Názory a komentáře

Africký zápisník II. aneb Špatné sloNoviny pro domácí

Druhé hrací kolo na Afconu orámovaly dva týmy se shodnou koloniální minulostí - Kapverdy jako první postupují do osmifinále, Guinea-Bissau naopak končí. Trápení severoafrických reprezentací pokračuje, nově se k nim ale přidává i domácí Pobřeží slonoviny...

Africký zápisník I. aneb Kdo nekouká na Afcon, bude Hotto mrzet

První hrací kolo Afconu je za námi, což znamená jediné - čas aktualizovat naše průběžné power rankings. Největší favorité nezaváhali, to ale neznamená, že by o překvapení byla nouze. Naopak.

Portugalské prokletí pokračuje. Juráskovo angažmá odráží dřívější nezdary Čechů

V polovině července Slavia Praha oznámila odchod Davida Juráska do kádru portugalského mistra Benficy. Přestup třiadvacetiletého levého obránce za 14 milionů eur se stal třetím nejdražším v dějinách české ligy.

Afcon 2023: Power rankings před turnajem

Svátek afrického fotbalu právě začíná! Připravili jsme si pro vás k této příležitosti power rankings všech 24 reprezentací, které se v Pobřeží slonoviny představí - od největších favoritů až po totální outsidery.

Fantasy Boost: AFCON zamíchá kartami, v kurzu je Palmer a Foden

Po krátké pauze vyplněné FA Cupem je Premier League zpět, což znamená, že je zpět i Fantasy. Před tradičním boostem pro nadcházející víkend se ale musíme krátce vrátit k 20. kolu, které v minilize na našem webu opanoval David Simon, jehož tým Bobísci Zlín zapsal 108 bodů. Skvěle zvolená ofenziva v čele s Colem Palmerem a kapitánem Mohamedem Salahem skolila všech 762 soupeřů. Naváže Palmer na galapředstavení v Lutonu? A kdo je nejlepší alternativou za absentujícího Salaha?

Liverpoolská mašina a Milnerův milník: 20. kolo Premier League v kostce

Jak na Nový rok, tak po celý rok? Pokud by toto tradiční české přísloví platilo v případě liverpoolského FC, o titulu by bylo rozhodnuto. Svěřenci manažera Jürgena Kloppa si totiž v neděli smlsli na Newcastlu, přestože výsledek 4:2 nezní nikterak dominantně. Rekordní xG ale hovoří jasně. Od výprasku uchránil Magpies jen famózní gólman Martin Dúbravka.

Fantasy Boost: Pedro s Garnachem vedli OFK, De Bruyne je blízko návratu

Zázračné uzdravení nejlepšího střelce soutěže Erlinga Haalanda se sice nekonalo, ale Peteru Švecovi, šampionovi vloženého 19. kola ve Fantasy minilize na našem webu, to vadit nemuselo. Precizně zvolená obrana v kombinaci s produktivní dvojicí João Pedro - Alejandro Garnacho ke skalpu dalších 759 stratégů stačila. O víkendu se oči FPL manažerů upnou pravděpodobně do Manchesteru, kde obhájci titulu vyzvou poslední Sheffield.

Povstání na Old Trafford a 77 doteků ve vápně: 19. kolo Premier League v kostce

Že by se v Manchesteru blýskalo na lepší časy? Po obratu ve šlágru s Aston Villou (3:2), který připomněl památná utkání pod vedením Sira Alexe Fergusona, si to příznivci United před koncem roku bezesporu přejí. Zcela opačné emoce naopak kousali fanoušci Arsenalu, jenž padl s West Hamem 0:2 navzdory trvalému, ale platonickému tlaku s rekordním počtem doteků s míčem v pokutovém území soupeře.

Fantasy Boost: Fousek ukázal sílu, stojí TAA za 8,3 milionu?

Českému fotbalu vládne Petr Fousek, uplynulému víkendu ve Fantasy minilize na našemu webu pro změnu Radim Fousek. Jeho tým FC Kebabosák získal v konkurenci dalších 753 stratégů nejvíce bodů, konkrétně 69. Vděčit za to může zejména produktivní trojici Dominic Solanke - Gabriel Magalhães - Jarrod Bowen. Zajímavostí je, že na pomyslný Olymp vystoupal v 18. kole bez ve formě hrajícího Trenta Alexandera-Arnolda v sestavě. Je už TAA "must-have player"?

Solanke v laufu a Ødegaardova ruka: 18. kolo Premier League v kostce

Ani Erling Haaland, ani Mohamed Salah. Nejlepším střelcem anglické ligy v prosinci je suverénně Dominic Solanke. Rodák z Readingu si hýčká životní formu, která vygradovala hattrickem v Nottinghamu, kde řídil vítězství Bournemouthu 3:2. V očekávaném šlágru se druhý Liverpool rozešel smírně s vedoucím Arsenalem 1:1. I proto, že rozhodčí Chris Kavanagh ve spolupráci s VARem nenařídil penaltu po ruce Martina Ødegaarda.

Ozvěny z Bundesligy speciál: All-Stars podzimní části sezóny

Po podzimní části bundesligové sezóny už fotbaloví fanoušci začínají doufat, že Německo bude mít po dlouhém čekání jiného mistra. Na slavení je stále brzo, nicméně Leverkusen má k velkému úspěchu slušně našlápnuto. Kdo jsou tahouni "Werkself"? A jaké další persony vyprodukoval bundesligový podzim? Nejen to, ale taky třeba jména, která zůstávají za očekáváním, obsahuje tradiční poločasové shrnutí nejvyšší německé soutěže.

Fantasy Boost: Společenstvo prstenu táhl Kudus, o slovo se hlásí Palmer

Jeden prsten vládne všem, jeden jim všem káže, k Fantasy je přivede, touhou vyhrát sváže. Toto parafrázované motto z epické trilogie Johna Ronalda Reuela Tolkiena by mohlo vlát na vlajce šampiona uplynulého víkendu, kterým se stal Jiří Stecher, jehož tým Společenstvo prstenu opanoval 17. kolo v minilize našeho webu ziskem 86 bodů. Vděčit za to může zejména produktivní dvojici Mohammed Kudus - Cole Palmer.

Dominantní Arsenal a 34 střel Liverpoolu: 17. kolo Premier League v kostce

Anglická nejvyšší soutěž má nového lídra. Stal se jím Arsenal, který až nečekaně snadno přejel dalšího pohárového zástupce z Brightonu. Výsledek 2:0 sice jednoznačnou záležitost dostatečně nevykresluje, hodnocení hostujícího trenéra Roberta De Zerbiho však bezesporu ano. Také na Anfieldu skóre 0:0 neodpovídalo dění na hřišti, ale faktem je, že z 34 střeleckých pokusů Reds sneslo ve šlágru s Manchesterem United měřítko šance jen pár.

Na závěr podzimu samé obraty aneb Události 19. kola FORTUNA:LIGY

Všichni tři největší favoriti v boji o titul si na závěr roku připsali v rámci 19. kola FORTUNA:LIGY tři body. Sparta se doma proti Teplicím nadřela, téměř od začátku hrála bez vyloučeného Sadílka, poté inkasovala. Nakonec ale zvítězila 2:1. Slavia zase musela otáčet na Baníku, kde zvítězila po bitvě 3:2.

Ozvěny z Bundesligy: Odchovanec, člen klubu, lídr. Gladbach si pěstuje oporu

Po nějaké době vkládají fanoušci Gladbachu opět naděje do talentovaného středopolaře. Tento je navíc srdcařem a příznivcem, který si splnil sen. Jeho jméno je Rocco Reitz a nastal čas, aby se o něm začalo víc mluvit.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele