Oxlade-Chamberlain přestoupil z Arsenalu do Liverpoolu

31.08.2017, 13:49
Aktuality
Liverpool hlásí zvučnou posilu. Reds se před uzavřením přestupového okna dohodli s Arsenalem na příchodu Alexe Oxlade-Chamberlaina, za kterého do Londýna poslali 35 milionů liber...

Čtyřiadvacetiletý anglický reprezentant odstartoval svoji kariéru v Southamptonu, odkud se před šesti lety jakožto jedna z největších nadějí stěhoval do londýnského klubu.

Oxlade-Chamberlain zpočátku nenastupoval za Arsenal pravidelně, spíše plnil roli náhradníka, to se změnilo až během uplynulých tří sezóny, kdy začal nastupovat častěji.

Žádaný univerzál se však během uplynulých týdnů opakovaně dostal do spojení s odchodem, zájem o jeho služby měla mít zejména Chelsea, její nabídku, stejně jako nabídku Arsenalu na prodloužení kontraktu, ale 24letý hráč odmítl a nakonec se stěhuje do Liverpoolu.

Ve svém novém působišti 24letý hráč uzavřel kontrakt na následujících pět let a týdně si přijde na 120 tisíc liber. "Nebylo to snadné rozhodnutí, aby Alex opustil jeden velkoklub a zamířil do druhého, měl jistě další nabídky, ale jsem potěšený, že se rozhodl pro Liverpool," pochvaluje si novou akvizici manažer Jürgen Klopp, pro kterého jde o čtvrtou letní posilu.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (379)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele