme spatřili brány velkolepého stadionu San Siro a pomalu se začali těšit na velkolepou podívanou. Stadion byl takřka vyrodán, nemám zprávy o celkovém počtu diváků,ale blížilo se to k 80 tisícům italských fotbalových fanatiků včetně nás....

A že se bylo na co dívat !!! Italský fotbal znám svou propracovanou obranou, taktikou a technickou stránkou hry nám tentokráte nabídl opravdu parádní podívanou ! Jako první mě zaujala nenávist radikálních táborů obou mužstev, když na sebe již hodinu před výkopem sprostě pokřikovali a ukazovali kdo je tady pánem".

45 minut před utkáním vyběhli domácí miláčci za bouřlivého aplausu,již téměř vyprodané stadionu.

Poté přišel obrovský pískot,to když vyběhli borci v černobílém. Po rozcvičení přišlo na řadu představování obou táborů. První šel na řadu Juventus, šílený pískot patřil zejména trenerovi Alegrimu,kterého hlásili jako posledního v řadě (pozn. 3 roky trenoval Milán). Hlasatel se poté dostal do totální extáze, protože přišla na řadu představovačka domácích miláčků týmu AC Milan. Chybělo nějakých pět minut do začátku,když se spustilo nádherné choreo na protější tribuně, podpořené emotivním sestřihem na obou velkých obrazovkách stadionu. Vše bylo k uctění památky smrti Cesare Maldiniho (84 let minulý týden úmrtí),který byl odchovanec,hráč, trenér týmu AC Milan jakožto obrovská legenda historie klubu. V ten samý moment se spustilo i choreo na radikální tribuně milánských tifosi, dohromady to byla opravdu krásná podívaná(viz video)

Jde prostě vidět,kde fotbalové choreo vzniklo a kde to má váhu.

K samotnému utkání můžu říct,že opravdu nenudilo !!! Co jsme si přáli na našem výjezdu se do puntíku splnilo! Hlavně jsme prostě chtěli koření fotbalu a to goly a k tomu pěknou hru, to vše jsme dostali....

První půlku byl jasně lepší AC Milan, který dostal do vedení obránce Alex po rohu agilního Balotelliho,který je fotbalista od pána boha,leč jeho povaha ho prostě sráží dolů. Ale v tomto utkání ukázal,jak velký hráč to je,když se mu chce a když se mu daří ! Neskutečný moment předcházel první brance,kdy Balotelli zahrával trestňák(který kopl bravurně k pravé tyči), jenže italský golmanský fantom Gigi Buffon ho vychytal a k tomu dorážku navrch. Fantastický fotbalový moment z obou stran, Gigi Buffon ukázal jak velkým hráčem je, prostě numero uno, dle mého nejlepší golman historie fotbalu !!! Zpět ke hře: Juve začal trošku kousat, vypramenila z toho nakonec golová situace,kterou založil Buffon přes Moratu doputoval balon k Mandžukičovi,který neomylně zavěsil na druhou stranu branky ! V té chvíli se o mě pokoušel infarkt,byl jsem prostě v extázi !!!

Na nějaké argumenty vedoucího zájezdu,aby jsme moc neslavili branky a neukazovali na obdiv bíločerný dres(hrálo se v Miláně) jsem na to z vysoka hodil bobeček a radoval se jako dítě! Ještě že kolem mě to bylo fanouškovsky promíchané,tudíž jsem první branku turínského velkoklubu slavil v totálních emocích a plácal si s dalšími Italy fandícími staré dámě. Juve měl ještě další obrovskou šanci ,to když perfektně zahraný trestný kop dal božský Paul Pogba do pravé tyčky...Do šaten se tedy šlo za stavu 1:1. Druhá půle začala opět náporem domácího mužstva. Balotelli měl opět nepříjemné střely a docela dost hrozil. Z náporu vyústila situace kdy opět Balotteli dorážel balon takřka do prázdné branky,ale opět mu tam strčil rukavice neuvěřitelný Buffon a míč vytěsnil na břevno, další dorážka do branky už neplatila,protože si Mario pomohl rukou. Od této chvíle převzal Juventus jasně otěže zápasu! Byl jasně lepší zejména ve středu pole,kde milánský kolos prostě spal.

A tak přišel trest. Pogba fantastickým způsobem zpracoval balon na prsa a poté parádním koníčkem prostřelil Donarrummu. Juve byl celkově lepším týmem,zejména v záložní řadě. Zápas jsme měli plně pod kontrolou a dohráli jsme ho prostě profesorským stylem. Z hráčů bych vyzdvihl na straně Milána Balotelliho, Kucku, Montoliva a na straně Juve Buffona, Morattu, Sandra a Ruganiho. Když to shrnu,tak jsme viděli 3 goly, tyčku,břevno ...famozní choreo, parádní italské chorály atd čili opravdu obrovská spokojenost.

Co je prostě totálně nevšední a co nejde popsat je italský fotbalový temperament,atmosfera při utkání byla naprosto úžasná, to se ale prostě nedá popsat,to musí člověk zažít !!! Jakožto velký příznivec italské kopané jsem byl tedy velmi potěšen a snad v budoucnu opět zavítám do tohoto fotbalového ráje(nejlépe do Turína), do naprosto jiného fotbalového myšlení a kultury a celkově života jako takového.

Calcio per sempre

eterno bianconero

Reagovat
smazaný uživatel

tl;dr

Reagovat
Melchior

Byl jsem se Sportsen loni v létě na Inter - Juve a taky jsem odešel spokojen Jen škoda, že tehdy se už o moc nehrálo (plánoval jsem, že to bude jeden z těch zápasů, kde se bude rozhodovat o titulu, ať už tam, nebo na dálku s někým jiným)

Reagovat
ZB 07

Dokonce i "sních"

Jinak ale opravdu skvělý report, sám už jsem také pár podobných zahraničních zápasů navštívil a v porovnání s Českem je to úplně jinej svět..

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, taky mi to vykozlilo smíh na rtech. Jinak dobrý report.

Reagovat
Tomanatura

pekny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho mohl být hezký článek od čtenáře.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a prosím, kde je odkaz na to video?

Reagovat
smazaný uživatel

koho to zajima.. taliani su smiešny ofinkari ..všeobecne fotbalisti s ofinkami smiešnymi a krehkymi zadkami s falošnymi hodinkami Richard Mille jak Neymar ... hahaha s cikulou na hlave zmastenou haha ... HoKeJ 4 Eva , NFL RulEs ...chlapci klaunovy fotbalisti so smiešnymi tetovaniami s napismy v smiešnych pismach ... haha daju si napisat na ruku ad aspera per astra a only god can judge me ....ha hahaha ... a leo messi taky šmelinar so smiešnou škvrnou na nohe .... ha ha sedlaci nevzdelany su futbalisti všetci s rovnakymi undercut učesmi aj do zadku si davaju to nie je tajomstvo mnohy su homoši haha ..vyholene cikule a nohy maju ...

Reagovat
Posledni Kovboj

tl;dr no one cares

Reagovat
Kincl

Jsem si chvíli myslel, že je to CHarlie Sheen :D

Reagovat
smazaný uživatel

To spis jeho bracha..

Reagovat
Azazelo RD

Radši bys měl přestat šňupat ten sních.

Reagovat
smazaný uživatel

El bunda mozna

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonce sezony vymeni jeste aspon 2x

Reagovat
smazaný uživatel

Městečko Palermo

Reagovat
Murtago

Reagovat
Znalec

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych ten flek bral. :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele