NĚMECKÝ TISK CHCE KLINSMANNA!

08.07.2006, 18:28
Aktuality
"1 und 2 und 3 und 54, 74, 90, 2006 ja so stimmen wir alle ein. Mit dem Herz in der Hand und der Leidenschaft im Bein werden wir Weltmeister sein." Neboli "1 a 2 a 3 a 54, 74, 90, 2006 tak budem všichni společně zpívat. Se srdcem v ruce a vášní v noze se staneme mistrem světa." Tak zní část v současnosti možná nejpopulárnější písně v Německu, jejíž autorem je skupina Sportfreunde Stiller, která, jak je vidět, hodně věřila německému mančaftu.

Teď už je ale jasné, že díky závěru prodloužení s Italy se Němci do finále nepodívají. A tak si celé Německo našlo nový národní "sport" - jak udržet Jürgena Klinsmanna na postu trenéra německé reprezentace?

Populární německý deník Bild, který byl dosud jedním z nejhlasitějších kritiků bývalého skvělého fotbalisty, uspořádal na svých internetových stránkách kampaň za setrvání trenéra Klinsmanna v pozici kouče národního týmu. Pod hlavičkou "Německo bojuje za Klinsmanna" je seznam deseti důvodů, proč je právě tento trenér ten nejlepší pro německý tým. Hlasování odstartovalo včera a zatím za Klinsmannem stojí 95% lidí, kteří hlasovali.

Vítěz mistrovství světa z roku 1990 byl neustále kritizován za to, že žije v Kalifornii. Kritika zesílila po porážce 1:4 s Itálií v březnu tohoto roku a vydržela prakticky až do začátku turnaje. Ale když Němci vypadli s Itálií v semifinále, tak byl německý trenér chválen za to, co s mladým týmem dokázal.

A tak spousta novin v Německu prosí německý fotbalový svaz o to, aby byla dosavadnímu kouči prodloužena smlouva minimálně o dva roky, tedy do EURA 2008.

"Doufám, že Jürgen Klinsmann zůstane. Má tu mladý tým, který je zformovaný podle jeho představ. Mladí hráči mu věří a byla by škoda, kdyby odešel," řekl Franz Beckenbauer.

I kancléřka Angela Merkelová a prezident Německa Horst Köhler přidali své hlasy, aby trenér zůstal. A nedlouho poté vznikla i internetová stránka www.klinsmann-muss-bleiben.de, prostřednictví které se fanoušci snaží přesvědčit Klinsmanna, aby zůstal trenérem reprezentace.

Sám Klinsmann řekl, že potřebuje čas na to, aby se mohl rozhodnout a celou věc prodiskutovat se svou manželkou. Německý fotbalový svaz mu dal čas do 16. srpna. Tedy do doby, kdy bude hrát Německo první mezistátní zápas po mistrovství světa.

Autor: Tomáš Kordík

Komentáře (93)

Přidat komentář
fabec1222

Diskuze k Eurovizi 2021. Uvidíme, jestli někdo příjde

Tak tu máme po dvou letech další ročník velkolepé pěvecké show Eurovize

Já si letos poprvé pustil písničky už napřed, kdo taky chcete, tak tady je kompletní preview: https://www.youtube.com/watch?v=u6FU4wPI-ng&list=RDu6FU4wPI-ng&start_radio=1

Z těch hlavních favoritů (Francie, Itálie, Švýcarsko, Malta) se mi asi nejvíc líbí Francie, ale hlavně budu doufat, že co nejvíc propadne Malta, protože ani dneska nemůžu rozdejchat výhru Netty, a z další těžkotonážní droběny se ztrátou soudnosti se už regulérně zebleju.

Co se týče mých osobních preferencí, tak zatím se mi nejvíc líbí trojice Bulharsko, Chorvatsko a Irsko, tak doufám, že se aspoň někomu z nich zadaří

Úplně na druhý straně jsou pak Litva (wtf žlutý Budhové), Lotyšsko (Klasický LGBT propaganda), a už klasicky část zemí, které se dostanou automaticky do finále, a tak serou na kvalitní výběr (Rastafarian z Nizozemska a sračky z VB a Německa)

No a pak je tu klasická vykrádačka všemožných světových hitů (Azezbajdžán, Kypr)

Překvapuje mě, že postupně dost klesá kurz na Portugalsko. TO by mohl být takový ten song, co dostane mrtě bodů od poroty, ale mě teda vůbec nebere, a doufám, že diváci na tom budou podobně, a sundaj to dolu.

Jako takovej černej kůň by podle mě mohla být šílenost z Ukrajiny, která by tou ztřeštěností mohla zaujmout lidi, a ty by jí mohli dostat hodně nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Australie to je jako co?

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvatsko zatim nejlepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Lol za nas Ben.. No mohl si vybrat lepsi song.

Reagovat
smazaný uživatel

Finsko ujde.

Reagovat
smazaný uživatel

A Francie taky slusny. Ale neuspeje.

Reagovat
smazaný uživatel

Island dobry choreo.

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko za me total nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

To Lotyssko

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalec ma hrozne divnej prizvuk.

Reagovat
smazaný uživatel

Svycarsko hezkej hlas, akorat nevim jestli je to holka nebo kluk.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne Svycarsko, Svedsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajina me bavi, akorat nechapu proc ma pres nos tu vec. Je to dos nechutny.

Reagovat
smazaný uživatel

UK funky. Not bad.

Reagovat
fabec1222

Neumíš udržet myšlenku dýl, než pár vteřin?

Ben podle mě objektivně není ani moc dobrý zpěvák, a bude to muset tahat přes choreografii a vzhled. Řekl bych, že moc lepších nabíječů kreditu mladých holek tam taky není Porota ho podle mě totálně sundá, ale od diváků nějaké hlasy dostane, čiže postup do finále to nebude, ale ani poslední místo jako Kabáti nebo Gypsy.

Reagovat
Coutinho10

Francie by to mohla vyhrat, ale uz to vidim, ze zase uspeje nejaka tlusta jako posledne, takze opet Malta

Bulharsko sympaticky, Chorvatsko se mi teda moc nelibi, Irsko se mi taky celkem libi

jinak za me budu asi nejvic prat Estonsku a Recku, pripadne taky Irsku

ta Ukrajina je fakt silena...uplne mi to trha usi a ani divat se na ni nemuzu s tou ozdobou na obliceji , ale jako taky se bojim, ze nejaky hlasy chytne

jinak Ben za me zklamani...cekal jsem vic, tak snad pristi rok dostane konecne sanci Pam Rabbit

Reagovat
Horcmen

Přeju seveřanům, Švédsku asi bude chybět ten wow efekt na pódiu, ale song se mi líbil, začátek mi připomněl Only Teardrops od Emily z 2013, u Norska mě mrzí, že z jejich Melodifestivalen postoupil TIX a ne znova Keiino, kteří byli druzí, jejich Monument byl ještě lepší než Spirit In The Sky.

Měsíc dva zpátky byli ještě nej favoriti Švýcaři, než se přikladla Malta, ale oba postupně padají, rehearsals nesleduju, ale asi nic moc. Z těch top favoritů si nedovedu vybrat, vzpomínám na časy, kdy se to dalo trochu odhadnout a nevyhrávali Ukrajinka, Izraelka a takové podivnosti.

Reagovat
Horcmen

Melodi Grand Prix teda, Melodifestivalen je SWE, bylo by to lepší než TIX

https://youtu.be/k2GhmQg-pLU

Reagovat
Minister

Tak niektoré ma veľmi pobavili čo tam robí Austrália?

A fakt tuším CZ jedna z tých lepších.

Reagovat
mistr129

Jelikož si příště přečtu o tom až vítěze, tak se tu podělím taky o své dojmy Švýcarsko a Švédsko nejlepší, Španělsko a Albánie taky nejsou špatný. Naopak Island a Itálie naprosto příšerný. A Česko taky děs.

Reagovat
Freedo

Finsko nej

Reagovat
fabec1222

1. semifinálový večer

Reagovat
fabec1222

Já dnes zkouším hrát postup Ázerbajdžánu a Chorvatska. Azerbajdžán to naprosto válcuje na youtube, kde má snad nejvíce shlédnutí ze všech, podle mě bude dostávat mraky hlasu od díváků, a má tak pěkný kurz na postup Naopak na druhé straně bych viděl Rumunsko a Austrálii. Rumunsko má pro mě takový nijaký song, a už minule dokázalo vypadnout s mnohem lepší písní, takže tady za mě bez postupu.

Reagovat
Coutinho10

koukal jsem na kurzybna Chanci/Tipac a docela blby, ze to nejde kombinovat a kurz 1,52 na Azerbaidzan do 10. mista a na Romunsko do 10. mista - NE za 1,88 neni uplne tak lakavy na solo, doufal jsem v lepsi kurzy a idealne, kdyby to slo dat k sobe do akovky

Reagovat
fabec1222

Postupy jdou libovolně kombinovat, ale dát dva nepostupy nemůžeš no, logika jak prase

Reagovat
Coutinho10

ja teda nakonec dnesni 1. semifinale neuvidim , kouknu teda az zitra ze zaznamu, ale i tak se tesim

Reagovat
fabec1222

Ta moderátorka, ty pitcho ta má tak 220 cm ne?

Reagovat
fabec1222

Austrálie strašná sračka, jasný poslední místo a klidně 0 bodů Rusko taky docela zklamání, v ukázce to bylo mnohem lepší, taky jsem zkusil za drobák nepostup

Reagovat
fabec1222

Kypr takovej plagiát Lady Gaga, snad bude žaloba

Reagovat
fabec1222

Malta uznávám lepší než Netta no

Reagovat
fabec1222

Chorvatsko Jinak postup vše dle očekávání

Reagovat
Coutinho10

já už se těšil, že Ukrajina nepostoupí a ona získala 10. postupový místo

Reagovat
fabec1222

Největší sračky byli nakonec Austrálie a S. Makedonie, to byla těžká zoufalost To druhý semi vypadá víc vyrovnané, že tam není tak jasné kdo postoupí. Tady nakonec 9/10 kurzových favoritů + 11. postoupily

Reagovat
Coutinho10

to 1. semifinale me moc nebavilo, na to zejtrejsi se tesim taky vic

Reagovat
fabec1222

Zkošim Rakousko a Albánii na postup a Moldávie na nepostup.. Ale Moldávie se mi z těch tří líbí nejvíc Mám pocit, že v Moldávii se už od doby Epic sax guye zasekli tak v roce 1995, a od té doby sypou tyhle retro vystoupení, které se třeba mě dost líbí, ale v komentech to docela schytávaj

Reagovat
fabec1222

Nechápu, co maj lidi na tom San Marinu, to mě vůbec nebere. Mohl by to být "Šokující nepostupující" Ještě je jako první, to lidi zapomenou, co to vůbec bylo.

Reagovat
Coutinho10

taky mi to neprislo nic moc extra, to sami treba Portugalsko, ale co uz

Reagovat
fabec1222

Ben sračka, ještě snad i zapomněl text

Reagovat
Coutinho10

jestli zapomnel/nezapomnel to nevim, ale podle ocekavani nepostoupil, nebyl to zadny zazrak...ja jsem aspon rad, ze Recko jde dal, ktery me zaujalo pred startem a skoda Estonska...jinak docela me prekvapilo, ze Irsko jde dal...to me nejak neoslovilo a kloboucek pro Finsko, jak to rozjeli...s timto tvrdym stylem jsem necekal, ze muzou postoupit, ale povedlo se jim to

Reagovat
fabec1222

Irsko nepostoupilo, to sis s něčím spletl

Reagovat
Coutinho10

jo sry, myslel jsem Island asi to dostali ze soucitu, ze maji covid a nebyli tam

Reagovat
fabec1222

Island je viral, to bylo jasný. Ale v klipu to bylo mnohem lepší, stejně jako Moldávie, to byl živě děs. Ale v obou semi docela nudy postupy, 9/10 kurzových favoritů + 11. v pořadí, a žádné překvapivé vypadnutí.

Reagovat
fabec1222

Tak čekám, že porota zítra bude tlačit Francii a Itálii, kdežto diváci hodně potáhnou Ukrajinu. O vítězi podle mě rozhodne to, jak moc Ukrajina v diváckém hlasování zbourá ostatní, a kompenzuje tak ztráty z hlasování od poroty. Francie zas podle mě tolik od lidí nedostane, tak by z toho mohla těžit Itálie. Malta jde hned na začátku, takže na ní všichni zapomenou, ta je podle mě bez šance.

Ještě se tam určitě bude cpát každoročně protěžované Švédsko, které má automaticky hlasy od poroty, a "náhodné" místo v závěru večera, ostatně jako každý rok.

Reagovat
Coutinho10

uvidíme....ta Ukrajina mi fakt pije krev, takže tu nahoře fakt vidět nechci

Švédsko taky očekávám, že bude tlačený....tam jde hodně i o ten příběh toho černocha, takže pro Švédsko čekám hodně hlasů, tak jenom doufat, že ať bude vítěz jakýkoliv, tak to nebude s hořkou příchutí jako už párkrát bylo

Reagovat
fabec1222

Hele za mě je to prostě originální, je to show, a zní to dobře, jako vůbec bych se nezlobil, kdyby Ukrajina vyhrála Trochu se bojim ještě toho Švýcara, na YTB ho dost favorizujou, ale to bylo podle mě živě dost nevýrazný. Myslim si, že u diváků nakonec dost propadne Bulharsko, a celkově, že propadne Island nebo Kypr.

Reagovat
Coutinho10

j jako o trochu lepší než ten klip to bylo, ale i tak Ukrajině to fakt přát nebudu j Island může za finále být rád , Švýcarsko mně teda taky nepřijde jako nějaký zázračný....Kypr a Bulharsko těžko říct, ale budou to mít hodně těžký ve větší konkurenci

Reagovat
fabec1222

VB easy 0 bodů

Reagovat
Coutinho10

no uvidíme už aby bylo to bodování, dlouhý čekání

Reagovat
fabec1222

No teprve bude ta lepší půlka Řecko slušná míca, ta ho tam chce

Reagovat
Coutinho10

jojo , sympatická

Reagovat
fabec1222

Bulharsko bude megapropadák u diváků, něco jak Lake Malawi

Reagovat
Coutinho10

fakt ze jo

Reagovat
monty25

Reagovat
monty25

Jak jsem otrávenej z toho hokeje, tak jsem málem zapomněl, že je finále Eurovize. Sice jsem ji dneska neviděl, ale fandím kočce z Izraele.

Reagovat
fabec1222

ban

Reagovat
monty25

Reagovat
Coutinho10

první třetinu jsem pořádně neviděl, dal jsem přednost boji o titul ve Španělsku a 2. třetina nic moc a 3. už jsem ani nedokoukal, ale ve finále to je jedno, stejně to bude o jednom zápase a to 1/4 finále, tam se rozhodne a je jedno, jestli ve skupině to budeš drtit nebo ne....teď už přijdou lehčí soupeři, takže i výhry snad přijdou

Izraelka zajímavý účes , já přeju té za Řecko, tak snad bude aspoň v horní polovině

Reagovat
fabec1222

Mám Řecko v TOP10, a Litvu v TOP5, Ukrajina TOP3

Duely pak Švédsko > Bulharsko, Švédsko > Finsko, Francie > Malta

Reagovat
Coutinho10

klidně to tak může být, ikdyž ne se všemi variantami bych byl spokojenej

Reagovat
fabec1222

Nizozemsko největší sračka

Reagovat
Coutinho10

taky mě to nijak nezaujalo

Reagovat
monty25

To litevský disco se mi teda vůbec nelíbilo. Ukrajina taky moc ne, ale bylo to zapamatovatelný vystoupení a myslím si, že bude nahoře. Francii bych pak taky viděl hodně vysoko. Ostatní jsem buď neviděl, nebo mě nezaujali.

Reagovat
monty25

Taky si myslím. Nechápu lidi, co nás po dvou zápasech posílají domů.

Izraelka má hlavně neskutečnej hlasovej rozsah, u jejích vejšek snad musí praskat okenní tabulky. Taky bys jí mohl fandit, když ji pojmenovali podle slávistickýho stadionu.

Reagovat
Coutinho10

jojo jako tímto určité sympatie nabírá ...dobře, tak ať se taky dostane do horní poloviny

Reagovat
Minister

Fínsko naj

Reagovat
fabec1222

Teď hodně letí kurz dolu na ně no.... Bude hodně pláče až vykapou

Reagovat
monty25

Finové obecně mají tu tvrdou hudbu fakt super. Myslím, že mají šanci.

Reagovat
Minister

a to Nemecko to čo bolo?

Reagovat
fabec1222

Vy znáte toho Wash Ingtona za San Marino? Já ho vůbec neznám Ale prý tam má být Pluščenko efekt, že budou lidi hlasovat jen kvůli němu

Reagovat
Coutinho10

taky neznám, ale nijak mě tato taktika nepřekvapuje

Reagovat
monty25

Co jsem koukal na rekapitulaci, tak tam snad většina vystupujících byly zpěvačky, ne?

Každopádně 03 na 9061113 jasná volba.

Reagovat
fabec1222

Jen se přiznej, že se ti stejně nejvíc líbí ta obryně, co moderuje

Reagovat
monty25

No určitě se mi líbí víc než ta obryně z Malty. Ale v roce 2018 to v Izraeli moderovala Bar Refaeli, to byla přece jenom ještě jiná liga.

Reagovat
fabec1222

Mě se líbila Chorvatka, to byla bohyně sexu Zlobivá holka, ta ho tam chtěla

Reagovat
fabec1222

Švýcar trhák omg

Reagovat
fabec1222

0

Reagovat
Coutinho10

fakt jsem tomu neveril.

Reagovat
Coutinho10

San Marino trochu narazilo

Reagovat
Coutinho10

Belgie 3

Reagovat
monty25

Izrael má málo.

Reagovat
Coutinho10

Ukrajina nevyhraje

Reagovat
Coutinho10

Malta hezky dojela

Reagovat
fabec1222

Paráda Švýcar taky v prdeli

Reagovat
monty25

Jak to ti bookmakeři mohli vědět?

Reagovat
fabec1222

Omg Itálie, no lepší jak Švýcar, horší jak Francie no.....

Reagovat
fabec1222

Modalvsko v ČR TOP, monty drtil MILFku co?

Reagovat
monty25

Já poslal tři hlasy Izraeli a bylo to k ničemu.

Reagovat
Coutinho10

ja neposlal zadny hlasy a Recko 8 bodu od nas, takze aspon neco a celkove 10. misto, jestli jsem dobre koukal, skoda, ze jsem to nezkusil vsadit...byl tam myslim 9 kurz, jestli jsem dobre koukal

Reagovat
Coutinho10

nebo to bylo vlastne u Izraele, uz si to pletu

Reagovat
monty25
Reagovat
fabec1222

ČR nakonec 0 bodů od diváků, krása

Reagovat
monty25

To se ani nedivím.

BTW: Zpětně jsem našel, že když předloni vyhrál Nizozemec, tak to byl taky největší favorit bookmakerů jako letos Italové. Jak je to možný, oni mají nějaký přehled o tom hlasování?

Reagovat
fabec1222

Nizozemec byl jasnej favorit, tam byl kurz asi 1.7. Letos to bylo vyrovnané, Itálie se dostala na první místo až tak v den přenosu. Jinak úplně ze začátku byl hlavní favorit Švýcar, pak Malta, a před zahájením semifinále Francie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele