Nevyskytly se žádné komplikace, má radost zotavující se Weigl

29.07.2017, 15:57
Aktuality
Julian Weigl se úspěšně zotavuje z operace kotníku, které se podrobil v průběhu května. Německý reprezentační záložník se aktuálně přiblížil k návratu na trávníky, včera si mohl poprvé od zranění zaběhat...

Stále teprve jednadvacetiletý fotbalista patří do základní sestavy Borussie Dortmund, novou sezonu ovšem začne oproti svým spoluhráčům se zpožděním. Důvodem je zlomenina kotníku z duelu předposledního kola loňské bundesligové sezony proti Augsburgu, Weigl se následně musel podrobit operaci a hned bylo jasné, že na fotbal musí zapomenout na hodně dlouho.

Lékaři stanovili dobu absence na čtyři a půl měsíce a rekonvalescence probíhá podle plánu, Weigl se do sestavy chce vrátit na přelomu srpna a září.

"Vede se mi dobře, poprvé mi lékaři dovolili běhat. To je milník pro každého, kdo utrpěl dlouhodobé zranění. Pracujete na tom, aby jste mohli znovu běhat, to znamená velký pokrok a z něj plyne i nárůst svalové hmoty," říká někdejší hráč TSV 1860.

"Nevyskytly se žádné komplikace, noha nikdy neotekla. Mám radost, že mohu být na soustředění a mít pocit, že jsem součástí týmu. Je pro mě důležité účastnit se už jenom taktických porad a osvojit si díky nim filosofii nového trenéra (Petera Bosze)," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
Superme

Do 2 let k nám i s Pulisicem

Reagovat
Teoretik

V Liberci taky chcete vytvářet cizineckou legii?

Reagovat
smazaný uživatel

Udělali by líp kdyby šli do Liberce než do tej nesympatickej Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Už se těšíme, rozdíl ve hře s ním a bez něj je obrovský, pro mě důležitější než Auba či Marco.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aka je ta filozofia Petra Bosza?Resp.cim je ina od tej Tuchelovej,co nove prinesie do Dortmundu alebo naopak co vylepsi na ich hre?

Reagovat
smazaný uživatel

V Ajaxe totiz ziadnu velku takticku revoluciu neurobil,akurat sme menej drzali loptu a viac utocili z brejkovych situacii-a boli sme vo finale EL

Reagovat
smazaný uživatel

4 3 3 a hra podobna ako Kloppova, hned po tom co zoberu loptu utekaju dopredu

Reagovat
smazaný uživatel

Dik Takze vlastne to iste co hral s Ajaxom.Tuchel drzal viac tu loptu,uvidime co im bude viac vyhovovat

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslim ze sa priklonia viac k tomu co bude praktikovat Bosz, kedze ta filozofia je ako u Kloppa. Hlavne ked udajne tzv. "Kloppove deti" mali sa podpisat na odchode TT s klubu...

Reagovat
smazaný uživatel

A kde vidis Tuchela teraz?Dajme tomu do dvoch rokov,myslis ze pojde trenovat este nejaky top klub,alebo nejaky priemerny do Anglicka?

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo on nehral zly futbal ani s Mainzom ani s Dortmundom v prvej sezone,myslim ze potencial on ma velky

Reagovat
smazaný uživatel

No Tuchel je rozhodne trener, ktory ma velke kvality a talent,aj ked samozrejme nie taky ako napr. Nagelsmann. Svoje vyborne schopnosti ukazal v Mainzi, maly provincny klub udrziaval daleko od zostupovych vod a hrali kombinacny technicky futbal,co je na klub typu Mainz(pri vsetkej ucte) mierna rarita. Samozrejme Dortmund je oproti Mainzu obrovsky skok a to aj po roku prestavky, ja som to cakal skor opacne,ze tu prvu sezonu sa bude motat s timom od 3-5. miesta a tie dalsie bude realnym superom Bayernu v boji o titul.Nakoniec tak bolo len prvu a to bolo len ciastocne - ale aj tak hrali uzasny futbal, vtedy som ho videl na Barcelonu a pod. kedze hraje kombinacne s muzstvom.Dalsia sezona vsak ukazala ze TT nie je trener pre top velkoklub...je pochopitelne ze pri tolkom pocte hracov v zalohe musi rotovat zo zostavou ale niektore kupy z jeho gebule boli uplne zbytocne, napr. jeho oblubenec z Mainzu Schurrle alebo Rode z Bayernu. Aj tie chyby v obrane boli sposobene zle zvolenym systemom a rozostavenim trenera, lebo ked pouzival klasiku na 4roch obrancov sa ukazalo ze Bartra rozhodne nie je taky traged za akeho bol sprvu povazovany. Cakal som ze sezonu este pobudne a ked nevyhraju titul tak poleti, lebo futbal tiez nehrali uplne zly len niektore rozhodnutia...ukazalo sa ze nema trenovat velkoklub, mozno len velkoklub nejakej druhej vlny (Porto, Lyon a pod.).

Tak vedel by som si ho predstavit u WHU, kebyze ostane par rokov dokazal by s toho spravit tim konstatne hrajuci o EL

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si mi zhrnul takmer celu jeho karieru Vo West Hame si ho tiez viem predstavit

Reagovat
smazaný uživatel

Dik

Vo West Hame by bol super miesto svihadla Bilica

Reagovat
OnderCZ

Dobré shrnutí jen bych k tomu přidal to, že jeden z největších problémů Tuchela je jeho tvrdohlavost a lpění na tom, že to bude podle něho. A tím myslím jak styl hry, tak i třeba řešení situací uvnitř týmu, klubu. Někdy tak trochu jako jeho vzor Guardiola tvrdošíjně pořád zkouší stejným stylem pokořit soupeře a ono to pak nejde. Přitom by stačilo třeba jen málo, nějaký prvek překvapení a byla by to paráda, ale ne. Jako by si chtěl prostě potvrdit, že on má pravdu. No a z toho také pak vyplývají ty hádky s vedením, kdy si postaví hlavu a pak se dostane do situace, kdy už přes to nejede vlak. Bylo to tak v Mainzu i Dortmundu. Pokud na tomhle zapracuje, myslím si, že má šanci uspět i v nějakém velkém klubu, ale to už musí chtít on sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Vdaka za doplnenie a v podstate suhlasim. Ono to je ale jeho povahou podla mna. Ale myslim ze pre WHU by to bol idealny trener, velmi rad by som ho videl aj v Marseille.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Tak Marius Müller sa pri návrate veľmi neuviedol. Ishakovu strelu zo strednej vzdialenosti vyrazil pred seba, Sabiri s tým ešte nič neurobil ale Kerk to posunul pripravenému Behrensovi a ten bez problémov skóroval. To by ešte šlo, ale pri ďalšom góle si Kerkov rohový kop vyrazil do vlastnej siete.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj Lautern bude mít letos velké problémy

Reagovat
smazaný uživatel

Inak ako fans Lauternu reaguju na Mullera po prichode z RB? (aj ked tam teda nic neodchytal).

Reagovat
Rudnevs

Práve pri zápase s Nürnbergom si na neho a na Fechnera (mladík, ktorý tiež prišiel z RB) pripravili transparent "Schon wieder nicht auf den Charakter geschaut - Müller und Fechner seht zu, dass ihr abhaut!"

Preklad asi nebude zrovna ideálny, ale niečo v zmysle "Opäť sa na charakter nepozeráte - Müller a Fechner sa prizerajú, ako padáte!"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A po těch chybách - hlavně ten gól přímo z rohu - to tam Müller nebude mít už vůbec lehký...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele