O hamburském průšvihu a překvapení od blonďaté rozhodčí

24.10.2016, 15:50
Názory a komentáře
Dva body, dva góly. Tristní je bilance Hamburku po osmém bundesligovém kole. Celek od Labe naposledy podlehl Frankfurtu ostudně 0:3. Za fotbalovým víkendem v Německu, kde se teď probírá i bulvárnější perlička spojená se sudí Bibianou Steinhausovou, se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Václav Procházka.

Zdálo se, že Hamburk se v minulé sezóně nadechl do lepších časů. Na první polovinu tabulky sice ještě nedosáhl, ale bylo to na hony vzdálené šíleným dramatům z předešlých dvou baráží. V novém ročníku je z toho ale zatím krátce řečeno průšvih. Nákupy za nějakých 30 miliónů eur ostře kontrastují s bilancí na hřišti. Dva body po osmi kolech, to ještě klub ze severu Německa nezažil. Šest zápasů v řadě bez vstřeleného gólu je také dostatečně výmluvných. V posledních dvou duelech Hamburk nevyslal kloudnou ránu mezi tyče...

Změna kouče tedy zatím rozhodně nepomohla. Markus Gisdol, nástupce Bruna Labbadii, podivnými střídáními v poslední bitvě s Frankfurtem jakoby zapadl do truchlivého dění v HSV. Po dlouhých desetiletích jako první trenér klubu prohrál svůj první zápas před domácím publikem. Poslední, koho něco takového v Hamburku potkalo, byl Kuno Klötzer v roce 1973. Proti Frankfurtu Gisdolovi svěřenci v první půli vůbec nevystřelili. Něco takového se Hamburku "povedlo" naposledy 20. září 2014 proti Bayernu. Tehdy ovšem zápas dovedl do lichotivého remízového konce (0:0).

Ani Alen Halilovič, v minulé sezóně v dresu Gijónu s 2350 minutami nejnasazovanější teenager v celé španělské lize, se při premiéře v hamburském základu nijak nepředvedl. Jakoby vše, co umí, u Labe zapomněl. Gisdol ho vyhnal ze hřiště už po první půli.

V té druhé diváci mizeli houfně před závěrečným hvizdem. A mocně si přitom zapískali na nejdražší posilu HSV Filipa Kostiče. Ale se spoluhráči si neměl moc co vyčítat. Pracovitost sice nechyběla Lewisi Holtbymu, 76x se potkal s míčem, naběhal 12,6 km. Dal i gól, ovšem do vlastní brány, poprvé za 161 zápasů v BL. Jen o jedno utkání méně potřeboval na první vyloučení Dennis Diekmeier.

Zdá se ovšem, že zakletý je v těchto týdnech celý fotbalový Hamburk. Nedaří se totiž ani St. Pauli, městskému rivalovi HSV. Také tým z jinak veselé čtvrti je ve druhé lize na smutném posledním místě.

Že změna trenéra není okamžitou spásou, teď vidí i ve Wolfsburgu. Valérien Ismaël - dočasný nástupce Dietera Heckinga - nepozvedl Vlky k výhře. Podlehli 1:3 v Darmstadtu, který poprvé od loňského postupu mezi elitu dal v jednom zápase tři góly.

Až na barážovou příčku tak propadl celek z města aut. A to ještě na jaře porazil i madridský Real a měl být podle mnohých hnací silou ve smečce pronásledovatelů Bayernu... Jejími svěžími vůdci jsou v tuto chvíli Lipsko a Hertha, ale o tom až jindy.

Zpět k zápasu v Hamburku. Jako čtvrtá rozhodčí se tam ukázala Bibiana Steinhausová, blonďatá slečna, která ať chce nebo ne váže pozornost. Bulvární média nově přinášejí informace, že randí s proslulým Howardem Webbem. Sama potvrdila, že se s ním často potkává, blíže to ovšem nechtěla komentovat. Pětačtyřicetiletý bývalý policista a sudí, který pískal také finále MS, měl zběhnout od manželky i tří dětí a zrodil se pozoruhodný pár. O osm let mladší Steinhausová, v "civilu" policistka, ve světě ženských rozhodčích stojí na špici. Chlapskou první ligu ovšem stále ještě nepískala. Teď podle všeho získala do své blízkosti zdatného instruktora. A to - jak víme z našich poměrů - může fungovat.

Autor: Václav Procházka / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (57)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V posledních dvou duelech Hamburk nevyslal kloudnou ránu mezi tyče... Kez by spadli.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je snad svetovy rekord, ne? To i uboha Pribram trefila v kazdem zapase aspon jednou branu. To je jako kdyby hrali nejmladsi zaci proti nejsilnejsimu rocniku v soutezi, a i tak by mozna ti slabsi trefili aspon jedenkrat kasu

Reagovat
Rudnevs

Hamburg asi nikdy nespadne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tento rok ste na to zrelý.

Reagovat
Rudnevs

A tá Holtbyho strela bola akoža čo?

Reagovat
Rudnevs

Hamburgu by strašne pomohol dobrý športový riaditeľ. Tento výber bude kľúčový. Pravdepodobnd to ale nebude Georg Heitz, čo je škoda, keďže s Baselom každoročne predvádza neskutočné prestupy.

Mimochodom, troška OT: Roger Schmidt má od DFB dištanc na dva zápasy.

Reagovat
Rudnevs

A Beiersdorfer pravdepodobne odíde, takže na tú jeho pozíciu vo vedení (neviem presne na akej pozícií tam je) má prísť Nico-Jan Hoogma.

Reagovat
smazaný uživatel

K těm trestům: je velmi zajímavé,jak rozdílně "ohodnotili" dvě červené karty. Volland z Leverkusenu dostal za redku dva zápasy distanc,zatímco Bruma z Wolfsburgu za úplně stejný zákrok jeden zápas... Podle mě měli dostat stejný trest,ty zákroky byly takřka totožné.

Reagovat
Rudnevs

Tiež na to pozerám

... a vo Wolfsburgu bude zaujímavá situácia, lebo už majú prakticky len dvoch stopérov

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem na Vlky zvědavý,jak dlouho podrží Ismaela.Teď mají těžký pohárový zápas na hřišti Heidenheimu,který je překvapením II.Bundesligy. Jestli půjde Rodriguez na stopera...

Reagovat
Rudnevs

Možno to ešte nejaku dobu skúsia, keďže nemajú moc koho miesto neho (a pod Ismaëlom sa aspoň konečne presadil Gomez)

... ten Brumov zákaz sa vzťahuje aj na Pokal? A myslím, že Rodriguez nebude musieť hrať - stále tam je Knoche s Wollscheidom + vlastne ešte Sarr, ktorý má jeden zápas za BVB.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím to jistě,ale myslím,že to na Pohár neplatí...

Jinak ty tresty jsou rozdílné proto,že Wolfsburg z toho přímáku dostal gól a tím už byl potrestán,zatímco Leverkusen nikoli.

Reagovat
Rudnevs

Aha, ďakujem.

Reagovat
smazaný uživatel

Goméz sa presadil, no lenže čo s toho? Prehrali na pôde Darmstadtu, teda celku ktorý pred troma rokmi hral tretiu ligu, zatiaľ čo Wolfsburg v tom čase hral o LM, o rok na to dokonca o titul. ALe myslím si,že minimálne do najbližšej repre pauzy (polka novembra) ostane. Vraj už hľadajú niekoho ďalšieho. Blanc to asi najskôr nebude, v Interi sa tento týždeň rieši odvolanie De Boera (Inter prehral s Bergamom a je až 14ty v SA) a už vraj kontaktovali Blanca. Takže tam asi nie. + teda Blanca by teoreticky mohol vziať aj Lyon ale teraz už nazad ku vlkom. Neviem, kto by bol pre nich ideálny tréner. No viem, že zrovna Ismael to určite nie je. Hecking bol dobrý tréner, no slabý motivátor na môj vkus. Slomka to podľa mňa nevezme. Pokiaľ nepodrží Allofs Ismaela tak by som tipoval Labbadiu/Breitenreitera/LvG...

Reagovat
Rudnevs

Gomezovi ten gól pomôže najmä psychicky s ohľadom na ďalšie zápasy. A skôr si myslím, že toho Ismaëla podržia aspoň do zimy (samozrejme, len keby nejako výraznejšie nehorel - tak ako kedysi Knäbel v HSV)

Reagovat
Arne

Protože po Brumově faulu gól padl, zatímco po Vollandově ne. Kicker o tom psal už před tím, než svaz ty tresty oznámil, takhle jsou ta pravidla nastavená.

Reagovat
Jan Horáček

Sledovat ofenzívního záložníka Holtbyho na stoperu byl zážitek. Mohlo by se to vysílat na Silvestra. To se Gisdolovi povedlo. Chudák Adler ...

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
smazaný uživatel

Pochvala a palec autorovi za článok. Čo sa týka zápasu prístavu ...tak to by nemohli hrať ani po desiatej večer, lebo by s toho všetci fans HSV kompletne zdebilneli. To čo predviedol Dieckmeier... ten tým ide v poslednej dobe čo sa športovej stránky až nehorázne dole. Holtby jedna veľká katastrofa a to som mal o ňom dlho mienku, že je to srdciar. Nenarážam na vlastný gól, ale na jeho prístup k zápasom. Na druhú stranu, aspoň góly dávať vie

Reagovat
smazaný uživatel

OT.: 2.BL: Kaiserslautern - Bochum: aký zápas očakávate?

Reagovat
smazaný uživatel

No z Bochumi se ozvalo: Kdy už vyhrát na Betzenbergu,když ne dnes?

Ten lazaret FCK je nekonečný,teď přibyl na marodku ještě Kerk...

Samozřejmě už bych chtěl,aby Roten Teufel konečně vyhráli,ale spíš to vypadá max. na remízu. VfL na tom taky není bůhvíjak růžově.

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ja verím vo výhru diablov, keď hrajú doma na Betzenbergu,ale aj ja čakám skôr a hlavne tuhý boj, vyhecovaný zápas, obe tímy asi do toho dajú veľa nasadenia a bojovnosti. 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Taky věřím,nebo spíš doufám

Ale Betze už dávno není taková pevnost,co dřív... Bude to boj!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak idem na to čumieť.

Reagovat
smazaný uživatel

FCK - Westkurve stále verí, to je neskutočná paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Je až neuveriteľné, že ešte pred rokom a pol za Lautern hral Tobias Sippel, Marius Müller, Dominique Heintz, Willi Orban, Kerem Demirbay, Karim Matmour, Philipp Hofmann, Simon Zoller, Mateusz Klich, Srdjan Lakić a ďalší ... toto je naozaj iba slabý odvar.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo,kdo mohl,šel za lepším. Po tom,co odstoupil Stefan Kuntz,mi bylo jasné,že půjde o holé přežití ve II.lize namísto boje o postup. Kádr už tak slabý je ještě decimován zraněními... Mění se často trenéři,sportovní ředitelé,ekonomicky to taky není růžové-dluhy jsou stále vysoké, nic moc vyhlídky

Reagovat
Rudnevs

S tými dlhmi je to ako? A túto sezónu aspoň bude výhoda, že nikto asi neodíde za lepším - lebo nikoho ani nebudú chcieť, takže by káder mohol ostať nezmenený (teda okrem posíl, ktoré veru treba)

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím z hlavy přesně,kolik to dělá,ale nedávno byla např. stopnuta výstavba nového mládežnického centra kvůli neposkytnutí půjčky tuším kolem 1,5M Euro,se kterou už FCK počítal. Prý je to vina Kuntze a tehdejšího finančního ředitele Grünewalta.

Hrozím se,kolik podobných kostlivců ze skříně ještě vypadne...

Reagovat
Rudnevs

To nevyzerá najlepšie Ale teda minimálne tým predajom hráčov zarobili za tento rok okolo 5 miliónov.

Reagovat
smazaný uživatel

Ekonomický sú na tom rok od roku slabšie a slabšie, každý odišiel - však Orbanovi to na zápase na jar (mimochodom bola to pondelková dohrávka, pozeral som to) dali aj poriadne vyžrať inak každý šiel za lepším. Ostatne píše to už Doriano, tak to nebudem kopírovať,no chcel som napísať do isté bohužiaľ ten káder odpovedá tak spodku druhej ligy... takže tam kde sú nie sú náhodou. Bohužiaľ...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. I to vypadnutí v 1.kole Poháru DFB tomu nepomohlo...

Reagovat
Rudnevs

A Marius Müller opustil pozíciu jednotky v Lauterne kvôli tomu aby išiel robiť dvojku/trojku do Lipska. Sippel po toľkých verných rokoch ide robiť dvojku do Gladbachu. Hofmann sa išiel zakopať do druhej Anglickej ligy ...

... Lautern má ale obrovské štastie, že má Ehrmanna

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Gery Neuvěřitelný,kolik talentů dokázal vyprodukovat! Jeho gólmanská škola je mimořádná!

Reagovat
Rudnevs

Roman Weidemfeller, Tim Wiese, Flo Fromlowitz, Tobias Sippel, Kevin Trapp a Marius Müller. (+som na niekoho určite ešte zabudol)

Reagovat
smazaný uživatel

najlepší brankár, ktorého vyprodukoval rozhodne Tim Wiese. Ten sa teraz bráni v ringu.

Reagovat
Rudnevs

Podľa mňa bol najlepší Roman Weidenfeller - ten toho dosiahol najviac (WM 2014, striebro z LM, BL) a do budúcna určite Trapp. Najviac mi je ľúto Fromlowitza.

Reagovat
smazaný uživatel

Trapp je skvelý brankár ale iba pre určité kluby. Vlani s PSG jasne vyhral titul a chytal často. Lenže zbytočných kiksov sa nevyvaroval ani jeden zápas. Blanc ho tam držal lebo sa darilo celému mužstvu, bol tam ofenzívny kolos,tím dominoval celej lige, v drtivej väčšine zápasov svojich súperov nepúšťal viacmenej do ničoho a hlavne doma ...preto nevadilo,keď nejaký kiks spravil, dostal gól keď to PSG obrátilo a nastrieľalo ich zo tri,4. Túto sezónu neodchytal ani minútu, PSG totiž nie je žiaden válec ako sa potvrdilo v nedeľu proti OM, úžasný betón nepovolil ani 10 striel... ani tá obrana nedrží po kope, prišli nejaké zakolísania proti slabším celkom, súperi si veria takže sa snažia hrať poväčšinou s vysunutejšou obranou a ofenzívnejšie (OM to včera zrovna nepotvrdilo,no ukopalo boda). Preto Trapp nechytá, lebo keby chytá tak tých gólov je o dosť viac a to si vezmi že chytal Areola a prehrali s Toulouse, čo vlani zachraňovali v poslednom kole.

Reagovat
Rudnevs

Jednoducho našli nejakeho odchovanca, ktorý je lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

No vůbec nevím,kde Flo skončil...

Reagovat
Rudnevs

V Homborgu A dúfam, že ho niekto ešte vzkriesi. On a Badstuber sú dvaja najväčší smoliari spomezi aktívnych, profesionálnych, nemeckých futbalistov.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda poklona! Ještě tam byl tuším Georg Koch a Claus Reitmeier,ale ten spíš chytal ještě s ním jako jeho dvojka...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Lautern!

(btw.: pri góle zahrala aj nová torhymne)

Reagovat
smazaný uživatel

Jj

Reagovat
smazaný uživatel

Ufff,nedáš-dostaneš,vedem!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Góóól! 2:0!!!

Reagovat
Rudnevs

Tak, že by sa Lautern nadychoval k lepším začiatkom?

Reagovat
smazaný uživatel

Pařížský turista zachraňuje Lautern! Trošku mi připomíná Sanoga

Reagovat
smazaný uživatel

Lautern výborne, ešte tretí gól a už bude definitívne vymaľované.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Felix Brych zatím suverénní.Dokazuje,že je jeden z nejlepších sudích v Evropě!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Osaweeeeeee!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Góól, 3:0 pre Lautern!!! Osawe skvelý výkon, ofsajd zdá sa nebol.

Reagovat
smazaný uživatel

I pomezní s přehledem!

Reagovat
smazaný uživatel

Siiiiiieeeeeg!!!

Paráda,hned se půjde líp spát!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele