Nastasić do AS Řím? Man City propouští čtyři hráče

20.08.2014, 17:46
Aktuality
Matija Nastasić je jedním ze čtyř fotbalistů Manchesteru City, kteří nejsou součástí plánů Manuela Pellegriniho v nadcházející sezóně. Srbský stoper se nově dostal do hledáčku AS Řím, který shání náhradu za svou defenzivní hvězdu Mehdi Benatiu. Ten má naopak namířeno do Bayernu Mnichov.

O marockém reprezentantovi se hojně spekulovalo především v souvislosti s anglickými kluby - Manchesterem United, Arsenalem i Chelsea. 27letý stoper však podle všeho posílí kádr Bayernu Mnichov, jenž nedávno přišel o zraněného Javiho Martíneze. Za Benatiu chystá 30 milionů eur.

Ty nicméně celek z hlavního italského města nehodlá uložit na účet v plné výši, část plánuje obratem poslat do Manchesteru City. Anglický šampion nepočítá s Matijou Nastasićem, jenž by se prý Rudimu Garcíovi hodil. Spekuluje se ale také o zájmu Juventusu.

"Matija potřebuje hrát a u nás je až příliš silná konkurence. Máme čtyři skvělé krajní obránce a na stoperské pozice Demichelise, Kompanyho, Mangalu a Boaytu," nechal se slyšet manažer Citizens Manuel Pellegrini, jenž tak pasoval Nastasiće až na pozici číslo pět ve středu obrany.

"Uvidíme, co se stane v příštích dnech. Je to důležitý hráč, ale má nějaké nabídky a z mého pohledu by bylo nejlepší, kdyby šel do týmu, kde bude více hrát. Čas máme do konce srpna," dodal chilský taktik. "To samé platí pro Micaha Richardse, jenž si přeje odejít kvůli hernímu vytížení," podotkl Pellegrini.

V jeho představách o kádru na letošní sezónu nefigurují ani dva ofenzivní hráči - Scott Sinclair a John Guidetti. U anglického křídelníka je to poměrně překvapující, jelikož ještě před několika dny si liboval, jak se mu povedla předsezónní příprava a cítí se v nejlepší formě za poslední léta.

"Máme tři nebo čtyři hráče "nadplán". Scott Sinclair a John Guidetti jsou také důležití hráči, ale nechci jich mít ve svém týmu tolik. Řekl bych, že stačí 22 fotbalistů. Ty mám, všichni jsou velmi kvalitní a všichni potřebují hrát," zakončil Manuel Pellegrini.

Autor: Marek Ustohal / goal.com

Komentáře (568)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele