O'Neill do irského výběru začlenil i zraněné McCarthyho s Keanem

01.06.2016, 10:58
Aktuality
Martin O’Neill nakonec obě své zraněné opory riskne - jak nejlepší kanonýr týmu Robbie Keane, tak klíčový středopolař James McCarthy do Francie odcestují, ačkoliv včera před přátelským utkáním s Běloruskem byli schopni pouze lehce potrénovat. Naopak pro zranění z nominace vypadl Harry Arter...

Záložník Bournemouthu má svalové problémy a včera i opustil irský kemp, přesto ještě zůstane v pohotovosti, kdyby si náhodou McCarthy v průběhu příštích dnů obnovil zranění zadního stehenního svalu, které ho obtěžuje už 14 dní.

"Robbie (Keane) velmi doufá, že to zvládne," vyjádřil se ke stavu autora 67 reprezentačních tref kouč Martin O’Neill. "Měl by být v pořádku. Pokud ne pro úvodní zápas, pak aspoň pro ty další," dodal v naději.

Irové přitom Keaneovy góly zoufale potřebují, však O’Neill na turnaj bere i Daryla Murphyho z Ipswiche, který se včera nedokázal poprvé trefit ani ve svém 21. vystoupením za národní tým.

Z předběžné nominace byli vyškrtnuti například záložník Darron Gibson, kterému se utkání s Běloruskem vůbec nepovedlo, ale i Murphyho spoluhráč David McGoldrick a mladý křídelník Callum O’Dowda. Na své druhé Euro se nevypraví zkušení Paul McShane (Reading) a Kevin Doyle (Colorado).

Konečná nominace Irska na mistrovství Evropy:

Brankáři: Shay Given (Stoke), Darren Randolph (West Ham), Keiren Westwood (Sheffield Wednesday);

Obránci: Seamus Coleman (Everton), Cyrus Christie (Derby), Ciaran Clark (Aston Villa), Richard Keogh (Derby), John O'Shea (Sunderland), Shane Duffy (Blackburn), Stephen Ward (Burnley), Robbie Brady (Norwich);

Záložníci: Aiden McGeady (Sheffield Wednesday), James McClean (West Brom), Glenn Whelan (Stoke City), James McCarthy (Everton), Jeff Hendrick (Derby County), David Meyler (Hull City), Stephen Quinn (Reading), Wes Hoolahan (Norwich);

Útočníci: Robbie Keane (LA Galaxy), Shane Long (Southampton), Daryl Murphy (Ipswich), Jonathan Walters (Stoke).

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Arter bude chybět.

Reagovat
tony223

Za mě ideální asi Given - Coleman - Keogh - O'Shea - Brady - Whelan - McCarthy - Meyler - Hoolehan - McLean - Long

Reagovat
smazaný uživatel

Given?

Reagovat
tony223

Westwooda moc neznám, jelikož Championship moc nesleduji

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem to nepsal kvůli westwoodovi :-D Ale Given snad poslední čtyři roky skoro nechytal...Randolph se mi líbil když jsem na něj narazil...

Reagovat
tony223

Já jsem prostě vždycky byl obrovský fanda Givena

Reagovat
salami

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá formace, vytvoří nepropustnou hráz po celé šíři hřiště.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HullCity

Keiren Westwood je hodně dobrým brankářem,což předváděl po celou sezonu v lize a i díky němu měl Sheffield naději na postup do PL proti nám.Rozhodně by měl chytat on!

Reagovat
fantomas

A přitom ani nemusel jet, zápasil s Fordem. Na turnaji s největší pravděpodobností až trojka.

Reagovat
salami

kdo bude jednička?

Reagovat
fantomas

Asi určitě Given.

Reagovat
salami

doufám

Reagovat
paver

Tam musí být nějaký osobní spor, jinak to nevidím. V Sheffieldu chytá excelentně, ale O'Neill tam bude stejně cpát kohokoliv jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Na ně se hodně těším

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď postúpia zo skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

Tým s nejmenší šancí na postup. Hned za nima jsou Turci, my a Severní Irové.

Reagovat
Manau

Snad vyhrají Euro! To by padlo tolik Jamesonů

Reagovat
božský John

Anglie Anglie Anglie, at zije Irsko!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele