NOMINACE ŠVÉDSKA NA MS

12.05.2006, 21:45
Aktuality
Ve třiadvacetičlenném výběru švédského trenéra Larse Lagerbäcka pro světový šampionát nechybí žádná z opor. Zlatan Ibrahimovič, Fredrik Ljungberg či Henrik Larsson by v Německu neměli chybět. Většinu kádru tvoří hráči z ciziny, ale šest hráčů z domácí ligy není zanedbatelná část.

Jediným překvapením je vynechání dosud stabilního obránce Alexandra Östlunda ze Southamptonu, který ztratil důvěru po nevydařeném přátelském zápase v Irsku. Na jeho úkor se na šampionát těší Karl Svensson.

Hned šest hráčů hraje v domácí soutěži. Největší zastoupení má však francouzské Rennes, kde působí trojice Isaksson, Edman, Kallström.

Brankáři: John Alvbage (Viborg), Andreas Isaksson (Rennes, Francie), Rami Shaaban (Fredrikstad, Norsko).

Obránci: Erik Edman (Rennes, Francie), Petter Hansson (Heerenveen, Nizozemsko), Teddy Lučič (Hacken), Olof Mellberg (Aston Villa, Anglie), Mikael Nilsson (Panathinaikos, Řecko), Fredrik Stenman (Leverkusen, Německo), Karl Svensson (Göteborg).

Záložníci: Niclas Alexandersson (Göteborg), Daniel Andersson (Malmö), Johan Elmander (Bröndby Kodaň, Dánsko), Mattias Jonson (Djurgaarden), Kim Kallström (Rennes, Francie), Tobias Linderoth (FC Kodaň, Dánsko), Fredrik Ljungberg (Arsenal, Anglie), Anders Svensson (Elfsborg), Christian Wilhelmsson (Anderlecht, Belgie).

Útočníci: Marcus Allbäck (FC Kodaň, Dánsko), Zlatan Ibrahimovič (Juventus Turín, Itálie), Henrik Larsson (Barcelona, Španělsko), Markus Rosenberg (Ajax Amsterdam, Nizozemsko).

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No ten útok... Klidně by mohli hrát 4-3-3...přesněji řečeno 4-1-2-1-2

Reagovat
HOST*Pája

To mě docela zajímá jestli fakt budou hrát 4-3-3, páč jestli ne a hráli by 4-4-2 tak bych vůbec nevědě jaký dva útočníky tam dát. Zlatan je jasnej, no a pak Larsson a Rosenberg těžká volba a Allbäcka bych taky nechal čutnout...

Reagovat
Hiko

Na šampionátu pořádně zazáří hvězda Markuse Rosenberga!!! Jinak do obrany by mi pasoval ještě Dorsin z Trondheimu, hraje teď skvěle!

Reagovat
HOST*Ondre

Myslím že budou hrát klasicky 4-4-2.Švédsko přece není brazilka,aby si mohli dovolit hrát takhle útočně.Jinak co se týče jejich útoku,tak mají opravdu kvalitní útočníky.ale myslím že si zahrajou Ibrahimovic a Larsson.Střídat bude Rosenberg Larssona tak v 60 min.

Reagovat
HOST*Djibril

To bude fičák Christian Wilhelmsson to bude jízda

Reagovat
HOST*

Ten má být co nevidět hráčem Fiorentiny.

Reagovat
smazaný uživatel

BRANKARI:nic moc

OBRANA:dostatocna na postup

ZALOHA:dost dobra

UTOK:vynikajuci som na neho fakt zvedavy

Reagovat
Marv

Issakson je dost kvalitni

Reagovat
Hiko

Přesně! Taky mu věřím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele