NAPÍNAVÝ VÍKEND

12.03.2005, 00:18
Aktuality
Všechny oči sledující německý fotbal budou o tomto víkendu upřené na stadión Auf Shalke Arena, kde se bude odehrávat možná rozhodující duel o první místo v tabulce. Do Schalke totiž zavítá vedoucí tým Bayernu, který Bundesligu vede pouze o skóre před domácím mužstvem. Co dál nás o tomto víkendu čeká?

Bayern sice prohrál zápas Ligy Mistrů na Highbury, ale postup mu neunikl, a tak se před tímto zápasem sebevědomí v jeho šatně ještě zvýšilo. To ale nechybí ani v domácím týmu, protože z posledních šesti utkání pouze jednou prohráli a jednou remizovali. Navíc Schalke v této sezóně dokázalo vyhrát i v Mnichově, čímž potvrdilo, že na Bayern poslední roky umí.

Pro Bayern mluví posledních 13 zápasů, ve kterých prohrál pouze jedinkrát a jenom dvakrát remízoval. Bundesliga tedy Bayeru poslední dobou vychází přesně podle jejich představ. Schalke pomáhá ke skvělým výsledkům jeden z nejlepších útočníků ligy Ailton, který v létě přišel z Werderu Brémy. Ale na druhé straně je Oliver Kahn, v této sezóně druhý nejlepší brankář, což dokázal především v zápase proti Brémám, kdy bavorský velkoklub vyhrál 1:0, ale většina zápasu se odehrála na jeho polovině.

Zápas Schalke 04 - Bayern Mnichov není jediný, ve kterém se v evropských ligách bude hrát o přední příčky v tabulce. Ve francouzské lize Auxerre, které zaujímá 5. místo, hostí čtvrté Monako. Nejde ale o titul, ten zřejmě opět obhájí Olympique Lyon, který má v čele už poměrně velký náskok.

Dalším zajímavým zápasem bude španělský duel mezi čtvrtou příčku obléhajícím Villarealem a o stupínek lepším týmem Espanyolem Barcelona. Oba dva týmy jsou letošními překvapeními ligy. Domácí celek se pyšní jedním z nejlepších útoků La Ligy, který vedou Forlan a Riquelme. Týmy jsou od sebe pouhý 1 bod, ale ten, kdo v tomto duelu prohraje, se s největší pravděpodobností poněkud propadne, protože zezadu dotírají hned tři pronásledovatelé. Nejblíže jim je Valencie, která ale jede na horkou půdu do Madridu, kde sehraje zápas s Atléticem. Druhým nej zápasem španělského víkendu bude duel mezi osmifinalisty Poháru UEFA, a to mezi lépe v tabulce postavenou Sevillou a Zaragozou. Posledním týmem ohrožující 3. příčku v tabulce je Betis, který pojede na hřiště Malágy.

Ani v Itálii nebude o napětí nouze. Nejzvučněji zní dvojice Lazio - Inter, ale letošní nevyrovnané výkony Římanů a jejich až dvanácté místo nedělají tento duel tím nejzajímavějším. Jiné to bude v Miláně. Na stadión ligu vedoucího AC zavítá Samdoria, která hraje nad očekávání a je zatím třetí. Souboj o poháry se očekává i v Palermu, které je šesté a přivítá o jednu příčku horší Udinese.

V Anglii má Premier League volno, hraje se čtvrtfinále FA Cupu, v němž se mimo jiné představí Manchester United (v Southamptonu) a Arsenal (na hřišti Boltonu). Pro oba týmy je tato soutěž asi poslední možností na zisk nějaké trofeje, protože z Ligy Mistrů jsou oba tyto týmy venku a v lize se na vedoucí Chelsea dívají s uctivým odstupem.

A nakonec naše domácí Gambrinus liga. Kdo ví, jak bude fotbal díky špatným terénům vypadat. Ale o vysoké příčky se bude hrát hlavně v Teplicích, kde se proti domácím představí fotbalisté z Jablonce.

Autor: Josef Gvoždiak, Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele