Názory a komentáře

Ozvěny z Bundesligy: Sliby se mají plnit. Jinak přijde protest

Zdálo se, že sportovní vzestup přináší do Stuttgartu klid. Jenže zdání očividně klame. Fanoušci VfB zuří, neboť management klubu porušil slib. Podnikl krok, jenž oslabuje oddíl a jeho členy. Hazarduje se ve čtvrti Bad Cannstatt s pravidlem 50+1?

Baník doma konečně vyhrál aneb Události 26. kola FORTUNA:LIGY

Ve 26. kole FORTUNA:LIGY zaváhala na domácí půdě Viktoria Plzeň, která nestačila na Slovan Liberec a prohrála 1:3. Vítězství stejným poměrem si připsala pražská Slavia, která zamířila do Uherského Hradiště, kde porazila Slovácko i díky rychlé reakci na srovnání.

Fantasy Boost: Free Hit zahrál nejlépe Rabovský, cílem FPL stratégů je Salah

Po reprezentační přestávce je Premier League zpět! Ještě před ní se však odehrálo specifické 29. kolo, které si ve Fantasy minilize na našem webu podmanil osmapadesátibodový Tomáš Rabovský. Fanoušek Arsenalu poskládal nejlépe ze všech tzv. Free Hit a nechal za sebou všech 774 soupeřů.

Ozvěny z Bundesligy: Major Tom se vrací. Už známe hit pro Euro

Pamatujete na osm let staré mistrovství Evropy? Tehdy šampionát žil popěvkem severoirských fanoušků Will Grigg’s On Fire. Letošní Euro už svůj hit zřejmě má. Alespoň tedy němečtí fanoušci dělají vše pro to, aby se uchytil.

ANALÝZA: Stopeři proti Arménii propadali v soubojích, krajní obránci znovu nepřesvědčili

Vypracovali si spoustu šancí, jenže proti Arménii se v přípravném utkání protrápili jen k vydřené výhře 2:1. Fotbaloví reprezentanti připomněli svým výkonem a chováním v zakončení nedávný kvalifikační nervák s Faerskými ostrovy, který musel až čtvrt hodiny před koncem rozsoudit kapitán Tomáš Souček, navíc z penalty. A to navzdory jasné převaze.

Liga Portugal před cílovou rovinkou: O titul se bude hrát v Lisabonu, o udržení všude

Poslední reprezentační pauza sezony 2023/2024 je za námi a to znamená, že většinu evropských lig čekají v nadcházejících dvou měsících rozhodující boje o tituly, poháry i udržení. Výjimkou není ani Liga Portugal, která v právě probíhajícím ročníku nabídla už několik překvapivých zvratů a boje jsou před zbývajícími osmi koly otevřeny na všech frontách.

Ozvěny z Bundesligy: Sestupu navzdory. Darmstadt zanechá zajímavý odkaz

Zkraje října loňského roku si Darmstadt na své konto připsal druhou soutěžní výhru v probíhající sezóně. Pohříchu šlo o dosud poslední vítězství. Tehdy porazil Augsburg, jenž mu vše před pár týdny i s úroky vrátil. Demolice však nepřinesla jen bolest. Vyvolala taky spor o tom, co vše si fanoušci mohou dovolit. Což bude dost možná nejvýraznější památka na trápící se mančaft.

Recenze knihy Slavné disciplinární případy: Od začátku minulého století po současnost

Československý a později ani český fotbal se neobešel bez prohřešků. Na ty nejvýraznější si v této publikaci posvítil Karel Felt, jenž se nejpopulárnějšímu sportu planety věnuje už sakra dlouhé roky, takže jsme měli pádný důvod očekávat, že dostaneme čtení na vysoké úrovni, které půjde do hloubky, tj. nebude se řešit ve stylu "letem světem".

Koncert Fulhamu a kontroverze na West Hamu: 29. kolo Premier League v kostce

Po galapředstavení ve Villa Parku a vlně entuziasmu schytali fotbalisté Tottenhamu nečekanou "facku" v aréně Fulhamu, kde prohráli poprvé od roku 2011. A nutno podotknout, že výsledek 0:3 k nim byl ještě milosrdný.

Penalty a červené karty jak na běžícím páse aneb Události 25. kola FORTUNA:LIGY

Ve 25. kole FORTUNA:LIGY se na vítěznou vlnu vrátili fotbalisté Sparty, kteří po debaklu v Plzni a ještě větších přídělech s Liverpoolem vyhráli s Hradcem Králové 2:1. Domácí vítězství si po vypadnutí s AC Milán připsal i úhlavní rival Slavia, která v Edenu porazila Slovan Liberec 3:0.

Fantasy Boost: Sázka na Sona vyšla Borovicovi perfektně, je Free Hit nutností?

Každý úspěšný Fantasy Premier League manažer sem tam zariskuje a jde takříkajíc proti proudu. Ne vždy se tento tah změní v zisk, ale Františkovi Borovicovi vyšel ve 28. kole náramně.

Ozvěny z Bundesligy: Letos bez trofeje? Třeba za rok. Kane je pro Bayern příslibem lepších zítřků

Harry Kane boří v Bayernu jeden rekord za druhým. Mnichované díky příchodu anglického střelce zase získali hroťáka, jehož celý rok citelně postrádali. Ani úsilí předsezonní posily ale paradoxně dost možná nepovede ke zlaté tečce v Bundeslize. Pokud ovšem na klubový úspěch nedosáhne na jaře, jistě to zvládne někdy jindy.

Doku vs. Mac Allister a loupež ve Villa Parku: 28. kolo Premier League v kostce

Měla se v nastaveném čase šlágru mezi Liverpoolem a Manchesterem City kopat ve prospěch Reds penalta? Podle manažera domácích Jürgena Kloppa i expertů v televizních studiích jednoznačně ano.

Sparťanská facka v Plzni aneb Události 24. kola FORTUNA:LIGY

Ve 24. kole FORTUNA:LIGY schytala teprve druhou letošní porážku Sparta. Ta nejen, že vyšla na půdě Viktorie Plzeň bodově naprázdno, ale navíc tam prohrála vysoko 0:4. Stejným výsledkem dopadlo také utkání v pražském Edenu, kde Slavia zvítězila nad Teplicemi.

Fantasy Boost: Vytrhlík pokořil stovku, Solanke před DGW netrénoval naplno

Pomyslnou korunu pro krále 27. kola v minilize na našem webu si po víkendu nasadil Petr Vytrhlík, jehož tým Meistarar FC zapsal 101 bodů. Všech 772 soupeřů proto nechal za sebou a děkovat mohl zejména dvougólovému kapitánovi Olliemu Watkinsovi, kterému více než zdatně sekundoval hrdina manchesterského derby Phil Foden. Pro nadcházející "double gameweek" se ale pravděpodobně i jeho pozornost upře na hráče Bournemouthu a Lutonu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele