Nový systém mistrovství Evropy je podle Bittengela nevychytaný

23.06.2016, 21:54
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (132)

Přidat komentář
fantomas

Jak sem psal už v rámci jednoho zápisníku, mnohem šťastnější by bylo dát čtyřem nejlepšim týmum extra motivaci v podobě "bye" do čtvrtfinále, namísto přidávání čtyř týmů z tý várky horších. Takhle by třeba Polsko - Německo nebo Anglie - Slovensko vypadalo uplně jinak. Ale expanze na 24 mančaftů je jednoznačně krok kupředu podle mě.

A z čeho Bittengel vyvozuje, že tahle vyřazovací fáze namísto od těch předchozích nenabídne tak atraktivní bitvy, to mi neni moc jasný. Stejně jako "učesanej los pro Chorvatsko", který de hned v osmifinále na silný Portugalsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, ale UEFA se o ty čtyři zápasy určitě neochudí - z hlediska práv atd. Ale bylo by to fajn, když by týmy měly důvod, proč ani poslední skupinovej mač nevypustit.

Reagovat
fantomas

Jj, to je jedinej háček - nahánění prachů na televizních právech. UEFA by kvůli tomu samozřejmě nezbankrotovala, ale jak ty šmejdy známe...

Reagovat
smazaný uživatel

Šmejdy

Reagovat
fantomas

Hehe, tvuj nick hádám neni náhoda

Reagovat
iamek

Reagovat
fantomas

Dík za názor, s tebou je vždycky plodná diskuze

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Tento sucasny model hranici s neregularnostou nerozumiem kde na to tie hlavy pomazane prisli

1.Albansko je od nedele na mieste cinu a 3 dni caka ci pokracuje alebo bali svestky.

2.Skupiny E-F su vo vyhode lebo uz vedia kolko bodov na postup im bude stacit.

3.Futbal je o emociach a radosti a tento system tomu vlastne zabranuje. Muzstva sa chcu tesit s fanusikmi na stadione a nie sediet 3 dni pred TV v treningovom centre a cakat na vysledky.

V kazdom pripade uz je na stole Platiniho navrh ze buduce EURO sa ma hrat po celej Europe.

Je totiz problem najst neustale nove krajiny co maju aspon 8 stadionov ktore splnaju patricne parametre. V tejto chvili podla mna len ENG, GER, FRA, ESP, ITA... zvysok ich ma max. 4 co je malo.

Co sa ale tyka systemu urcite by som play-off losoval po skonceni zakladnych skupin tak ako sa to robi v Europskych poharoch.

Reagovat
FC Porto FC

Portugalsko má taky 8 stadionu ok

Reagovat
atlee

Ešte k tomu pridajme Rusko a dosť dobrú futbalovú infraštruktúru ma i Turecko. Holandsko detto, aj keď len tak-tak. Navyše je tu stále dosť krajín, ktoré by mohli euro eventuálne organizovať vo dvojici s niekým ďalším.

Reagovat
smazaný uživatel

turecko není v evropě.to by se pak mohlo ME hrát třeba v číně nebo v kongu

Reagovat
atlee

Jo, ale v UEFA je a to rozhoduje:) A navyše nemáš úplnú pravdu, jeho maličká časť v Európe je.

Reagovat
smazaný uživatel

ano,celý 3% území který zabrali řekům a bulharům...

Reagovat
Uwe háže buly

Italie asi ne, zapomněl si na Rusáky.

Reagovat
stas87

Bod tri dokonale vystihuje, aku sracku si napisal, zvysok nema cenu ani citat.

Reagovat
stas87

Chyba, bod cislo dva.

Reagovat
smazaný uživatel

co je na tom sracka? nasi vedeli ze postupuju? ako sa tesili? ved sa nemali z coho. v stredajsich zapasoch uz kazdy vedel co musi uhrat aby tam bol. najprv si to poriadne precitaj a potom zaujmi stanovisko.

Reagovat
stas87

Tak je jasne, ze pokial mas sest skupin a prve je acko a posledne efko, tak ten kto hra posledny ma vyhodu v tom, lebo vie kolko bodov potrebuje uhrat. To maju vsetci hrat v jednej cas, aby sa ti co hraju posledni nedostali do vyhody?

Reagovat
smazaný uživatel

este polsko by som pridal, maju momentalne 8 stadionov, ktore kapacitne splnaju podmieny pre euro

50+: narodny stadion vo varsave a sliezsky v chorzove po rekonsturkcii v 2017

40+: poznan, wroclaw, gdansk

30+: krakove, varsava (legia), zabrze

takze staci este jedne stadion 30+ (napr. lodz alebo stetin) a mozu kludne urobit euro aj sami

Reagovat
smazaný uživatel

widzew by měl teď otvírat nové stadion,ne?

Reagovat
smazaný uživatel

euro se hraje jednou za 4 roky,takže i kdyby se v pořádání střídalo 6-7 zemí,tak než se vystřídají uplyne víc jak 20 let. ikdyby to teda mělo pořádat jen těch pár zemí ničemu by to podle mě nevadilo...

Reagovat
osobnostx

Přišli na to u FIFA ! Hrálo se s tímto systémem třikrát mistrovství světa a hrají se tak MS "17" a "20".

Reagovat
Azazelo RD

Přijde mi, že se ten model s postupem prvních čtyř týmů rovnou do čtvrtfinále moc nehodí pro fotbal. Přeci jen jsou potřeba delší pausy mezi zápasy na rozdíl třeba od hokeje, tak by první týmy čekaly na zápas až moc dlouho.

Reagovat
Hokaido

Mně se to rozšíření nelíbí. Celková kvalita šla podle mě dolů a strašně tomu chybí náboj a bojovnost.

Plus je tam strašně outsiderů a nemám ani náladu všechny tolik sledovat, jako třeba Lotyše 04 nebo Iry před čtyřmi lety, protože je to takový monotonní.

Už jsem psal, že mě to pořád baví, pořad to sleduju, ale jsem jasně pro ten starej formát se 16 týmy.

Reagovat
Puskas

Reagovat
fantomas

Chybí náboj a bojovnost naopak, ti nováčci přinesli všichni tuny vášně, celý to rozproudili. A monotónní outsideři... sigh. Strašně povrchní pohled.

Reagovat
Hokaido

To snad nemůžeš myslet vážně. Wales je ok, Maďaři taky. Zbytek hrál víceméně, vinou strašný důležitosti skore, hodně defenzivně. Pokud bereš za bojovnost a náboj třeba obrannej oblok Islandu, tak si asi nerozumíme.

Povrchní pohled může být spíš ten tvůj, jelikož všichni víme, jak jsi schoplnej do nesmyslna obhajovat právě outsidery, nehledě na to, jak to na hřišti skutečně vypadalo. Ano, tohle euro je pro mě strašně monotonní, průběh zápasů se pořád opakuje. Slabší tým zaleze v 9 lidech na vápno a někdy to ubrání, někdy ne...

Reagovat
fantomas

Tak to spíš bude problém v tom, že nevíš, co chceš, protože samozřejmě že Island bojoval. Pokud chceš bojovnost i ofenzivní podívanou, tak potom používej pořádný termíny.

Aha, takže tohle, co si ted popsal, neni povrchní pohled podle tebe. Fajn

Reagovat
Puskas

V globálu je víceméně jedno, jestli těch týmů tam je 16 nebo 100, záleží, jak k tomu přistoupí. Bojovnost a zápal je pro mne na takové akci samozřejmostí, horší je to s tou kvalitou, která logicky musí klesnout, když tam jsou týmy z 3. míst skupin. Ale i u těch "top 16" je to často o svázanosti taktikou, kalkulem atd. Přesto jsem pro návrat na 16 - už jen proto, že jde o závěrečný turnaj, tudíž by to mělo mít nějaký formát, kde by bylo znát, že nejde o pokračování kvaldy v menším.

Reagovat
Hokaido

Přesně tak, na závěrečným turnaji by měla být spíš kvalita, než kvantita.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pěkná blbost. Naši a Island byli v kvalifikační skupině 1. a 2., tedy by se tam dostali i v případě, že by těch týmů na Euru bylo jen 16. Z toho, co jsem viděl, by mi např. na Euru chybělo Maďarsko, které bylo v kvalifikační skupině třetí, takže by tam naopak v původním formátu chyběli....

Tím neobhajuju novej formát, ten je samozřejmě pitomej. Ale počet týmů nesnížil atraktivitu, to ten formát nahrává betonářům.

Reagovat
fantomas

Přesně tak nějak

Reagovat
Hokaido

Btw. ty nemáš někde přehled, kdo by se na euro dostal, kdyby postupovalo 16 týmů? Já to nikde nenašel a přepočítávat se mi to nechce.

Reagovat
Hokaido

A že by tam kromě Maďarů nebyli ani Turci, Švédové, Irové a Ukrajinci-tedy 3 absolutně nudný týmy a celkem sympatičtí Irové jsi nezmínil asi proto, že jsi zapomněl?

Reagovat
fantomas

Tak na druhou stranu Turci celkem s přehledem přehráli první tým svý kvalifikační skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

Tuny vášně ? Možná tak pro svůj národ.

Třeba takový zápas Albánie-Rumunsko, to byla taková nuda jako když na MS 06 hrál Trinidad proti Švédsku či Angola proti Íránu...

EURO se vždy líšilo od Mundialu tím, že bylo kvalitnější, letos díky rozšíření na půlku Evropy šla kvalita do hajzlu...

Reagovat
fantomas

Neni pravda, že se vždy lišilo. Euro 2012 ve skupinách nebylo ani o píď lepší, spíš ještě horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím, ty zápasy nebyly tak nudné, padaly góly (ne sice tak, jako před dvěma lety v Brazílii) a celkově byla super atmosféra na stadionech, kdy to prožíval de facto opravdu každý a třeba i teď si pamatuješ z toho šampionatu víc než co se děje v průběhu letošního, pač kromě nejdelšího zápasu Rusko-Anglie a super výkonu Payeta se nic zásadního neděje.

Reagovat
fantomas

To je hrozná kravina, svědčící o tom, že to Euro jenom tolik neprožíváš, protože seš jinak zatíženej na Polsko, a tak ti logicky tamten šampionát byl bližší. Atmosféru, jakou tady dělají oba irský tábory, Velšani, Islanďani... to teda z let 2012 i 2008 nepamatuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reakce hodná tvý úrovně

Reagovat
salami

souhlas, mně jde primárně o atraktivitu hry a ta šla bezesporu oproti předchozím ME dolů, pak teda musim souhlasit i s allym ohledně postupový matematiky, docela mi vadí ten systém, kdy závisí postup ze skupiny i na výsledcích jinejch skupin a týmy, co hrajou pozdějc z toho těžej, v podstatě by se teda 3. zápasy ve skupinách ani nemusely hrát souběžně, když už je to ovlivněný takhle, a pak, turnaji docela chybí takovej ten moment překvapení, favoriti postoupěj, protože v tomhle modelu postoupí téměř každej, a pak postoupí dost týmů jako překvapení, ale ta jedinečnost se vytrací, když jdou dál jak S. Irsko, Madarsko, Slovensko, tak Wales, měl jsem radši starej systém, kde pro tyhle týmy byl obrovskej úspěch se na ME vubec dostat

Reagovat
fantomas

Tady si fakt nikdo nepamatuje Euro 2012 či co...

Reagovat
andrew96

Tam nebyl čas řešit kvalitu turnaje, tam se oslavoval Jiráček

Reagovat
fantomas

Reagovat
db18

Reagovat
salami

ok, minulý ME nebylo zrovna přehlídkou ofenzivního fotbalu, ale i tak mi přijde, že se uúroveň nezvedla ba naopak, a já si prostě nejsem vědomej nějakýho benefitu oproti minulýmu formátu, kromě toho, že je víc zápasů a seznámim se s o trochu více týmy, to ale můžu udělat i v kvalifikaci, když mám zájem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

20 týmů

čtyři skupiny po pěti týmech

první tým by šel rovnou do čtvrtfinále

druhé a třetí týmy by mezi sebou hráli osmifinále o postup do čtvrtfinále, kde by hráli proti prvním týmům ze skupin

Reagovat
papanegra

nejlepší týmy by byli ochuzeny zápas a čekala by je tedy dlouhá pauza...

Reagovat
fantomas

To si teda moc nedokážu představit, že by si na tohle někdo při tak nabitym programu stěžoval.

Reagovat
Zaschrona

Zmensovani je fantasmagorie, to nikdy nemuze projit.

Reagovat
Hokaido

A už zas jedeš svoje.

Teď budeš opět roky bojovat za svůj názor, kterej se vlastně na ničem nezakládá a budeš ho prezentovat jako hotovou věc?

Reagovat
Zaschrona

Naprosto logicky - myslis si, ze si samotne staty mohou vetsinou v UEFA odhlasovat jakekoliv zmenseni Eura?

Reagovat
checitto

čtyři skupiny po šesti a je to... ano, dva zápasy navíc, ale co, je to jednou za čtyři roky

Reagovat
smazaný uživatel

polovica zapasov by uz bola bez motivacie jednej ci oboch stran. mensia skupina je zaujimavejsia ved teraz hrali posledny zapas tusim ste vsetci o postup.

Reagovat
checitto

nemyslím si, viz třeba skupiny na hokejovém MS... pořád by bylo o co hrát a pavouk by byl samozřejmě nastaven tak, že vítěz skupiny by na jiného vítěze skupiny mohl narazit až v semifinále

Reagovat
smazaný uživatel

finále ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

To je zajímavý ... asi bych to uvítal víc než současný nový systém... i když i tento má mouchy, jelikož bude ve skupině vždy jeden tým stát (kvůli lichému počtu), navíc budou týmy hrát docela často po sobě. Navíc může být příliš výhoda losu, které z pěti kol mužstvo vynechá...

Reagovat
Hokaido

Tohle je docela dobrý.

20 týmů by na ME mělo být max a ten systém se mi taky líbí.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimo soudku :

Žial´ bohu magické a dynamické duo Lafata-Rosický nefungovalo.Uskalie tohotoho dua tvorí magičnosť a genialita Rosického a jeho nefotbalových prihrávok vonkajším priehlavkom prelínajúca sa z Lafatovou dynamikou, silou, chtíčom a mentálnou schopnostťou dopraviť loptu do bránky.Avšak, môžeme sa na toto duo tešiť aj v Sparte.Rosický je totiž NOVOPEČENý Sparťan.

Reagovat
smazaný uživatel

Odkud to je?

Reagovat
smazaný uživatel

Odo mňa.

Reagovat
Hokaido

Kde to bylo?

Reagovat
smazaný uživatel

? prečo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
iamek

Reagovat
john334

Mě na tom nejvíc vadí, že někdy jdou proti sobě 1. proti 2., někdy 1. proti 3. a pak ještě 2. proti 2. a to jen podle náhody, jak je nalosujou do skupin.

Kdyby se do osmifinále nasazovalo podle celkovýho pořadí, tj. nejlepší tým z 1. místa, proti nejhoršímu z 3. místa, který zvládnul postoupit, tak by to asi bylo lepší, a nedopadalo by to tak, že třeba Itálie má po 2 zápasech jistý první místo, ale stejnak jde proti Španělsku jenom proto, že měli smůlu na los.

Takže by mohlo osmifinále vypadat třeba takhle:

1. Francie - 16. S. Irsko

8. Španělsko - 9. Belgie

5. Itálie - 12. Švýcarsko

4. Wales - 14. Irsko

----

3. Chorvatsko - 13. Slovensko

6. Maďarsko - 11. Anglie

7. Polsko - 10. Island

2. Německo - 15. Portugalsko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Riviera Kid

Reagovat
Zaschrona

Ale ja bych tenhle system trochu jeste upravil. Bud tedy zustat u skupin a rozsirit na 32 tymu, aby byl nejaky klasicky a spravedlivy system. A nebo nechat 24 - ale prejit na trochu jiny system, nez jsou ty klasicke, skupinove. Tymy by se pri losovani rozdelily do 3 kosu po 8 tymech. A kazdy tym by pak pri losovani dostal jeden zapas s tymem z kazdeho kose. Po trech zapasech by se pak udelala presne tahle spolecna tabulka a pavouk. Vysledkem by byla motivace v kazdem zapase uhrat co nejlepsi vysledek.

Reagovat
salami

32 týmů, jako promin, ale to už fakt nemá nic společnýho se závěrečnym turnajem a kromě Andorry, Lucemburska, Malty a Lichtenštejnska si tam zahraje každej

Reagovat
Zaschrona

To je hrozna blbost.

Reagovat
Jardin

32 týmů ale když si vzpomenu na tvoje diskuze k Evertonu a jeho účasti v superlize, tak se ničemu nedivím

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
placa

Ale porad tam budou rozdily ve skupinach, a tak treba nejaky tym, ktery ve vysledku bude treba 6. by v jine skupine ani nepostoupil, ale je jasny, ze tohle neni mozne nijak zmenit.

Reagovat
ronaldinho_10

Na první pohled sice fajn. Ve skupině by byl důvod snažit se udělat plný počet bodů + vylepšit skóre. Ale když by to bylo v pavouku takhle, tak třeba Německo by mohlo hrát s Polskem znovu hned ve čtvrtfinále. A kdyby se to náhodou sešlo, že by pak bylo víc čtvrtfinále reprízou zápasů ze skupiny, asi by to nebylo ideální...

Reagovat
john334

Jestli si všimneš, tak 4. tým by správně měl jít na 13. tým, ale trochu jsem to prohodil.

Reagovat
ronaldinho_10

Ale to je jedno, když by to bylo dané takhle pořadím včetně celého pavouka, tak to prostě někdy může vyjít, že se potkají týmy ze skupiny brzo. Dokonce by se teoreticky mohlo stát, že v tomhle celkovém pořadí může být třeba na 5. a 12. místě tým ze stejné skupiny - pokud by pak musely jít proti sobě, tak by hráli vlastně "odvetu" hned v osmifinále. Šlo by třeba udělat pravidlo, že se to v takovém případě dle nějakého klíče posune, aby se týmy ze stejné skupiny mohli potkat až v semifinále. Ale tím by se to zase blížilo tomu současnýmu klíči k nasazení týmů, který právě tohle zohledňuje...

Reagovat
CubONE

Ved o tom hovori, mal by hrat 4. s 13., ale su to Wales a Slovensko, tak to prehodil.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas taky nepobírám, že některé týmy z prvního místa hrajou proti třetím a některé proti druhým v tabulce

Reagovat
alcantara

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A jinak za opravdu jediný negativum novýho systému vnímám, jak píše fantomas vejš, v podstatě nulovou touhu vyhrát skupinu u týmů, co maj třeba čtyři body po dvou utkáních, ptž ví, že stejně postoupí, tak je to fuk. Takže ten benefit v podobě čtvrtfinále pro vítěze skupin by byl rozhodně fajn. Ale jinak je podle mě rozšíření ME super věc a v podstatě až na dva nebo tři zápasy, který byly fakt nuda, jsem si všechny užil a v každým šlo najít něco, co člověk moh sledovat a bavilo ho to. Nehledě na to, že nejvíc mě bavily z velký části týmy, který by v případě starýho systému vůbec nepostoupily (Irsko, Maďarsko, Albánie) - takže s ňákým brečením jak je to hroznej turnaj absolutně nesouhlasim, já se bavim královsky.

Reagovat
iamek

Reagovat
stas87

V tomhle systému budou v osmifinále na jedné straně pavouka na sebe narážet velice silné týmy, na druhé straně to Chorvati mají v podstatě učesané," řekl v rozhovoru s ČTK Bittengel.

Reagovat
smazaný uživatel

Což učesané nemusí mít nutně pozitivní konotaci, vem si, jak to měl učesané Uhrin

Reagovat
fantomas

Reagovat
stas87

Tak o to slovicko ani nejde.. Sa smejem nad tym placom, ze v jednej casti pavuka su favoriti a v druhej tie timy nemaju taky zvuk a taku silu. Spanielsko si to dosralo samo, Chorvatsko musi byt nadsene neschopnostou Portugalska vyhrat skupinu, Anglicko taktiez neschopne urvat prve miesto.. a potom zacne plac na osemfinale.

Reagovat
smazaný uživatel

Kto počúva každodenné podcasty Guardianu, ten sa dnes dozvedel, že "you have 20 world and European titles on one side of the bracket and practically no good team on the other". Nepreháňam, jeden z hostí sa tam skutočne blysol takouto perlou anglickej múdrosti.

Reagovat
Hokaido

Tak teď už jsem si taky jistej, prepáč za nedůvěru Chobote.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně vole. Takže pozor, když uděláš vtip, seš Masopust. Jasná implikace. Kde se vy kreténi berete..

Reagovat
salami

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Gryphonheart

Bittengel k repre i s Kozlem

Reagovat
valloire

Systém s 24 týmy už tu byl. Proč dělat něco novýho?

Reagovat
Al Capone

Pravda. 16 týmů bylo lepších.

Reagovat
Benfica

Reagovat
Ángel di María 22

Chybí ti tam jeden palec.

Reagovat
ryzskej

Reagovat
Benfica

Reagovat
vanGomm

Také jsem toho názoru,že 16 týmů bylo na Evropu ideální počet.Systém s 24 týmy se hrál na MS 1982-1994 a nic dobrého to nepřineslo.Takže se to rozšířilo na 32,aby postupovaly ze skupin pouze dva týmy.To mě pro MS příjde jako ideální stav.Pro EURO je zase naopak těch 16 tak akorát.Pokud by se náhodou EURO časem rozšířilo na 32 jako MS,tak to už by bylo absurdní,protože pak by kvalifikace ztrácela smysl.Jak říkám nejlepší by bylo vrátit se k systému s 16 týmy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono tych 24 ma nieco do seba nech aj male federacie dostanu sancu zit si svoj sen. Wales alebo Severne Irsko budu vo stvrtfinale ME to je pre nich uspech storocia. Cez stary system by sa takto daleko nedostali. Druha vec je ci toto odzrkadluje skutocnu kvalitu ale napokon ide o turnaj a to je okrem odrazu kvality aj zalezitost momentalnej formy.

este je tu moznost alla tenisovy pavuk, najlepsi budu nasadeni podla rankingu UEFA ale to by bolo jednotvarne tak ako to byva presne v tom tenise aj je.

Reagovat
Stiksxx

Mě teda spíš vadí, jak je to svázaný taktikou a padá málo branek. Já bych změnil celý bodový systém. Alespoň na takových mistrovství.

1 VSTŘELENÝ GÓL = 1 BOD !

Reagovat
Stiksxx

A dal bych bych mín skupin po více týmech. Ať se mezi sebou pořádně vymlátěj.

Reagovat
smazaný uživatel

24tymu je super vic zapasu ve skupinach v playoff.jasne,ze se taktizuje,kdyz muze postoupit tri tymy mohlo padat vic golu,ale treba pro me byl jen jeden nudny zapas nemecko-polsko co si tak vybavuju.nesouhlasim stim,ze ma chorvatsko umetenu cesticku ma tam portugalsko,belgii.kdyby Anglie a Spanelsko vyhralo sve skupiny tak by byl pavouk vyrovnany.ted je to takova mala nahoda ten los na osmifinale jako treba,ze driv na EURU na MS sli tymy z A skupiny jde na tymy z B skupiny pro playoff atd.to by se mohlo trochu zmenit.ruku na srdce kdo nechce videt velke zapasy typu spanelsko-italie hned v osmifinale.tohle treba na MS moc neuvidime az treba v semifinale mozna jeden ve skupine.

Reagovat
Azazelo RD

Já bych EURO zrušil.

Reagovat
Liquid

otázka několika let kdy Euro jako měna skončí

Reagovat
smazaný uživatel

Měli nechat předchozí formát a když už rozšíření na 24,tak 4 sk.po6 týmech a 4 postupující. Sice by to bylo o 2 kola víc,ale přijde mi to rozumější,než šaškárny s 3.místama jako teď.

Reagovat
Puskas

Je jasné, že změna formátu se udála proto, že UEFA chtěla víc prachů z příjmů, proto bude svůj krok obhajovat řečmi o vysoké kvalitě Eura. Tehdy (94?) měnila FIFA tento systém hlavně proto, že byl značně nešikovný.

Reagovat
Kuchta

Zrušit kvalifikaci, pozvat jeden tým z jiné zóny, 14 skupin po čtyřech, z každé dva dál - nejlepší 4 do osmifinále, zbylých 24 předkolo play off

Reagovat
salami

když už je tu teda tahle debata, tak by mě teda zajímalo, co se podle vás(myšleno zastánců systému s 24 týmy) změnilo od předchozího Eura k lepšímu? zatim jsem tu většinou četl argumenty, proč to neni horší, ale když už teda přišla změna formátu, tak očekávám zlepšení a ne jenom dorovnání kvality předchozího formátu

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem zastánce toho systému, ale většina lidí si stěžuje, že EURO není tak zábavné, padá méně gólů atd. Tito se můžou dívat pouze na sestřihy, když je to nebaví, ne? Já osobně mám radši zkoumání taktik různých týmů (ať už jsou jakkoliv defenzivní ), než jen góly a chyby obránců. Dnes se fotbal rychle mění (neříkám, že k lepšímu), menší týmy nemají tolik kvality, ale takticky se dá porazit i ten nejlepší soupeř. Jinak systém má tolik trhlin, že se to nedá napočítat na prstech, ale celkově nejsem zklamaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky záleží, co by lidé chtěli. Jenom útočný fotbal bez bránění? V tom případě by většina zápasů byla opět podobná, akorát třeba 4:0, protože kvalitativně silnější tým dokáže využít dnes skoro jakékoliv chyby. A jestli je méně zajímavých zápasů? Není, s osmifinále (samozřejmě, že tomuhle pomohly letošní výhry Walesu, Chorvatska a Maďarska) je tento rok +/- stejně zajímavých zápasů, jen je bohužel více právě těch "nudných", teda pro většinu. Na každém systému se najde hodně špatného a tenhle určitě dobrý není, ale aspoň je víc zápasů a zároveň jich není až moc.. :

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu opožděně, ale ale naprostý souhlas s AdwinK. Také mám raději dramatický zápas s minimem gólů (i 0:0 pokud má šmrnc) než jasné záležitosti. A mimochodem - ani tak rozšíření na 24 týmů nebo systém nemůže za úroveň zápasů. Mnohem více Euru uškodil fakt, že Nizozemsko, Dánsko a Srbsko zpackali kvalifikaci. (Trochu to kompenzovali nudní Řekové, kteří to zpackali také :-) )

Reagovat
smazaný uživatel

I to je možné. Především Nizozemci většinou slibují rychlý útočný fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Žádné zlepšení se jednoduše neudálo, skupinová fáze byla dost nudná, většina těch slabších týmů hrála stejným stylem, takže žádné obohacení . Něco jiného je MS kde týmy z každého kontinentu mají jiný styl hry a tím vzniká krásná rozmanitost, tady na pár výjimek mělo 80 procent zápasů stejný průběh, kdy jeden tým dobýval bránu a druhý bránil a hrozil pouze sporadicky. Teď jsme dospěli do počtu kdy dřívější ME začínala a jediné co se událo je, že v jedné polovině pavouka je 5 mistrů světa a ve druhé žádný, což je dáno pouze chaotickým systémem, kdy vítězové některých skupin jdou na druhé týmy a jiné na třetí, ty mají tedy výhodu a žádná logika té výhody tam není.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem pro rozsireni na 32 tymu. Jinak se na Euro uz nikdy nedostanem. Btw neni prece treba sledovat uplne kazdy zapas...

Reagovat
Swarley

tohle bude vždycky kravina, buď 16 nebo 32, cokoliv ostatního je paskvil...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salami

na druhou stranu i tohle je pořád lepší než tam mít 32 týmů (z hlediska Evropy)

Reagovat
Teoretik

a co 4 skupiny po šesti týmech? postupovat budou buď první 4 což by mělo za následek hodně taktizování, nebo první dva což by mohlo znamenat ofenzivní fotbal ve skupinách, když se nebude moc hrát na remízy

Reagovat
smazaný uživatel

maj hrát 24 týmu každej s každym na neutrální půdě

Reagovat
smazaný uživatel

Taky přidám model pro ME s 24 týmy. 8 skupin po třech, losovalo by se ze třech košů podle pořadí v žebříčku. Každý s každým, dva postupující, tím by se zatraktivnila a zrychlila počáteční fáze turnaje. Pak klasicky playoffové osmifinále, kde by hráli vítězové, proti druhým týmům křížem, čtvrtfinále by se hrálo ve dvou skupinách po 4, tím by se nesnížil počet zápasů a viděli bychom víc měření těch nejlrpších, pak semifinále zase první z jedné skupiny proti druhému z druhé a pak finále a o třetí místo. Je tam o jeden zápas navíc pro nejlepší čtyřku, takže kdyby to neprošlo tak můžou postupovat z těch čtvrtfinálových skupin vítězové rovnou do finále a druzí o bronz.

Reagovat
mayday

Postupy ze třetích míst jsou blbost. Ale na druhou stranu se mi 24 týmů líbí,je víc skupin a je tam i prostor pro méně okoukané týmy.

Takže postup - nejlepší 4 týmy ze skupin rovnou do čtvrtfinále, zbývajících osm do takovýho menšího osmifinále, 2. kolo řekněme. Takhle by každej musel jet naplno. Jednak by postupovali pouze dva ze skupiny a ne někdo se 3 bodama a pak by tam byla honba za bonusem v podobě postupu přímo do ČF.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele