Opava se do první ligy vrátí v brněnském azylu

12.06.2018, 18:52
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (48)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tolik let chtějí postoupit do ligy a nebyli schopni ten vyhřívaný trávník udělat?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bys dělal investice za x milionů, aniž bys měl jistotu, že postupuješ? Nehledě na to, že při městských zakázkách je potřeba dělat výběrové řízení, které taky chvíli trvá.

Reagovat
Frantszek

Reagovat
ratusek

Věděli to po podzimní části, měli půl roku na to si vše krásně nachystat, vyprojektovat, vysoutěžit aa během měsíce zrealizovat. ne to řešit až teď

Reagovat
smazaný uživatel

Co věděli po podzimní části? Že postoupí? Myslíš, že by zastupitelstvo schválilo vypracovat projekt bez jistoty postupu? Já se jich nechci zastávat, ale snažím se na to dívat i z druhé strany.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hiko

Ošetřit se to dalo, projekt (pokud myslíš dokumentaci) by schvalovala s největší pravděpodobností rada a tolik peněz by určitě nestál. Vysoutěžit by se dalo taky s předstihem s tím, že realizace bude na pokyn od zadavatele, který je podmíněn postupem do první ligy. Pokud by nepostoupili, nic by se nedělalo. Právníci to mohli určitě nějak vymyslet.

Reagovat
smazaný uživatel

Vezmi si ale hypotetickou situaci - město by si nechalo dopředu zpracovat projekt (který zase tak málo nestojí), pak by nepostoupili, projekt by mohli hodit do koše, tohoto plýtvání by se chytla opozice, pak média, a najednou by to někoho dost možná stálo politickou kariéru - to nikdo rozumný neudělá.

Reagovat
Hiko

dokumentaci měli připravenou už z dřívějška, na profilu zadavatele je zakázka vyvěšená v polovině května, jejíž přílohou je vypracovaná PD z dubna 2018 - https://zakazky.opava-city.cz/contract_display_365.html

Reagovat
Hiko

takže pravdu máme tak trochu oba - projekt zadali asi někdy na začátku roku, takže nečekali na úplné 100% rozhodnutí o postupu (stejně o tom nikdo nepochyboval už po několika kolech), ale zase koule na to, aby to objednali ještě dřív, neměli

Reagovat
smazaný uživatel

Já se jim nedivím, taky bych to neudělal, je to relativně hazard..

Reagovat
SuperBanikovec

Postupové ambice má Opava už spoustu let, a když to zvládla hromada týmů ve druhé lize co postoupit tak moc nechtějí, je to pro Opavu ostuda.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Paul Anka

Dvě otázky. 1) Které týmy? 2) Tyto týmy jsou vlastněny městem (popřípadě obcí) nebo mají jiného majitele?

Reagovat
SuperBanikovec

Například Karviná, která je stejně jako Opava ve vlastnictví města.

Reagovat
ondrasch77

To je ta hromada týmů?

Reagovat
SuperBanikovec

Například, je klíčové slovo.... Ale zvládl to i Hradec kterému investice do stadionu taky platí město, zvládl to i Zlín svého času ne? Pode mnou dává hilarious za příklad Jihlavu.

Reagovat
ondrasch77

v předchozí reakci píšeš ..."Postupové ambice má Opava už spoustu let, a když to zvládla hromada týmů ve druhé lize co postoupit tak moc nechtějí".... tak se ptám, kde je ta "hromada týmů ve druhé lize, co postoupit tak moc nechtějí? HK, Zlín i Jihlava chtěli do ligy vždy, co nejdřív...

Reagovat
didosh

Co kurwa slovíčkařích?Chtěli do ligy jakou dobu,dávno mohli mít vyhřívání...Idioti...

Reagovat
ondrasch77

To není žádné slovíčkaření... Napsal větu, v které argumentuje naprostou píčovinou..., ta si to nejdřív pořádně přečti, ať se příště nemusíš zbytečně rozčilovat

Reagovat
SuperBanikovec

Nemyslim si že by takový Hradec měl větší ambice než Opava. Oni tam opravdu chtěli postoupit od doby co se vrátili ze třetí ligy. Ale to je jedno, prostě to podělali, byť jim ten postup přeju.

Reagovat
ondrasch77

Jasně, o.k.... Ale píšeš o hromadě týmů, které moc nechtějí do ligy postoupit..., tak by mě zajímalo, kdo to je

Reagovat
Paul Anka

Zlín i Jihlava jsou vlastněny soukromým vlastníkem. Ale s Karvinou máš pravdu

Reagovat
hilarious

tak proč to třeba Jihlava po postupu bez problému zvládla, udělat vyhřívaný trávník, max tři zápasy na začátku sezony musela hrát venku? tohle je čistej amatérismus

Reagovat
smazaný uživatel

Protože Vysočinu vlastní Vaculík a ne město Jihlava

Reagovat
SuperBanikovec

Ale vlastní i stadion? Drtivá většina stadionu v Česku je ve vlastnictví měst.

Reagovat
SuperBanikovec

https://www.jihlava.cz/orm-rekonstrukce-a-vystavba-fotbaloveho-stadionu-i-etapa-ul-jiraskova-jihlava-vysledek-souteze/d-310614 podle tohoto je to tak, takže i vyhřívání dřív muselo zacalovat město, byť asi ne přímo v tomhle projektu.

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct, jak to bylo s vyhříváním. Dokázal bych si představit, že Vaculík zatlačil na město, ať rozjedou projekt o něco dřív, než byl jistý postup s tím, že na nákladech se bude podílet nebo je uhradí celé. Ale opravdu netuším, jak to bylo.

Reagovat
ondrasch77

Jihlava podle tebe hrála 3 zápasy venku a u Opavy jsou 4 problém?

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
didosh

Reagovat
tnt03

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Ta liga z Brna hned prostě nezmizí. Požár plní sliby

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je možné, že všude mimo ČR jsou schopni ten trávník postavit do 2 měsíců bez problémů? Jako nevím co je na tom tak těžkého, odstranění a vykopani starého je za par dnu, postavení potrubí atd myslím za měsíc by šlo taky a položení nového trávníku je otázka 2 tydnu...jenom u nás v česku to trvá 4 měsíce a ještě to stojí za hovno....

Reagovat
smazaný uživatel

Když něco staví město, kraj či stát, tak to prostě nejde tak rychle jako v případě soukromého vlastníka. To je dan za alespon trochu průhledné výběrové řízení a financování. A to, že všude mimo čr to jde rychleji raději nekomentuji, není to pravda...

Reagovat
smazaný uživatel

No ale je to na úkor sportovních a i fanouškovských ambicí...vlastně i klubových, mohli v letních dnech udělat plno akcí, vyprodat svůj stadion atd. Nechápu, že nějaká smlouva o smlouvě budoucí mezi městem a majitelem nebo tak něco, nejde vytvořit. Navíc v Opavě se postup věděl takřka od května že jo, tak mohli s lecčíms už začít.

Reagovat
Pablos

jenže česká liga je specifická ...moc bych se na to zahraničí neodkazoval.. jen tak jinde ti nebude běhat pak Trávník po trávníku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

1. liga v Brně

Reagovat
REPLIKATOR

Hned na startu naberou ztrátu, kterou už nedoženou

Reagovat
Spalovač šancí

Důsledný simulant Zavadil zase nastoupí v Brně v 1. lize za domácí tým. Tak snad si to Brňáci nenechají ujít

Reagovat
hromdopolice

Tvoje babka je simulant, a ještě k tomu nedůsledný

Reagovat
dave30

V Jablonci dostanou výjimku od UEFA na pohárové zápasy a problém to není (přitom tu větší kapacitu při atraktivním soupeři by potřebovali). Opava výjimku na vyhřívaný trávník nedostane i když to vyhřívání nemusí (ale také může) potřebovat. To nemohli mít náhradní plán pro případ mrazů a ten 1 - 2 zápasy (kdy by bylo vytápění nutné) řešit pronájmem třeba v tom Brně?

Reagovat
Uwe háže buly

Naštěstí ne no. Je to kritérium pro postup.

Reagovat
dave30

Ano, a kritérium pro postup do EL je určitá kapacita hlediště... Proč nemohla Opava dostat 1 rok výjimku a pokud by se udrželi, tak už bez výjimky?

Reagovat
Uwe háže buly

Protože se ty vyjímky neosvědčily, nepamatuješ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele