Newcastle má nového manažera, McClarena střídá Benítez

11.03.2016, 15:44
Aktuality
U konce je angažmá Steva McClarena ve funkci manažera Newcastlu United. Někdejší kouč anglické reprezentace se v posledních dnech dostal pod velký tlak a vedení jednalo o dalším postupu, po několika dnech pak dospělo k rozhodnutí svého kormidelníka propustit. Jeho povinnosti přebírá Rafael Benítez...

Straky bojují už od začátku sezony jenom o záchranu v anglické nejvyšší soutěži a z posledních šesti zápasů odletěly hned pětkrát poraženy. Poslední kapkou se stala víkendová prohra 1:3 s Bournemouthem, po níž je tým předposlední a jednobodovým mankem na sedmnáctý Sunderland.

"Po sobotní porážce od Bournemouthu klub strávil nějaký čas zvažováním celé situace a dnes se rozhodl, že Steve McClaren a jeho spolupracovníci budou s okamžitou platností propuštěni. Uvědomujeme si, že rozhodování zabralo několik dní, což přineslo nejistotu pro všechny zainteresované a především pro Steva a hráče, za to se omlouváme. Každopádně jsme cítili, že změna je nezbytně nutná a v nejlepším zájmu klubu," stojí v prohlášení Newcastlu.

McClaren do Newcastlu přišel před začátkem letošní sezony, dokázal s ním vyhrát jenom šest ligových zápasů a k lepším výsledkům nepomohlo ani zhruba osmdesát milionů liber investovaných do posil.

Novým manažerem Newcastlu byl v průběhu odpoledne jmenován Rafael Benítez, který se dohodl na tříleté smlouvě. Španělský kormidelník letos vedl Real Madrid, s anglickou Premier League má zkušenosti díky působení v Liverpoolu a Chelsea.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (545)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele