Nehrát evropské poháry nám výrazně pomáhá, tvrdí Hazard

28.11.2016, 21:04
Aktuality
Alespoň jednu kladnou stránku loňský výbuch Chelsea má. Londýnský celek se po umístění na desáté příčce neprobojoval do žádné z evropských soutěží, a tak může veškerou svou pozornost upřít na domácí Premier League. Více klidu pomáhá i Edenu Hazardovi, hlavní postavě Blues v letošní doposud úspěšné ligové štaci.

Právě belgický křídelník byl symbolem úpadku Chelsea v sezóně 2015/16. O rok dříve si fantastickými výkony podmanil celou Anglii a dovedl tehdejší Mourinhův tým k titulu. Loni se ale i vinou přetrvávajících problémů s třísly trápil a do formy se dostal až na samém sklonku ročníku.

Není proto divu, že si Hazard větší prostor pro odpočinek a především dokonalou koncentraci a přípravu na každý zápas užívá. "Je to dobré. Máme celý týden na to, abychom se na soupeře nachystali, přesně víme, co máme dělat," popisuje nejlepší hráč Premier League měsíce října.

"Minulý rok jsme trávili spoustu času regenerací, takže jsme nebyli vždy dokonale připraveni na zápas. Letos je to jiné. Koncentrujeme se na soupeře, hodně času věnujeme taktice a práci s videem. Jsme připraveni na všechno," libuje si kapitán belgické reprezentace.

V tomto týdnu se Chelsea musí chystat ještě důsledněji, čeká ji totiž jeden z nejtěžších zápasů sezóny. Po náročné zkoušce s Tottenhamem musí Conteho parta ukousnout ještě větší sousto na Etihad Stadium proti Manchesteru City. Právě Citizens spolu s Liverpoolem označil Eden Hazard za hlavní konkurenty v boji o ligovou trofej.

"Oba jsou to dobré týmy a jestli chceme vyhrát titul, musíme být lepší než oni. Musíme skončit v tabulce nad nimi," konstatoval Hazard, jehož tým vyhrál už sedm zápasů v řadě. "Příští týden jedeme na hřiště Man City a chceme pokračovat ve svých výkonech. Jsme plni sebevědomí a toužíme vyhrát každý zápas."

Pětadvacetiletý fotbalista se v sobotu setká i se svým reprezentačním kolegou Kevinem De Bruynem, jenž se v Chelsea nedokázal prosadit. "Znám ho moc dobře, je to prvotřídní fotbalista. V Chelsea nedostal šanci, ale v Německu se chytil a v City je nezastavitelný. Má obrovské sebevědomí. Doufám, že příští týden mu ho trochu srazíme!" zavtipkoval Hazard.

Autor: Marek Ustohal / fourfourtwo.com

Komentáře (369)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele