NESTA: ZŮSTÁVÁM V AC

15.02.2007, 23:28
Aktuality
Pilíř defenzivy AC Milán Alessandro Nesta dal jasný vzkaz všem, kteří spekulovali o jeho přestupu do Lazia Řím. "Chci zůstat v Miláně další čtyři roky," řekl italský reprezentant...

Ten je v současné době v Miami, kde se léčí z poranění ramene. Mimo hru je již od konce listopadu, podle prognóz by se pak měl vrátit na trávník koncem března.

Nesta má narozdíl od některých novinářů jasnou představu o své nejbližší budoucnosti, kterou spojuje se svým současným klubem AC Milán. "Přečetl jsem si mnoho věcí, včetně toho, že už se nikdy z Miami do Itálie nevrátím," uvedl Nesta v rozhovoru pro La Gazzetta dello Sport. Návrat do svého dřívějšího působiště Lazia, pak dementoval slovy: "Nemá smysl vracet se do Lazia, i když jsem tam prožil skvělé období svého života, jsem stále mladý a chci hrát zápasy nejvyšší úrovně, především v Lize mistrů."

Velezkušený hráč, mnoha experty stále řazený mezi nejlepší obránce světa, jehož nynější kontrakt má vypršet v roce 2008, se nyní soustředí především na rychlou rekonvalescenci a návrat do zápasového tempa, proto si uvědomuje, že není nejvhodnější doba na vyjednávání o prodloužení smlouvy. "Vzhledem k mému zranění na to není pravý čas," jedním dechem ale naznačuje, že je připraven ukončit svou fotbalovou kariéru právě v Miláně: "Má budoucnost? Momentálně nevím. Nemyslím si, že budu někdy hrát MLS, přestože mám Miami velmi rád. Pokud prodloužím v Miláně o další čtyři roky, ukončím zde i kariéru."

Nesta si i přesto nechává pootevřená vrátka a možnost angažmá v USA nezavrhuje. "Mám rád život ve Spojených státech a byla by to i skvělá šance pro mé děti. V každém případě bych dal přednost fotbalu zde před angažmá v Japonsku nebo arabských státech."

Autor: Petr Wojnar / channel4.com

Komentáře (52)

Přidat komentář
HOST**nesta

Je to najschopnejsi a najkompletnejsi stoper vsetkych cias, skoda len jeho zraneni. Nie nadarmo ho aj odbornici povazuju za najlepsieho stopera. Skvele hra pozicne, rychlostou staci na hocikoho, vie,kde sa ma vzdy postavit, odoberie loptu superovi v pohode, vyborne reaguje v suboji jeden na jedneho,jednoducho elegancia...V ACM najcennejsi hrac... Kaka je tiez velmi dolezity, ale malo kto vidi pracu tych vzadu... A v dnesnej dobe je skvelych stoperov najst bieda...vid Real!

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsi moc objektivní .

Reagovat
smazaný uživatel

To teda nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Rok a půl zpátky by se s ním skoro dalo souhlasit...

Reagovat
HOST**nesta

Tak mi povedz komplexnejsieho obrancu, co vie nielen branit ale aj vyviezt loptu popripade konstruktivne rozohrat?

Reagovat
smazaný uživatel

Co třeba John Terry, Rio Ferdinand nebo Cris? V minulém roce také třeba Cannavaro

Reagovat
HOST**nesta

Pozor, nedivam sa na kvalitu hraca za 1 rok,ale uz si videl hrat na vysokej urovni hraca 10 a viac rokov? Terry je fakt dobry, ale vela popri nom spravia aj spoluhraci, v Premier league,ked si vsimas pozorne hru obrancov - sem tam kiksne... Rio vie sa o nom,ze ked ma den, ide mu to, naopak ked nema...videl som ho vo viacerych zapasoch pocas celej jeho kariery... Cris tiez je dobry, ale este je priskoro ho objektivne zhodnotit a tiez ma svoje muchy...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já zase nechci hodnotit obránce podle toho, jak hráli před dvěma lety. Hodnotím je podle aktuální formy, to znamená za poslední půlrok až rok.

To že Nesta dokázal být na vrcholu dlouhodobě je hezké, ale v současnosti je několik (mnoho) lepších nebo srovnatelných obránců

Reagovat
HOST*tete

jo más recht jak se ti líbí treba mexes nebo marquez

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžeš nazývat nejkomplexnějším obráncem toho, kdo za sezonu odehraje sotva půlku zápasů. Je neustále zraněný a není to lídr.

Terry, Puyol, Ferdinand, Materazzi - ti jsou určitě lepší, Touré, Vidič, Carvalho, Gallas, Barzagli, Chivu (a řada dalších) jsou momentálně na stejné úrovni.

Nesta byl někdo, ale teď je jedním z mnoha .

Reagovat
HOST**nesta

Vidic, Puyol a ti dalsi,ktorych si uviedol??? Mam sa zasmiat? Sleduj pozornejsie futbal, ale nie hru timu,ale hru jednotlivca a jeho prinos pre tim... Je rozdiel, ked hra hrac v time spolocne s 3 dalsimi vykonnostne podobnymi a ked musi hasit za ostatnych spoluhracov... Co sa tyka zraneni - tie som spominal,lenze ked nastupi je ho fakt vidiet a citit na ihrisku... a viaceri uznavani experti o nom povedali,ze keby nebol tak casto zraneny, urcite by bol medzi obrancami to,co Maradona medzi hracmi v poli...

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně tak jich hodně říká, že mu přestup do AC zrovna neprospěl a kvalitu z Lazia tam nikdy nepotvrdil. S tím zase souhlasím já. A Puyol to letos vedle Márqueze nemá zrovna jednoduché, bez něho by byli v háji, zatímco AC má s Nestou úplně stejný průměr inkasovaných branek jako bez něj.

Reagovat
HOST**nesta

Tak s tymto nesuhlasim hoci je pravda,ze v AC je dost casto zraneny! A ze kvalitu v AC nikdy nepotvrdil??? To sa musim zasmiat...to mozu rozsirovat len neznali pomerov. Neviem preco vsetci pozerate na hracov cez svoje oblubene kluby a tiez nechapem,preco ludia si vsimnu,ze nejaky obranca da aj sem tam gol, ale to ze ich pocas zapasu vyrobi 2 - 3x viac (ak to iny spoluhrac alebo brankar nezachrani)...to je na zamyslenie... Pacil sa mi vyrok komentatorov cez MS - ked bezal forward z Ghany sam na branu a pred nim bol len Nesta a on to v pohode dopredu okomentoval, ze: Ale kdeze, Ghancan nema narok na gol, pred nim je este skala menom NESTA, elegan v kopackach ... to hovori za vsetko!!!

Reagovat
smazaný uživatel

"Neviem preco vsetci pozerate na hracov cez svoje oblubene kluby"

Pokial ta spravne chapem, tak ty nato pozeras cez svojho oblubeneho hraca.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád o něm básníš, ale proč neřekneš nějaká fakta, která to potvrdí? A nějaký výrok komentátora z MS? Jen tady na EF ti najdu patnáct větších odborníků na fotbal.

Když už jsme u toho Mundialu, tak sis jistě všiml, jak neuvěřitelně dolů šla obrana Srbů bez Vidiče. A Nesta? Dokud byl proti nám na hřišti, tak jsme měli dobrou šanci na výsledek - měl velké problémy s Barošem. Nahradil ho Materazzi a byl konec, už jsme si neťukli. Stejně tak už dnes není problém ho nahradit v Miláně.

V Laziu byl nejlepší na světě, ale v AC už nic, ale to se člověku s jeho nickem blbě vysvětluje. Za posledních 5 let nebyl ani jednou nejlepším obráncem Serie A, vždy se našel někdo lepší (2x Cannavaro, 2x Samuel, 1x Matrix).

Jak říkám - není vůdce, je věčně zraněný a není nebezpečný u standardek - docela dost mu chybí, tudíž srovnání s Maradonou "trochu" pokulhává.

Zkus teď říct ty nějaké argumenty, kdy se v posledních letech ukázala jeho třída a ne pořád jen "on je nej a kdo říká, že ne, tak není znalý situace".

P.S. Na klubovou příslušnost teď opravdu neberu ohled, to bych nepsal Puyola a vychvaloval úplně jiné hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, presne. Konecne niekto znaly, kto ma prehlad.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak.S některými jmény,která jsi napsal nahoře nesouhlasím,ale to je vždycky věc názoru...

Reagovat
smazaný uživatel

Matrox je idiot, ale souhlasím no.

Reagovat
HOST**nesta

Len tolko...

Reagovat
HOST**nesta

Baros ani nikto dalsi z cechackov, aj ked bol zraneny, by toho pri nom vela nenahrali...Preco sa niekto nepresadil kym bol na ihrisku a zraneny??? ...

Reagovat
HOST**toni

Nemozes nikoho vyzdvihnut z Realu, tak hanis dalsich. Trosku objektivity by ti nezaskodilo.

Reagovat
HOST**nesta

Vidim to tak, ze futbal sledujes len cez odkazy v mediach /noviny, popripade nejake spravy v TV/ , precitas si len nieco a na zaklade toho si vydedukujes, co je pre teba dobre... Keby si sledoval zapas po zapase podrobne so zameranim na jednotlivca a jeho pracu pre tim, kecal by si nieco ine... Ja nepozeram statistiky, sprostredkovane komentare, ankety co su zamerane na ekonomickom profite, sledujem priamo zapasy!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nebol Puyol zvoleny najlepsim obrancom Lm v sezone 2005/2006 ? Nemas nejake aktualnejsie ocenenie, v ktorom by ho Nesta predcil ?

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé,že teď se odvoláváš na nějaké osobní ocenění,ale když Fabio vyhrál Zlatý míč,tak jste všichni fans Barcelony nadávali a zpochybňovali regulérnost(nebudu hledat tvoje osobní vyjádření,jestli jsi mezi něma nebyl,tak se omlouvám) podobných anket.K Nestovi bych řekl tolik,že ho v poslední době hodně brzdí zranění a souhlasím s tím,co napsal někdo dole,že je to nejlepší obránce za posledních 8 let.Ale napsat to o něm a téhle době je nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, len pohladaj. Uvidis, ze som spochybnoval tuto CELOROCNU anketu prave preto, ze tam hlavnym kriteriom bolo NIEKOLKOZAPASOVE Ms...i ked budeme si muset nato v roku MS zvyknut Naopak, v Lige Majstrov to bolo jasne.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavním kritériem MS....A proto taky vyhrál anketu o nejlepšího fotbalistu Serie A....

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si snad myslis, ze hlavnym kriteriom nebolo Ms ?

Reagovat
HOST**nesta

Piste si, co chcete - svoj nazor nezmenim... A nie som taky,ked sa vyhrava,tak sa fandi

Reagovat
HOST**nesta

Och boze, akoby si nevedel,ako sa davaju tieto trapne ocenenia... Z koho maju profit,toho zvolia a ocenia... Niekedy je na skodu,ked si nenapadny,ale o to viac spolahlivy...

Reagovat
HOST*rbettega

blbost

Reagovat
HOST**nesta

To je len moj nazor! Nikomu z vas ho nevnucujem. Ostatni tu vychvaluju denno denne vselijakych debilkov, preco by som ja nevychvylil legendu Lazia a ACM?

Reagovat
sansiro

Nesta je největší borec!

Reagovat
HOST*rbettega

moje řeč, NESTA suverénně nejlepší obránce za posledních 8 let.

Reagovat
HOST**nesta

konecne niekto znaly pomerov, kto ma prehlad...

Reagovat
smazaný uživatel

Kto suhlasi s tvojim nazorom ma automaticky prehlad ?

Reagovat
HOST**nesta

Za to ty mas bohovsky prehlad...

Reagovat
HOST**toni

presne tak...ti fans spanielskej a britskej ligy su chutni

Reagovat
HOST**costacurta

Mas recht...Nesta uz ked bol v Laziu kapitanom hral ako Boh... Spomente si len na finale PVP, ktore Lazio vyhralo...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

by byl nejlepší kdyby byl kromě jiného i lídrem. Ale není, což se mi na něm líbí. Nestu mám rád, je to dlouhodobě jeden z mých nejoblíbenějších obránců

Reagovat
sansiro

Nesta je klenot Serie A!

Reagovat
HOST*Márty

Sandra sem měl taky hodně rád i mám..ale je pravda že od přestupu do AC už to neni ono...V Laziu byl no.1 mezi obráncema bez debat...ale samo že je to pořád jeden z nej obránců,to bez debat...ale třeba minulou sezonu pro mě byl číslo jedna Gianluca Zambrotta..a na MS samo Fabio ale o tom už bylo napsáno dost

Reagovat
HOST*Johny

John Terry je v součnasné době ve fotbale pojem je to obrovský lídr který si umí zjednat na hřišti pořádek..Myslím si že ani Rio Ferdinand nevede obranu Man Utd jako John v Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdopadne Rio Ferdinand vedie obranu Albionu lepsie ako John Terry.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

yes

Reagovat
smazaný uživatel

Na to může být názor dost rozdílnej... každej ale bude souhlasit, že dvojice Ferdinand-Terry je prostě úžasná a asi se dá označit za "nejlepší na světě".

Reagovat
HOST*Johny

To je taky pravda Anglická reprezentace co jméno te velký hráč už by to chtělo nějaký ten reprezentační úspěch..Bez pochyby jsou to nejlepší stopeři na Ostrovech né-li v Evropě nebo do konce na světě

Reagovat
smazaný uživatel

Já klidně řeknu, že je to nejlepší stoperská dvojice na světě.

Reagovat
HOST**costacurta

Reagovat
HOST**nesta

Nebud smiesny...

Reagovat
HOST**toni

fakt...su najlepsi...masiari...

Reagovat
HOST*trezeguet

Nejlepsi jsou Maldini-Nesta a basta fidli kretene

Reagovat
HOST*trezeguet

podle mne jsou ted nejlepsi sammy etoo z barky a Trezeguet z Juve,fajn jsou tez toni, Cassano, Ronaldinho nebo treba Van Nistelrooy a Kanoute. co vy na to hosi a co ty Re: Re: Re: zasrany odpurce ac milan?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele