NEWCASTLE DUO Z AJAXU NEZÍSKÁ

21.11.2006, 17:32
Aktuality
Newcastle United se po možných zimních posilách bude muset poohlédnout jinde než v Ajaxu Amsterdam. Manažer Glenn Roader si v nizozemském klubu vyhlédl dvě mladé hvězdy Klaase Jana Huntelaara a Urbyho Emanuelsona, odpovědí ze strany Ajaxu mu však bylo jednoznačné: Ruce pryč!

"Stejně jako většinu manažerů v Premier League, tak i já bych ve svém kádru rád měl Huntelaara a Emanuelsona, ale Ajax dal jasně najevo, že nejsou na prodej," smutní trochu Roeder.

20letý levý obránce Emanuelson a o tři roky starší útočník Huntelaar, který do Ajaxu přišel loni v zimě za devět milionů eur z Heerenveenu, patří k základním stavebním kamenům amsterdamského klubu a pomalu se začínají prosazovat i do kádru nizozemské reprezentace. Minulý týden se oba představili v přátelském utkání proti Anglii, které po brankách van der Vaarta a Rooneyho skončilo smírně 1:1.

Newcastle v současné době tlačí bota na dvou postech základní sestavy, a to na místě levého obránce a útočníka. Za stále zraněného Celestina Babayara alternuje na kraji obrany stoper Peter Ramage, daleko horší je ale situace v útoku. Po letním odchodu Alana Shearera jakoby Straky zapomněly střílet góly a v třinácti odehraných ligových zápasech jich nastřílely pouze osm. Velkou zásluhu na tom mají zranění - mimo hru jsou nyní Michael Owen a Shola Ameobi, po zdravotních potížích se na hřiště teprve vrací Obafemi Martins a na výsledky poraněného kolena čeká Damien Duff. Do formy se pak stále nemůže dostat Albert Luque.

"Víme, na kterých místech potřebujeme posílit, a něco s tím určitě uděláme," uvědomuje si nutnost zásahu do soupisky Roeder. Na jeho seznamu vytipovaných posil jsou v tuto chvíli údajně Alan Smith z Manchesteru United, záložník Aston Villy Steve Davis, střední obránci Steve Gohouri, Patrick Kisnorbo a David Navarro a bývalý útočník Newcastlu Lomana LuaLua, který v současnosti působí v Portsmouthu.

Velké věci se po příchodu do St James' Parku čekaly především od Obafemiho Martinse. Nigerijský útočník přestoupil do Newcastlu za deset milionů liber z Interu Milán, jenomže ani on zatím nedokázal probudit k životu hodně chabou ofenzívu United. V klubu však věří, že se Martins již brzy probudí a vytáhne Newcastle ze současné krize.

"Během své kariéry jsem hrál se skvělými útočníky. V Leedsu jsem se potkal s Markem Vidukou, Alanem Smithem a Robbiem Fowlerem, v Aston Ville jsem zase hrál s Juanem Pablem Angelem a Milanem Barošem a pochopitelně v Newcastlu s Alanem Shearerem. Myslím si, že Oba může být stejně dobrý, jako tito fotbalisté, jenom to chce dát mu čas," zastává se svého spoluhráče záložník James Milner.

"Hrál na San Siru před desetitisíci fanoušky za klub, jakým je Inter Milán. Každý vám může dosvědčit, jak rychlé má nohy. Viděli jsme jeho schopnosti v zakončení a doufáme, že za Newcastle dá ještě hodně branek," dodává Milner na adresu autora zatím jedné branky v probíhající sezóně Premier League.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

O Huntelaara bude svedena na konci sezóny krutá bitva... Obdivuju práci Holanďanů s mládeží, každý rok několik nových skvělých hráčů...

Reagovat
smazaný uživatel

Huntelaar je skvělej, ale Emanuelsona sem párkrát viděl a moc dobrej pocit z něj nešel.

Jan Klas v Ajaxu v létě nevydrží a v létě půjde za lepším. Osobně tipuju přestup do Juve (samo jenom v tom případě, když Juve postoupí) místo Trezegueta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele