OLOMOUC V POHÁRU UEFA KONČÍ

30.09.2004, 22:24
Aktuality
Dnes se v devatenáct hodin na Andrově stadionu v Olomouci střetla v odvetě 1. kola Poháru UEFA domácí Sigma se španělským klubem Real Zaragoza. Před čtrnácti dny prohrála Olomouc ve Španělsku 0:1, což znamenalo, že postupové naděje nebyly ztraceny…

Že by to Sigmě mohlo vyjít, nasvědčovaly výkony z posledních dvou ligových utkání, které se odehrály po prvním zápase v Zaragoze. Nejprve zvítězila Olomouc ve Zlíně 2:0 a pak doma porazila Blšany 1:0. V tabulce tak Olomouci zatím patří třetí příčka. Ovšem ani Zaragoza si nevedla v Primera División zle. Sice prohrála v Barceloně 4:1, ale dvakrát dokázala zvítězit v poměru 4:3 nad Albacete a Levante. Španělé tak v lize okupují slušnou sedmou pozici.

Celé utkání měl v rukou chorvatský arbitr Zeljko Širič. A hned od prvních minut byl svědkem překvapivého náporu hostů. V 7. minutě to už diváci nevydrželi a odměnili domácí hráče pískotem za příliš pasivní hru. Jakoby to Sigmu vyburcovalo a v 11. minutě si mohli domácí příznivci zakřičet "góóól". David Kobylík zahrával přímý kop z kraje hřiště ze vzdálenosti dvaceti metrů, míč se dostal k volnému Martinu Hudcovi a ten se hlavou nemýlil. Ztráta z prvního zápasu byla smazána a to zápas ještě ani pořádně nezačal. O tři minuty později mohlo být ale zle. Savio také zahrával přímý kop, brankář Vaniak míč neudržel, ale na druhý pokus se ho stačil včas zmocnit. V následujících patnácti minutách byla znát obrovská snaha Zaragozy po vyrovnání. Velmi aktivní byl brazilský útočník Savio, ale obrana domácích držela. V závěru první půle se pak dostávali do přečíslení i domácí a byli za to odměněni skandovaným potleskem. Na skóre se však již nic nezměnilo, po prvním poločase vedla Olomouc 1:0.

Hned po úvodním hvizdu druhého poločasu chybovali hosté v rozehrávce a Babnič se řítil sám na brankáře, ale tísněný zakončil nepřesně. V 51. minutě se domácí dostali do rychlého protiútoku, Babnič dostal míč do uličky, ale byl sražen brankářem hostí. Rozhodčí neváhal odpískat pokutový kop, ke kterému se postavil David Kobylík a bombou doprostřed branky zvýšil na 2:0. V tu chvíli postupovala olomoucká Sigma, což si náležitě domácí publikum užívalo. V 59. minutě mohla Zaragoza snížit, ale skvěle se blýsknul Vaniak po střele Gallettiho. V 63. minutě naopak mohla Olomouc stvrdit postup, Randa si narazil míč s Babničem, ale je zakončení nemělo patřičný důraz. Zaragoza vstupovala do poslední dvacetiminutovky s obrovským náporem, ale domácí držel nad vodou skvělými zákroky famózní Martin Vaniak. V 78. minutě se však hosté dočkali, když Sorianovu střelu tečoval před Vaniakem jeden z domácích obránců. Bylo to 2:1 a najednou postupovala Zaragoza, ale ještě nebylo vše ztraceno. To by ovšem nesměla přijít hned za minutu další pohroma. Po Villově střele si dal vlastní gól Martin Hudec. Po tomto šoku se však Sigma ještě snažila útočit, ale už to nešlo. V pohodě dohrávající Španělé, ještě v 86. minutě zatloukli poslední hřebíček do olomoucké rakve, když po pravé straně utekl Galletti a Javi Moreno využil centr ve vítězný gól. Zaragoza tak zvítězila i ve druhém utkání, tentokrát 3:2 a po celkovém skóre 4:2 postupuje do 2. kola Poháru UEFA, kde se bude poprvé hrát ve skupinách.

Je to obrovská škoda, Sigma měla zápas skvěle rozehraný a chybělo jen dvanáct minut, aby udržela výsledek 2:0. Fotbal je však už takový a už mnohokrát ukázal, že se hraje až do devadesáté minuty, a proto je to nejkrásnější hra na světě.

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

Věřil jsem Sigmě více než Baníku, také měla i přes konečný výsledek blíže k postupu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele