NOMINACE NA DÁNSKO

07.11.2006, 13:44
Aktuality
Český reprezentační trenér Karel Brückner oznámil osmnáctičlennou nominaci na přátelský zápas s Dánskem. První pozvánku v životě dostal Radek Šírl z Petrohradu, vrací se Jarošík s Heinzem, první šanci by mohl dostat Marek Čech.

Liberecký gólman Marek Čech byl při absenci svého jmenovce Petra pozván už ke kvalifikačním zápasům se San Marinem a Irskem, šanci však nedostal. To by se nyní mohlo změnit, v úzkém kádru je kromě něj už jen Jaromír Blažek a je pravděpodobné, že si každý zachytá jeden poločas.

Poprvé se v nominaci objevil záložník z ruského Zenitu Petrohrad Radek Šírl. "Velice se hodí do naší koncepce, je to ostrý krajní záložník," vysvětlil kouč Brückner. Po delší absenci se do reprezentace vrací Jiří Jarošík z Celtiku a také Marek Heinz, kterému přestup do St.Etienne výrazně prospěl. "Pro St. Etienne je velkou posilou, po přestupu výrazně ožil," říká Brückner.

Kdo v nominaci chybí? Kromě zraněných Petra Čecha, Kollera a Sionka je na první pohled překvapivá absence hráčů Mladé Boleslavi Matějovského a především Kuliče, pro to však má kouč jednoduché vysvětlení - Boleslav v pondělí hraje ligu a hráči by měli na regeneraci jen jeden den. Kvůli tomu, že bylo utkání Boleslavi s Mostem přeloženo na pondělí, přišel o svou první nominaci útočník Luboš Pecka, jehož chtěl Brückner také povolat.

Proč byl zápas Mladé Boleslavi přeložen na pondělí? Původně se měl v pondělní televizní dohrávce utkat Liberec s Teplicemi, ale vedení svazu se rozhodlo tyto dva zápasy prohodit. Důvodem je přípravné utkání jednadvacítky, která má nejvíce hráčů právě v Liberci a Teplicích. Lvíčata také ve středu změří síly s Itálií.

Přípravné utkání s Dánskem uvidí pražská Letná ve středu 15. listopadu od 20:15. V posledním vzájemném měření sil ve čtvrtfinále Eura 2004 český tým vyhrál jednoznačně 3:0.


Nominace českého týmu:

Brankáři: Jaromír Blažek (Sparta Praha), Marek Čech (Slovan Liberec).

Obránci: Zdeněk Grygera (Ajax), Marek Jankulovski (AC Milán), Radoslav Kováč (Spartak Moskva), Martin Jiránek (Spartak Moskva), David Rozehnal (Paris Saint-Germain), Tomáš Ujfaluši (ACF Fiorentina).

Záložníci: David Jarolím (Hamburger SV), Tomáš Galásek (1. FC Norimberk), Jaroslav Plašil (AS Monaco), Jan Polák (1. FC Norimberk), Tomáš Rosický (Arsenal FC), Radek Šírl (Zenit Petrohrad), Jiří Jarošík (Celtic FC).

Útočníci: Milan Baroš (Aston Villa), Marek Heinz (AS Saint-Etienne), David Lafata (FK Jablonec).

Autor: Petr Starý

Komentáře (28)

Přidat komentář
HOST*Andy Conceicao

Ať dostane šanci ten Šírl, moc si ho z Bohemky nepamatuju... ale jsem na něho zvědav

Reagovat
smazaný uživatel

Průměrnej levej křídelník, takovej poloviční Rudi...

Reagovat
HOST*

Co pořád máte s tím Skácelem, ten zahrál půl roku a všeci jsou z něj hotoví, ten na repre nemá.....

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo tady říkal, že na ni má?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím, je pravda, že je to na české poměry nadprůměrný hráč, ale nezapomínat, že zahrál půlrok dobře v průměrné skotské lize a ted "válí" ve druholigovém anglickým mančaftu. V Marseille ani Panathinaikosu se nechytl, což o něčem svědčí....

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

V Panathinaikosu nehrál zas tak špatně

Reagovat
smazaný uživatel

V Panathinaikosu nehrál špatně, hrál základ i v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ano, do té doby, než vyhodili Ščasného, ten ho tam cpal, ikdyž na lávce byli kvalitnější hráči. Potom už si ani neškrt...

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě ho tam Ščasný cpal jenom kvůli tomu, že je Čech. Mě stačilo vidět jeho výkony, Panathinaikos v té době zatápěl i Arsenal, Rudi vstřelil i pár gólů, takže špatný nebyl ani náhodou.

Reagovat
smazaný uživatel

*Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

No pravdou je, že po odchodu Ščasného si nezahrál, takže o nějakém povedeném angažmá nemusíme mluvit...

Reagovat
HOST*United

proč tam neni třeba Vachošek....proč tam zase cpe toho nekopu Kováče?

Reagovat
HOST*pan tau

díky bohu za to že tam vachoušek neni!!! a kováč je dobrej a navíc univerzál

Reagovat
HOST*

Vachoušek??? To snad nemyslíš vážně???!!! Ještě si přibal Štajnera a jdi s i s nima kopat vlastní ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha co by tam dělal Vachoušek? Bývalé Slávistické patičkářské lemro, které v repre až na pár výjimek dělalo ostudu....?

Reagovat
smazaný uživatel

Lemro to rozhodně nebylo, v Poháru UEFA předváděl neskutečné kousky. Bohužel už jsou to celkem staré vzpomínky. Po odchodu do Rakouska úplně vyšuměl, forma nikde, těžké zranění kolenních vazů atd. V reprezentaci se mu nikdy nedařilo, ale podle mého názoru to bylo hlavně tím, že ho zabili na levé záloze, to není jeho post. Musí hrát v útoku a mít svoji volnost, pak se jeho technika a sebevědomí můžou hodit. Každopádně do reprezentace teď už nepatří ani náhodou.

Reagovat
Mata

Vachousek jo? A co by tam jako delal? Vzdyt ten z 5 prihravek da 4 zpatky.To je zasranej alibista. Konecne ho Bruckner nepovolava.Jinak ho tam ze Stajnerem cpal porad a byla to tragedie

Reagovat
Shevchenko

-----------------Čech----------------

Ujfaluši--Rozehnal--Kováč--Marek

----------Galásek---Polák----------

Jarolím-----------------------Jarošík

----------------Rosický--------------

-----------------Baroš---------------

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych týhle přáteláky nebral vážně dával bych šanci mladíkum ať ukážou co v nich je myslím že obrana je tak sehrana, že víc to ani nejde prostě bych dál úplně jinou 11 a koukal byhc kdo si zaslouží místo v repre stejně je to jen přátelak

Reagovat
Marv

Ja bych nominoval Doska. Je v reprezentacni forme

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Přesně tak! jak říkal Marťa Hašků: Libor je velmi platným hráčem, je ve formě! Došek do repre!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To si delas prdel

Reagovat
smazaný uživatel

Pár hráčů, které by se dali vyzkoušet, mi tam chybí. Například Kadlec(nevím, jak je to s "21", jestli hrají přátelák nebo něco), Bednář, Zb. Pospěch či Skácel.

Reagovat
smazaný uživatel

A nesmírně mě překvapila absence Sivoka.

Reagovat
HOST*

Ten Brückner je už trapnej!!!Porád vsází jen na své oblibence!Nechápu proč nevezme Třeba Skácela který předvádí už dlouho vyrovnaný výkon místo toho šírla!

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobře, že Šírla povolal, ze všech stran jsou na něj dobré reference, tak uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

jaks emu vubec dari ve francii? nevite nekdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Daří se mu prý výborně, odehrál šest zápasů, z toho poslední 3 v základu. V poháru proti Marseille nahrál na 2 góly, v lize se mu taky daří. Tak snad to potvrdí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele