NĚMECKO V ŠOKU

15.04.2005, 10:59
Aktuality
Trenérovi Borussie Mönchengladbach Dicku Advocaatovi hrozil atentát! Kouč týmu, v němž mimo jiné působí i čeští fotbalisté Marek Heinz, Václav Svěrkoš a Ivo Ulich, měl v posledních dnech jiné starosti, než jen uchránit Gladbach od sestupu.

Na stránkách hráče Borussie Bernda Korzynietze mu vyhrožoval neznámý fanoušek, že si na něj při sobotním duelu mezi Gladbachem a Mainzem posvítí. A to doslova, protože vyhrožoval útokem světlicí (stejně jako v utkání ligy mistrů Inter Milán - AC Milán). Uvedl dokonce i přesný čas, mělo se tak stát v 10. minutě zápasu. Jeho argumentem byla trenérova práce holandského trenéra.

Policie však na nic nečekala a po pisateli anonymu, zveřejněném v pondělí, začala okamžitě pátrat. Ve středu byl obviněn 46letý muž Heidelbergu. Při policejní razii byl objeven počítač, ze kterého byl výhružný dopis odeslán, plynová pistole s náboji a vstupenka na sobotní utkání. To vše naznačuje, že rozhodně nešlo o nějaký planý poplach.

Po výslechu na policii byl tento jinak spořádaný otec od rodiny propuštěn a nadále bude stíhán na svobodě. Byl mu však zakázán vstup na stadion Borussie. Policie se vyjádřila, že žádná zvláštní bezpečnostní opatření na zápas nechystá.

Je zvláštní, kam až může fotbalový fanatismus dojít. Vypadá to, že se meze posouvají někam, kde může být již značně nebezpečno. Události posledních dnů naznačují, že je třeba udělat rázný zákrok proti vandalům, než někdo přijde skutečně o život.

Jen nechci domýšlet, co by se dělo u nás, když takový Ritchie na Bohemians mohl v klidu přelézt plot a jít si vše vyříkat s rozhodčím z očí do očí...

Autor: Pavel Ryšavý

Komentáře (10)

Přidat komentář
Xavi

hnus

Reagovat
smazaný uživatel

To teda jo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mna dostal neadekvatny trest-ja by som mu zakazal chodit na akekolvek stadiony

Reagovat
smazaný uživatel

Suhlas

Reagovat
smazaný uživatel

holt, nová móda, nejhorší je, že tyhle manýry přebíráme od našeho vzoru, s USA navždy a nikdy jinak

Reagovat
HOST*BRITNEY

Mali ho nechat. Advocaat je riadny hajzel ked vyhodil Heinza a Dema.

Reagovat
smazaný uživatel

... to bude asi nejaky tranzvestita

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*LoCknAr

pozri sa,ked mas tim,ktory je tesne na zostupu tak sa ti tazko vyberaju hraci..a to,ze vyhodil dema a heinza..asi malo nejaky dovod!!..a takych,co posielaju tie vyhrazne listy mali zavriat a nikdy nepustit na ziaden stadion..a vosukat mu zenu..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele