NIZOZEMSKÝ TISK ČECHY CHVÁLÍ

02.04.2003, 13:39
Aktuality
Pondělní vydání nizozemských listů bylo příznivější spíše pro hosty než pro domácí Holanďany. Nizozemský tisk vyčítá domácím hlavně přehnané sebevědomí a to, že proti našim fotbalistům nemohli najít žádnou účinnou zbraň.

Remíza 1:1 je přívětivější pro nás. Pokud se v odvetě podaří našim hráčům doma vyhrát, mohlo by být o vítězi skupiny rozhodnuto. "Holandský tým spadl v Rotterdamu do české pasti," napsal deník De Volkskrant. Podle něj se domácí zaměřili na hlídání některých zvučných jmen jako Nedvěd, Rosický či Koller a ostatní podcenili, a to se jim stalo osudným. "Čech, Grygera, Ujfaluši či Bolf jsou v Nizozemsku sice neznámí, ale jsou to velcí fotbaloví mistři. Nejlepší byl ovšem Jan Koller, více než dvoumetrový obr, který v sobě spojuje sílu, techniku i rychlost," napsal dále list.

Deník Telegraaf píše o tom, že konečný výsledek odpovídá vývoji zápasu i poměru sil. Podle Telegraafu se od domácích "Oranjes" čekalo víc a jejich výkon nenadchl hlavně proto, že byli stereotypní a neměli dostatečnou vynalézavost ve hře dopředu. Jediný světlý okamžik byl úvodní gól na 1:0. Deník si dále všímá, že Holanďané měli šest brankových příležitostí, ale díky českým obráncům se dokázali prosadit jen jednou. Deník Nizozemcům vzkazuje, že před odvetou bude zapotřebí více realismu. "Tento český tým zdaleka není špatný. Je třeba si to jasně uvědomit." Hru českého celku kladně hodnotil i kapitán domácích Frank de Boer: "Hru s míčem i organizaci hry mají velmi dobrou. Pěkně se na to dívá."

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele