Názory a komentáře

De Zerbiho symfonie v Divadle snů: 5. kolo Premier League v kostce

Po famózním výkonu proti Newcastlu (3:0) udělal trenér Brightonu Roberto De Zerbi před šlágrem na Old Trafford šest změn v základní sestavě. Výsledek? Loupež v posvátném chrámu Manchesteru United prostřednictvím vítězství 3:1. Seagulls i v letošní sezoně létají na křídlech euforie a na čtvrteční historickou premiéru v evropských pohárech se naladili s lehkostí sobě vlastní.

Ozvěny z Bundesligy: Padáky visí ve vzduchu. Kde vyprší trpělivost nejdříve?

Köln, Mainz, Augsburg, Bochum, Darmstadt, Mönchengladbach. Zmíněné týmy dál čekají v sezóně na první bundesligové vítězství. A jelikož už vyčerpaly čtyři pokusy, začíná se pomalu spekulovat o první trenérské rošádě. V ohrožení nicméně nejsou jen lodivodi tápající šestice. Kdo tedy cukne jako první?

Sedmička se na skóre jen tak nevidí aneb Události 8. kola FORTUNA:LIGY

V 8. kole FORTUNA:LIGY si hned několik celků s chutí zastřílelo. Nejvíce gólů nasázela do sítě soupeře Viktoria Plzeň. Ta využila přesilové hry už od 7. minuty a ve Zlíně nakonec vyhrála 7:1. Pražská Sparta doma hrála ve velké pohodě a se Slováckem si poradila 5:0.

Fantasy Boost: Ralispool pokořil magickou stovku, budou Spurs opět nadělovat?

Hattrick trojice snajprů Erling Haaland, Evan Ferguson, Son Heung-min zastínil před reprezentační přestávkou vše. Jak dechberoucí závěr očekávaného šlágru Arsenal - Manchester United, tak liverpoolskou dominanci proti Aston Ville.

16.09.2023 Názory a komentáře 1 komentář
Zaujalo nás

Ozvěny z Bundesligy: Zrada Kola Muaniho? Frankfurt nemohl prohrát

Těsně před koncem přestupového období se Randal Kolo Muani postavil na odpor. Za každou cenu chtěl opustit Frankfurt. Ten mu nakonec vyhověl, byť z toho měl pramalou radost. Za prodej opory ale získal slušný balík peněz. Eintracht tedy nedopadl až tak zle. Ve výsledku možná líp než slávou opilý Francouz.

Ferguson, Haaland a Son Hung-min nade všemi: 4. kolo Premier League v kostce

Gólová exploze hvězdných opor velkoklubů i talentovaného irského klenotu byla k vidění o uplynulém víkendu v Anglii. Hattrickem totiž zazářili Erling Haaland z Manchesteru City, Son Hung-min z Tottenhamu i osmnáctiletý Evan Ferguson z Brightonu. Všichni pomohli svým klubům k jednoznačnému vítězství a zarezervovali si místo na titulních stranách ostrovních deníků. V očekávaném nedělním šlágru skolil Arsenal brankami v nastaveném čase Manchester United.

Jablonecká krize pokračuje aneb Události 7. kola FORTUNA:LIGY

Fotbalisté pražské Slavie sice v zápase 7. kola FORTUNA:LIGY prohrávali brzy s Karvinou 0:1, poté však zabrali a zvítězili vysoko 5:1. Tři body bral i jejich odvěký rival, Sparta si postupu do základní skupiny Evropské ligy přes Dinamo Záhřeb poradila U Nisy s Libercem, po trefách Lukáše Haraslína vyhrála 2:0.

Fantasy Boost: Mickey Mice těžil z produktivních beků, splatí Sterling důvěru?

Liverpoolské povstání z popela opět ukázalo krásu Premier League i fotbalu obecně. Na vítězství oslabených Reds by v 80. minutě možná nevsadili ani nejvěrnější příznivci, přesto svěřenci Jürgena Kloppa v Newcastlu dokázali, že nic není nemožné.

Liverpoolské povstání z popela zastínilo vše: 3. kolo Premier League v kostce

V očekávaném šlágru prohrávali fotbalisté Liverpoolu na horké půdě Newcastlu 0:1 a více než hodinu hráli v oslabení, přesto si odvezli cenné vítězství 2:1. Trenér Jürgen Klopp na tiskové konferenci jen stěží hledal slova. V kariéře odkoučoval více než 1000 zápasů, ale podobný dle vlastních slov ještě nezažil. Comeback, dokonce ze stavu 0:2, se podařil Manchesteru United v domácím utkání s Nottinghamem. První ztrátu naopak zapsal Arsenal.

Jurečka neměl svůj den aneb Události 6. kola FORTUNA:LIGY

V 6. kole FORTUNA:LIGY přišla soutěž o poslední stoprocentní celek. Slávisté totiž po nepřesvědčivém výkonu a neproměněné penaltě Václava Jurečky jen remizovali 1:1 v Jablonci a pustili před sebe do čela tabulky Spartu, která před vyprodanou Letnou porazila Karvinou 3:1.

Fantasy Boost: TheReds97 ukázal sílu v záloze, v laufu je trojice MMM i Foden

Druhý prodloužený víkend s Premier League je minulostí. V konkurenci 661 trenérů ve Fantasy Premier League (FPL) minilize na našem webu byl tentokrát nejlepší Dominik Cibulka, jehož TheReds97 v čele s hvězdami Brightonu a Brentfordu zapsal 93 bodů. V rubrice Fantasy Boost rozebereme jak top sestavu kola, tak i několik možností pro upgrade vašeho týmu.

Expres z Brightonu bez Caiceda nezpomaluje: 2. kolo Premier League v kostce

Už jen tři mužstva zůstala po druhém kole stoprocentní. Úřadující šampioni z Manchesteru City, vicemistři z Arsenalu a Brighton. Zatímco prvně jmenované dvojici aspirantů na titul stačil tentokrát k vítězství jeden gól, Seagulls si na Molineux otevřeli střelnici. Wolverhamptonu nasázeli čtyři branky a navlas zopakovali skóre z minulého týdne. Tottenham si vyšlápl na Manchester United, naopak Chelsea schytala "facku" od West Hamu.

Krejčího nešťastný týden aneb Události 5. kola FORTUNA:LIGY

Po zápasech 5. kola FORTUNA:LIGY už je v tabulce jen jeden stoprocentní tým. Slavia Praha totiž doma porazila Baník Ostrava těsně 1:0, zatím co Sparta jen remizovala 1:1 v Teplicích, když hrála celý druhý poločas bez vyloučeného kapitána Ladislava Krejčího, o čemž rozhodl VAR.

Zpátky do ochozů: Preview Bundesligy 2023/24 (3/3)

Už tento víkend se zaplní ochozy v soutěži, jejíž atmosféře nekonkuruje snad žádná jiná evropská liga. Řeč je pochopitelně o německé Bundeslize, která má sice roky totožného vítěze, avšak děním na tribunácch zvládne tento nedostatek do značné míry vykompenzovat. Stejně tak v ní ale zůstává zajímavé i sportovní dění. Proto EuroFotbal postupně představuje všechny účastníky nejvyšší německé soutěže.

Zpátky do ochozů: Preview Bundesligy 2023/24 (2/3)

Nižší německé ligy se již před časem rozjely, uplynulý víkend proběhlo také úvodní kolo DFB-Pokalu. V něm měli účastníci 1. Bundesligy možnost vyladit vše potřebné před výkopem nejvyšší německé soutěže. Ten se již kvapem blíží, proto pokračujeme s představováním jednotlivých bundesligových týmů.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele