NIGEL MARTYN UKONČIL KARIÉRU

09.06.2006, 00:34
Aktuality
Brankář Evertonu Nigel Martyn (39), veterán mezi tyčemi a někdejší reprezentant Anglie, ukončil svou aktivní kariéru. K tomuto rozhodnutí jej donutila zlomenina v kotníku, s níž se trápí již od ledna.

"Včera jsem byl na rentgenu a doufal jsem, že ukáže, jak se mé zranění hojí. Bohužel tomu tak není," říkal novinářům první anglický gólman, jehož přestupová cena přesáhla hodnotu miliónu liber. Stalo se tomu tak v roce 1989, kdy přestoupil z Bristolu do Crystal Palace. Od roku 2003 byl hráčem liverpoolského Evertonu, kam přestoupil z Leedsu. Zranění je dokonce natolik vážné, že si vyžádá operaci, jinak by totiž mohlo mít následky i v běžném životě.

Loučení s kariérou tak jistě nevypadá podle Martynových přání, on však přesto dodává: "Jsem rád za každou minutu, kterou jsem v Evertonu mohl strávit. Jsem vděčný klubu, který mi nabídl příležitost, i když už jsem v Leedsu rychle stárnul a pomalu ztrácel formu. Dvě a půl sezóny, které jsem zde mohl strávit, byly skvělé, ale už nastal čas skončit."

Autor: Aleš Ratzka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele