Ødegaard střídal Ronalda a je nejmladším debutantem Realu

23.05.2015, 23:30
Aktuality
Historie se dnes psala v hlavním městě Španělska, kde v rámci malého derby s Getafe debutoval v bílém dresu Realu teprve šestnáctiletý Martin Ødegaard. Norský talent se tímto stal vůbec nejmladším hráčem, který kdy za Merengues v dlouhé 113leté historii nastoupil, a premiéru si neodbyl nikterak špatnou...

Ødegaard se na hrací ploše nějakou chvíli rozkoukával a zhruba prvních 10 minut se prakticky ani nepotkal s balonem. Posléze nicméně procitl a klidně si mohl připsat i asistenci, kdyby jeho kolega Jesé zakončoval lépe. Real nakonec svého soka stejně deklasoval 7:3.

Pro norského teenagera jde o vpravdě turbulentní sezonu. Po zkompletování svého lednového přesunu se Ødegaardovo zvláštní nadání ne a ne naplno ukázat ani v sestavě třetiligové Castilly, rezervy madridského giganta, což vedlo dokonce ke spekulacím o jeho mizerné tréninkové morálce či neblahém vlivu na kabinu.

Dnes se však veškeré dřívější trable staly alespoň načas minulostí. Ødegaard byl podruhé nominován k áčkovému zápasu a na rozdíl od dubnového duelu s Almerií tentokrát hladové číslo 41 dostalo příležitost předvést se i přímo na place.

"Ødegaardův debut? Jeho význam je velký. Jakmile sem přijdete, od první sekundy skládáte těžkou zkoušku," komentoval celou událost fotbalový ředitel Realu Emilio Butragueño.

Ødegaardovi bude 17 let až v prosinci, a tak dosavadní rekord nejmladšího debutanta Realu Sebastiána Losady (1984) překonal velmi hladce - s rezervou větší než 200 dní.

Vycházející skandinávská hvězda se na hřiště dostala v 58. minutě, když nahradila autora tří branek Cristiana Ronalda. Ten sám dnes prožil speciální večer, když si skrze osmý letošní ligový hattrick stanovil nové osobní maximum, co se gólů v jedné sezoně Primera División týče.

Doposud bylo Portugalcovým stropem 46 zářezů zpřed tří let; tenhle ročník ovšem Ronaldo zakončuje s 48 trefami na kontě.

Autor: Tomáš Daníček / record.com.mx

Komentáře (377)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele