Olympique Marseille posiluje obranu, přišli Bedimo a Sakai

24.06.2016, 12:00
Aktuality
Olympique Marseille za sebou má mizernou sezonu a v té další se pokusí o návrat do popředí tabulky francouzské nejvyšší soutěže. V úspěšné snaze mu mají pomoci i nové akvizice, v průběhu uplynulých hodin se na jih Francie stěhovali hned dva fotbalisté...

Z Marseille do Monaka tento týden přestoupil 21letý Benjamin Mendy, novými obránci pak jsou Henri Bedimo a Hiroki Sakai.

32letý Bedimo dříve hrával za RC Lens a Montpellier a poslední sezony strávil v Lyonu, kde mu vypršela smlouva. Na svém kontě má jeden mistrovský titul a 222 startů v Ligue 1, v Marseille jako volný hráč uzavřel tříletý kontrakt.

Zdarma přichází rovněž Sakai, který s novým chlebodárcem podepsal ještě o rok delší kontrakt. 26letý japonský obránce si udělal jméno v domovském celku Kashiwa Reysol a poslední čtyři sezony strávil v Hannoveru. Za bundesligový celek stihl přes sto ligových zápasů, v uplynulé sezoně se ovšem týmu nedařilo a vše skončilo sestupem do druhé ligy.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě spíš zajímá jak si Synot liga rozebere hráče z PL.Kdysi byl takovej scénář v CSM Lukaku s Payetem do Teplic a jedem na titul

Reagovat
smazaný uživatel

Bedimo do Marseille ? fanoušci ho zabijou

I když Valbuena :D

Reagovat
Israha

Mezi OM a OL nijak velká rivalita není. Konkurenti na pozici silných tradičních klubů, ale nic víc. Valbuena dostával sodu proto, že vyhlašoval, že ve Francii nikde jinde než v Marseille hrát nebude, tvářil se jako největší srdcař, a pak po roce zdrhl do Lyonu...Morel za stejný přestup žádný velký hate neschytal, nehrál si na žádného klubistu.

Reagovat
Rudnevs

Kto za Sakaia?

Reagovat
Rudnevs

Inak dvaja hráči by sa mohli vrátiť späť do Nemecka: Toni Kroos do Bayernu a Jeferson Farfán do Frankfurtu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokiaľ sa Farfán vráti do BL tak už nebude taký dobrý ako v Schalke. V emirátoch je príliš teplo narozdiel od Nemecka tak by sa musel prispôsobiť klíme a pochopiteľne ligy porovnávať nemôžme a nebudeme. Pre Olympique je Sakai skvelá posila, rovnako ako Bedimo. Mohli by sa vrátiť do ligy majstrov,môj najobľúbenejší tým L1...

Reagovat
Rudnevs

Aj tak to je jedno, Farfána aj Kroosa už vyvrátili.

Reagovat
smazaný uživatel

Noo tak o oba kraje obrany se postarali hezky

Reagovat
veikko

Bedima znám jenom podle jména, takže mi někdo povolanější řekněte, jestli se vyplatí Marseille 32letý Afričan?

Reagovat
Langi

v Lyonu ho celkem v pohodě posadil Morel, ze kterého se tady ještě před rokem dělal totální tragéd...takže asi tak...jinak jako mě Bedimo často zklamal přístupem, a i výkonnost mu šla letos rapidně dolů

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud vím, většinou to bylo vinou zranění ne? tuhle sezonu byl fakt hodně zraněný. Lyonu jsem ho docela záviděl většinou, samozřejmě radši bych si nechal Mendyho, i když ten byl minulou sezonu individualne snad nejhorší článek obrany, takže věřím že když bedimo nebude zraněny tak horší to určitě nebude.

Reagovat
Langi

jako jak jsem měl možnost je v téhle sezóně oba sledovat, tak budou zhruba na podobné úrovni...byť popravdě mě osobně přišel Morel často lepší...Bedimo byl víc zraněný to je pravda, ale když hrál, tak to letos už nebyla žádná sláva...jako do základu to určitě není, i vzhledem k těm zraněním

Reagovat
smazaný uživatel

Mě Morel například za celé své účinkování v Marseille nikdy nepřišel zlým hráčem, jediný co se mu stávalo byla z času na čas nějaká "Morelovina" kdy udělal fakt nějakou stupidní chybu a byl z toho gol, ciste na jeho triko. Ale realně takovej vypadek ktery stal gol navic a v horsim pripade body se staval tak jednou, dvakrat do sezony.. to se stane prostě, šlo o to, že on nikdy nebyl vyrazný, byl levný, žádná extra třída, ničím extra nezaujal ani na hřišti ani v kabině, a víš jak to v Marseille chodí, prostě se z něho najednou stal obětní beránek kdykoliv se neco nedarilo.

Reagovat
Israha

Reagovat
juninho8

OT: Vedení Lyonu začalo hledat náhradu za Samuela Umtitiho, který má namířeno do Barcelony. Vzniklou mezeru v defenzívě francouzského celku by mohl zacelit Emanuel Mammana, teprve 20letý Argentinec hraje za River Plate, s nímž má smlouvu ještě na tři roky.

Podla FM-ka by to bola parada ale este som ho veru nevidel hrat pre mna neznama....moze to byt druhy Doria...

Reagovat
lampard8

dle mě absolutní blbost přivést do týmu 20letýho argentince s tamní ligy a dát ho do základu místo Umtitiho. Jednoznačně bych se zaměřil na někoho z Evropy, nejlépe z Francie - Aissa Mandi, N'Koulou (vypršela mu smlouva myslím) nebo Florentin Pogba (nerálné, jelikož je ze Saint-Etienne )

Reagovat
Langi

Mandi ale ten argentinec by nemusel byt marny

Reagovat
juninho8

Mandi a argenbtinec ako backup....to by bol ideal

Reagovat
juninho8

Obránce Aïssa Mandi má namířeno z Remeše do Betisu. Oba kluby jsou blízko k uzavření dohody, španělský celek by měl zaplatit čtyři miliony eur. skoda reci...4 mega...ako zadarmo

Reagovat
Langi

Reagovat
lampard8

Jeremy Menez v hledáčku Monaka a Marseille. Samozřejmě Lyon opět nikde, přitom takový striker by se hodil jako sůl. Aulasi, ty si stále na dovolený????

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Mít na hřišti s Thauvinem ještě tohohle...sbohem týmová hro.

Reagovat
Godwinson

Ta představa je dokonalá

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zase mi prijde že je to pořád největší a nejosvědčenější jméno ktery Labrune může sehnat. Koura z Nimes jako jasná jednička na hrot určitě být nemůže.

Reagovat
Langi

ten zmrd jo? Kde je mu vubec konec aktualne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele