Očima fanouška: Vrba hrál o všechno. A prohrál

22.06.2016, 17:50
Názory a komentáře
Michalu Bílkovi nemohli lidé přijít na jméno, ani když s českou reprezentací dosáhl nejlepšího výsledku za poslední dekádu. Když Miroslav Pelta přemluvil Pavla Vrbu, aby se vzdal teplého místečka v Plzni a převzal reprezentační kormidlo, většina fanoušků jásala. Jenže po více než dvou letech zůstává nepříjemná pachuť.

Vrbovi se nejen že ani trochu nepodařilo přiblížit úspěchu z před čtyř let, kdy se česká reprezentace na Euru probojovala mezi osm nejlepších mančaftů starého kontinentu, ale také dostal národní mužstvo do slepé uličky, ze které ji už on sám zřejmě jen stěží vyvede.

Bílkovi se spílalo za mnohé. Neatraktivní fotbal, špatné výsledky, špatné střídání, špatné nominace. Prakticky nebyl moment, kdy by si mohl bývalý trenér Sparty sednout a říct si: teď mám klid, vše jsem udělal dobře. Novináři a fotbalová veřejnost si vždy něco našli, i když to kolikrát byla už jen kritika pro kritiku.

To když po něm - a stodenním dočasném působení Josefa Pešiceho - přebíral českou reprezentaci Pavel Vrba, přicházel s gloriolou úspěšného klubového kouče, s nímž měla přijít snad dokonce zlatá éra českého fotbalu. Ale přesunuto o dva a půl roku dopředu, je realita jiná - tuzemský fotbal si prochází patrně nejtěžší krizí posledních pětadvaceti let a Vrba nevykazuje žádné známky, že by s tím byl schopen něco udělat. Nebo že si toho je vůbec vědom.

Po bitvě je každý generál, a tak tu nemá smysl rozebírat každý detail pro nás právě skončeného mistrovství Evropy ve Francii, u něhož se můžeme - snad jednomyslně - shodnout minimálně na tom, že se jedná o velký průšvih, herní i výsledkový. Na Vrbovo angažmá u reprezentace ale lze pohlédnout jako na celek, protože po celou dobu vykazuje konzistentní jevy.

Mohli bychom se bavit například o tom, s jakým hráčským materiálem - na rozdíl třeba od Španělů nebo Chorvatů - může Pavel Vrba pracovat, nebo jaký je stav české ligy a z toho pramenící podpora reprezentace, jenže mnohem důležitější je tady osoba samotného trenéra. Pavel Vrba totiž za těch dva a půl roku ukázal cesty, kterými by se reprezentační kouč vydávat neměl.

Není to ani nutně kritika posledních výkonů na Euru, jako spíše polemika s tím, jestli by se měl právě takto reprezentační trenér chovat, postupovat a celkově národní tým vést. Všechno to na druhou stranu nicméně nevyhnutelně vede i k předváděným výkonům na hřišti.

Koučovat domácí reprezentaci, to je pro drtivou většinu trenérů meta nejvyšší. Takové angažmá obvykle přijde jen jednou za život. Dostává se za odměnu a pochopitelně dosažené úspěchy a schopnosti. Přistupovat by se k němu mělo s pokorou a vážit si ho. Jenže už způsob, jakým Pavel Vrba na reprezentační trůn usedl, mohl naznačit, že to tentokrát bude trochu jinak. A bohužel se Vrba skutečně nevydal po té správné cestě.

K české reprezentaci, které v tu chvíli bylo nejhůř, přicházel jako spasitel, kterého musel nejvyšší muž českého fotbalu ještě přemlouvat. Nakonec kvůli tomu utekl i z milované Plzně, kde za předchozí roky vybudoval prakticky nevídanou mašinu na úspěchy. Na tom by na druhou stranu nemuselo být nic zas tak špatného, jenže to by Pavel Vrba musel po přesunu z Doosan Areny do strahovských kanceláří přepnout.

Zatímco v Plzni si svým způsobem mohl dělat, co chtěl, u reprezentace to zdaleka nemělo být jen o něm. Ano, Vrba jako hlavní trenér, ale se zodpovědností nejen vůči svému šéfovi, tedy svazu, ale především také se zodpovědností vůči celému národu a s ambicí posouvat český fotbal dál, a to zdaleka ne jen ten reprezentační.

Jenže místo toho, aby se Pavel Vrba stal pomyslným ideologem českého fotbalu, vyzdvihoval pozitiva a zároveň nepřecházel negativa, snažil se navázat co možná nejužší spolupráci napříč celým fotbalovým spektrem a byl uznávanou fotbalovou autoritou, během třiceti měsíců ve funkci udělal přesný opak. Stále častěji se svinoval do vlastní ulity, až ze sebe nakonec naprosto nepochopitelně udělal psance.

Pavel Vrba se rozhodl, že k reprezentačnímu angažmá bude přistupovat stejně, jako kdyby nadále vedl Viktorku Plzeň. Nadále si dělal, co chtěl, což bylo samozřejmě jeho svaté právo, jenže s tím rozdílem, že u reprezentace bylo třeba se minimálně k těm nejdůležitějším rozhodnutím vyjadřovat. Vrba se ale nakonec rozhodl raději vyhlásit válku novinářům a uzavřít reprezentaci ve vlastním světě.

Když se pak stejně arogantně rozhodl před novináře, kteří často chtěli jen tlumočit dychtivým českým fanouškům jeho pohled na věc, postavit i během Eura místo toho, aby si vzhledem k výsledkům posypal hlavu popelem, jen těžko lze v jeho angažmá hledat světlou budoucnost. Místo sebereflexe začal znovu střílet, i když už neměl pořádnou munici.

Své naladění a přístup navíc přenesl na celé mužstvo. Jediný, kdo se nesnažil po nevydařených zápasech hledat výmluvu, ale naopak vcelku přesně pojmenovával problémy svého týmu, byl kapitán Tomáš Rosický. Zbytku mužstva naopak Vrbova taktika vyhovovala. Hráči se schovali za zástupné problémy, hovořili o štěstí, příliš velké síle soupeřů a nakonec ještě mnozí - to tedy zejména takzvaní experti a další pozorovatelé - konstatovali, že je vlastně úspěch, že jsme na Euru vůbec byli.

Očekávání jsou přitom vždy taková, jak se před turnajem nastaví. A nejsem si vědom toho, že by se u nás před evropským šampionátem ve Francii pomýšlelo na to, abychom vůbec utrhli nějaký bod. Myslelo se na postup, pochopitelně, jinak by ani nemělo cenu vyjíždět, jenže s takovou mentalitou, jakou z velké části nastolil trenér Vrba, se plní úkoly těžko. A to nejen ty postupové, ale i ty zdánlivě triviální.

Reprezentace potřebuje vedení, které bude fotbalovou kulturu zvedat, ne ji nepochopitelně srážet. Měl by přijít někdo, kdo tu jasně pojmenuje problémy, nastolí nějaký směr a když to nevyjde, přijme zodpovědnost. Nový trenér nutně neznamená zlepšení, ale Pavel Vrba už svůj zápas, nebo chcete-li turnaj, o všechno prohrál. On sám sice prý nevidí důvod, proč by neměl dál pokračovat, ale jeho výsledky jsou více než výmluvné.

Nemáme sice aktuálně takový hráčský materiál, jakým disponuje například Chorvatsko, které klidně může ve Francii pomýšlet na mety nejvyšší, ale zároveň je zbytečné, abychom zbytečným diletantstvím posílali český fotbal do pater, kde by být neměl.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (461)

Přidat komentář
smazaný uživatel

přečteno

Reagovat
patrikhm

Co za blba psalo tyhle sračky?!

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.facebook.com/transfermarkt/photos/a.10150236171068880.325582.237837278879/10154028779403880/?type=3&theater

Obrázek, který ukazuje turnajového pavouka, zajímavé, jak se silné celky vymlátí... jen pro info.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak teď fakt věřim, že Chorvati vyhrají Euro.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou dva turnaje. Vlevo se hraje vesnický pohár o pivo a párek, vpravo o titul evropského šampiona. Aneb chudí poddaní proti velmocem. Na závěr pak v úplně posledním zápase exhibice v Paříži. Vítěz vesnické části, proti evropskému šampionovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen aby ses nedivil

Reagovat
smazaný uživatel

To byl fór, vole kámo brácho. Finále Chorvatsko vs Španělsko / Itálie / Německo / Francie. Jestli měli Chorvati kdy šanci na nějaký titul, pak je to právě letos. Otázoku je, jestli dokáží být stejně semknutým týmem, jako před 18 lety parta kolem Šukera.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně z té horní části mají nejlepší tým - jde jen o to, aby se jim vyhlo to, co je potkalo na konci zápasu s námi. Protože takovým stylem prohrajou i se Severním Irskem

Reagovat
smazaný uživatel

To je o té týmovosti, semknutí a bojování, nehledě na okolnosti (viz fanoušci) až do samého závěru. Kvalitu mají, jen to předvést.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

... a taky proto Wales s Chorvatskem (vesnická část) skončili před Anglií a Španělskem (potenciální evropští šampioni) a Polsko (vesani) remizovali s Německem (zase pot. evropští šampioni). Za podobu pavouka si "evropští šampioni" můžou jen a jen sami ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tady jak se nedají do příspěvku emoticony, tak ho lidé nechápou. Nebo je to sluníčkem?

Reagovat
Riviera Kid

Sluníčkem

Reagovat
Uwe háže buly

zasraní sluníčkáři.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ok, tak potom to beru

Reagovat
smazaný uživatel

Schválně jsem psal "vesnický pohár o pivo a párek", aby tam byl pořádný kontrast a důraz na zlehčení celé situace. Pavouk byl sepsaný jasně. Že Španělé, Angličané nebo Portugalci hrají jak "bábovky" (rozuměj nepotvrdily výsledkově prognózy) to se nedá nic dělat. Aspoň máme od samého začátku postaráno o pikantní souboje.

Reagovat
smazaný uživatel

Evropští šamponi.

Reagovat
Kaspar

trener dobry, ale ta jeho velka arogance jakmile se mu chce neco vytknout me dost sere

Reagovat
r.mrazik

pekny

Reagovat
Kang & Kodos

Ještě pořád to můžeme hodit na Peltu, kterej ho neměl co přemlouvat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ono je to v konecnym dusledku dobre i pro nas. Nejsem si jistej, jestli bychom s nim ty dalsi dva tituly dali.

Reagovat
Kang & Kodos

Těžko říct, ale v Evropě jste bez Vrby zatim nedokázali nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Titul v lize je porad vic. Kazdopadne mas recht, ze v Evrope to byla bida. Ale cim to je? Treba domaci doveta s Maccabi? Doted nevim co to melo znamenat.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vím. Prostě někteří hráči si mysleli, že se to uhraje samo, a že po výsledku z venku se už nic nemůže stát...

Reagovat
krupa1919

To bylo někdy na začátku srpna že.. Si pamatuji ten den,na tu Plzeň ,že postoupí byl kurz 1,02 a na ty druhý 13.5

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
andrew96

Pelta aspoň podstrčil Chorvatům a Turkům světlice a dělbuchy, proto lze u něj ocenit snahu.

Reagovat
lampas

Zas bych nepřeháněl ale. Největší krize rozhodně byla po kvalifikaci na MS 2010 a byl to právě Bílek, co musel sestavit nový tým a taky to dokázal, Vrba se jen vezl na tom co Bílek před ním vybudoval a taky že kvůli tomu jsme dopadli jako jsme dopadli. Sparta by letos taky nebyla ve ČF EL, kdyby Ščasný prostě jen pokračoval na stejném principu jako Lavička. Každopádně Vrba už nemá týmu co dát. Je to konzervativní morous

Reagovat
lada.sp

Hlavně ty Vrbovi tituly byla jedna velká souhra okolností, dělal je převážně z lidma ze Sparta, takže pouze neschopnost Sparty a ostatních ho dostala až do repre, žádnej zázračnej trener to není...

Reagovat
Riviera Kid

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou zas hovna. Seš tu od roku 2007, minimálně takovou dobu se zajímáš o fotbal...

...A NAPROSTO ZBYTEČNĚ.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Reagovat
valloire

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jolly Roger

Je to tak, Vrba navázal na Bílkovu "práci" a hrál stejný fotbal bez nápadu a koncepce jako jeho předchůdce....

Reagovat
smazaný uživatel

není, to ukázala kvalifikace. Na ME jsme bohužel dostali týmy, které jsou o level, možná dva, jinde, a hráli jsme to, co nám dovolil soupeř

Reagovat
smazaný uživatel

Vrba se vezl na tom, co Bílek vybudoval? Není to právě naopak tak, že repre pod Bílkem šla nahoru, když osu týmu postavil na Plzni?

Reagovat
lampas

Je to tak, ale na situaci to prakticky vůbec nic nemění...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
Riviera Kid

A napadá tě teda kdo by to místo něj dělal?

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrdik. Je to vybornej manazer.

Reagovat
smazaný uživatel

Vrba kavilifikaci zvládl výborně, až teda na zápas Tureckem, ale to se po špatném startu vzepjalo k svělým výkonům, takže i díky tomu, že jsme měli postup v kapse, nás porazili.

Bohužel na ME jsme dostali nejtěžší možnou skupinu, a projevilo se to na výsledcích

Reagovat
terry

To o výborně zvládnuté kvalifikaci mě asi nikdy nepřestane fascinovat.

Reagovat
smazaný uživatel

počkat, jak lépe se dá kvalifikace zvládnout, než postoupit z prvního místa?

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
xjert02

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel

..a bez ztraty venecku

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
valloire

Reagovat
Riviera Kid

Vyhrál tu skupinu? Vyhrál. Co jineho by sis představoval pod výborne zvládnutou kvalifikaci?

Reagovat
terry

No spíš jsem to myslel tak, že už na jaře bylo evidentní, že není všechno zdaleka optimální. Ten snovej podzim, kdy jsme tu kvalifikaci víceméně vyhráli, se už nikdy nezopakoval a naopak jsme měli problém porazit i Kazachstán. Nebýt toho podzimu, kdy byli všichni z nějakýho důvodu v laufu, není žádná povedená kvalifikace.

Reagovat
Riviera Kid

No jo, ale ten podzim tam byl.

Reagovat
Uwe háže buly

Na podzim hrál Rosický, na jaře ne

Reagovat
spider_8

Rosa na jaře odehrál oba zápasy Jak remízu s Lotyšskem, tak prohru s Islandem.

Reagovat
hefy

Reagovat
smazaný uživatel

Postoupilo se z prvního místa? ANO – výborně

Předvedená hra? JAK KDY – nevýborně

Reagovat
San Iker

Reagovat
REPLIKATOR

Lotyšsko 1:1, Island 1:2, s Kazachstánem vydřená výhra...

Reagovat
niflheim

Vrba hrál od začátku turnaje na třetí místo.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně radši bych byl kdyby sme se španěla 3x natrefili tyč a 8 střel a ne prohra se zandourem

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Gryphonheart

Reagovat
Kang & Kodos

A prohráli by jsme 1:5, nakonec by z toho bylo třetí místo, nepostup kvůli skóre a ty a tobě podobný by píčovali, proč to proti Španělsku nezatáhnul.

Reagovat
smazaný uživatel

Inu, jak už jsem tu psal ráno - Češi jsou mistři světa v hledání holí na bití psů.

Reagovat
Adalberto.Littleoak

Reagovat
naheCZ

Reagovat
r.mrazik

Radeji skore nez tohle nic...jinak videl jsi madary proti portugalcum? A ze madari nehrajou v realu a barce a preci jim zatopili

Reagovat
terry

Tím pádem ani tenhle malý cíl nesplnil. Hezký.

Reagovat
REPLIKATOR

Přesně a to byla největší chyba. Kdyby radši hráli všechny zápasy jako že o nic nejde, tak by to vypadalo úplně jinak než tyhle připosraný výkony.

Reagovat
lampas

To hrálo Turecko, my jsme "nesmyslně" se snažili něco uhrát s Chorvatskem a Španělskem, a doufali že se to pak nějak uhraje. Turci všechno vsadili na poslední zápas a vyplatilo se jim to

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

Nevyplatilo.

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím. Jak už bylo mnohokrát řečeno, tak nechápu, proč nedostávají šanci mladí hráči (proč třeba místo Daniela Koláře nemohl jet nějaký mladý kluk nepochopím). A i argumenty u Vency Černého, že na to není připravenej, neuznávám (stačí se podívat do jiných repre), ale toho se u pana Vrby nejspíše jen tak nedočkáme. Bohužel si ale myslím, že příliš jiných náhrad na tento post není a problém rozhodně není jen u trenéra repre. Dokud u nás budou hráči začínat v lize ve 22 letech, tak se situace rozhodně nezmění.

Reagovat
meno

Reagovat
Kang & Kodos

Mě nasral hlavně s tim, že najednou pro něj neni naše liga dost kvalitní. Dokud se dařilo, tak nebyl problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nebyla, tak tam v zivote nemuze vzit Lopatu.

Reagovat
Sosi

Reagovat
San Iker

Stačí se podívat na Maďary (víc než 10 hráčů z jejich ligy, která je dle koeficientu asi o 15 míst níž a jejich týmy vůbec nehrajou poháry poslední dobou)..... Ale to omlouvači zase omluvěj těžkostí naší skupiny...co naděláme...

Reagovat
Puskas

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Perfektně napsáno Vrba prakticky spáchal sebevraždu, z image modly fanoušků získal postupně image spíše urážlivého a arogantního burana. Jsme malý stát a kvalita chybí, takže věřím, že tolerance fanoušků k neslavným výsledkům je veliká. Bílek sázel na neperspektivní hráče, kteří však byli schopni pomocí propracované defenzivní a nekoukatelné taktiky uhrát poměrně slušné výsledky. Od Vrby žádný uvědomělý fanoušek nečekal rapidní zlepšení výsledků, fanoušci se především těšili na zlepšení celkové atmosféry, na to, že uvidí perspektivní tým a alespoň pokus o to prezentovat se aktivním moderním fotbalem. Vrba však nakonec dovedl reprezentaci přesně tam, kam Bílek, s tím rozdílem, že na Euru na rozdíl od Bílka zcela pohořel. A je to o to zoufalejší vezmeme-li v potaz jakou startovní pozici měl Vrba a jakou Bílek... Tzn. Vrba ven! Šanci dostal a neobstál snad v žádném ohledu.

Reagovat
REPLIKATOR

Michal Bílek ‏@Michal_Bilek 10. 6.

Jako většina expertů a fanoušků, i já mám nejhezčí vzpomínky na EURO 2004. Báječná řecká jízda - to byla oslava kopané. #bilkovatvrz

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle týpek si to dává, no.

Ne nadarmo je oslavován Fanklubem Defenzivního Fotbalu.

To je jak kult osobnosti.

(To psaní věty ob řádek je pro drama efekt)

Reagovat
smazaný uživatel

sklamanie to asi predsa len je pretoze po vybojovanom bode s Chorvatskom som cakal ze do vtedy tragickych turkov date. Inac ale kvalda tazka jak svina a vyhrali skupinu + na turnaji skupina smrti takze zase je odveci sa tvarit ako keby to bol fail storocia. Problem je podla mna hlavne v hracskej kvalite. Ten predposledny stlpec je odveci. Ako Vrba zrazal futbalovu kulturu? Pomenovat problemy? Prijat zodpovednost? Ved to su len take otrepane frazy... Bez noveho Rosickeho/Kollera/Nedveda/Ujfalusiho atd to proste uz nepojde ako za starych cias a kludne moze Vrba verejne vystupit a "prijat zodpovednost" ale vela sa nezmeni.

Reagovat
vinetou

Když sem se dostal ke "zrazování fotbalové kultury" tak sem si fakt myslel, že si čtu diskuzi na idnesu a ne článek na eurofotbalu.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde mi, že nejstřízlivěji tady dokáží situaci u našeho nároďáku vystihnout už fakt jenom Slováci.

Reagovat
Cechino

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

mě snad nejvíc zklamalo, že ani za dva roky ta hra nemá absolutně žádný systém, všechno na náhodu, že se někdo třeba ukopne nebo z deseti šancí jednou trefí bránu

Reagovat
Murtago

No, jo, ty systéme.

Reagovat
taws

Tenhle šampionát byl od vrby těžký zklamání. Kdyby byl co k čemu tak to sám položí. Už to říkám dlouho, ale nejlepší by byl zahraniční trenér. Stačí se podívat jak pozvedli třeba Maďary, Island nebo Albánii. Aspon by pořád nenominoval svý kamarádíčky.

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gryphonheart

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
San Iker

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Mr.Mike

já bych spíš začal u mládeže..všude hráči kteří jsou schopni v 18ti hrát na nejvyšší úrovni a u nás nic..

i v horších ligách se dá trénovat tak aby hráči zvládli v klidu 40 zápasů za sezonu, jen u nás to asi nejde..výmluvy na únavu a podobně..nepochopím prostě proč hráči netrénují víc nebo nevim čim vším to může bejt

každopádně by stoupla úroveň jak klubová u nás tak i repre

Reagovat
taws

tak samozřejmě mládež se musí úplně překopat, tady nám už dávno ujel vlak. vzít si příklad z belgie

Reagovat
smazaný uživatel

áno, veru, napríklad Kozák alebo Weiss

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Kluci, přečetl jsem 2 odstavce a posílám celý Eurofotbal do prdele...

Jako jasně. Můžu si zaběhnout stovku s Boltem a Balem a prohrát.

Pak můžu jít běhat s jedenáctiletou sestřenicí a nějakým klukem s jednou nohou a skončím nejhůř druhej. A teď mi řekněte, co je víc. Protože podle autora článku zřejmě druhá možnost...

Reagovat
terry

To přirovnání jsem zřejmě nepochopil, tak prosím ještě jednou.

Reagovat
Murtago

Jako jasně. Můžu si zaběhnout stovku s Boltem a Balem a prohrát.

Pak můžu jít běhat s jedenáctiletou sestřenicí a nějakým klukem s jednou nohou a skončím nejhůř druhej. A teď mi řekněte, co je víc. Protože podle autora článku zřejmě druhá možnost...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
San Iker

Reagovat
celeb

neskutocne uplakany clanok. Argantny vrba ignoroval novinarov, ktori sa len snazili zistit ...

odtial veje vietor.

S tym muzstvom, co mal k dispozicii boli vysledky kvaldy aj zapasov proti Spanielsku/Chorvatsku obrovsky uspech. To, ze nevyhral proti kvalitativne lepsim Turkom, ktori mali viac stastia nie je dovod na obtieranie si huby/pera o Vrbu. ALe je to vasa vec.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
vinetou

Reagovat
Harakan

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
San Iker

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Hokaido

Reagovat
13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně! Sám sobě se divím, že sem to dočetl až do konce. Dejte někdo mr. Holzmanovi kapesník.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
PP

až Slováci (někteří) musí přijít s racionálním vysvětlením.. všechna čest.

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Ked sa clovek pozrie na ich supisku, tak len kruti hlavou pri vylevoch nenavisti na Vrbu. A najlepsie ked sa zacnu porovnavat s nami popripdade s Welsanmi ci Poliakmi. Neviem akym klucom porovnavajucim kvlaitu hracou pridu na to, ze maju podobny kader ako vyssie spomenute krajiny. Treba si uvedomit ze hraci od Limberskeho az po Skodu nemaju potrebnu kvalitu.

Reagovat
uff

Reagovat
Magic player

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Murtago

A co bylo to všechno, co prohrál?

Reagovat
smazaný uživatel

Penis

Reagovat
smazaný uživatel

Clanek spartana? Nebo blba? Btw sam sparte obcas fandim. Nalime si cisteho vina... Problem neni ve Vrbovi, ale v tom ze na to ted nemame... Old rosa nej chlap??? Neni neco schnileho v ceskem fotbale??? Proste kdyz nic neni ani smrt nebere... A rekneme si ze i sebelepsi taktika by nam nepomohla... Kor kdyz se delaji takove osobni chyby jak se delali... Jak vzadu tak vepredu... S timhle matrosem by to nevytrenoval ani ferguson... Smutny a dementni clanek, ktery je mimo real... Autor by si mel vytahnout mozek z prdele a uvazovat realne... Ceska povaha zase uraduje!!! blbe cos to napsal. Styd se!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jo!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
exse

Ok tak já taky něco vybleju:

1. Vrba

Ačkoliv má na selhání největší podíl, tak byl v nesmírně těžké situaci a většina jeho tahů byla opodstatněná. Psal jsem to již při nominaci, jel prostě na EURO udělat co nejlepší výsledek a tomu podřídil všechno. Nominaci (vzal nejstarší a nejzkušenější hráče) i taktiku (beton proti Španělsku, Chorvatsku, spoléhání na zápas s Tureckem). Nevyšlo to z několika důvodů: hráčská kvalita, slabá forma, síla soupeřů, ale i smůla (bod se Španělskej byl blízko, Turci nás rozhodně nepřehráli). Druhá možnost byla nominovat mladší, ofenzivnější hráče a snažit se to se všema rozdat na rovinu. Sice by si tím udělal alibi, ale šance na úspěch by byla nižší a ve finále by to od všech schytal uplně stejně.

2. Hráči

Pozitivně se dají hodnotit snad jen Necid a Darida. Necid asi jedinej hráč, který na svém postu udržel nějaké evropské meřítko. Darida pak odehrál své nejlepší zápasy v repre a asi nejvíce překvapil. V evropském hledisku je to sice pořád sotva průměr, ale potvrdil své silné stránky a poměrně eliminoval ty slabé. Svůj průměr odehráli Sivok, Hubník, Rosický, Theo, Čech. A zklamali Kadeřábek, Limberský, Krejčí, Skalák, což byla zároveň asi největší příčina neúspěchu. Ostatní buď nedostali dost času, nebo jen potvrdili, že na tenhle level nemají.

3. Budoucnost

Vrba musí skončit, šance na zlepšení pod jeho vedením je nízká a českému fotbalu bude mnohem prospěšnější jako klubovej trenér. Bohužel žádný ideální nástupce, který by udělal revoluci k lepšímu tu není. Nejpravděpodobnější jsou Jarolím a Lavička, s tím že ani jeden by asi nevyhořel. Sympatický by byl Kozel, u kterého by šance na změnu k lepšímu byla, ale šance je nízká a těžko říct, jak by to bez zkušeností ustál. Divoká karta je pak Zeman, kterej by výsledky neudělal stoprocentně, ale byl by příjemným oživením a mohl by mít dlouhodobější přínos. Co se týče hráčského kádru, tak tam se minimálně během nejbližších 4 let žádná revoluce dít nebude. Jediný hráč co má šanci dostat se na nějakou evropskou úroveň je Černý, který se do repre brzo dostane a bude hrát základ. Ostatní Schickové, Čermáci a podobní do repre nakouknou, ale budou na stejné úrovni jako hráči z ročníků 88 či 92.

Reagovat
kattos

Nesouhlas..

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
spider_8

Mně by se suverénně nejvíc líbil Ščasný, nejlepší taktik u nás. On se navíc na rozdíl od Vrby i hodí k trénování reprezentace, ale v tuhle chvíli by tam asi nešel. Ideální by bylo kdyby udělal úspěch se Spartou a převzal to po Vrbovi až skončí MS.

Reagovat
smazaný uživatel

V čem je Ščasný taktik? Na Plzeň se takticky nedokázal připravit ani jednou!

Reagovat
Mr.Mike

on myslí soupeře jako Malta atd..že porazíme někoho silnějšího s tim se u nás nepočítá

Reagovat
valloire

Reagovat
partaS

co se týče budoucnosti, tak nesouhlasim

revoluce se dít bude, nová generace se bude stavět okolo Sparťanů, k nim se přidají echt talenti typu Černý a Sadílek, a všichni ty Součkové, Barákové, Luftnerové a Baránkové budou jen krátkodobý epizody

Reagovat
partaS

ty Sparťany myslim ročníky 94 a mladší

Reagovat
mistr129

Reagovat
exse

Možná Půlkrab no.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky dobrý výlev

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou tu fajn hráči v rudém dresu, ale, že kolem Sparty budeme stavět, to je silné tvrzení.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
partaS

http://www.spartaforever.cz/ukaz_clanek.php?clanek=3263

teď se klidně smějte, ono vás to přejde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampas

V podstatě souhlas. Co se nástupců Vrby týče, nejvíc by se mi si líbil tandem Lavička, Ščasný a Kozel.

Reagovat
San Iker

Turci ani nehráli na 100 % a stačilo to na nás, rozhodně jsme je nepřehrávali, jestli tak nazýváš poločasovej platonickej tlak, tak to potom jo... Vyhráli v suchým triku...

Reagovat
Murtago

Já chci u repre Zdeňka Zemana!

Reagovat
Uwe háže buly

To už radši Miloše.

Reagovat
Gryphonheart

Článek to pojmenoval celkem přesně, neměl jsem od Vrby velká očekávání, i v Plzni se mu to ke konci sypalo, vyhrál kvalifikaci a vyhořel na Euru. Nejvyšší čas mu slušně poděkovat, odejít ho a vzít někoho s trochu větším přehledem. Nějak nám ujíždí fotbalový vlak.. čert vem výsledky, zlepšit se musí hlavně hra..

Reagovat
kattos

Strašný článek...

Z takové skupiny by nepostoupil asi nikdo...

Reagovat
Murtago

A přesto se to nakonec 3 mužstvům podařilo.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Puskas

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
andrew96

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

* dvoum

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kromě Španělska a Turecka postoupi i Turci nejsíš

Reagovat
mistr129

Turci dokonce dvakrát, my ani jednou

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, stane se *a Chorvatska

Reagovat
Kang & Kodos

Mně by bylo celkem jedno, že jsme udělali jeden bod, že jsme proti Chorvatsku byli 70 minut pro smích nebo že si naší obranu vodil kluk, kterej má za sebou 13 zápasů v Dánský lize. Pokud by jsme neměli třetí nejstraší tým na Euru.

Reagovat
Murtago

Zas tolík jí ten Mor nevodil.

Reagovat
Kang & Kodos

Já mám furt před očima tu situaci, kdy běhel přes půl hřište, na hranici vápna střílel, a to už Pudil, Hubník i Sivok seděli na prdeli. A jo, vodil.

Reagovat
smazaný uživatel

Vodil, je to nesympaticky zm.d turecky, ale je dobrej - uprimne, to mne na tom sere nejvic - my takoveho skrcka sikovneho nemame...

Reagovat
Bady86

mame

Reagovat
Murtago

Hráči teď potřebují nějaký čas, aby si odpočali, a Gábor Király, aby si usušil tepláky. Dobrá hláška na ČT

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Holzman s Vaším názorem na stávající situaci kolem reprezentace absolutně nesouhlasím a považuji Váš názor za totální diletantizmus. Ten hráčský kádr, co má k dispozici je u nás nejhorší za, co já pamatuji, poslední čtyři dekády absolutní dno a v porovnání s ostatní týmy nejen Evropy nám ujel vlak. Proto nově zakládané akademie! A co se týká vystupování pana Vrby před novináři... je jeho vystupování ještě velmi distinguované. Osobně bych je poslal, na základě jimi pokládaných otázek, mnohokrát během konverzace do prd... a klidně i dál. Zamyslete se prosím nad tím, co jste napsal a pak už raději nikdy veřejně nic nepište. Uděláte pak celé veřejnosti ohromnou radost, jelikož jste jako jeden z těch tupých novinářů. Děkuji, Petr B.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Píšete, že vy s názorem osobně nesouhlasíte, pak ale říkate, že tím udělá radost celé veřejnosti. Jsem zmaten...

Reagovat
smazaný uživatel

Napsal jsem takovýto konec mého příspěvku z toho důvodu, že názor autora článku akorát více popudí veřejné mínění proti, v tuto chvíli, nejlepšímu trenérovi u nás, který ovšem nemá možnosti stávající situaci řešit, dle instrukcí autora článku. Možná jste ale zmaten, stejně jako autor výše uvedeného článku.

Reagovat
terry

Vrba možnosti stávající situaci řešit má, jen tak nečiní.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak svůj názor rozveď prosím.

Reagovat
terry

Stačí přestat protežovat frajery, kteří na to nemají. Zapomenout na Limberského. Dát šanci mladým. Přestat se chovat arogantně. Ukázat nějakou sebereflexi. Je toho dost, ale Vrba teď nedělá skoro nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo jsou podle Vás frajeři, kteří na to nemají, kromě "kvality" téměř celého týmu? Limberský, ať chcete nebo ne, je stále naším nejlepším levým bekem, o čemž mj. vypovídá i včerejší výkon Pudila. Theo nalevo neumí a Kadlec už to neuběhá. Kterým mladým... ukažte nějaké mladé, které jsou v tuto chvíli lepší než Ti hráči, kteří byli povoláni na EURO? Osobně mi pan Vrba nepřipadá, že by se choval arogantně, viz můj příspěvek výše... kupříkladu já, bych vytekl pokaždé, když se novináři ptají jako vemena pořád na to samé a nepodstatné! Na sebereflexi si myslím je akorát čas po dvouletém cyklu kvalifikace a šampionátu a předpokládám, že nějaká v brzké době přijde. I když to senzace chtiví novináři zase rozmáznou úplně jinak, než to bude třeba míněno.

Reagovat
terry

Limberský na to nemá, tečka, o tom se nemá cenu bavit. Variant, jak ho nahradit, bylo vícero, a už jen fakt, že nastoupil po Španělsku k dalším 90 minutám, je neomluvitelný. Dále nemusel hrát po Španělsku také Hubník a nepochopitelný byl tah s Lafatou.

Co se týče mladých, čuchnout měl dostat například zmiňovaný Schick, třeba právě místo Lafaty, ale to se dá omluvit.

Vrba se arogantně chová, to ani tak nezáleží na otázkách novinářů. Mohou být přiblblé, ale rozhodně ne tak, aby je přímo či nepřímo posílal do prdele. Je to prostě jednou reprezentační kouč a tohle je nemyslitelné.

A já v nějakou jeho sebereflexi příliš nevěřím, viz ta jeho poslední tiskovka a vyjádření o setrvání u mužstva. Ale třeba se mu ještě rozsvítí.

Reagovat
smazaný uživatel

Hubník byl proti Španělsku o level výš než druhý stoper Sivok a to je nepopiratelné, takže výlev, že hrát neměl proti Chorvatsku je totálně mimo. Limberský hrál proti Španělsku mizerně, ale kdo místo něj - řekni jednu lepší variantu! Neřekl jsi ani jednu...

Lafata být v reprezentaci už tak 3 roky nemá (to je omyl), to souhlasím a vzal bych Vydru, nikoli Schicka, který si k fotbalu čichl letos poprvé, uvidíme sezónu druhou.

Tak to asi moc, co se týká tiskovek nesleduješ zahraničí, co? Třeba takový dánský trenér už novinářům na blbou otázku ani neodpoví a říká "další otázka". A posílat někoho přímo či nepřímo do prd... z funkce reprezentačního kouče? Ale no tak... necháváme si všichni tímto způsobem kálet na hlavu každý den od takového Babiše nebo Zemana... Vrba je ještě ve svých výrocích hodně vlídný

A poslední tiskovce se ani nedivím. Je zklamaný a musí si vše ještě vyhodnotit a otázky typu, jestli zůstane u týmu jsou naprosto nepatřičné. Po bitvě je každý generál, že?

Reagovat
terry

Španělsko Hubníkovi vcelku vyšlo, ale nesouhlasím, že by byl Sivok o třídu horší. Ale když už nastoupil proti Chorvatsku, tak rozhodně neměl hrát proti Turecku. Navíc když ti na lavičce sedí Suchý. Místo Limberského mohl nastoupit kdokoliv – Pudil, Kadlec, Gebre. Já zkrátka odmítám, aby takový hráč vůbec byl v reprezentaci, natož hrál, když na to nemá.

Máš na kouče trochu jiný nároky, beru to. Jen si nedokážu moc představit, že by se něco takovýho dělo v Německu, Anglii a podobně. Ať si tohle dělá Vrba někde v Plzni, ne v repre, ale můžeš to cítit jinak.

A nepatřičná ta otázka o jeho budoucnosti bude, až Vrba v létě nefrkne směr Rusko

Reagovat
smazaný uživatel

První zápas byl Hubník někde jinde než Sivok, pak se to ovšem otočilo... a je bsurdní říct, že naše obrana byla v celku nejlepší proti nejsilnějšímu týmu. Já Suchýho nepovažuji za stopera pro reprezentaci, nikdy nehrál tak dobře, aby byl něčím nad ostatníma a vždy měl minimálně jednu minelu, při který se mi naježil zadek

Limberský na reprezentaci nemá, ale kdo na levým beku ano? Ani jeden z výše uvedených absolutně ne - bohužel. A nikdo nový nám zatím neroste.

Nemám na trenéra jiný nároky, ale přijde mi Tvůj pohled na něj dost úzkoprsí, protože nevidíš, jak se chovají jiní trenéři... nevidíš ty kontrasty. Když jsme třeba u toho Německa, takový Klopp poslal novináře k šípku a mnohokrát před koncem tiskovky bez jediného slova odešel.

A osobně si myslím, že do Ruska nepůjde

Reagovat
smazaný uživatel

Já souhlasím, že není žadný smysl svalovat vinu na Vrbu a hned měnit trenéra, když nikdo lepší momentálně asi k dispozici není, myslím, že jsme ale zaspali oproti Evropě, co se klubů týče. Mladí hráči nemají v týmech v Česku šanci na úspěch, přinejlepším v týmech, co hrajou o postup. Když už pak nějaké mladé nadějné hráče máme, tak často odejdou do ciziny, odkud se po čase vrací do Česka za restartem kariéry.

Reagovat
smazaný uživatel

*o sestup

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, proto vidím budoucnost ve vytváření lepších podmínek pro mladé (viz akademie při fotbalových klubech), aby už třeba v osmnácti byli hráči schopni hrát pravidelně ligu i u našich lepších týmů, to je dnes absolutně nemyslitelné.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

My zadny mlady, kteri by se mohli postavit fotbalistum z prednich klubu zapadni Evropy nemame. Nevim o zadnych mladych, kteri se v techto soutezich prosazuji. A myslet si, ze nase liga je na takove urovni, aby se dalo postupovat bezne do ctvrtfinale na Euru, je nesmysl.

Reagovat
josepe

Souhlasím. V současnosti lepší hráče nemáme a pokud se nezačne u nás systematicky s mládeží pracovat, budeme na úrovni průměrných týmů. Bohužel když se k tomu přidá, že většina hráčů je i ve svých klubech bez formy, nemůžeme čekat lepší výsledky.

K panu Vrbovi, v kvalifikaci ukázal, že umí tým nachystat na těžké zápasy, ale co má dělat s takovým materiálem, když s nimi nemůže pracovat na denní bázi? V takových situacích je to na klubech a ti to neumějí.

Reagovat
Murtago

Tady si tykáme Peťo

Reagovat
smazaný uživatel

... ale já vím, jen mě ten článek opravdu nas..ral

Reagovat
lampas

Diletantismus je tohle co jsi napsal

Reagovat
smazaný uživatel

Taky názor... ale bez napsání důvodu pozbývá smyslu

Reagovat
taws

tak to je strašnej nesmysl..oproti Bílkovi byli novináři k Vrbovi zlatí, ale on se choval povětšinou jako arogantní hovado. Tohle si prostě reprezentační trenér dovolit nemůže, i kdyby se na limberskýho ptali padesátkrát na každý tiskovce

Reagovat
smazaný uživatel

V žádném případě s Tebou nesouhlasím. Vlez si do jeho kůže... on dostal políček od Pelty, že pro "výstrahu" nemůže být Limberský povolán. Všichni neoficiálně všechno ví vč. novinářů a pořád dokola se Tě ptají na to samé, co už stejně ví... to by vytekl každý! A navíc Pelta nemá co kecat do nominace trenéra - už z toho musel být vytočený!

Reagovat
taws

tak měl Vrba prostě narovinu říct jak to bylo a né se pořád vykecávat a potřetí otázce se urazit jak malý děcka. Když jsem sledoval tu poslední tiskovku tak jsem byl hodně překvapenej nebo spíš zděšenej. Na normální dotazy reagoval strašně podrážděně. Ted samozřejně nemyslím ty kraviny co se tam ptal někdo z novy. Jako nedokážu si představit, že by si dovolil tohle třeba trenér Anglie. To by ho vedení asociace pořádně sjelo. Ted zpětně obdivuju chování Bílka na tiskovkách, kdy dostával od novinářů neskutečnou sadu a on vždy reagoval v klidu bez urážení se. Vrba tohle opravdu nemá zapotřebí a škodí tím jenom sobě.

Reagovat
San Iker

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takže podle autora článku lze postavit tým z českých hráčů, který by v klidu dokázal porazit Španělsko a Chorvatsko? Vrbu odepisujete kvůli prohře s Tureckem. Přijít výhra a postup, tak nikdo ani necekne. Je to vyrovnanej soupeř a ve sportu už to tak bejvá, že někdy prohraješ.

Naši hráči nejsou tak kvalitní. Stačej na Evropskou ligu, ale my potřebujem hráče co jsou schopný uspět v LM. Tenhle turnaj už má velkou kvalitu.

Tím netvrdím, že bych nestavěl jinou sestavu než Vrba. Ale třeba proti Turkům poslal 4 nový hráče a znát to moc nebylo teda. Jedinej povedenej moment celýho Eura byl asi Rosův centr na Škodu. To je od těch hráčů prostě málo.

Reagovat
terry

To jsem neřekl, navíc jsem se snažil nemluvit o konkrétních zápasech, ale obecném vystupování českého týmu.

A srovnání je nasnadě – prakticky stejný kádr měl k dispozici před čtyřmi lety Bílek. Ano, postoupil z mnohem lehčí skupiny, a pro nás letos nemusel být neúspěch, i kdybychom nepostoupili, ale jde především o to, jakým stylem jsme to udělali.

Kdybychom Turky porazili a postoupili, tak je otázka, jak moc by se změnilo, ale problém byl v tom, že s tím přístupem jsme je porazit skoro ani nemohli.

Reagovat
Harakan

Tak Bílek měl ale mnohem lehčí skupinu. Smutný je, že vždycky musíme všechno takhle hrotit a najednou dělat z Vrby skoro ubožáka.Vy tady všichni padnete na hubu až přijde někdo po něm a najednou vám dojde že ten kádr na to prostě nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakým způsobem. No proti Španělsku to byla evidentní hra na bod. Stejně jako SVKxENG, ISLxPOR. Nám to nevyšlo 4 minuty před koncem a to už je pozdě tu taktiku nějak efektivně změnit.

S Tureckem jsme prostě prohráli no. Pořád podle mě mají kvalitnější kádr, ale porazit se jednoznačně dali. Je to škoda, ale takovej je sport.

Vrba je podle mě pořád nejkvalitnější trenér u nás. Všichni si ho vymodlili a přemlouvali ho. On to vzal, i když věděl, že ta situace je jaká je. A dneska jsou na něj všichni nasraný a všichni vědí, jak se mělo vše dělat jinak (klasicky ) Neříkám, že na to nemají lidé právo, ale v jeho místě bych byl taky nasranej. Navíc některý otázky novinářů jsou vážně na přesdržku.

Pokud tu bude kvalitnější trenér, rád ho přivítám. Ale hlavní problémy našeho fotbalu jsou podle mě na svazu a v hráčské kvalitě, až na třetím místě bych se zaměřil na trenéra.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

Reagovat
naheCZ

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

musíme si zvykat, že budeme víc a víc zapadat do průměru a níže...duvod vidim v tech trilobitech s asi komunistickym myslenim. Zacina to vychovou deti / talentu a konce tim, ze kdyz uz nejaky ten talent mame, tak sanci nedostane, dokud si ji nejakym zpusobem nezaslouzi v ramci nejake tymove hierarchie...Cerny, Schick, Cermak a dalsi. Ale to je porad strach z toho, aby mu to nahodou neuskodilo, ze nema zkusenosti..a kde je ma nabirat ? Dostat se do repre, pro ceske trenery v optimalnim veku 25 let a vic ? Nesmysl...U vetsiny narodnich tymu je bezne, ze kdyz se objevi talentovany hrac, dostane prostor v repre, neni na co cekat a k testovani slouzi pripravne zapasy. Takze pokud nedojde k razantni revoluci v tymu i na ukor kvalifikace MS, muzeme ocekavat v budoucnu problemy

Reagovat
nani92

fakt neskutočná hystéria sa strhla okolo Vrbu, ako keby vypadol s najlepšou generáciou českých futbalistov. To, že v takej ťažkej kvalif. skupine dokázal uspieť je veľmi dobrá práca, nedá sa večne robiť prekvapenia s NEkvalitou. Samozrejme nejaké chybičky urobil ale aby sa hned vyhadzoval a písali sa hned také výlevy, to mi príde moc

Reagovat
smazaný uživatel

... a opět jsme u toho, že nejstřízlivěji tu naše Eurovystoupení hodnotí Slováci

Reagovat
Svatej

Reagovat
Busby babes

fotbal je o vysledcich a Vrba vysledky neprinesl, navic se chova jak arogantni vidlak a muzstvo na turnaj pripravil katastrofalne. Vsak nam nefungovaly zakladni veci a to mel muzstvo pohromade mesic.

Ja bych mu tu kvalifikaci na MS uz proste nedal. Sanci mel, promrhal ji.

Reagovat
SaianSupaCrew

From hero to zero

A zase k tomu stačí překvapivě málo. Z kvaldy se udělá luck, z Vrby se udělá diletant, z novinářů morální kompas (to mě baví nejvíc ) a z hráčů, kteří jsou na těch výkonech podepsáni nejvíc, obětní beránci, kteří vlastně ani nemohli ukázat, co v nich je..

Kritika je určitě namístě, ale stejně jako u Bílka by měla být relevantní...

Reagovat
terry

Tak třeba u Bílka právě podle mě už nakonec ani relevantní nebyla. Navíc já hráče nezbavuju viny, stejně jako si stojím za tím, že v tý kvalifikace jsme měli opravdu velkou porci štěstí.

Reagovat
Snatus

Ten článek si psal ty?

Reagovat
terry

Jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tím se mnohé vysvětluje...

Reagovat
uff

Sorry ale pises blbosti. Až na toho Bilka

Reagovat
smazaný uživatel

...A až Vrbu za výratné pomoci českých novinářů Pelta vyrazí, budete za dva tři roky zase nadávat na novýho chudáka a vzpomínat na Vrbovu kvalifikaci.

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé je, že vztah mezi trenérem české repre a novináři se dříve nebo později víceméně posral vždy. Tak si říkám, jestli spíš nebude pes zakopaný v žumpě českého bulváru (sportovní tisk je u nás bulvár komplet).

Reagovat
smazaný uživatel

Normálně se nestačím divit na tu hysterii co se po vypadnutí spustila na Vrbu, už by tu zase někteří měnili trenéry a nevím co všechno. Nevím co jste čekali, Španělé i Chorvati jsou úplně na jiném levelu než většina týmů co startovala v základních skupinách. Ok s Turkem jsem si to měli rozdat o 3. místo a měli jsme uspět, nepovedlo se, ovšem po jakém průběhu? Turci dokonale využili vše na co sáhli, my si naopak vybrali pešek - Sivok tyč a další šance, kterých jsme měli více. To se stane, prostě se prohrálo ale rozhodně po dobrém výkonu. Nevím, jak si to experti z řad fanoušků představují, s tímto materiálem zázraky niko neudělá, ano mohl nasadit jiné hráče a zkusit to protočit ale nevěřim, že by přišlo nějáké razantní zlepšení. Rozhodně bych vrbu nevyhazoval. A je až s podivem, že tu někdo zkouší házet vrbu pod úroveň Bílka. Sakra pamatujete si vy, kteří to píší, jakou srágoru jsme v kvaldě na -MS či ME pod Bílkem hráli? To je až neskutečný, jak lidi zapomínají, na ME v Polsku bychom možná ani nepostoupili, nebýt skoku Rezka ve Skotsku...A Bílek měl spíše z prdele kliku, postoupit se záporným skore je taky umění. Základní skupina na ME za Bílka a nyní to je nebe a nudy, prostě nesrovnatelné situace a hlavně - Bílek měl tehdy možnost využít životní formy Gebreho, Jiráčka, Pilaře....ti nám ten postup udělali, letos jsme nikoho takového neměli a ani nikdo takový s formou není a nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím se vším Tohle bezdůvodné lynčování je ale pro náš národ typické a o rychlém zapomínání ani nemluvě.

Reagovat
Sosi

Pilař je 1. hráč, co nám chybí

Reagovat
smazaný uživatel

popravdě doufal jsem, že Pilaře napodobí na letošním Euru Frýdek, moc mi Pilaře připomíná stylem hry, škoda, že Frýdek nakonec nejel kvůli tomu zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

pilaře napodobil na tomto euru ten maly mor, more...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
San Iker

Tak hlavně že si kluci užili na soustředění manželky a byla nebezpečně dobrá atmosféra

Vrbovi bych odpustil všechny chyby (a že jich bylo) a s klidným svědomím bych si řekl, fajn, snažili se, ale...

To jeho chování arogantního vepře je neskutečný. Permanentně se tváří, jakoby si měsíc nezašukal, tři dny nejedl a půl dne nezapálil cigaretu.... Ta atmosféra, kterou kolem reprezentace vytvořil svým jednáním. Novináři mu leckdy kladou úplně normální otázky a on je dotčenej, že si někdo dovoluje zpochybnit Boha Vrbu... Jeho ego to nezvládá... Navíc se značně nakazil alibismem a pokrytectvím a to už je pro mě moc. Stačila by troška sebereflexe a hned by to bylo o něčem jiným. Ale co už včera zase předváděl v rozhovorech, byl humus. Táhni pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

... leckdy ... no taky názor.

Reagovat
smazaný uživatel

To je tím, že není zvyklej pracovat pod tlakem. V Plzni skládal účty tak maximálně Paclíkovi se Šádkem, ale i tak si myslím, že na něj vůbec netlačili a spíš mu líbali nohy, jakej trhák s VP předvedl. V reprezentaci je furt na očích a je vidět, že mu ta pozornost nedělá dobře a začne se pak chovat podrážděně. Ale je to zajímavý, jak si pošlapal renomé. K reprezentaci šel jako spasitel a teď je z něj bulvárně řečeno trenér, který není schopen překonat ani "nemehlo" Bílka.

Reagovat
San Iker

Reagovat
smazaný uživatel

Tu poslední větu jsi myslel opravdu vážně?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě. Přesně takhle ho bude spousta lidí vnímat a vzhledem k tomu jak se choval Vrba doteď, jim v tom možná i sám pomůže. Novináři si o něj teď budou taky otírat hubu. Osolí ho podobně jako Bílka, přidá se Láďa Vízek, Míla Luhový si taky možná vzpomene, že umí kritizovat i někoho jinýho než Spartu a tak dále a tak dále. Jinak aby bylo jasno, já neříkám že je Vrba diletant, co nemá ani na Bílka, ale že tuhle nálepku teď dostane.

Reagovat
smazaný uživatel

A v tom je obecně ta naše malost národa, že se nedokážeme ani téměř po 26 letech podívat, jak to chodí za hranicema.

Reagovat
smazaný uživatel

V zahraničí to sice chodí jinak, ale do reprezentačního trenéra se tam šije taky. Nebo si snad myslíš, že Italové, kteří jsou do fotbalu blázni, drží hubu, když se v repre něco posere? Nebo Angličani, Brazilci...Jasně, bude to teď vůči Vrbovi nefér, jak se do něj bude šít. A každej vocas si rád přisadí tu svou, ale na druhou stranu kritiku si zaslouží a posypat si hlavu popelem by mu taky prospělo. Tohle Euro bude vnímaný hodně špatně a na atmosféře další kvalifikace se to může podepsat. Takže teď bude hodně záležet na tom, jak se k tomu všemu Vrba postaví.

Reagovat
smazaný uživatel

Šije se do každého trenéra, když se chce, ale tam se trenér prostě sebere a odejde z tiskovky - zcela běžná praxe třeba za Donadoniho. A jak jsem psal i výše, sebereflexe snad přijde, ale sypat si popel na hlavu rozhodně nemusí - s tím co má, by ani slavný Mourinho neudělal zázrak.

Reagovat
xhejl

tak ono většinou je mnohem víc standard to, že v zahraničí si trenér prostě uvědomuje, že je tam pro fanoušky, který třeba čtou/sledujou i ty média, který pokládaj debilní otázky. Tak prostě zatne zuby a nechová se arogantně. Že jsou ještě falgrantnější příklady toho, kdy se trenér chová jako hovado ještě neznamená, že to Vrba dělá dobře

Reagovat
Recoba Inter

Vrba je dobrý trenér, jen aby zvládl udělat přeměnu reprezentačního kádru. Po tomhle už není možné to nechat jen tak být. Časy se musí změnit a doba musí kupředu. Mládí

Reagovat
smazaný uživatel

Nezvládne to, pokud k nezmění svůj přístup k reprezentaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezmění to, pokud se nezmění přístup FAČR, fanoušků a odborné veřejnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Přístup fanoušků se nezmění nikdy, ani za Brücknera to nebylo jiný. Jakmile se něco nepovedlo, "majitelé" reprezentace hned začali bručet, nadávat a házet hlášky o přeplacených hvězdách a tak. Jinak ty si myslíš, že se Vrba jako repre kouč chová dobře?

Reagovat
Recoba Inter

a jak by ho měl změnit podle tebe? zajímá mě to

Reagovat
Andis

A kde jsou patra české repre?

Reagovat
Sosi

Člověk překousne hodně. Oproti Bílkovi se dá na ty zápasy většinou (80%) koukat, u Bílka tak 20% max. Člověk by nakonec pochopil i ten beton proti Španělům za účelem získání bodu. Hůř už se kouše propadák s Chorvatskem, i když se můžeme bavit o jejich kvalitě. Člověk by to vše ještě vzal, spolu s (typicky Českými) velkohubými prohlášeními před ME i samotným zápasem s Turky, kdyby tomu odpovídala taky hra. Pokud bychom Turky zfoukli ofenzivním fotbalem plným nasazení, jak nás Vrba s Peltou neustále ujišťovali. Pokud bychom je zfoukli, byl by Vrba taktický genius, který na každého soupeře připravil odpovídající taktiku na míru našemu týmu. Bohužel nic z toho se neukázalo, žádné nadšení, žádný ofenzivní fotbal, takže ani žádná geniální taktika šitá na míru konkrétnímu soupeři. Díky těm kecům je Vrba s Peltou za šašky, jako i náš celý nároďák. Stačilo málo, aby těm jejich předzápasovým kecům odpovídala taktika vletět na Turky a ukázat jim naši ofenzivu. A tady Vrba zklamal. Ani proti Turkům nedokázali zahrát přesvědčivě, krásně, ofenzivně, zkušeně.

Reagovat
smazaný uživatel

Hra proti Turecku mi prisla ofenzivni az az. S ohledem na nasi individualni kvalitu to bylo spis prestreleny. Co se tyce nasazeni, tak si nemyslm, ze by to nejak ojebali. Snaha byla obrovska a v podstate vubec nechapu tady ty vytky ohledne pristupu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase si všichni myslí že kvalita českýho fotbalu je odvislá od trenéra reprezentace. Ano byla tu malá odvaha se sestavováním týmu. Ono by to k ničemu lepšímu nevedlo, ale není dobré mít v týmu jen hráče kolem 30. I vzhledem do budoucna se mohlo myslet na Černého, Shicka, Kalase apod.. Ne nepostoupilo by se, ale mohli se ukázat. Ale jsme u nás, jsme zbabělci do 30 let času dost. Ale největší problém je pomalost a technická nekvalita našich, ti hrají jakoby měli na všechno spoustu času. Nekvalita našich hráčů není odvislá od osoby trenéra.

Reagovat
Sosi

A vedlejší, avšak neméně významný, důsledek je ten, že u několika hráčů se počítalo, že se předvedou na ME a přestoupí do zahraničí. Po předvedené hře zase nikdo ven nepůjde, zatímco z Maďarska a Albánie se bude vesele přestupvat. Takže se ještě víc zakopeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Překousnu dost, ale co je moc, to je moc. Musím reagovat. Nelíbí se mi, jak se tu všichni navážejí do Vrby. Dle mě byl problém jinde. A to sice ,,vyčpělost týmu,,. Nebyl tam tahoun. Hráč typu Nedvěda, kterej by za to vzal. Rosický? Jak můžete odehrát Euro v roli tahouna, když jste právě skončili v Arsenalu (a že tam toho odehrál...), navíc s dost nejistou budoucností. Navíc Rosa nikdy tahoun nebyl. A nejmladší už taky není. Kdo další? Plašil? Tomu se povede 5 přihrávek za 5 zápasů. Darida? Jednou snad, ale zatím na to nemá. Samozřejmě myslím psychicky než fyzicky. A kdo dál? Dočkal? Ten se furt tváří, jako že o nic nejde. Neříkám že je to špatná vlastnost. Ale na vyburcování týmu to prostě není. A kdo dál? Kadeřábek? Krejčí? Lafata? Prostě pánové, přestaňte se navážet do Vrby, sundejte si růžové brýle a zhodnoťte situaci reálně. Pro mě prostě chyběl lídr na hřišti. Proto ty kecy, že u týmu vládne pekelně dobrá atmosféra. To byla jen snaha zamaskovat průšvih. Takže já stojím za Vrbou. Tím samozřejmě nechci říct, že nemohl něco udělat lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Z extrému do extrému

Naše repre na Euru překvapila hlavně tím, že nedokázala prodat svůj potenciál, který před tím naplnit dovedli. Člověk až nevěřil, že je to ten samý tým. A proti Turecku se to potvrdilo. Najednou soupeře přehrávali, mačkali... Napsat po takovém zápase něco o herním propadáku je dost silné kafe. Naopak tohle jsou ty porážky, které většina fanoušků bere - hezký nebojácný výkon a smůla.

Takže v žádném případě "nekvalita".

Vrba to se Španělama prostě zavřel. Přesto jsme měli víc šancí než v dalším zápase s Chorvaty. Nevím, kde by se tam něco takticky nezdařilo. Naši prostě kazili i jednoduché přihrávky. Asi se to někdy takhle vyvrbí (ha hezká slovní hříčka). To byla strašná podívaná.

A že by Vrba nezkusil nové hráče? Právě třeba Schick v přípravě - to byl jasný signál pro něj a jeho vrstevníky. Kolik nových hráčů přišlo po Bílkovi? Počítat se mi to nechce a musel bych to hledat, ale že by nové hráče nezkoušel, to bych netvrdil.

Na druhou stranu se plakalo, že tam nemáme opravdického DM a přitom ten jediný (Mareček) se po závěrečném campu balil domů. Ale kdo ví, jestli by to zvládnul. Měl za sebou jen slušnou ligu ve Sparě a spoustu zápasů ve EL. To asi na repre nestačí. Vzal bych ho místo Pavelky.

Limba, Lafata a Kolář jsou fosílie, jenže Limbu nikdo nějakým výkonem nevytlačuje a Kolář evidentně nejel proto, aby hrál základ, ale aby z lavičky jistil případný výpadek. Nevím koho jiného. Lafatu jsem nepochopil ani jako zaslepený a neobjektivní Sparťan. Měl jet Schick, nebo Vydra.

Zbytek týmu byl vybrán dobře z toho nejlepšího co v současnosti máme. Já žádná přehnaná očekávání neměl. Chybělo mi víc odvahy se Španěly, ale chápu tu taktiku. Líbil se mi zápas s Turky,byť se prohrálo. Jen těch hrozných 70 minut s Chorvatskem bych už nikdy vidět nechtěl.

Takže pokud změny, tak někde asi ano, ale žádná revoluce nebude a ani by smysl nedávala.

Dikuze o změně trenéra je průběžný a zdravý folklor. Já bych toho Impulze zkusil

Reagovat
monty25

Nejzajímavější na tom všem mi přijde, že trenéři českého nároďáku jsou opakovaně tak arogantní. Co si pamatuju, tak za Chovance během baráže o MS 2002 tým vůbec nekomunikoval s novináři. Za Brücknera bylo všechno fajn, dokud se dařilo. Pak přišel ten výbuch s Tureckem na Euru 2008 a pamatuju si, že Brückner se tenkrát na tiskovce choval jako protivný dědek, který neunesl, že jeho éra končí. Pak přišel Rada a jakkoliv ho mám docela rád, tak na reprezentaci prostě neměl a taky tu komunikaci nezvládal. Legendární je jeho hláška po prohře v kvalifikaci na MS se Slovenskem, že "národ chtěl hrát na dva útočníky, tak jsme hráli na dva útočníky." Po krátké epizodě Haška přišel Bílek, kterého asi nemusím moc rozebírat. Ano, udělal čtvrtfinále Eura (okolnosti tentokrát ponechám stranou), ale nějaké volání typu "zlatý Bílek" je asi znakem selektivní paměti. Že hra pod ním za moc nestála, to je jedna věc. Ale pamatujete si, jaký to byl neskutečný alibista při rozhovorech? Ani po těch nejhorších zápasech nedokázal uznat, že to nestálo za nic a člověk měl pocit, že se snad díval na jiný zápas než on. Tahle jeho arogance byla podle mě daleko větším (a oprávněným) důvodem, proč ho lidi nesnášeli. Nakonec při svém odcházení sám uznal, že měl být vůči novinářům otevřenější... No a pak přišel Vrba, kterého spoustu lidí mělo rádo z Plzně, ale taky on se chová arogantně. Vrcholem byla ta tiskovka, kdy mu muselo být jasné, že se novináři budou ptát hlavně na Limberského a on to absolutně nezvládl... Říkám si, čím to je, že jsou trenéři fotbalové reprezentace tak arogantní? Je to tím tlakem, který je na ně vyvíjený? Když to srovnám s hokejovou repre, tak jediný arogantní tam byl Hadamczik, když nazval novináře "nýmandy" a oznámil svou rezignaci v regionálním hitrádiu Orion. Z těch ostatních se podle mě všichni chovali v pohodě, nejvíc asi právě jako poslední Vůjtek.

Ještě zpátky k Vrbovi: K nároďáku přišel jako trenér ověnčený úspěchy z Plzně, ve kterém asi nejen Pelta viděl spasitele. Zpočátku to opravdu tak vypadalo, start do kvalifikace v roce 2014 byl famózní, ale loni už ty výsledky zdaleka tak dobré nebyly. Někdo mi může vpálit, že se přece vyhrálo v Nizozemsku, ale opravdu jsou Nizozemci ve své současné "fazóně" takovým měřítkem? Měřítkem bylo Euro a to prostě dopadlo nejhorším výsledkem v samostatné české historii. Ano, soupeři byli silní a někdy se to prostě nepovede, ale přesto by měl Vrba aspoň přijmout zodpovědnost za chyby, které udělal (když už teda nevidí důvod, proč by měl odstoupit). Kdysi prohlásil, že bude brát do nároďáku jenom hráče s formou. Jak je tedy možné, že Limberský hrál na Euru dva zápasy v základu, když tam neměl co dělat? To samé Lafata v základu proti Chorvatsku, co si od něj Vrba jako sliboval? Další věc, kterou Vrbovi lze vyčíst, je jednoznačně opomíjení mladých hráčů. Proč nevzal aspoň Schicka nebo Černého? I kdyby měli jenom nasát atmosféru velkého turnaje, tak by se to vyplatilo daleko víc než brát třeba Lafatu. Teď budou někteří hráči končit v reprezentaci (pár jich už skončilo) a novicové budou hned vržení do vody, respektive do kvalifikace o MS. To si myslím, že není dobře a trenéři v jiných zemích mají v tom zabudování mladých hráčů mnohem víc odvahy než Vrba.

Jako fanoušek českých hokejistů a basketbalistek taky nemám rád, když se po neúspěších hází špína (hlavně u toho basketu je to většinou fakt směšné vzhledem k tomu, kolik lidí ho tady fakt sleduje). Za fanouška fotbalové reprezentace se už takových 8 let nepovažuju (přiznám se, že si někdy taky rád rejpnu), ale trvám na tom, co jsem napsal. Pokud Vrba zůstane u repre, tak si musí přiznat a napravit svoje chyby, jinak další kvalifikace skončí jako tradičně nepostupem na MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole jestli Růžička neni arogantní, tak máme asi jiná měřítka

Reagovat
monty25

Růžička byl podle mě arogantní hlavně ve Slavii.

Reagovat
smazaný uživatel

je, nastesti pro nej ma kolem sebe porad tu auru zlateho hocha z Nagana a genialniho kouce takze mu neustale porad dokola prochazi jeho neuspechy i nesmysleny vyberu hracu...

Reagovat
Hokaido

U Vrby to nechápu. On měl fakt na růžích ustláno, miloval ho celej národ, zvlášť když nahrazoval obětího beránka. Něco se ale změnil, Vrba ztratil veškerou svojí herní lehkost a hlavně odvahu. Bál se jednak na hřišti, kde nám poslední měsíce fakt chybělo úplně všechno a hráli jsme strašně připosraně, jednak na těch tiskovkách, kde začal být takový nesdílný, ačkoliv přístup novinářů a veřejnosti k němu se snad vůbec nezměnil, a jednak při nominaci-přesně jak píšeš, kdyby bral jen hráče s formou, nebral by si tam svý koně a povolal by nějaký to mládí...

Reagovat
smazaný uživatel

jenom mala poznamka - Bruckner zacal byt nesnesitelne arogantni a protivny mnohem driv...po krachu na MS06

Reagovat
monty25

Jo, to je možné, tam poprvé neuspěl. Já si ale hlavně pamatuju tu tiskovku po Euru 2008. Tenkrát měl Hejma na streamu svůj pořad Rap and news a dělal si prdel, že "Karel je chytřejší než celej svět"...

Reagovat
Kang & Kodos

Rap and news

Reagovat
monty25

Taky si to pamatuješ? Já jsem nedávno hledal ten díl po Euru, ale našel jsem snad všechny ostatní kromě něj...

Reagovat
Kang & Kodos

Neviděl jsem to snad 10 let. Ale rapující Hejma byl tak bizarní, že bych se na to koukl i dneska.

Reagovat
monty25
Reagovat
Kang & Kodos

To teda dík. Teď je to ještě větší bizár.

Reagovat
monty25

Reagovat
Blasphemer

Tak díky za zábavu na večer.

Reagovat
Hokaido

Těžká skupina ale Vrbu vůbec neomlouvá. Pakliže stačí k postupu jediná výhra s naprosto tragickým Tureckem, nemůžem se vymlouvat na Chorvatsko a Španělsko. On zvládnul ze tří zápasů 70 minut a to je prostě málo a i těch 70 minut bylo naprosto proti jeho filozofii. Vždycky byl vyznavač ofenzivního fotbalu a najednou naordinuje bránit 9 lidem na vápně a nechá na hrotu osamocenýho Necku, kterej překvapivě Ramosovi, Albovi, Piquému a Juanfranovi neuteče.

Takhle po turnaji lze s klidem říct, že nezvládnul nominaci. Pokud věděl, že bude počas většiny zápasů bránit (a já teda upřímně doufám, že snad věděl...), je úplná blbost, že nevzal ani jednoho rychlostního útočníka, ale tři kladiva do vápna. Už před turnajem jsem psal, že je škoda, že nejel ani jeden mladík. Místo Koláře a Kadlece prostě měl jet někdo jako Černý/Čermák a Brabec/Baránek...

Btw. bilance 26 zápasů/1 čistý konto proti Maltě je něco nevídanýho. Teď snad skončí a půjde někam do toho Ruska, kde úspěšně restartuje kariéru a třeba se časem posune i na západ od nás. Klubovej fotbal pro něj asi bude lepší.

Reagovat
C-M@ster

„Naprostro tragickým Tureckem”? Proti nám zahráli svůj zdaleka nejlepší zápas na turnaji. Dali góly, co potřebovali a vzadu to čistili nebývalým způsobem. Vyhrávali všechny souboje ve vzduchu i ty následující.

Reagovat
Gryphonheart

Proti nám každej zahraje svůj nejlepší výkon na turnaji, to není měřítko..

Reagovat
C-M@ster

Chorvati ani Španělé ne. A hráli jsme 3 zápasy. Tak nevím.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec to Kárl s tim Šuralem vychytal ten byl marnej a Slávka se Škodou na pána.Ten jedinej něco účelnýho zahrál a pak měl i koule se vyjádřit.Nejlepší byl stejně ten Kolář v 90 minutě jeste ,že tam jel

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec nechápu, proč Vrba nějak přestal praktikovat to, co z něj v Plzni udělalo hvězdu...tam to dal taky dohromady z odpadlíků a hrál na český poměry supermoderní fotbal, kterej se dočkal úspěchů i v Evropě...za tu vyhranou kvalifikaci, která mi připadá trochu nedoceněná, si zaslouží respekt...ovšem už tam bylo v zápasech vidět, že to kolikrát byla spíš taková šudlaná než to, co předváděla jeho Plzeň...zapojil pár nových tváří, Šurala a Skaláka třeba, ale ti zase nebyli na turnaji v dobré formě...tady by asi mohl být i trošku odvážnější a zkusit hráče z mladší generace...teď nehledě na výsledky, on ten mančaft prostě nikam neposunul, což je asi nejhorší, co se trenérovi na jakékoliv úrovni může stát...a pokud trenér ještě k tomu ztratí respekt médií, tak to do budoucna nevypadá nijak dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

Vrba ví jakej je Isport.cz žumpa a tak se k nim tak i chová.

Reagovat
xhejl

tak on bere půl milionu měsíčně z peněz daňových poplatníků (z větší části, FAČR je největší neziskovka v ČR), tak by měl u poměrně čtenýho média odpovídat i na sebedebilnější otázky a svoje posraný soudy (o tom kdo je žumpa) by si měl nechat domů manželce.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne nemusí.

Reagovat
Gryphonheart

Reagovat
xhejl

tak že se občas Vrba chová jako nafoukanej kretén je pravda. Jinak je to imho celý blbost.

1) ty samý lidi, který teď nadávají na taktiku proti Španělsku by křičeli, kdybychom prohráli 0:5. Každej kdo hrál někdy nějakej sport, tak musí říct, že když jde na hřiště, tak chce vždycky hlavně vyhrát. Takovýto 'klidně prohrajte, hlavně ať se na to dá koukat' je klišé a mýtus a představa, že Vrba přijde do kabiny a řekne 'hrajte ofenzivně a presujte. Sice dostanete sedmičku, ale aspoň bude prdel' je nesmysl.

To vůbec není o tom, že by se ten zápas nedal zahrát lépe. Dal. Měli jsme problém z toho bloku efektivněji přecházet do protiútoků, Nevid neměl v útoku podporu. Ale vytvořili jsme si tři velký šance, obrana fungovala dobře a kdyby to Darida v závěru proměnil, tak nikdo ani necekne.

Proti Chorvatsku to bylo 70 minut strašný, ale kritizoval to i sám Vrba. Takovýhle určitě ty pokyny nebyly. S Tureckem jsme prostě prohráli. Po vyrovnaným zápase s vyrovnaný týmem - to se stane. Šance jsme měli.

2) Pojďme si prostě konečně přiznat, že náš tým má prostě mizernou kvalitu. Důležití hráči naší repre (Sivok, Necid, Pavelka) hrají v průměrných tureckých klubech nebo nehrají v těch top klubech (Kadlec), takže pak je logický, že když hrajeme proti Turecku, tak je asi jen tak automaticky nesmáznem. Opět vůbec nejde o to, že je to naše maximum. Ale je to určitě náš standard a představa, že jsme nějak vyhořeli je nesmyslná.

3) Ty neustálý debaty o sestavě a taktice jsou taky skvělý. určitě Vrba udělal chyby. Lafata proti Chorvatům byl úlet a Limba ho asi Vrbovi musel přeblafnout ve sprchách, že na ME odehrál 180 minut. A určitě nám to nepomohlo. Otázka je, jestli to zrovna tolik řešilo. Pudil nebo Gebre jsou nalevo určitě lepší volby, ale změnilo by to něco? Asi ne. Nechci tím říct, že je jedno koho Vrba nasadí, jen že ty debaty do roztrhání těla, jestli by měl nebo neměl jít do prdele, protože protěžuje Limberskýho...každej prostě máme nějak názor a pohled. Půlka lidí tady by nasadila 4-4-2 s dvěma dvoumetrovejma útočníkama, co maj problém s přihrávkou na tři metry, když si přečtete ty názory, tak tu snad není hráč, kterýho by někdo nekritizoval. Vrba chyby udělal, ale že by kvůli tomu dopadlo to Euro jak dopadlo? To si nemyslím.

4) Běžte už prosím do prdele s tím neustálým nasazováním mladých hráčů. Tohle je reprezentace, ne akamedie pro výchovu budoucích hráčů. Vždycky mají jet ti nejlepší hráči, i kdybych jejich věkový průměr byl 38. Černý odehrál letos pár zápasů v Ajaxu (což je aktuálně tým zhruba na úrovni Sparty) a byl by o tolik lepší než Skalák, Šural nebo Dočkal, že největší Vrbova chyba byla nevzít ho? Opět nejde v zásadě o tu polemiku, jestli měl jet ten nebo onen (Schick by možná byl platnější než Lžifata), ale o tu zuřivou debatu, že by měl jet někdo proto, že je mu 20.

Vlastně jsme mohli nasadit na Euro U21 a pojmout tenhle vrchol dvouletého cyklu jako přípravu a sbírání zkušeností. (a kdyby to náhodou nevyšlo, tak můžeme totéž zopakovat i na dalším MS).

5) není vhodný tleskat ale ani posílat Vrbu do háje. S průměrným týmem postoupil v pohodě na ME, tam to ideální nebylo. Chtělo by to od něj vidět nějakou sebereflexi, ale zároveň ho hned totálně neodsoudit. Normální, střízlivý přístup.

Reagovat
fantomas

Maďary za postupem odtáhli mlaďasové, z Turků byl proti nám nejnebezpečnější 18letej kluk, Chorvatsko porazilo Španělsko se dvěma ročníky 1995. Všechno to sou hráči s nulovýma zkušenostma z lepších evropských lig. A všechny tyhle "akademie" v tuhle chvíli postupujou...

Reagovat
Harakan

Tak sem hoď nějaký jméno kromě Černýho. Já totiž marně pátrám po někom, kdo by měl alespoň nějaký dopad na naší hru.

Reagovat
fantomas

Černý, Čermák, Schick - všichni by nabízeli dobrý alternativy. Neměli by o nic menší šanci na to mít "dopad na naši hru" než Lafata, Kolář, Šural...

Reagovat
monty25

Reagovat
uff

Súhlas, ale vy si to tu stále predstavujete ako FM. Ty hráči majú svoju postupnosť a návyky. Či v kabíne , alebo na ihrisku. Preto napr. u nás šiel Šesták a nešiel napr Bero.

Reagovat
fantomas

To mě nepřesvědčilo Bero šel údajně proto, že "měl dobře rozjetou kvaldu U-21", což je maximálně směšný.

Reagovat
uff

Nie lebo to by nešiel ani Škriniar. Je to skôr môj názor, ale od hráčov a týmu bolo počuť aký je Šesták v kabíne dôležitý. Plus sa vedelo že končí. Kozák sám naznačoval že nechce do toho týmu zasahovať.

Reagovat
fantomas

Tak taky Šesták má za sebou už MS, odehrál toho dost v zahraničí. To je přece jen jiná osobnost než takovej Kolář.

Reagovat
uff

V kabine nou moze byt aj Kolar. Hlavne ked je tam plno Plzencanov. Do kabiny nevidime.

Reagovat
fantomas

To už sou fakt hloupý argumenty, sorry. Pokud se to pak svádí na nezkušenost ten neúspěch, tak brát nezkušený třicátníky jen kvůli tomu, aby dělali príma atmošku v kabině, to 1) je na hlavu, 2) se jaksi minulo účinkem tak jako tak.

Reagovat
uff

Chcem skor povedat ze mužstvo je zivy organizmus do kt., nevidime. Ten trener na zaklade niecoho vybera tych hracov. My fanusikovia to vidíme jednoducho, ale realita je zlozitejsia.

Reagovat
fantomas

Tohle chápu v klubu, ale nemám pro to takový pochopení v repre teda.

Reagovat
PP

Dzsudszák - 30 let, Gera - 37 let, Szalai - 29 let.. to mi nepřijdou zrovna mladasové. Mají to dobře doplněné, ale narážíme na to, že je měl vzít Vrba jen tak na ME, když nehráli ani kvaldu? Okej, byla to chyba je nezapracovávat dřív, ale teď vzal to nejlepší co měl k dispozici.

Reagovat
fantomas

Kleinheisler i Nagy pro ně v předešlých dvou zápasech (kdy si vybojovali postup) dělali zásadnější rozdíl. Resp. taky ho dělali vedle Gery, což je tady hlavní.

Reagovat
xhejl

tak to o čem já se bavím není 'kašlat na mladý', je to o tom, že brát někoho JENOM proto, že má potenciál do budoucna, aby získával zkušenosti na Euru, je z mýho pohledu principiálně špatně. Určitě toho víš o Maďarech víc, tak mě kdyžtak vyveď z omylu, ale nemyslím, že by měli Maďaři za Nagyho a Kleinheislera tolik srovnatelných (nebo dokonce) lepších variant a že by ti dva jeli primárně 'získávat zkušenosti'.

Vůbec se nebavím o tom, že by Schick rozhodně nebyl horší než Lafata (a určitě měl jet) nebo že Kolář nemá v repre, co dělat a místo něj by asi jeden z adeptů Čermák byl. Vadí mi:

a) tlačit někoho do repre jen proto, že je mladý a my stejně máme mizerný tým, tak ať si zahraje.

b) tvářit se, že to že Vrba vzal Lopatu místo Schicka (a ty další příklady) je jeho pomalu největší prohřešek. Vůbec nezpochybňnuju, že s ohledem na variabilitu (ne věk) by tam spíš měl jet Schick, ale výsledek by to nijak neovlivnilo.

Reagovat
fantomas

Ok, tak s timhle se asi souhlasit dá no. Mě spíš na Vrbovi sere, že zmiňuje nezkušenost (nebo to zmiňujou hráči a experti), přitom při skládání nominace upřednostnil třicátníky z český ligy (i třeba Hubníka) namísto mlaďasů z český ligy. To už je potom nezkušenost na mez. úrovni vs nezkušenost na mez. úrovni... a je snad logický, že z tohohle si vybereš tu mladší partu, která má zároven tvořit příští generaci ne?

Reagovat
xhejl

tak samozřejmě pokud máš dva úplně stejný hráče, tak je asi logičtější brát toho, kdo je mladší. Ale tak těch faktorů, který by měli hrát roli při nominaci (celková kvalita, forma, zapracovanost do systému a týmu - tj. třeba to jak moc hrál v kvaldě, konkrétní potřeba repre s ohledem na větší variabilitu aj.) je víc a málokdy ti vyjdou dva úplně srovnatelní hráči (bych řek teda). A věk by prostě neměl být kritériem nebo aspoń tím úplně posledním.

Reagovat
PhilipS

fantomasův brek vůbec nechápu. Kdyby tu byl nějakej vyjímečnej talent, jel by. tečka. Rosicky taky jel na Euro ve dvaceti. A nevzít Lafatu na Euro, když z českejch útočníků dal jednoznačně nejvíc gólů, taky nešlo. Kdyby nejel, výsledkově bychom dopadli stejně, tak by ti stejní řvali, že měl jet zkušenej zakončovatel. Prostě po bitvě je každej generál

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Harakan

Pod tohle se ti klidně podepíšu. Líp bych to nenapsal

Reagovat
smazaný uživatel

Mně teda nepřijde tvoje hodnocení moc střízlivý, spíš jako obhajoba Vrby a hodnocení turnaje jako úspěšnýho...já jsem provrbista, ale takhle hodnej bych při analýze určitě nebyl...a kdybych měl vypíchnout z tvýho hodnocení jednu věc, tak si protiřečíš při shrnutí, že náš tým neoplývá kvalitou, ale na druhé straně máme jít do prdele s nasazováním mladých hráčů...nikdo tu nemluví o tom, že se má nasadit kolem jednadvacítka, to je přehnanej nesmysl, ale když ti chybí kvalita nebo forma u stálic, co jinýho by měl ten trenér vyzkoušet, v situaci, kdy taková možnost je? I čuch na takový hráče je ukázkou kvalitní práce reprezentačního trenéra...

Reagovat
xhejl

a) turnaj určitě byl neúspěch - nesplnil se základní cíl. To se nevylučuje s tím, že to zhruba odpovídá český realitě.

b) trenér má vzít vždycky ty hráče, u kterých je potenciál, že udělají nejlepší výsledek. Bez ohledu na věk. Resp. na věk vůbec nehledět. To je úplně to jediný, co se snažím říct. Třeba Schick měl jet určitě. Ne protože je mu 20, ale protože při tý bídě v útoku, je to objektivně jeden z pěti nejlepších útočníků a je variabilnější než třeba Lafata. Ale druhá věc je třeba Černý, který by prostě neměl ani na základ v půlce týmů naší ligy, ale všichni píšou, jak je Vrba debil, že ho tam nevzal.

Reagovat
PhilipS

kdyby byl schick o tolik lepší než Lafata, dal by aspoň polovinu gólů, co on.

Reagovat
smazaný uživatel

Až na 4. souhlas. Jde o to že ti 2 - 3 mladí nejsou moc a mohou se sžít do budoucna s reprezentací. Ti co tam byli místo nich nebyli lepší.

Reagovat
stas87

Prepac, ale ty si strasny kokot s bodom cislo styri. Ja uz som to pisal pod vas zapas s Tureckom..

Mor, Coric, Nagy, Kapustka, Coman, Martial, Zincnenko, Kovalenko, Elvedi, Zakaria, Tarashaj, Embolo, Bellerin, Skriniar, McNair, Alli, Golovin, Williams, Sanches, Tah, Kimmich, Sane, Weigl, Hermannsson, Jedvaj. Pjaca, Origi, Rashford, Linetty, Stepinski..

Vsetko rocniky 95,96 a 97. Nie vsetci hraju v zakladnej zostave, striedaju alebo nenastupili vobec ani na minutu, aj tak ich trener zobral. Do buducna budu zrejme vsetci pravidelne reprezentovat, niekto sa stane oporou, niekto bude hrac zakladu, niekto nahradnik... ale ich treneri mali gule na to, ich vziat. Do buducna im tento turnaj da aspon skusenosti, osahaju si dospely futbal aj tu atmosferu. Neurobi ich to vyrazne lepsimi, ale pomoze im to. Keby Vrba nemal ani jedneho takeho hraca, tak nepoviem pol slova. On ich ale ma, aj tak si tam ale nataha Surala a Kolara, to je proste nepochopitelne... preco si dovoli aj posraty Wales zobrat Williamsa? Svajciari Elvediho, Zakariu ci Embola? Turci beru Mora, hraca co hral predposledny pripravak prvy zapas za acko...

Aj Nawalka zoberie Kapustku, Linettyho, Stepinskiho a do nominacie sa mu nezmestil Dawidowicz. Zobral ich preto, lebo uz v nasledujucej kvalifikacii na ms do Ruska mozu hravat vsetci v zakladnej zostave ci byt medzi prvymi nahradnikmi. Jodlowiec je rocnik 85,Kuba taktiez 85 a namiesto nich moze hrat casom Linetty a Kapustka. Tak by to malo vyzerat, nie priposratost a vyhovorky o skusenom time.

Nikde nie je napisane, ze by Schick na 100% zahral lepsie ako Lafata. Uz to, ze by s timom mohol trenovat tri tyzdne, dostat par minut ci polcas, mozno cely zapas mu da strasne moc. Poznal by blizsie trenera, jeho filozofiu, lepsie by sa adaptoval do timu, spoznal spoluhracov.. to vsetko je len plus. Tejto moznosti sa Vrba sam zbavil dobrovolne, hlavne ze tam musel ist Kolar.. hrac oc nikdy v repre ziadnu perspektivu nemal a nikdy poriadne nic nezahral. Bol to ale Vrbov kamarat, tak mu dal zarobit zadarmo prachy, dva zapasy si odsedel na lavicke a naskocil na par minut.

Ja si nemyslim, ze by Schick ci Cerny ten tim spasili a ich vykony by to potiahli hore. Ale ta adaptacia je velke plus, navyse ked Vrba pokracuje u timu do dalsej kvalifikacie. Ja tam pozitiv vidim viac ako negativ.

Reagovat
Kang & Kodos

Místo toho, aby seděli na lavičce 94,95 atd., tak tam sedí Kadlec (84), Kolář (85), nebo Lafata (81), kterýho potom Vrba proti Chorvatsku dokonale pohřbil. Když jel Schick jako náhradník, tak jsem si vzpoměl na Bílka, kterej měl v 2012 koule, a na poslední chvíli vzal na Euro Daridu. Vrba ty koule neměl.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Vis kolik stribrnych hochu z 2007 U20 hraje za nasi seniorskou repre? Jediny. SUCHY. Mazuch, Simunek, Fenin, Gecov, Strestik, Pekhart, Kalouda...vsichni si tak nejak osahali repre a stejne dopadli, jak uz vime, bidne.

Vrba neni jejich agentem a nechapu, proc by mel brat 18 leteho hrace jen kvuli tomu, ze si za 4 roky mozna, prave to MOZNA muze zahrat opet Euro. Zatim zrovna ti tebou jmenovani nemaji ani zdaleka nabeh na to, byt i v nejblizsi kvalifikaci. Schick smer Italie a muze dopadnout jak vetsina nasich talentu...

Vrba a jeho nominace je to posledni, co nas muze zajimat. Meli jsme tolik mladych, kteri se proslavili vykony na ruznych sampionatech, skvelych vykonech v ruznych tymech, ale hledme...neni jediny, jediny jmeno, ktery by svou cenovku z te doby ci alespon kvalitu potvrzovalo dalsich nekolik let. Vzdyt preci Kadlec tez zacinal jako mlady zajic, Cech, Rosa, Plasil, atp...ale ona neni nahoda, ze takovy Sural debutuje v repre v 25 nebo kdy, to samy Pavelka, Skoda, Skalak a dalsi...kteri mahi dohromady stand dvacet startu do repre.

Urcite kvituju tvuj nazor dat radeji sanci mladym, ale vse musi mit nejaky urcity smysl. Ne ho vzit proto, ze mu je 18 a mozna si pristi rok zahraje kvaldu.

Reagovat
stas87

Lenze v roku 2007 ste vonku stale mali pomerne dost hracov vonku a mali moznost vyberu, mali ste kam siahnut a dneska ste radi, ze beriete hracov z ligy. Oprav ma ak sa mylim, takto si to ja pamätam. Teraz v lepsich ligach ako je vasa mate hrstku hracov a skusate to postavit na hracoch z vasej ligy. To je logicky krok, kedze vonku na vyber vobec nie je.

Ja som myslel prave 1-2 hracov, nie styroch ci piatich. Slubne sa prave vonku ukazuje ten Cerny ci ten Jankto. U toho Cerneho je dobre vidiet, ze si veri, individualne je na tom lepsie ako mladici v jeho veku v ceskej lige, ma sancu na to stat sa plnohodnotnym clenom kadra a odohrat komplet sezonu medzi seniormi. To si v Cesku nikto netrufne, ved aj ta Pribram odpalila mladikov na tribunu, ked jej tieklo do bot. A ked si porovnam Draxlera dajme tomu s Krejcim, tak Julian mal v 20 rokoch 100 startov, kolko rokov mal Krejci, ked odohral svoj zapas cislo sto v lige? 23?

Tak ak si ten Cerny nekopne poriadne v dalsej kvalifikacii... Tak uz fakt neviem, s kym to chcete hrat. Samozrejme, pokial nebude hrat pravidelne v klube a bude sediet na lavicke, tak nema zmysel ho tahat do repre. Ja mu verim ze sa presadi.. A verit by mu mal aj Vrba, v jeho veku a s jeho kvalitou podobneho hraca nema.

Reagovat
PP

Prakticky sis odpověděl. Nemáme v současné době dostatečné množství hráčů venku a musel stavět na hráčích z ligy. A tady je ten kámen úrazu - odívej se na naši ligu, kde se mladým nedává příležitost ani v klubu, natož aby se nějak prokousali do repre! Většina týmů radši točí starší hráče pořád dokola jak u blbých na dvorku.. Vrba udělal chyby, ale aby to byla taková blamáž a ostuda a odchod? Kurva nevyšel mu jeden zápas a dělá se z něj tragéd jako Bílek.. či někteří pitomci ještě horší než Bílek..

Kdyby vyhrál a postoupil, ti samí lidi ho budou chtít za prezidenta. Na posrání tato naše mentalita..

Reagovat
Puskas

Plno hráčů z ligy mají třeba Maďaři... Nikdo by mu nevyčítal, resp. málokdo vypadnutí, kdyby ty výkony nebyly tak ustrašené, bez nápadu, beze šťávy, úplný opak od takové kvaldy. Když tam byl úspěšný, on i řada odborníků si libovala nad kvalitou ligy, která tvořila většinu kádru, naráz je ta kvalita špatná? V minulosti ukázal, že to má v sobě, koučovat umí, tady to nedal.

Reagovat
PP

Ale jooo, já jsem taky zklamaný a ta hra byla občas zoufalá, ale dělá se tady z něj - viz ten článek, jakoby on sám pohřbil český fotbal, zlatý Bílek apod. hovadiny. Já už to psal, že potřeboval vyhrané hráče, jejich formu a zdravého Rosu.. a neměl nic. Sivok, Pavelka, Kadlec, Skalák, Rosický, na jaře Dočkal, Šural - kolik toho vinou zranění či nehraní v klubu za rok odehráli? Limberský, Lafata, Kolář - úlet a hloupost Vrby, ale vzít z ničeho nic (2-3 přípraváky) 5 nových nevyzkoušených hráčů? Jako - mohl, ale v případě neúspěchu by se mu vyčítalo, proč experimentuje když na to nemá, jak mohl nechat doma nejlepšího střelce ligy Lafatu apod..

Reagovat
stas87

Tak pozor, ja Vrbu nekritizujem az tolko, ze by som pisal aby rezignoval alebo ze to bola blamaz a ostuda. Len mi vadi, ze nemal gule na to zobrat aspon jedneho mladika.

Pamätam, ako nedavno dost ludi tu na EF pisalo, ze Anderlecht nie je krok dopredu pre Brabca, ze by mal ostat radsej v Sparte. To je podla mna absolutna kokotina a napisem aj preco. Belgicka liga ma vyssie naroky na tempo, ovela väcsi tlak na hraca s loptou, musi tam byt okamzite rozhodnutie ci prihrat, preniest hru alebo vystrelit. Strih, prepneme do ceskej ligy a vidime co? Hrac casto prevaha spravny moment na prihravku, zazdi brejk timu zlou prihravkou a to ani nemusi byt atakovany a podobne. Tych nedostatkov je oproti belgickej lige proste viac, to je fakt ktory snad nikto neobkeca. Tak isto kvalita superov je v Belgicku vyssia, Brabec by tam hral podstatne viac kvalitnych zapasov oproti Cesku. Tu ho naozaj preveri akurat Plzen, Liberec a teraz zrejme Slavia. To mas sest zapasov za sezonu, porovnaj to s belgickou ligou. V Belgicku sa priblizi podstatne viac tomu, co sa hra obecne na zapade, potom bude mat mensie problemy ist do lepsej ligy. Taky Kaderabek bol v ceskej lige na svojom poste najlepsi hrac, prisiel do Nemecka a tam zistil, ze je tazky podpriemer a bude musiet kurva maknut aby sa dostal aspon na lavicku alebo do zakladu.

Sparta a Anderlecht keby spolu hrali 10 zapasov, tak kazdy vyhraje po piatich. Lenze ako som uz pisal zapasy proti Bruggam, Genku, Gentu, Lutychu, Zulte ci Oostende mu daju viac.

Suhlasim s tym, ze prilis mladych hracov v lige sancu nedostane. Potom sa vzdy smejem, ze o niekom sa hovori ako o talentovi ale hrac ma uz 25 rokov. Pre mna je talent do 21-22 rokov, potom je to uz hotovy hrac. Kym sa tento pohlad nezmeni, tak sa napredovat nebude. Mal by som jednu otazku... kedze mladici nedostavaju poriadnu sancu, to mate tolko hracov v strednej generacii ci skusenych hracov, ze mladez nema vobec sancu?

Reagovat
OnderCZ

Reagovat
PP

souhlas.. Podívej se na mě, co jsem v článku psal já, že jsem obhajoval Anderlecht nejen z finančího hlediska, ale že je to mužstvo dlouhodobě hrající poháry narozdíl od Sparty apod.

K tvojí otázce - za mě je to kombinace:

- špatné práce s mládeží, kde 17-18ti leté kluky učíme taktice a sehranosti místo individuálním dovednostem. Problém nastane, když v 21-22ti letech se každý lepší fotbalista té taktice a sehranosti naučí, ale individuálním dovednostem už nikdy.

- připosranost trenérů. Malokterý si veme na triko začleňovat do kádru mladého kluka. Vrba je toho zářným příkladem a to je jeden z nejlepších trenérů posledních 10 let, ne-li vůbec nejlepší.

- taková česká malost, kde těm klukům stačí vydělávat slušné prachy, mít tady auto, hadry, šiltovky, kérky a podobné pičoviny, místo aby jel a makal na sobě dál. Např. Kadeřábek, který hrál ted hovno, ale než přestoupil, tak si ligu dával s prstem v nose, fyzicky skvěle vybavený - výborný hráč. A přestoupí do BL, do celku který bojuje o sestup a ten kluk tam nestíhá! Že si myslel, že to nečekal apod.. co teprve lenivci typu Kadlec..

Je to škoda, musí se začít něco dělat na juniorské úrovni a i tak na nějaký výraznější úspěch můžeme x-let zapomenout..

Reagovat
stas87

Ja tym akademiam neverim... poznam cloveka co robi v jednom klube, trenuje kategoriu U12 a celkom sa im dari vo svojej skupine, chce s nimi hrat len po zemi, zakladat utok konstruktivne a rozohravat. Bohuzial, superom staci nakopnut loptu dopredu, kde je o hlavu vyssi utocnik a je aj silnejsi, takze tych obrancov pretlaci a da gol. Ale spät k tym akademiam, on mi rozpraval, ze z jeho timu zoberu do akademie styroch, z ineho mesta taktiez troch ci styroch a dokopy to z celeho kraja spravi trebars osemnast hracov.. Ti cez tyzden trenuju spolu ale zapasy hraju kazdy vo svojom klube a pod svojim trenerom.. aky to ma zmysel? Treneri z tej akademie uz sa venuju len trenovaniu, nechodi do roboty, lenze zrejme tieto trenerske posty budu zasa obsadene ludmi z tych ligovych klubov a vopred rozdane... toto podlozene nicim nemam ale myslim si to. Ak o tom niekto vie nieco viac, tak nech ma doplni ci opravi.

Fitzel ci Vrba rozpravaju o case, ze potrebuju cas aby sa tie zmeny prejavili. Ok, nesudme ich hned, ze nemaju vysledky ale pockajme co to prinesie. Ale.. presne tieto slova rozpraval aj Lener a vysledky mladeze sa rok od roku zhorsuju a na v NHL hra cechom fakt malo hracov. A keby sa tie zmeny prejavili casom, tak pochybujem ze ten system vyprodukuje kreativneho hraca, individualne schopneho a v porovnani s europou v nicom nezaostavajuceho. Skor to vidim na typov ako je Kaderabek- rychlostne dobre vybaveny, pozicne a takticky slusny ale ak ma zapojit hlavu, tak konci. To ze Sparta valcuje v mladezi teraz vsetkych neznamena, ze vychovava individuality, ktore casom budu stacit rovesnikom v europe.

Dalsia vec, co mi vadi je ta. ze ak je hrac kreativny, veri si v subojoch 1 na 1, jeho herna inteligencia prevysuje superov ale ma fyzicky handicap, trener na neho pozera s nedoverou a nepodrzi ho, ked sa mu nedari. Radsej postavi fyzicky lepsieho a viac siloveho hraca ako toho kreativneho z dovodu toho, ze zapas neprehra a mame tu zasa super argument s hrou na vysledky... nemas vysledky=si spatny trener.

Kerky, handry, auta ci ine picoviny maju aj v Nemecku, Taliansku ci Spanielsku. Lenze tam maju ciel dostat sa do BL, Serie A ci La Ligy a zaistit sa a aj svoju rodinu, casom chcu aj do repre. Tu staci, ak hra chalan ligu, ma pravidelny prijem a viac neriesi, nema taku motivaciu sa dostat do kvalitnej sutaze a je spokojny s tym, co ma. V pripade slovakov je este atraktivnejsie, ak si ide zakopat do Rakuska piatu ligu, daju mu tam viac ako nase prvoligove kluby. To vy tento problem nemate, respektive vam tolko hracov neuteka ako nam.

Reagovat
PP

těžko reagovat.. je to takové co by kdyby a jestli.. Nemíchejme hokej s fotbalem - to je mimo. Lener taky není žádný svatoušek, taky je to prej celkem zmrd co mi říkali kluci co hráli za Zlín - něco jako Pelta ve fotbale. Tomu prý nejde věřit nic, navíc je arogantní až běda..

Vrbovi věřím jako člověku, že je schopný a rozhodný si takovéto věci prosadit, ale chtít to změnit je začátek.. pak je schvalování, příprava, proces a teprve případný výsledek.

S tou kreativitou máš pravdu - jedou teď atletické typy, ale těch pár mozků (Iniesta, Modric) prostě je furt třeba a kecy tipu že Pirlo není důležitý hráč jsou od "znalců" na pěst.

O Akademiích nevím - zas, záleží v jakých podmínkách, co to vede za lidi, následné zapracování mladých apod.. ale proč se neveme nějaký úspěšný model - řekněme ten belgický a neudělá se tady?

Asi by jsme mohli probírat leccos, ale jedna věc je, že výsledkově náš výkon neúspěch nebyl, herně trochu jo a já jen doufám, že se i Vrba trochu chytne za rypák a vezme si ponaučení do kvalifikace na MS. A zavře hubu místním chytrákům, kteří ho mají za horšího Bílka..

Reagovat
kiwwi

ale nejde do prdele prave o to? Trener neni len trener, ale aj vychovavatel...klubovi treneri by tiez mali moznost timu dodat okamzitu kvalitu (relativnu) angazovanim skusenych hracov, ale aj tak si ti dobri vytiahnu radsej nejakeho mladika z akademie a aj ked nema momentalnu kvalitu, tak mu tie sance daju a rozvyjaju talent

to iste moze robit aj repre trener, pozri sa na ine timy, ktore tych mladikov na ukor nejakej kvality pobrali

je to priposratost

Reagovat
smazaný uživatel

No nejde o to, uloha trenera repre aboslutne nie je vychovavať hračov či čo..

Reagovat
kiwwi

je to jedna z uloh...ked ten talent rozpozna, tak moze tomu chalanovi pomoct aj na klubovej scene a pomoct mu v kariere a v konecnom dosledku tymto pomoct repre

Reagovat
xhejl

Spoustu z těch hráčů objektivně pravidelně hraje kvalitní soutěže a nebo třeba na jejich posty nejsou adekvátní náhrady, které by zůstaly doma. Já už to psal fantíkovi předtím. Nejde mi principiálně o to nebrat mladý. Jde mi o to brát prostě čistě ty nejlepší hráče. Schick určitě měl jet, protože by se objektivně hodil víc než Lafata.

Já prostě principiálně neuznávám to, že repre je nějaká farma pro to, aby možní budoucí hráči k tomu nějak přičichli a nabírali tam zkušenosti. Je to to nejvíc, co může ve fotbale být a měli by tam jet objektivně nejlepší hráči - bez ohledu na věk. Jednak s ohledem na, co nejlepší momentální výsledek, ale i z ohledu toho, že tak je to fér k těm hráčům. Kdybych byl Šural/Skalák a vyřadili mě na úkor Černýho, tak budu pěkně nasranej, protože objektivně jsem si aktuálně tu nominaci zasloužil více.

Reagovat
stas87

Prepac ale Sural je trapny alibista, jeho prihravky len dozadu posuvajcu tu repre kam? Ved on sa tuto jar ablosutne posral a na to euro si pomalu ani nezasluzil ist. Ten Cerny by sa aspon nebal ist od suboja 1 na 1, to Sural by sa radsej otocil a prihral spät na beka. To je strasny hrac.

Reagovat
Zark

jeho prechod k repre z plzne byla chyba

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost, trapná kampaň deníku Sport proti němu

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmysl, v té době to byla stoprocentní volba, nikdo lepší z českých trenérů na lavičku repre usednout nemohl...

Reagovat
Zark

no.. plzen se stala nesympatická a repre celkem o ničem, vrba je trenér pro klub ne pro repre, kde vidi hrače jednou za 2 měsíce.

Reagovat
PP

Pfff, hodně tendenční článek. Ne všechno dělá správně, ale že by dělal všechno špatně je pičovina jak mraky.. Zvlášť v porovnání za celého půl roku. Prakticky nám nevyšel jeden klíčový zápas a už je za všechno on? Ten kádr je tak úzký, že jsme potřebovali formu, pravidelné hraní hráčů a zdravého Rosu a krom Daridy a Gebreho, který kdovíproč nehrál místo marného Kadeřábka - chyba Vrby, tak se nepotkalo nic s ničím.

Reagovat
Snatus

Reagovat
smazaný uživatel

Stále tě milujeme Pavle

Reagovat
smazaný uživatel

Presne. Jen sama vymluva a hovno cin chlapa. At tahne. Podivejte se na Wales, obe Irska, Albanii, Madary, Island. Jde to, ale musi se tm nechat srdce a ne hovno v trenkach

Reagovat
cetto

No to je ale píčovina

Reagovat
smazaný uživatel

Většina námi obdržených gólů padla po osobních chybách hráčů, takže samozřejmě sežereme v první řadě trenéra. Trenér může ostatně může i za to, že si reprezentanti neumí přihrát na tři metry a nedávají jasné tutovky. Předchozí kvalifikační úspěchy byly tedy jen a jen o štěstí, ktreré sedlo na unaveného vola. Viník byl našimi bdělými muži s pérem odhalen, veřejně zlynčován, popravit před nastoupenou fanouškovskou obcí (za kterou se náš tisk tak rád schovává, když je chuť si do kopnout do někoho, kdo se k němu choval fujky) a předhodit další maso do mlýnku. Ergo ideální trenér pro naší repre je pilot kamikadze.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty hrace ale snad vybira trener, ne? Limbersky, Hubnik, Lafata, za vsechny tam byla lepsi alternativa.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po tomhle laci hejtu si jděte zažádat o mistečko v regionální redakci Sportu pro nějakou vesnici. Třeba Most nebo jak se to tam jmenuje.

Vrba je top coach, ale podlehl tlakům. Někdo na něm asi dřepěl. Těžko říct. Každopádně kvalifikaci zvládl excelentně a lepšího trenéra dlouhodobě NEMÁME. Se s tim smiřte LOL. BOHUŽEL tam moc dával ty svoje oblíbence co na to nemají. Jako Plashit, Limberský, Kolář nebo Lafata. Příště by tam měl dát mladý pušky. Klucí co budou jezdit jak se říká po prdeli. Budoucnost repre jsou Koubek, Černý, Schick, Čermák, Kalas, Brabec, Hovorka, Jantko - to jsou kluci, kteří už tam měli dávno byt!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevidím důvod, proč Vrbu bránit. Někdo na něm seděl aby vzal Plášu či Limbu? To jako fakt? Vrba udělal na Euru zásadní chyby. Největší problém ale vidím v tom, že se z nich alespoň podle jeho komentářů nechce poučit. Naopak popírá to, díky čemuž byl vlastně tak úspěšný v kvalifikaci.

Reagovat
r.mrazik

Tak jsem se dokoukal na madary proti portugalcum a ono to jde hrat i s noname hracema proti favoritovi...takze si ty reci o spatnych hradich a podobne muzete nechat...ono to jde,jen nasim to neslo...a chyby jsou vsude...kazdopadne namyslena Vrba a hraci co se nemaji za co stydet ( ) si podkopavaji vetev.;;kdyby aspon stahli vocasy...

Reagovat
madridcan

PJ, ak budes robit nabor na novych redaktorov, tak budes mat z coho vyberat...

Reagovat
smazaný uživatel

eurofotbal je jediny cesky server o fotbale, kde je diskuze opravdu kvalitni (az na par trollu )

Reagovat
Godwinson

Uf, tys mi dal

Reagovat
smazaný uživatel

a zrovna hned prvy sa na teba chytil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Giginek

Co bylo smyslem tohoto článku? Nějak jsem nepochopil co Vrba dělal špatně, mele tam pořád o hovně a nic tím autor neřekl...

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
smazaný uživatel

S Hanákem sa móžeš sůdit o hovno ale sténě mu ho musíš nechat celé...

Reagovat
Frick

Tak nejhorší to asi skutečně bylo kolem kvaldy na MS 2010 - pokud jste zapomněli, tak my jsme ze skupiny, kde bylo Polsko, Slovinsko, Slovensko, Sev. Irsko a San Marino, nepostoupili ani do podělaný baráže. Koruna tomu byla nasazena na tom turnaji a Arábii, kde jsme vytekli se SAE a Ázerbajdžánem. Dezert pak přišel o necelý rok později domácí prohrou s Litvou na úvod kvaldy o MS 2010....

S koncem Vrby jsem počítal, asi jsem těm článkum o ruskym vábení věnoval nedostečnou pozornost a přehlíd, že to neni upečený.

Fakt by to chtělo, aby se vyčistilo ovzduší a přišel někdo jinej. Vrba to podělal a jeho konec by byl plně logickým vyústěním. V opačnym případě bude pod tlakem, a v případě např. mdlýho startu do kvaldy o MS se to ještě vystupňuje. Já bych to fakt zkusil s tim Kozlem. Ne, že by to bylo všespásný, ale fakt, že si vystudoval vejšku během fotbalový kariéry by prostě mohlo naznačovat to, že je to člověk, co prostě "má něco v hlavě".

Reagovat
13

Dobrý trenér nepotřebuje vejšku, ale rozumět fotbalu a být osobnost.

Reagovat
Gryphonheart

Vejška pro téměř každého zaměstnavatele v dnešní době není tolik o vědomostech, ale o tom, že se umíš učit. A my potřebujem trenéra, co bude mít nějakej progres a bude se učit z vlastních i cizích chyb, od lepších týmů.. Vrba jakoby si furt jel to svoje, ale nám prostě ujíždí ve fotbale ten příslovečný vlak..

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže změna trenéra je sama o sobě k ničemu. Je sice jednodušší strčit hlavu do písku a tvářit se, že neúspěch na turnaji je individuální chyba jednoho člověka, než si přiznat, že český fotbal je v hluboké krizi a je třeba provést zásadní, systémové změny a ne jenom pořád měnit trenéry. a doufat, že to jednou začne samo od sebe fungovat. Jenže to bychom mohli čekat na zázrak dalších 100 let. Změna trenéra se samozřejmě udělat může/musí také, ale bez dalších změn je to k ničemu. Tohle si třeba před časem uvědomili Němci, zachovali se podle toho a jsou mistři světa.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

trapné..

Dostali jsme se tam z 1. místa skupiny, kde byl Island, Turecko či Holandsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Omg co je tohle za vola. Jednou píšeš, že je všechno o trenérovi, potom si to vyvrátíš, že by nemělo být vše jen o trenérovi... Tento článek se zrodil pouze na základě "neúspěchu" na euru a ani nemáš koule to přiznat. Pavel Vrba určitě nevedl tým dobře co se turnaje týče, nepodařilo se to hráčům, trenérovi, nikomu. Všichni však zapomněli, že nás provedl úspěšně kvalifikací, kde jsme za sebou nechali např. Nizozemí. I to je pro naše možnosti docela úspěch. Pavel pracuje s tím co má, je jaký je, ale nemůžete chtít zázraky. Podívejte se na náš kádr, jejich zkušenosti s velkým fotbalem. Jeden (Čech) se blíží ke konci kariéry a druhý vydrží max. dva zápasy. Zbytek hráčů jsou z naší podprůměrné ligy nebo vysedává na lavičkách průměrných evropských klubů... Pavel Vrba není náš problém a nemůžeme ho vinit ze špatné výchovy mládeže, tunelářsko-mafiánské ligy, kde se uplácí vyjeb** s fanouškama a celý tenhle cirkus vede vyčůránek ze všech největší Pelta. Když je vidím hačat, šuškat na VIP tribuně v Plzni s vedením a bývalou šéfkou komise rozhodčích chce se mi: A proč je to možné? Protože jim to my všichni dovolíme... Přes to všechno je Pavel stále jeden z nej trenéru v ČR.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Vrba prostě asi zatím nedorostl na tak vysoký level, jako je Euro, myslím tím i ten tlak okolo, očekávání, vědomí, o co jde. Jaksi přestal hrát, co vyznával dříve. Dříve i deklaroval, že výsledky Plzně v pohárech dokazují, že liga má úroveň, najednou se obhajuje, že nemá. Možná si musíme počkat na jeho sebereflexi delší čas, hlavně aby se poučil.

Reagovat
smazaný uživatel

To možná nedorstl, ale je v momentální situaci k dispozici lepší náhrada a pomohla by změna trenéra sama o sobě? Na prvním otázku bych za sebe velmi opatrně odpověděl, že možná, na druhou ovšem, že v žádném případě ne. Pokud bych si ale myslel, že změnou trenéra se všechny nedostatky u nároďáku (nebo aspoň většina) eliminují, pak bych první volal po Vrbově odvolání.

Reagovat
Liquid
Reagovat
oddy

Ale za to spíše může nový systém než nové týmy

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby tam misto tycek padl gol, tak ted tyhle komentare mistnich radobyexpertu budou vypadat uplne jinak, prvni polocas s Turkem byl odehranej vyborne, pak prisla pochopitelne krec, Turci ten zapas vyhrali se stestim a je dobre, ze nakonec stejne nepostoupili, vykony meli horsi nez nasi...srovnavat to s minulym eurem je taky uplne mimo, ta skupina tenkrat byla daleko lehci

Reagovat
smazaný uživatel

Kritika na Vrbu je sice oprávněná, ale těžko vědět, jaký stratég by s těmito hráči dosáhl lepších výsledků. Připustit si, že nemáme sestavu konkurence schopnou špičce Evropy je pro některé nepřijatelné, ale to je prostě fakt. S tím co máme, se dá buď se štěstím dostat ze skupiny a pak hrát beton jako se Španěly, nebo prostě beze štěstí dopadnout, tak jak dopadli. Nejen ČR řeší generační krizi. Ani Nizozemci nejsou to co bývali, o Dánech, Rusích atd. ani nemluvě. Často lze kvalita nahradit bojovností, ale její nedostatek nelze vyčítat trenérovi. Stejně jako celý neúspěch celku ČR.

Reagovat
smazaný uživatel

trenér repre má hovno společnýho s mizernou výchovou mládeže, která je tu zakořeněná, a která se projevuje úměrně s rostoucí kvalitou konkurence. U trenérů žáků a dorostu neni téměř vidět snaha o podporu individualit a snahu o zajímavý fotbal. Pak je jasný, že ty kluci nedokážou přejít Turka 1v1, nebo podržet balon proti Španělům.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně!

Reagovat
BBystr

Mna by zaujimalo ako by sampionat dopadol keby daky trener uspesne zvladol kvalifikaciu to znamena ze by postupil na majstrovstva a potom ho zvaz odvolal a na sampionat by ten tym viedol Franta Straka

Reagovat
smazaný uživatel

všichni by se přežrali tataráku

Reagovat
smazaný uživatel

Takový slovní průjem a jediné co z článku vyplývá je, že schopnost trenéra vést nároďák spočívá v lezení do análu novinářům a povolávání mladých kluků, kteří nikomu nic nepředvedli.

Nedalo se to náhodou zkrátit přiznáním autora, že nerozumí fotbalu, aniž jeho nejnáročnějšímu odvětví trénování?

Opravdu zásadní chybou byla nepropracovanost defenzivního systému a výmluva na kvalitativní potenciál kádru na tiskovce po zápasu s Tureckem(máme špatné hráče, ale trenér by to nikdy neměl vypustit z huby, pokud se s týmem neloučí). Ostatní je podružné, ale u nás bohužel nejdiskutovanější.

Reagovat
smazaný uživatel

Je smutné, jak úroveň české novinařiny klesla, během pár generací, ze světové špičky na dno k Italům, Slovensku, Turecku apod.

Reagovat
smazaný uživatel

To sa tam v tom Česku všetci zbláznili? Vrbovi nevyjde JEDEN zápas(nikto by lepšie neobstál proti Chorvátsku a Španielsku) a idú z neho robiť pomaly horšieho trénera ako Bílka.

Reagovat
smazaný uživatel

Vrba je výrazně horší trenér než Bílek. Vrba neudělal vůbec nic dobře na celém turnaji. Vyhořel ve všech trenérských ohledech. Jeho nehorázné lpění na veteránech bez kvality a až urážky a napdání mladích hráčů nesmysly že nemají kvalitu aby mohl vzít své kamarády Hubňu či Limbu kteří posrali co se dalo.... jak ho sarka ještě někdo může omlouvat?

Reagovat
PP

to nemyslíš vážně, že ne.. Prosím, přiznej že to byl jen vtip..

Reagovat
smazaný uživatel

To opravdu není vtip. Spousta chyb v obraně, evidentní taktické chyby. Neskutečně špatná nominace. Veternáci co hráli dobře naposledy před pěti lety mají obrovskou důvěru. Proč hrál Limberský? Proč hrál Plašil? Proč hrál Hubník? Co dělal v nominaci Lafata? Neskutečně špatní a nekvalitní hráči prostě jen prokázali to, co prokazovali poslední roky.

Nejhorší na tom je, že Vrba si za vším stojí a kvalifiaci bude hrát úplně stejný tým.

Reagovat
PP

Ano, Vrba udělal nějaké drobné chyby - za mě např. vzal 3 typologicky úplně stejné útočníky, opomenutí Brabce, až moc opatrná (připosraná) taktika, občas arogantní chování na tiskovkách, ale dávat ho ještě horšího jak Bílka? To si vážně nepamatuješ tu kopanou?

Ohledně hráčů - píšeš, jako bychom měli na výběr několik adekvátních náhrad. Koho za Plašila - hráče, který dlouhodobě hraje francouzskou ligu, Hubník - v prvním zápase náš nejlepší hráč, Limberský - beru, nesnáším ho, rok nemá v repre co dělat, ale viděls výkon Pudila? Nemlich to samé.. Lafata - taky nechápu viz 3 typologicky stejní útočníci.

Nekvalitní hráči co prokazovali poslední roky - podzim není zas tak dávno, kdy jsme postoupili z hodně těžké skupiny a předváděli dobrý fotbal. Co měl dělat s tím, že hráči jako Kadeřábek či Skalák jsou úplně mimo formu? A to jsou mladí kluci.. Prostě žehráme na hodně úzký kádr, kde na DM nemáme po odchodu Váchy jediného dobrého hráče a paradoxně nejlepší hráč je skleněný 35letý chlap..

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě dodám, uzký kádr fakt nemáme. Měli jsme po dlouhé době tři týmy ve skupinách pohárů. Sparta se dostala do osmifinále EL. U21 hraje skvěle a hráči tam hrají přesně to, co A reprezetnací chybí.

Trenér nikdy neměl lepší výběr. Jenže Vrba to ignoruje a spoléhá na kádr připravený už Bílkem.

Co chybí jsou individuality ve velkoklubech, ale ty se tam samozřejmě nikdy nedostanou, pokud nebudou mít silnou pozici v reprezentaci už od mladého věku. A to nebudou s takovým přistupem trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Drobné chyby Jako asi celou nominaci a taktiku

Kritizování Bílka a vychvalování Vrby je ta nejkomičtější věc, protože právě to co se kritizovalo u Bílka, v tom je Vrba ještě mnohem horší. Vrba má kompletně stejnou taktiku i hráče, jen ti hráči jsou o čtyři roky starší a totálně mimo formu. Obajoba Plašila že hraje fr ligu.. no hraje ale jak. Kope sotva o sestup. Viděl jsem ho hrát ve skupině EL a už tam totálně nestíhal. Né náhodou Bordeaux skončilo ve skupině poslední. Navíc dost kazil už v kvalifikaci. Zatím co Mareček odváděl vynikající práci ve vyřazovací fázi EL. A mladý Souček jeden z nejlepších hráčů ligy. Určitě nejlepší na postu DM. Pudial bych taky rozhodně nevzal. Druhou anglickou ligu nepovažuju za kvalitní, což zjevně hodně uškodilo i Skalákovi.

Strašně chyběli hráči Sparty, strašně chyběli skvělé individuality z U21. Ale ne, Vrba je se vším skpokojený a všdchno by udělal stejně

Reagovat
smazaný uživatel

Odpověď na PP

Reagovat
PP

v čem se mu přiblížil - tak teď na ME, kde byl opravdu posraný.. ale byly to 2 zápasy oproti Bílkovým x. Hráče Sparty - shodneme se na Marečkovi a Brabcovi, ale to jsou dva, Frýdek po otřesu mozku těžko, další hráči ani náhodou.

Podívej, já z té hry a hráčů taky nejsu na větvi, ale lepší lidi za ně prostě nemáme! Pokud postoupíš z kvaldy z 1. místa s nějakými hráči, tak je přece nemůžeš po pár měsících měnit.

S formou hráčů Vrba nic nenadělá, jestli hrají či nehrají v klubech, jestli mají zranění, atd.. Děláš jako by jsme na každý post měli 2-3 alternativy a např. Souček je letos teprve v nominaci na 21ku a měl se vzít do Ačka na ME?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale uvědom si, že existují hráči, kteří U21 nikdy nehráli a šli rovnou do A repre. Je to běžné v zahraničí a bývalo to třeba i za Bílka u nás. U Vrby je to scifi. A rozhodně né proto, že by ti hráči neměli kvalitu.

Měli jsme tři týmy v EL, výběr prostě velký je. Problém je, že Vrba vezme zrovna ty, co ukazovali že na to nestačí.

Reagovat
smazaný uživatel

To by mě upřímně zajímalo který trenér by si vedl líp s tím co momentálně máme k dispozici! Hrát v jiné skupině, jsme minimálně v osmifinále!! Hrát otevřenou partii proti Španělsku? By jsme dostali 5ku:-(...

Nepovedl se jediný zápas. Po nečekané a težké kvalifikaci rázem všichni zapomněli jaký fotbal se hrál pred tim než to vzal Vrba.

Klasická česká povaha, půlka lidí co tu nadávají vypije 5piv za den,fotbal znají jen z hospody a budou "trénovat nároďák" ?? To snad ne

Máme mladé a šikovné kluky a já věřím, že pan Vrba z nich udělá tým!! EURO asi nevyhrajeme ale stát se může cokoliv...fotbal nemá logiku a já se tesim na další zápas! Sportu zdar a fotbalu zvláště :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Máme mladé šikovné kluky, tak proč nebyli na Euru? To fakt nejsou nějaké opilecké kecy. Vrba popírá to, s čím u repre začínal. Sám říkal, že bude U21 a A repre provázaná, přitom z U21 nevzal přes výborné výkony našich mládežníků nikoho. Vrba básnil o tom, jak je naše liga kvalitní a především díky ligovým hráčům jsme dvakrát porazili Nizozemsko. Dnes na kvalitu ligy dost neopodstatněně nadává.

Reagovat
smazaný uživatel

Porovnání se státy v článku je mylné.

To mě chce někdo tvrdit, že Slovensko má lepší možnosti výběru hráčů než-li Česko?

Problém vidím v předlouhé přípravě (1 měsíc) + další měsíc by měli hráči být odtrženi od života!?

Už tady nastala chyba + nedůvěra v mladší hráče. Stavět na starých osvědčených se ukázalo jaké je. Copak nemáme kondici nebo technické dovednosti?

Soudím, že problém je v tom, že hráči dosáhli v životě už co potřebovali (materiálně) a mentálně jim to uškodilo. Chybí více dravosti a nápaditosti, která přicházrla pokaždé, až musela nikoliv chtěně ale vynuceně a to je chyba, jenomže co chceme od někoho, komu nejde o národ ale jenom o to předvádět se jaký je borec poteteovaný anebo omaštěný.

Ale už dost to bych se z toho musel opupínkovat je to porád dokola.

Vrba na turnaji zmrvil vše co šlo anebo mu někdo nutil hrát jinou taktiku než-li v kvalifikaci = takovou tu ořiposr... !?

Česko do toho !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni plivou na náš nároďák, já to neudělám. Dostali jsme se do pozice, kdy jsme sice nepřehráli Španěly a Chorvaty, na to momentálně ani hráče nemáme, ale s Tureckem jsme narozdíl od soupeře měli pořád slušnou šanci postoupit, snaha tam byla, střely taky, ale to proměňování.. A chybělo víc kreativity, prostě chyběl Rosický, což se ve třetím zápase dalo čekat, škoda že pořadí zápasů nebylo jiné. Vzadu se otevřel prostor a soupeř trestal z každého brejku. A tady nastává problém a věci, které nechápu. Stoperská dvojice Sivok Hubník. Hubník na repre, pokud chceme být výše rozhodně nemá a ví se to řadu let. Celý národ se do dneška baví tím jak v zápase s Lichtenštejnskem v Českých Budějovicích byl pomalejší a méně fotbalový než hráči forbalového trpaslíka. Přesto v anketách před zápasem by ho tam většina postavila taky, takže si dejte stejnou známku jako Vrba, nikdy nepochopim proč nejel Brabec, který se ukázal v Evropské lize dobře. To samé Plašil, Limberský, co tam dělaj. Přesto opět většina fanoušků cpala Plašila do sestavy a Limberského nahrazovala Pudilem, místo lepšího Gebreho. Útočníky prostě nemáme na potřebné úrovni, s tim se holt musíme smířit a postavit to fznkčně, ne s jedním odstřiženým hráčem. Takže nekritizujte, když nedokážete ani pijmenovat chyby v sestavě či taktice a na lavičce by se vám stáhla prdel jako všem po Brucknerovi.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Musí nastoupit nová generace:

Krejčí, Schick, Čermák, Hrubý, Barák, Juliš, Souček, Matějů, Černý, Vaclík, Pulkrab, Kalas

(všichni ve věku 19-22 let) + Pavelka, Kadeřábek, Darida, Šural, Skalák; popř. Suchý s Gebrem

Reagovat
smazaný uživatel

A Baránek. Ten má potenciál být hodně nadprůměrným stoperem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo Pokorný s Hovorkou. Nebo dalších 20 perspektivních hráčů. Jen se musí změnit myšlení našich trenérů.

Reagovat
smazaný uživatel

A italská klika Jankto, Macek, Simič má taky potenciál.

Reagovat
Rišan

Je pozoruhodné, jak se často liší hodnocení jednotlivých hráčů, ale i celého týmu a trenéra i u lidí, kteří fotbal sledují a taky mu (doufám) trochu rozumí. Člověk se tu dočte nejen mnoha protichůdných soudů, ale též vyložených blbostí. Fotbal je záludný v tom, že často rozhoduje jediná šťastná (např. tečovaná) střela či naopak chyba v obraně, navíc ten jasně slabší tým může vyhrát třeba i 3:0. Některé věci jsou ale z vystoupení ČR na ME nesporné: 1. Tým ve všech třech zápasech zaostával za soupeři nejen ve výsledku (remíza s Chorvaty byla neuvěřitelně šťastná a tedy ta nejméně zasloužená), ale i herně. To platí i o Turcích, kteří proti nám byli lepší jak v ofenzívě tak nakonec i v obraně. 2. Trenéra Vrbu, ať už byl někým ovlivňován či ne, ME zastihlo po nevyrovnané, i když nakonec úspěšné kvalifikaci v nečekaném útlumu. Po celkem optimální nominaci bylo jeho vedení týmu, nasazování a střídání hráčů na samotném turnaji, tedy v nejdůležitější fázi jeho dvouletého působení, nevýrazné, nejisté až bázlivé, někdy zcela nepochopitelné.. Mohlo to mít třeba i nějaké osobní příčiny, ale v každém případě to zpochybňuje jeho další působení u repre. 3. Nápadný byl rozdíl .v tom, jak se na turnaji představily týmy jsme pokládali za slabší či vyložené outsidery. Počínaje Maďary, Walesany či Slováky až po Severní Iry či Albánce. Vzniká tak nepříjemná otázka, kdo vůbec byl z té čtyřiadvacítky slabší, koho bychom dokázali porazit. Snad nešťastné Ukrajince s bilancí 3003 0:5/0? Nebo Rusy, kteří mají obligátní potíže s morálkou? Pak už zbývají jen Rumuni, Švédové či Rakušané, kteří snad nejvíc zklamali očekávání, Že se budeme pohybovat někde na dně čtyřiadvacítky (což je kromě trpaslíků polovina evropských týmů včetně zakavkazských a asijských hostů) s tím před ME nepočítal snad nikdo!

Reagovat
PP

kus pravdy, zvlášť to vysvětlení fotbalu. Někteří na to evidentně zapomínají.

Narovinu se dá říct, že postup z této skupiny = úspěch. Srovnání s Maďary, Walesem či Slovenskem není adekvátní - Španělsko a Chorvatsko jsou oba týmy, kteří jsou jinde než drtivá většina ostatních týmů, ale až jejich další postup mi dá za pravdu..

Vrba má šanci na reparát, protože na to má právo. Pokud se bude fotbal a situace v něm vyvíjet ve stejných kolejích - ok, ať jde.

Mě zarážela velmi malá bojovnost. Když to srovnám v Iry, Islandem i Albánií, jak všech 11 hráčů jezdí po prdeli a naši čekají, rozhlíží a čumí kdo to vybojuje - asi samo.. A druhá věc - asi chyba Vrby a připravenosti - nezastoupení hráčů, kde např. Kadeřábek když podpořil útok, tak za něj nezastoupí ani Pavelka, ani Plašil, ani Darida..

Reagovat
smazaný uživatel

Za poslední 24 hodin sem radikálně přehodnotil učinkování Vrby u repre zvlast po te dnešní tiskovce....říká cituji...My potřebujeme hráče, kteří budou hrát v elitních klubech, nebo potřebujeme, aby české kluby hrály základní fáze pohárů, nejlépe Ligu mistrů......... To my zní jako alibismus....je to sice napul pravda......ale zalezi co si představuje Vrba pod pojmem elitni klub Real, Barca...upřímně tam nebudeme mit hrace nikdy a muzeme mit třeba 20 akademii a bude to k nicemu..... Nahoře řešilo se osamostatnění ligy místo jinych problemu které po tomhle fiasku na euru vyplouvaji na povrch... naši hraci mají zkusenosti s velkych zapasu.....vzdyt Sparta do dotahla az do ctvrtfinale EL....Darida,Gebre,Kadeř, nastupuji v Bundeslize,, proti Top tymum a top hracum,,, bavil bych se spis o individualitách typu Hubník,Lafata,Limba,Pavelka,Plašil,Krejci, hráči kteří se neukázali zrovna v dobrem svetle ti s tou mezinarodni konfrontaci měli největší problémy,jenom dobře ze z nich budou v reprezentaci pokracovat uz asi jenom 2...... Madarsko má v týmu 14 hráču z domácí ligy a je potřeba brát potaz ze zadny madarsky klub nehral evropske souteze 3-4 sezony naposledy to byl myslim Videoton kdyzje trenoval Sousa.....A my se vymlouváme na nesmysly,,,proc oni jsou uspesni a my vůbec,,, z madaru primo vyzařuje bojovnost sebevědomí a odhodlání jenom s toho jak zpívají hymnu.... my jsme do toho sli jak prasata na jatka....bez motivace, prostě bez ničeho..... to je chyba trenéra...a hra samotná to už je kapitola sama pro sebe,,, jedna hlavní věc nám chyběla absolutně ve všech činnostech a to je přímočarost ... všechno jsme si dělali zbytečně těžší a doplatili jsme na to... hlavně v kombinaci a přechodu do útoku.....kdyby jsme tyhle věci zjednodušili tak by sme neinkasovali takovy hloupy goly....doufám že se pan Vrba a jeho kolegové zamyslí a dají šanci hráčům jako Černý, Souček, Vydra, Kalas nebo Schick... na těch je to potřeba stavět i kdyby nás to mělo stát postup na MS ale novy tým za měsíc nevybudujete... to je otázka minimálně jednoho kvalifikačního cyklu..... Vrba proste přisel v nevhodnou dobu na nevhodné místo protože to k čemu se schylovalo od roku 2008 kdy skončila ta éra kolem Kollera, Nedvěda, Ujfalušiho atd.. že naše země přestala v následujících obdobích produkovat kvalitní fotbalisty i fotbal to je prostě fakt...letos se to naplno ukázalo že český fotbal totálně zaspal dobu bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

pojem elitní klub by v českých měřítkách mohl znamenat jakýkoli klub z prvních 5 lig, který hraje o poháry pravidelně...

Real, nebo Barca nemusí být nedosažitelná meta, vždyť tam jsou i Chorvati, kterých je ještě méně, jejich výhodou ale je, že mají méně chytrých telefonů a playstationů a rodiče nedovolí dětem chlastat a hulit -> víc času na fotbal...

Reagovat
C-M@ster

Jak jako Slovenskem?

Maďarsko a Wales beru, to je prostě úspěch po všech stránkách. Slováci mě nepřesvědčili.

Jeden s nejhorších týmů na turnaji dali s odřenýma ušima. Po výsledkové stránce je to úspěch, po herní zatím marast.

Reagovat
PP

souhlasím.. zachránilo je 20 min proti Rusku, které je jinak bilo jak žito..

Reagovat
C-M@ster

Jj, tam měli štěstí, že jsou Rusové tak leví. Měli tam snad 2 gólovky předtím.

Jako já Slovákům přál, ale čekal jsem víc.

Reagovat
Frick

Osobně si myslim, že by se mělo skutečně akcentovat na tu Vrbovu neschopnost udržet čistý konto.

Protože to je skutečně neuvěřitelný.

Zápasy s čistym kontem / celkový počet zápasů

2013 5/10

2012 5/13

2011 6/12

2010 3/8

2009 6/11

2008 5/12

2007 7/10

2006 6/13

2005 5/12

Tj. 48/101

Tedy skoro v každym druhym mači jsme nedostali góla.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě z toho někdo odvodí, že Čech šel strašně dolů.

Reagovat
fantomas

No jako to bys čuměl, kolik lidí kolem mě v hospodě začalo po Tufanově gólů instinktivně všechno házet na Čecha.

Reagovat
fantomas

To bereš čistě soutěžní zápasy nebo i "Malty"?

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
smazaný uživatel

fuj

Reagovat
cristiano.K.

já nevím, proč ten Vrba vůbec postupoval z kvaldy, mohl teď mít klid

Reagovat
smazaný uživatel

jedinou věc se kterou snad souhlasím je, že se nemusel tolik obracet na fakt, že máme velmi těžkou skupinu.

Na druhou stranu on jakožto reprezentační trenér nemůže jebat veřejně do poměrů českýho fotbalu a už né na tiskovkách. Novináři jsou vesměs kurvy co se chytají každý píčoviny, aby měli konečně sólokapra a nejsem si vědom toho, že bychom udělali na EURO ustudu.

Doma sme nechali třeba Nizozemce, kteří mají větší kvalitu.

Měli jsme nejtěžší skupinu, měli jsme nejhorší možný los a uděali jsme bod. Kdyby nebyli Turci takovýho hovada a nevyvinuli takový mediální tlak(což si myslím že prostě do sportu nepatří), tak je porazíme. No hold nepovedlo se.

Ale psát řádky o tom jak Vrba zklamal a že se zodpovídá národu, že tam potřebujeme zase někoho jiného a omlouváme se jeho předchůdci, na kterým jsme se svezli, páč to zrovna bylo IN , ou jéééé.

Reagovat
Kang & Kodos

70 minut s Chorvatskem bych viděl spíš na BDSM

Reagovat
smazaný uživatel

já tu kritiku nechápu...vyhrál těžkou kval. skupinu, bílek by ani nepostoupil....prostě nejsou hráči, bílek měl daleko lepší hráče na minulém euru - resp. měl stejný, ale v lepším věku....vždyt kolik hráčů ze základu má přes 30?Sivok, Hubník, Limberský, Rosický, Plašil...lepšího trenéra nemáme...nebo kdo by měl podle vás vést repre?

Reagovat
smazaný uživatel

náš tým je 3krát mín hodnotný než turecký, 5krát než chorvatský, 10krát než španělský...jeden bod odpovídá kvalitě kádru prostě ta skupina byla těžká, z jakékoli jiné bychom šli nejspíš dál...však uvidíme, klidně může být finále španělsko - chorvatsko

Reagovat
smazaný uživatel

co bych vrbovi vyčetl byla ignorace gebreho a protěžování plašila, to jsem fakt nepochopil...ale se španělskem 0:1 bylo maximum, s chorvaty remíza taky a jen zápas s turky trochu smolně nevyšel, absence rosickýho byla strašně znát Já zklamanej nejsem, jeden bod s výběrem z český ligy je tak podle očekávání

Reagovat
smazaný uživatel

tento tým podle mého názoru by nepředvedl nic lepšího ani pod jiným trenérem. Upřimně se tu klidně nechám od vás ukřížovat ale dřívější generace kolerů barošů šmicrů a nedvědů a td... přesto že v zápase prohrála tak ten zápas alespoň odmakala ale tento spolek lidových tanečníků mě připomínal spíš reklamu na barvu na vlasy. Vrba mě moc nenadchl ale ta vina na jeho straně může být tak 20 procent...

Reagovat
smazaný uživatel

Autor: Ondřej Holzman ty si snad děláš srandu ne? Neměl by ho házet do pater kam nepatří?? Právě, že to by měl a je dobře, že to tak dělá! Naše liga to je taková sračka, že bych zakázal jí sledovat dokud se ty všichni rádoby trenéři neproberou a budou si vybírat pořádný hráče! Každej z těch našich hvězd i nehvězd si hrajou jak jsou úžasný, když si jdou zahrát proti amatérům to jim ty kličky jdou apod. Pak je postavíš na hřiště a téměř ani jeden není schopnej předběhnout hráče a žádnej a tím myslím žádnej neudělá jednu kličku bo parádičku nebo tríček. Běhaj tam myslej si jak jsou dobrý a je to přesnej opak. Co jsem nepochopil byl ten Vrbův styl tj pravda nikdy se neprezentoval nakopávanou jako celou dobu co samostatná liga existuje, to bylo překvapení zároven by jsme mohli polemizovat proč to tak udělal. Každopádně každej klub by si měl najmout trenéri, který hráče aspon základní kličky naučí a budou jim je ordinovat. Dribling nula, technika nula, rychlost 1 z 10, nahrávky 2 z deseti, útok fraška, obrana mohla za něco stát to neříkám. Dneska mluvil o těch mládežnických akademiích už o nich i párkrát mluvil, tak doufám, že už to někdo preferuje. Ačkoliv to už se ví let a stejně se o tom nic neví.

Abych se ho jen nezastával podle mě měl vzít mladý útočníky (Vydra, Černý - ten mi hodně chyběl) Lafata doma. Hubník jeden zápas pak měl sedět. Propadák to byl hlavně tý hry. Jeli na Euro a posrali se z toho.

Ať jedou ty všichni rádoby trenéři někam na nějaký kurzy a školení apodobný věci, zasekli se v roce 96 -> tři roky samostatná liga. Tyhle hráči chtěli ještě něco dokázat. Dneska jim stačí Rusko, Holandsko, Turecko hlavně že kachle běží.

Takže milý autore podívej se na ligu co se tu hraje za hovna a jak a pak začni mluvit na jednotlivce. Bych tě tam chtěl vidět!

Reagovat
vanGomm

Můj názor je ten,aby se národní tým vždy před kval.na EURO tvořil z hráčů ve věku 20-25 let doplněný o 2-3 starší hráče.Postoupit na EURO by za součastného systému neměl být až takový problém.Hráči by byli delší dobu pohromadě a pro MS za 4 roky by byli v tom ideálním fotbalovém věku.Jedině tým,který hraje delší dobu pohromadě má šanci něco dokázat.Navíc mladí hráči by měli větší šanci se dostat z repre do kvalitnějších týmů v Evropě a pak by šel takový národák zákonitě herně nahoru.Z 6 pokusů postoupit na MS se nám to povedlo pouze jednou,takže je něco špatně.

Reagovat
VALEN

"Očima fanouška: Vrba hrál o všechno. A prohrál"

Moc ti děkujeme za ten krásný fotbal a za tu odvahu kterou jsi prokázal, nezapomenutelný zážitek víc takových výkonů a můžeme se jít, tak akorát vysrat!!!!Prostě Vrba je numero uno vole, jdu blít a asi i srát Moc ti Pájo děkujeme, bylo to prostě super

Reagovat
sivi

Je fakt,že tohle už dávno není Vrba z Plzně.S autorem článku lze souhlasit.Tady to bude stále stejné.Vždyť i "experti" ve studiu se báli říct jak to opravdu s našimi výkony bylo,snad s vyjímkou Haška.Podle mě,na Euru nemělo vůbec být několik hráčů,především Rosický,který rok nehrál a byl tam v podstatě jako maskot.Pčed Eurem,jsem říkal,že odehraje max.2 zápasy a zase se zraní,což se potvrdilo.Čech je pro mě již dávno pro repre odepsaný.Nechápu,jak takový brankář vůbec neumí hrát nohama.Což to nikdo z trenérů nevidí.S Tureckem se prakticky v odkopech netrefil ani na hřiště.Pravou nohu má na opírání a levá je katastrofa.KDYŽ SE VŮBEC TREFÍ,TAK MÍČ LETÍ 20 M VYSOKO.Centry,to je jeho další velká slabina,a tak by se dalo pokračovat.Dále Plašil,Lafata...Tým je přestárlý a chybí mu náboj,agresivita,rychlost...A Vrba?Taktika s kterou vyrukoval na Španěly,to je směšný.Předem poraženecká nálada,alibismus a myslet si že ukopu plichtu 0:0 je naivní až hloupá.To byl nejstrašnější a nejostudnější výkon,jaký jsem viděl za posledních snad 30 let.Pánové promiňte,ale z českého fotbalu je mi na blití!

Reagovat
VALEN

tak tak nejde než jen souhlasit

Reagovat
smazaný uživatel

když někdo vyhazuje z repre Čecha musí být buď trol, hejtr, hlupák, nebo kombinace výše zmíněných...podle sociologických měřítek to v tvém případě vypadá na kombo prostoduchý nenávistník

Reagovat
smazaný uživatel

Vrba je zkrátka dokonalý příklad člověka, který se zapletl s naším fotbalovým svazem víc, než je zdrávo. Je jenom dalším z řady nadějných osobností, které měly snahu českému fotbalu pomoct nebo ho dokonce změnit a ta zrůda jménem ČMFS je sežrala zaživa...

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Holzman, napsal jste to správně, ale byl jste moc mírný. Trenér s velkým T a trenér, který ví a umí, dokáže nejen kritiku přijmout, ale případně ji i argumentačně vysvětlit. Vrba proto, že to je fotbalové trenérské nemehlo, neumí nejen oprávněnou kritiku přijmout, ale už vůbec ji neumí vysvětlit. Za Karla IV. a takové reprezentování českého království by byl dávno ve vězení. A protože žijeme v Česku, kde fotbalový svaz je právnické a společenské sdružení na stejné úrovni jako včelaři a zahrádkaří, tak nejenom, že ve vězení neskončí, ale najdou se i takoví pitomci, kteří Vrbu tolerují a snad mu i odpustí. Fuj, pane Vrbo, vraťte se do Žiliny, kde vám to s trénováním šlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Kouč Vrba prostě dokázal to,že to dokázal Jinými slovy,zklamal a muže do Ruska. Jsem fanoušek Plzne a Bayernu a Vrba prostě na reprezentaci nemá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele