Eredivisie - souhrn 10. kola

24.10.2014, 21:51, aktualizováno 26.10.2014, 18:44
Komentáře a souhrny
PSV odvezlo všechny body z Utrechtu a drží čtyřbodový náskok na Ajax, který si poradil s Go Ahead Eagles. Twente prohrálo na půdě Excelsioru a zůstává mimo pohárové příčky. Vitesse zklamalo a jenom remizovalo s Bredou. Tři body má Feyenoord, další gól dal Tomáš Necid...

SBV Excelsior - FC Twente 2:1

26.10.2014 16:45

Góly: 17. Tom van Weert, 68. Jeff Stans - 2. Luc Castaignos

Hodně překvapivý skalp si připsal na své konto Excelsior, když doma porazil ambiciózní Twente Enschede. Rotterdamský celek dokázal získat tři body i navzdory tomu, že již od druhé minuty prohrával. Ještě do poločasu však domácí srovnali a po změně stran zasadil rozhodující úder Stans. Fotbalisté Twente musí zpytovat své svědomí, neboť neproměnili řadu stoprocentních gólových šancí.

Úvod z říše snů obstaralo pro klub z Enschede jejich největší ofenzivní eso Luc Castaignos, ke kterému doputoval míč po skvělé kombinační akci a útočník z kapverdsko-francouzské rodiny ranou pod břevno otevřel skóre.

Hosté však vedení příliš dlouho neudrželi. Za čtvrthodiny se brankáři Nicku Marsmanovi nepovedl odkop, namazal do šance hráčům Excelsioru a pohotový Tom van Weert prostřelil nešťastného gólmana. Zanedlouho tu bylo Twente s odpovědí, ale Japonec Ryo Miyachi, jenž v Holandsku hostuje z londýnského Arsenalu, z úrovně penalty pálil trestuhodně vysoko nad.

Druhou půli začali aktivněji domácí a odměnou jim za to byl vedoucí gól z 68. minuty. K centru z levé strany se mezi třemi obránci Twente dostal Jeff Stans a čtyřiadvacetiletý forward přímo voleje napálil míč k levé tyči. Marsman byl bezmocný a tentokráte mohl zase on vyčítat svým spoluhráčům, jak to že nechali Stansovi tolik volného prostoru.

S tímto výsledkem se hosté nehodlali smířit a hnali se za vyrovnáním. Aktivní byl zejména autor první trefy Castaignos, ovšem další branka mu nebyla přána. V 76. minutě ve stoprocentní pozici hlavou nepochopitelně netrefil odkrytou svatyni, a když už v nastaveném čase dopravil balón do sítě, rozhodčí gól pro ofsajd neuznali. Mezitím se skvělým zákrokem blýskl gólman Coutinho a výrazně tak dopomohl k výhře Excelsioru nad Twente 2:1. Svěřenci kouče Alfreda Schreudera tak poprvé v sezóně padli a v tabulce jim patří až osmá příčka..

Více informací k zápasu

FC Utrecht - PSV Eindhoven 1:5

26.10.2014 14:30

Góly: 51. Ruud Boymans - 12. Adam Maher, 23. Memphis Depay (pen.), 25. Jorrit Hendrix, 81. Christian Kum (vl.), 90. Georginio Wijnaldum

Fotbalisté PSV Eindhoven znovu ukázali, že se v právě probíhajícím ročníku nachází v opravdu vynikající formě. Dnes fazónu PSV schytal Utrecht, kterému Boeren nadělili potupného bůra. Klíčový moment utkání nastal ve 23. minutě, kdy byl vyloučen van der Maarel a od té doby to šlo se svěřenci Roba Alflena z kopce. Postupně se trefili Maher, Depay, Hendrix, Winjaldum a jeden gól si domácí dali sami.

Pojďme ale pěkně od začátku. Od prvních minut byli aktivnější hráči PSV a v šesté minutě nevyužili obrovskou šanci, když Depayovu střelu do prázdné brány zastavil skvělým skluzem pozdější nešťastník Mark van der Marel. Zanedlouho defenziva Utrechtu opět neuvěřitelně zaspala - tři obránci domácích zůstali stát jako přikovaní, čehož využil Adam Maher a chladnokrevně uklidil do sítě Willemsův centr.

Ve 23. minutě přišel výše zmiňovaný rozhodující moment celého zápasu. Mark van der Marel fauloval ve vápně Luuka de Jonga, uviděl druhou žlutou kartu a hosté navíc kopali penaltu. Tu již stoprocentně uzdravený Memphis Depay bez problému bezpečně proměnil a PSV šlo do dvougólového trháku. Neuplynulo ani 120 vteřin a na světelné tabuli svítilo skóre 0:3. Jorrit Hendrix sice při samostatném úniku na Verhoevena nevyzrál, ovšem z následné dorážky už zoufalého brankáře překonal.

Nebýt výborného Jeroena Verhoevena, obdržel by Utrecht mnohem větší debakl. V 32. minutě se bývalý gólman Ajaxu blýskl proti hlavičce Mahera a své mužstvo několikrát podržel o po změně stran. Mezitím ještě při chuti hrající Maher zkusil překvapit Verhoevena krásnou střelou z vlastní půlky hřiště, ale nakonec pouze zazvonilo břevno.

Ve druhém dějství se z první vážnější akce prosadili domácí. Centr Oara perfektní hlavičkou usměrnil za Zoetova záda Ruud Boymans a vykřesal jiskřičku naděje. Další branky přidala družina Philippa Cocuho až v závěrečné desetiminutovce. V 81. minutě opět výborně centroval z levé strany Jetro Willems a Chris Kum si při snaze odvrátit balón do bezpečí vstřelil kuriózní vlastní gól.

V nastaveném čase ještě dokonal potupu domácích Georginio Wijnaldum, když proměnil nájezd ze strany střelou pod padajícím Verhoevenem. PSV vyhrálo v Utrechto vysoko 1:5 a v čele Eredivisie si udrželo čtyřbodový náskok na druhý Ajax.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - SC Heerenveen 2:2

26.10.2014 14:30

Góly: 51. Tomáš Necid, 74. Maikel van der Werff - 38. Mark Uth (pen.), 61. Mark Uth

Fotbalisté Zwolle nedokázali ani ve svém třetím zápase v řadě za sebou zvítězit a v souboji s konkurenčním Heerneveenem získali v domácím prostředí bod po remíze 2:2. Českého fanouška může těšit, že útočník Tomáš Necid dokázal vsítit vyrovnávací branku na 1:1. Hosté jsou v tabulce na pátém místě se ziskem šestnácti bodů, Zwolle má na kontě sedmnáct bodů a nachází se na čtvrtém místě o skóre za třetím Feyenoordem.

Oba výběry se snažily hrát od samého začátku velmi aktivně a spoléhaly především na útočnou fázi. Už ve druhé minutě se mohlo dostat do vedení Zwolle zásluhou Lukokiho, který vypálil ze středu a jeho dobrou ránu fantasticky vyrazil brankář Nordfeldt na rohový kop. Poté následovala pasáž plná ataků po křídlech a rychlého přechodu na útočnou polovinu, jenže na druhou stranu po šancích nebylo ani vidu, ani slechu. Změna nastala sedm minut před koncem.

Do té doby více tlačilo Zwolle a nejvíce vidět byl český útočník Necid, který párkrát prověřil pozornost gólmana hostů. Nicméně Heerenveen se dostal do vedení v 38. minutě po proměněném pokutovém kopu, když Mark Uth zamířil s přehledem do horního levého rohu. Tři minuty před přestávkou se do role zachránce dostal znovu Necid, když po centru vyskočil nejvýše kapitán de Roon a Necid odkopával balón až z brankové čáry.

Po změně stran domácí ještě více tlačili a v 51. minutě přišla chvíle Necida. Po přímém volném kopu van Hintuma z levé strany se probil na hranici brankového území a i v obležení dokázal hlavičkovat přesně k levé tyči. Jenže za dalších deset minut hosté znovu vedli, když se podruhé v utkání trefil Uth. Po krásném přistrčení Sinkgravena před hranicí pokutového území převzal balón a napálil ho po zemi nekompromisně ke vzdálenější tyčce - 1:2.

Domácí to však nezabalili a zhruba čtvrthodiny před koncem vyrovnali na konečných 2:2. Z velké dálky z dobrých pětatřiceti metrů vypálil Maikel van der Werff a jeho krásný pokus zapadl přesně k levé tyči, gólman Nordfeldt celou situaci lehce podcenil. Od této chvíle mělo Zwolle mírný tlak a snažilo se rozhodnout, jenže pět minut před koncem po několika zablokovaných střelách z toho byl jen rohový kop a výsledek duelu se tak již nezměnil.

Více informací k zápasu

Cambuur Leeuwarden - Feyenoord Rotterdam 0:1

26.10.2014 12:30

Góly: 37. Jens Toornstra

Feyenoord se veze na vítězné vlně, což potvrdil také v Leeuwardenu. V nelehkém klání proti houževnatému protivníkovi zvítězil 1:0, když se o jedinou branku utkání postaral už v prvním poločase středopolař Jens Toornstra.

Už od úvodních minut bylo patrné, že před favorizovaným Feyenoordem stojí nelehký úkol. Cambuur se totiž slavného soka nezalekl a během zápasu jej dostal několikrát do úzkých.

Poprvé hostům pořádně zatrnulo v devatenácté minutě, kdy se prodíral do šance Rusnák, na poslední chvíli však dokázala rotterdamská obrana zasáhnout a jeho akci utnout. O malou chvíli později pálil nebezpečně Mohamed El Makrini a Vermeer se musel činit, aby ránu, která vylétla ze skrumáže před jeho bránou, vyrazil.

Feyenoord toho směrem dopředu mnoho nepředvedl, přesto dokázal v průběhu 37. minuty udeřit. Na Clasieho skvělý pas z hloubi pole si naběhl Jens Toornstra a nadvakrát propasíroval míč za záda gólmana Nienhuise.

Cambuur se ocitl poprvé blízko vyrovnání na začátku druhého dějství, kdy po chybě Van Beeka zakončoval jen těsně vedle Furdjel Narsingh.

Rotterdamští se do žádných zběsilých útočných akcí, obdobně jako před přestávkou, nepouštěli, naopak se soustředili na pečlivou defenzivu. Tato strategie jim vycházela až do 72. minuty, kdy chybělo skutečně málo k tomu, aby Cambuur srovnal krok. Po centru ze strany ale zakončoval Barto ve vyložené příležitosti kousek vedle.

Závěr zápasu si už Feyenoord ohlídal. Navzdory nepříjemnému náporu Cambuuru k žádnému výraznějšímu ohrožení Vermeera nedošlo.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Go Ahead Eagles 3:1

25.10.2014 20:45

Góly: 10. Anwar El Ghazi, 55. Arkadiusz Milik, 75. Lasse Schöne - 28. Fernando Lewis

Fotbalisté Ajaxu svého soupeře opět rozhodně nepřeválcovali, ale díky trpělivému výkony si nakonec připisují do tabulky tři body za vítězství 3:1 nad Go Ahead Eagles. Skóre otevřel Anwar El Ghazi, nicméně ještě do přestávky vyrovnal Fernando Lewis. Ve druhém poločase však Godenzonen potvrdili svoji kvalitu a zásluhou Arkadiusze Milika a Lasse Schoneho vstřelili dvě branky.

Frank de Boer na předzápasové tiskové konferenci své mužstvo nabádal, aby navázalo na poměrně dobrý druhý poločas z Nou Campu a na svého dnešního soupeře vlítlo od prvních minut. A to se jeho svěřencům podařilo. V 6. minutě sice ještě Klaassen promáchl, ale příliš ho to mrzet nemuselo. Ani ne tři minuty nato totiž Milikovu střelu do tyče pohotově dorazil El Ghazi a rozjásal domácí příznivce.

Zanedlouho to již mohlo být 2:0, avšak Milik v nadějné pozici přestřelil, a tak se osmělili i hosté. Nejprve napřáhl z dálky Deniz Turuc a orazítkoval břevno Cillessenovy svatyně. Následně však již nizozemská reprezentační jednička už kapitulovala. Dlouhý pas za obranu si dobře zpracoval Fernando Lewis a tváří v tvář Cillesenovi se nemýlil.

Úvod druhého dějství znovu patřil Ajaxu. Z pravé strany odcentroval Ricardo van Rhijn a polskému útočníkovi Milikovi stačila drobná teč hlavou, aby rozvlnil síť. Od této chvíle existovalo na hřišti prakticky pouze jedno mužstvo a domácí svou převahu přetavili i ve třetí gól. Chybu Deventeru v rozehrávce potrestal přesnou ranou Lasse Schone a pojistil tak fakt, že tři body zůstanou v Amsterdamu.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - Willem II 1:3

25.10.2014 19:45

Góly: 77. Oussama Tannane - 21. Stijn Wuytens, 57. Samuel Armenteros, 75. Samuel Armenteros

Fotbalisté Heracles nedokázali v domácím prostředí vyzrát na nováčka z Tilburgu a po matném výkonu s ním prohráli jasně po výsledku 1:3. Po deseti kolech tak stále mají na kontě jen tři body za jedno vítězství a nacházejí se na samém dně Eredivisie. Naopak Willem má na kontě již patnáct bodů a prozatím poskočil na osmé místo, což je rozhodně velký úspěch. Hosté byli mírně lepším celkem a po celý zápas kontrolovali průběh hry.

Po úvodní nezajímavé čtvrthodině se do úvodní vážnější šance utkání dostal domácí Oussama Tannane, který po krásné individuální akci po levé straně našel před brankou volného Weghorsta, který však z těžké pozice mířil mimo. Hosté se dostali do vedení ve 21. minutě zásluhou Stijna Wuytense. Po dlouhém nákopu gólmana Lamproua a následném centru Heerkense hlavičkoval přesně z dvanácti metrů ke vzdálenější tyči.

Poté se hrálo vyrovnaně až do konce úvodního dějství a v poslední minutě mohl Tilburg zvýšit svůj náskok. Po krásné kombinaci se do skvělé možnosti dostal Sahar, nicméně brankář Telgenkamp předvedl fantastický reflexivní zákrok nohou. Tilburg se mohl definitivně uklidnit po změně stran po necelé hodině. Po krásné kolmici za obranu získal míč Samuel Armenteros a střelou nad Telgenkampa rozvlnil síť podruhé.

Stejný hráč skóroval podruhé čtvrthodinu před koncem a definitivně rozhodl o vítězství hostujícího týmu. Po dlouhém autu Heerkense a následné prodloužené hlavičce Andradeho převzal švédský útočník balón, obehrál Telgenkampa a s přehledem zakončoval do prázdné svatyně. Almelu ještě svitla naděje o dvě minuty později, kdy po přihrávce střídajícího Bel Hasaniho vypálil z dálky Tannane a míč zapadl přímo k levé tyčce.

V dalších minutách měli domácí mírný tlak a snažili se ještě více zdramatizovat duel, avšak vytvořili si jen jednou výraznou příležitost a to až ve třetí nastavené minutě. Další střídající hráč Paljič se dostal ke střele před prázdnou branku, jenže zaváhal a nepochopitelně ji přestřelil. Tilburg bude příštím kole bojovat o vylepšení své pozice doma se silným Cambuurem, Heracles zavítá na půdu konkurenčního Go Ahead.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - FC Groningen 2:2

25.10.2014 19:45

Góly: 59. Mikhael Rosheuvel, 83. Nemanja Gudelj - 10. Michael de Leeuw, 52. Danny Hoesen

Fotbalisté Alkmaaru nakonec dokázali v domácím prostředí zachránit alespoň bod proti konkurenčnímu Groningenu, i když krátce po změně stran prohrávali již o dvě branky. Před zápasem sice určitě chtěli získat všechny tři body, ovšem hosté předvedli dobrý výkon a minimálně bod si opravdu zasloužili. AZ je tak v tabulce na desátém místě se čtrnácti body a jejich sobotní konkurent má stejný počet bodů, kvůli horšímu skóre je jedenáctý.

Domácí vstoupili do utkání mnohem aktivněji a už ve druhé minutě se mohli dostat do vedení, když se před brankou zjevil Rosheuvel a v jasné pozici míč netrefil. Naopak Groningen dokázal skórovat ze své první vážnější možnosti už v 10. minutě. Po rohovém kopu z levé strany nejvýše vyskočil Michael de Leeuw a hlavou z deseti metrů zamířil přímo do levého horního rohu. Poté se hrálo dlouhou dobu bez šancí, Alkmaar měl míč častěji ve své moci.

Vyrovnat mohl zhruba pět minut před koncem, ale Elm po zmatku v hostující obraně minul levou tyč asi o metr. Ihned po změně stran proměnili hosté svou druhou vážnější možnost v branku a vypadalo to pro ně hodně nadějně. Výborně to udělal Antonia na pravé straně a dostal se až do pokutového území, kde vyslal přízemní přihrávku na zadní tyč a tam nabíhající Danny Hoesen uklidil míč do prázdné branky.

Nicméně domácí se dostali zpět do hry o bodový zisk po necelé hodině hry. Botteghin zahrál v pokutovém území rukou a obdržel žlutou kartu, k zahrání pokutového kopu se postavil Nemanja Gudelj. Ten sice trefil jen levou tyč, ovšem Tjaronn Chery ve snaze odkopnout míč do bezpečí zamířil ve skluzu do vlastní sítě.

Hosté se v dalších minutách statečně bránili a necelou čtvrthodinu před koncem mohl definitivně rozhodnout de Leeuw. Ten se dostal k nadějnému hlavičkovému pokusu zblízka, jenže trestuhodně zamířil nad branku Rocheta. A tak na druhé straně přišel trest v 83. minutě v podobě vyrovnávací branky.

Gudelj se postavil k zahrání standardní situace z pravé strany z dvaceti metrů a zamířil přesně do levé šibenice, gólman Padt se pouze proletěl vzduchem. Ve zbývajícím průběhu už ani jeden celek nechtěl riskovat a spoléhal především na dobrou defenzívu, až do závěrečného hvizdu tak nebyla k vidění žádná gólová šance. Groningen se pokusí další body vybojovat v domácím prostředí proti Bredě, Alkmaar doma přivítá Excelsior.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - NAC Breda 2:2

25.10.2014 18:30

Góly: 32. Marko Vejinović (pen.), 80. Marko Vejinović - 61. Adnane Tighadouini, 86. Adnane Tighadouini

Fotbalisté Arnhemu nedokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu favorita proti Bredě a rozešli se s ní smírně po výsledku 2:2. Domácí fotbalisté svého soupeře jasně přestříleli a z více jak sedmdesáti procent měli v držení míč, jenže i přes dvojnásobné vedení nakonec na plný bodový zisk nedosáhli. Vitesse se tak prozatím posunulo na páté místo s patnácti body, Breda je na šestnácté barážové pozici s deseti body.

Hosté ale ztrácí na své nejbližší konkurenty minimum a každý získaný bod tak určitě bude hrát svou roli. Domácí začal hrát aktivně od samého začátku a hned v první minutě mohl jít do vedení, avšak po ráně Traorého z dvaceti metrů dokázal brankář ten Rouwelaar vytáhnout balón na rohový kop. Breda zahrozila po necelé čtvrthodině hry z rychlého protiútoku, jenže Boateng neuspěl v tváří tvář proti brankáři Velthuizenovi.

V dalším průběhu se hrálo opatrně z obou stran a klíčový moment prvního poločasu byl k vidění po odehrané půlhodině. Olijnyk získal v pokutovém území balón a byl faulován Ssewankamboem, který za svůj zákrok navíc dostal žlutou kartu. K pokutovému kopu se postavil Marko Vejinovič a zamířil do levého horního rohu do protipohybu gólmana Bredy. Nicméně necelých pět minut před koncem mohlo být vyrovnáno.

Adnane Tighadouini prošel do pokutového území a byl faulován van de Heijdenem. K penaltovému puntíku se postavil Falkenburg a rána mu nesedla, domácí svatyni vysoko přestřelil. Ihned na to na druhé straně nezužitkovali domácí obrovskou možnost. Střelu Olijnyka vyrazil brankář NAC k pravé tyči a tam ve skluzu asi z dvaceti centimetrů trefil pouze tyčku ve skluzu Dauda. Po změně stran se hrálo opatrně a Breda z ničeho nic srovnala.

Po hodině hry se dostal do vápna Boateng a sám proti Velthuizenovi neuspěl, ovšem míč se odrazil k zcela volnému Tighadouinimu a ten ho poslal do středu branky z deseti metrů. Necelou čtvrthodinu před koncem mohl poslat hosty do vedení Falkenburg, ale domácí branku přestřelil asi o metr.

Arnhem se dostal znovu do vedení deset minut před koncem z přímého volného kopu, když z dvaceti metrů zamířil přesně do levého horního rohu Vejinovič. V 86. minutě však srovnal na konečných 2:2 Tighadouini, který také vsítil svou druhou branku v utkání. Jeho přímý volný kop z více jak třiceti metrů z levé strany nikdo netečoval a gólman Velthuizen podcenil trajektorii míče, ten zapadl přesně ke vzdálenější tyči. V samém závěru minul Vejinovič branku o dva metry a Ibarra skóroval z ofsajdu, výsledek utkání se tak již nezměnil.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - FC Dordrecht 2:0

24.10.2014 20:00

Góly: 17. Michiel Kramer, 74. Mathias Gehrt

Přesně po dvouměsíčním čekání slaví fotbalisté Haagu další ligové vítězství. Trápící se Dordrecht doma přehráli bez větších komplikací 2:0 a minimálně do zítřejšího večera si mohou užívat čtrnácté příčky. Schapenkoppen zůstávají i nadále předposlední.

Dordrecht toho dnes mnoho nepředvedl, ostatně jak bývá v jeho posledních zápasech zvykem, každopádně už po čtvrthodině hry se mohl ujmout vedení. V nadějné pozici se ocitl Gosens, ale gólman Hansen včas vyběhl a jeho příležitost zlikvidoval.

O poznání úspěšnější byl o malou chvíli později na druhé straně hřiště kanonýr Michiel Kramer, jenž využil chytré přihrávky Houtkoopa a přesně umístěnou ranou uklidnil do té doby nervózní Haag.

Vstřelený gól hru příliš neotevřel, i proto se čekání na další šance vcelku protáhlo. Až před přestávkou dokázali hned dvakrát zahrozit hosté, ovšem střely Haddada i Fortese byly zblokovány na rohové kopy.

Po obrátce převzal taktovku hry pevně pod svou kontrolu Haag, který držel Dordrecht pěkně zkrátka. Několikrát dokázal i nebezpečně zahrozit, vytoužené branky se však dočkal až v průběhu 74. minuty, kdy Mathias Gehrt využil chyby hostující defenzívy, následně si přehodil brankáře Kurta a v poklidu zakončil do zívající svatyně.

Dordrecht se pochopitelně i po druhém inkasovaném gólu snažil s nepříznivým stavem něco udělat, jeho snaha ale vyšla do prázdna. Asi nejblíže zdramatizování závěru utkání se ocitl Koolwijk, jenomže netrefil bránu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven1080230:824
2.AFC Ajax1062220:1220
3.Feyenoord Rotterdam1052315:717
4.PEC Zwolle1052318:1417
5.SC Heerenveen1044215:1116
6.Cambuur Leeuwarden1044217:1416
7.SBV Vitesse1043326:1815
8.FC Twente1036117:1215
9.Willem II1050515:1515
10.AZ Alkmaar1042415:1714
11.FC Groningen1042412:1714
12.SBV Excelsior1034313:1613
13.FC Utrecht1041513:1913
14.Go Ahead Eagles1032514:2011
15.ADO Den Haag1024414:1710
16.NAC Breda1024414:2510
17.FC Dordrecht101279:235
18.Heracles Almelo1010914:263

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vydrbaný Ajax?

Reagovat
afc ajax

??? čo sa ti nelúbi

Reagovat
AjaxFans

Zelf bent Klootzak

Reagovat
Stiksxx

Krásná práce. Docela jsem to čekal, když nám to moc nevyšlo v EL. Trošku mě znepokojuje ten de Jong..Krapet se trápí.

Reagovat
Bayernista18

A proti Panathinaikosu nedokážou vyhrát a posrat mi tak tiket ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele