Ofenzívu Sevilly vyztuží ještě spasitel Toulouse Ben Yedder

30.07.2016, 15:02
Aktuality
Kromě Luciana Vietta se mezeru po Kévinu Gameirovi v Seville bude pokoušet zacelit také Wissam Ben Yedder z Toulouse. Autor 17 branek v minulé sezoně Ligue 1 se má do Andalusie přesunout zhruba za devět milionů eur a podepsat dlouhý, pětiletý kontrakt. Sama Sevilla na twitteru oznámila, že už čeká akorát na prohlídku...

S odchodem 25letého útočníka s tuniskými kořeny se počítalo delší dobu. Sám hráč v květnu avizoval, že za Toulouse odehrál svůj poslední zápas, a o jednání Sevilly s francouzským celkem se poprvé psalo již koncem června.

Wissam Ben Yedder nyní Toulouse opouští jako nesporný hrdina uplynulého ročníku, ale také střelecký rekordman fialových v celých dějinách Ligue 1. Do historických análů se Ben Yedder zapsal vyloženě na poslední chvíli: svou 63. trefu přidal až v závěrečném kole při výhře 3:2 nad Angers.

Ben Yedder takto Toulouse vydatnou měrou pomáhal ke konečné záchraně o pouhý jeden bod. Nebýt jeho gólů, tak TFC bezesporu sestoupilo. Však jich nevzrostlé číslo 20 jenom v jarní části sezony nasázelo rovnou třináct.

Ještě roku 2012 byl tehdy 21letý Ben Yedder ve Francii poměrně neznámou veličinou. Za Toulouse si odbyl všehovšudy devět startů a všechny z lavičky. Po čtyřech letech se už o něm nicméně všude hovoří jako o jednom z nejkonzistentnějších kanonýrů soutěže.

Pouze Zlatan Ibrahimović mimo něj zvládl ve všech uplynulých čtyřech ročnících překlenout hranici deseti ligových branek, a pouze švédská legenda s Alexandrem Lacazettem potom Ben Yeddera předčí v celkovém počtu gólů nastřílených v daném intervalu.

Wissam Ben Yedder přitom není pouze mašinou na přesné údery. Jeho futsalová minulost může za vytříbenou míčovou techniku a nevyzpytatelný driblink, jeho fotbalová mysl pak nepostrádá ani kreativitu. V Toulouse Ben Yedder nedávno výborně spolupracoval s rychlíkem Braithwaitem a sezonu co sezonu registroval kolem pěti ligových asistencí.

Autor: Tomáš Daníček / sevillafc.es, just-football.com, bet.unibet.co.uk

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
Jandak

Arsenal zase posiluje co

Reagovat
Free_player

Reagovat
Jandak

Hodně kvalitní posila

Reagovat
smazaný uživatel

Za 9 miliónov dobrá kúpa...

Som ale zvedavý, ako mu "sadne" La Liga...

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že mu sedne La Liga i Evropská liga, bylo by neuvěřitelný, kdyby Sevilla zase vyhrála

Reagovat
smazaný uživatel

resp. LM pokud se Seville bude hodně dařit

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno je možné...

Reagovat
DonPoky

proč tak levně..

Reagovat
smazaný uživatel

Za 9 mega neskutecna posila, Monchi

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

Do historických análů

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda

Reagovat
Hokaido

Strašnej steal za 9M.

Reagovat
smazaný uživatel

Proste neuveritelny ta Sevilla

Reagovat
9augi9

Najlepšia obrana je útok, ale ako už by fakt mohli začať aj obranu posilovať...

Reagovat
smazaný uživatel

Potreba je akorat koupit stoera, jinak v pohode, akorat me mrzi odchod Figueirase, ale dalo se to cekat.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrdina tak čekalo se to, ale budeš chybět, snad se chytne

Reagovat
Majk91

momentalny kader + Sampaoli ... Sevilla bude velmi neprijemna, do 4 miesta by to mali dat s prehladom

Reagovat
Godwinson

Škoda ho

Reagovat
smazaný uživatel

9 milionov za takeho strelca..? ved to je skoro ako zadarmo. Ja som rad za tieto transfery, v La lige bude na co kukat.. uz sa neviem dockat.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem se divil

Reagovat
Qtipie

ach

Reagovat
Pyroman

Takže Toulouse padá, pokud se jim za ty prachy nepodaří sehnat adekvátní náhradu. A že jich k dispozici moc není.

Reagovat
smazaný uživatel

Za 9M parádní kauf a v seville to navíc všechno nějak odchází tak uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

To si dela prdel ta Sevilla. Oni udelaji v dobe, kdy to lita jako krava, jednoho z nejlepsich strelcu Ligue1, navic petadvacetileteho, za 9 mega. Cheaty pls

Reagovat
smazaný uživatel

Ani si nedokazu predstavit, co jim tam musi pri vyjednavani nakecat. Za 20 mega si takoveho zebraka nechte. Ale za 9 by to slo.

Reagovat
fantomas

Tak tady asi dost pomohlo, ze sam Yedder uz v kvetnu rek, ze pude, a tahlo se to hodne dlouho, takze se u toho Monchi asi i dost natrapil. Ocekavam taky pomerne mastny vykonnostni bonusy, prece jen je to hrac z malyho klubu zvyklyho hrat v dolni polovine.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak Monchi na něm taky strávil dost času, protože tahle sága je dlouhodobější. Jinak Sevilla staví hodně zajímavý kádr, na cestě je prý Rodrigo Caio. Podle mě ještě nějakýho útočníka budou potřebovat, dneska jsem je chvilku viděl a hráli zajímavý 3-1-4-2.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako z pohledu nejake fotbalove evoluce to muze byt nejzajimavejsi tym na sledovani. Jsem rad, ze sel Sampaoli do Spanelska. I kdyz mu moc neverim.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já mu věřím, akorát těch změn je tam opět spousta, proto musí chytit začátek, aby z toho nebyla podobná bída jako loni (jasně, vyhráli Evropu, ale jinak herně zklamání). Ale získat za tak málo peněz tolik muziky, to je prostě na klobouček. Jinak z toho mám dojem, že Sevilla by mohla na delší čas patřit do absolutní špičky, což by pro ligu bylo jen dobře.

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

no nejdriv se tam musi dostat...

Reagovat
Phillipinho

Cetl jsem, ze hrali 3-4-3 a "stoperi" Mariano a Kolo podporovali utok ....

Reagovat
smazaný uživatel

Ben Yedder bude v Evropě ještě kometa. On a Fékir, který se bohužel zranil a nedokázal formu letos potvrdit, jsou v poslední době to nejzajímavější, co francouzská liga vyprodukovala.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele