NEJVĚTŠÍM TALENTEM MS JE PODOLSKI

07.07.2006, 17:15
Aktuality
Cena Gillette Best Young Player, kterou FIFA na každém světovém šampionátu uděluje nejlepšímu mladému hráči turnaje, zůstane v Německu - ze šestice nominovaných byl vybrán útočník Lukas Podolski.

Nominace probíhala ve dvou fázích - nejprve fanoušci z celého světa vybrali trojici, další tři pak doplnila technická komise FIFA. U fanoušků celkem jasně vyhrál Ekvádorec Luis Valencia, získal přes 330 tisíc hlasů, druhý Cristiano Ronaldo z Portugalska zaostal o necelých 100 tisíc. Dalších více než 100 tisíc hlasů zpět byl Argentinec Lionel Messi, Němec Lukas Podolski se u fanoušků umístil až na čtvrtém místě. Kromě něj FIFA do nominace doplnila ještě Cesca Fabregase ze Španělska, ten u fanoušků skončil sedmý, a Švýcara Tranquilla Barnettu, jehož veřejnost zařadila až na 14. místo.

O hlasy fanoušků, jichž přišel necelý milión, se ucházelo 40 fotbalistů narozených nejdříve 1. ledna 1985. Čeští zástupci tedy chyběli, nejmladší z našich reprezentantů Petr Čech je o tři roky starší, než pravidla povolují. Největší účast ve čtyřicítce měli Švýcaři, těch bylo pět.

Samotná volba pak byla v režii technické komise a z hlasování jejích 14 členů vzešel vítězně Lukas Podolski, 21letý útočník Bayernu Mnichov, kam ještě před začátkem turnaje přestoupil z již druholigového 1. FC Köln.

"Jsem velmi poctěn, je to pro mě velká motivace, abych se nadále zlepšoval a na příštím mistrovství byl ještě lepší. I když jsem doufal, že získám jinou trofej," prohlásil při převzetí ceny Podolski.

"Nejen že dal tři góly, byl klíčovým článkem německého útoku. Velmi dobře si porozuměl s Miroslavem Klosem, vytvořili velmi efektivní dvojici, dali osm z jedenácti gólů Německa," vysvětlil volbu Holger Osieck, šéf technické komise FIFA.

Toto ocenění FIFA uděluje už od roku 1958, kdy vítězem nemohl být nikdo jiný, než tehdy teprve 17letý Pelé. Po něm následovali Florian Albert (HUN, 1962), Franz Beckenbauer (GER, 1966), Teofilo Cubillas (PER, 1970), Wladyslaw Zmuda (POL, 1974), Antonio Cabrini (ITA, 1978), Manuel Amoros (FRA, 1982), Vincenzo Scifo (BEL, 1986), Robert Prosinečki (YUG, 1990), Marc Overmars (NED, 1994), Michael Owen (ENG, 1998) a Landon Donovan (USA, 2002).

Autor: Petr Starý

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no podle me by to mohl dostat i ribery nebo lennon

Reagovat
smazaný uživatel

Ribery to dostat ani nemohl..

Reagovat
HOST*cavinho

Podla mna to dali podolskemu zato ze je nemec

Reagovat
smazaný uživatel

tez mam taky pocit....ale nehral spatne ale vysezmineni hrali lip

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to dal asi C.Ronaldovi..

Reagovat
HOST*Formic

JJ

Reagovat
smazaný uživatel

..že Podolski vyhral, to mu gratulujem, ale šokovalo ma , jak Taliani hrali s nimi hlavne v predĺžení útočne. Doteraz som tvrdil, že je to len futbal o ničom, ale zdá sa, že tí chlapi to vedia pekne rozbaliť aj smerom dopredu. Tuším im budem vo finále držať palce. Myslím, že sú aj favorit proti Francii.

Reagovat
smazaný uživatel

to ze deset minut hrali ofenzivne neznamena, ze zmenim na ne nazor jako na ultra defenzivni muzstvo..

Reagovat
smazaný uživatel

Tranquillo Barnetta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Barnetta hral super som ho dlhsie sledoval uz v Leverkusene a tiez na Eurosporte o nom isiel taky pekny dokument asi pred mesiacom ale teraz som pozeral svajciarske zapasi hlavne kvoli nemu a hral skvelo mohol to ziskat on alebo cristiano ale podolski tiez nehral az tak zle..Keby to vyhral taky messi tak by som bol este viac nastvany..

Reagovat
Potty

C. Ronaldo se nestal největším talenten, protože simuloval.

http://sport.aktuality.sk/futbal/ms2006/c-ronaldo-sa-nestal-najlepsim-mladikom-lebo-simuloval

Reagovat
Potty

ehm... talentem...

Reagovat
smazaný uživatel

proste ma talent na simulovani..

Reagovat
HOST*

C. Ronaldo - ač je na něj hezká podívaná, hral sám na sebe, simuloval, naprosto neužitečný pro tým

Messi - jen na turnaji paběrkoval, neodehrál žádný celý zápas, nevím proč by měl vyhrát toto ocenění

Fabregas - nastoupovat od začátku začal až ve druhé polovině turnaje, zrovna když španělé vypadli

Barnetta, Valencia - hráli v nevýrazných týmech a nic extra to nebylo

Takže Podolski vyhrál naprosto zaslouženě, z nominovaných odehrál nejlepší turnaj.

Reagovat
HOST*

Teda podla teba je cristiano ronaldo naprosto neuzitecny???No je pravda ze simuloval tie fauli na neho ale boli s toho dost dobre prilezitosti na ohrozovanie brankara..Videl si portugalsko francuzko????Ak hej tak asi on tam bol jediny z ktoreho hrozilo ake take nebezpecenstvo..

No skratka podla teba je neuzitocny a preto sa o neho trhaju kluby..

Reagovat
smazaný uživatel

ty kluby urcite nejsou z Anglie...

Reagovat
HOST*

Ahojjiiikkk skoda ze kluci nasi se nedostaly dal ale jednou to prideze budou nej.....A Podolski je super hrac..Tak sem mu to i prala tu cenu....Za nejlepsiho-nejmladsiho hrace NEMECKA

Reagovat
mesyas

kam to Podolski dotáhl :(

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele