Ohledně situace kouče Itálie nejsou žádné novinky, říká Tavecchio

25.02.2016, 11:01
Aktuality
Až další týdny a měsíce dají odpověď na otázku, zda bude Antonio Conte pokračovat ve funkci hlavního trenéra italského národního týmu. Některá média před několika dny informovala o jeho jednáních s londýnskou Chelsea, na to nyní zareagoval šéf svazu Carlo Tavecchio...

Chelsea v průběhu sezony propustila Josého Mourinha a na jeho místo nastoupil Guus Hiddink. Tisk pak přišel s informacemi o chystaném odchodu zkušeného Nizozemce do důchodu a možném příchodu Conteho, podle některých zpráv mezi oběma stranami dokonce mělo dojít k dohodě.

"Nejsou žádné novinky, nic se pro nás nezměnilo," nechal se slyšet Tavecchio.

46letý Conte za sebou má úspěšné působení v Juventusu a italskou reprezentaci vede od léta 2014, smlouva mu ovšem běží jen do konce letošního evropského šampionátu ve Francii. Tavecchio už v prosinci prozradil, že by si přál další setrvání současného kormidelníka.

"Jsem si jistý, že kontrakt prodlouží, je jako můj syn. Každopádně pokud se rozhodne podívat se jinam, najdeme odpovídající náhradu. Fakt, že se už rok učí anglicky, není žádným šokem. Dnes je znalost tohoto jazyka oprávněná," řekl před dvěma měsíci Tavecchio.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Conte by byl pro Čukotku hodně dobrým trenérem.

Reagovat
Mrvinho

Jo jo, to je vždycky u každého jasné už při spekulacích jestli to bude dobrej trenér pro ten tým nebo ne

Reagovat
icka

Taliani ..co jsou jeho prednosti/slabiny? Diky

Reagovat
smazaný uživatel

Mezi jeho přednosti patří robustní postava a velká fyzická síla. Dále bych mezi jeho přednosti určitě zařadil vysokou herní inteligenci.

Jeho slabinou je hlavně rychlost (nebo spíš pomalost), ta je způsobena výše zmíněnou robustní postavou a také přibývajícím věkem.

Suma sumárum, myslím že by byl pro Chelsea obrovským přínosem.

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle kdyz pujde do Chelsea...budou radi, kdyz se kvalifikuji do LM, on se proste do PL nehodi, maximalne ta Italie...

Reagovat
M0rb1D4S

Jsem rád, že nám tak sofistikovaný názor řekl fanoušek, který o něm nic neví.

Reagovat
smazaný uživatel

ja vim ze trenoval Juve a ziskal s nim 3 tituly, supercupy a pod. ... ale nevim si ho predstavit v anglii

Reagovat
kylo ren

Reagovat
smazaný uživatel

italove se do PL nehodi, viz. Giacherini, Davide Santon atd. ... mozna tak Graziano Pelle

Reagovat
juveforever

hej aj Ranieri je na prd ako všetci vidíme. nechcem furt vychvalovať talianskych trénerov ale sú roky trénerská špička a určite nemajú problém sa presadiť v hocijakej lige

Reagovat
smazaný uživatel

pouze Ranieri

Reagovat
smazaný uživatel

Gianfranco Zola.

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho

Reagovat
10

tak to víš všechno potřebný pro vytvoření podobnýho názoru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Emmett Brown

Maximálne

Reagovat
Talker

Spekuluje se, že Conte chce sebou do CFC přivést ještě Sabatiniho na pozici Technical director. Tak jsem zvědavej, jak to dopadne...

Emenalo nabízel svojí rezignaci už při příchodu Mourinha, ale Roman ho pustit nechtěl. Tak uvidíme, jestli ho bude chtít udržet, i když by se připojil Sabatini.

Reagovat
10

technical director má u vás jaký kompetence, resp. co ta role přesně obnáší?

Reagovat
Talker

To je otázka - podle mého je to víceménně to samé, co dělá Sabatini teď.

On to teď dělá Emenalo, je to pozice, která zastřešuje kompletně fotbalové věci - od juniorských úrovní, scoutingu, vyjednávání o hráčích (kdy se už pravomoci dělí s jinými) atd.

Reagovat
Talker

Spíš je otázka, jak se bude tvářit na to Roman - Emenalo je jeho pravou rukou, takovou pojistkou, že ví, co se v týmu děje, důvěřuje mu - když je fotbalový problém, tak jde prostě za ním.

Takže uvidíme, jestli bude ochotný ho nechat jít, případně jak by se oba (Sabatini, Emenalo) tvářili na rozdělení pravomocí (Emenalo všechno po U-21, včetně hostovaček, Sabatini A-tým a posily do A-týmu), případně povýšit Emenala, aby to zastřešoval a Sabatini to řídil přímo?

Reagovat
10

Saba se do Chelsea vůbec nehodí, on pracuje úplně jinak. Ani s ohledem na ty role mi to s Contem moc dohromady nesedí, to spíš s sebou Antonio vezme Orialiho.

Reagovat
Talker

Říkám, ono se o tom spekuluje. Kolik je na tom pravdy (a jestli vůbec má přijít Conte nebo ne), to je otázka.

On dělá co teď Sabatini, respektive jak pracuje, že by se k nám nehodil?

Reagovat
smazaný uživatel

Saba má na starosti mercato se vším všudy. Jeho doména je jihoamerický trh, kde má spoustu scoutů a přeplácení za domácí hráče. Výborný hledač talentů, co se týče stavby kádru, tam má velké mezery, skupuje houfy děcek, a čeká se na nového Tottiho nebo Batistutu atd.. Neumí řešit krize v kádru.

Ale taky to byl on, komu poslední den mercata nabídli Pjaniče za 11, kdo ,,přeplatil" Man Utd za Kevina (myslím, že 18 - nepovažuji to za hodně v jeho případě). Marcos, Benatia, udělal i výborné kupy. On ale podle mě není ten typ pro Chelsea. Vám tak Brancu nebo někoho.

Obecně, je málo tvrdý ve vyjednávání, třeba s Radjou se sebou nechal vyjebat grandiózně.

Reagovat
smazaný uživatel

Sabatini buď prodlouží o rok, pokud ho Palotta přemluví, ale je hodně pravděpodobné, že si vezme rok volna. Podle jeho slov je fyzicky a psychicky vyčerpaný. Určitě půjde do Chelsea, kde ještě bude dělat pohunka Emenalovi

Reagovat
smazaný uživatel

To Radja je pravděpodobnější, ale doufám, že ho nepustí.

Reagovat
M0rb1D4S

Tak pro ně se nic měnit nemusí. On má kontrakt do konce EURA a pak si může dělat co chce.

Reagovat
PP

Je nějaká možnost, že by to Hiddink prodloužil třeba o rok? Na rovinu - během pár zápasů vtisknout vítěznou mentalitu týmu, který byl půl roku zašlapaný do blata je obdivuhodné..

Reagovat
Mrvinho

OT: Buon Compleanno Gigi Už je mu 17..

Reagovat
Murtago

už se z něj pomalu stává zkušený matador

Reagovat
smazaný uživatel

Do Číny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele