NA STAMFORD BRIDGE BRANKA NEPADLA

27.04.2005, 23:15
Aktuality
Historicky první anglické semifinále v nejprestižnější klubové soutěži mezi Chelsea a Liverpoolem skončilo bezbrankovou remízou. Domácí sice byli na Stamford Bridge po většinu času lepším týmem, nedůsledností v koncovce se však připravili o náskok do úterní odvety na Anfield Road. Postupové šance obou mužstev tak zůstávají i nadále vyrovnané.

Oba celky se v letošní sezoně střetly již třikrát a pokaždé se z vítězství radovala Chelsea. V ligových střetnutích pokaždé zvítězila 1:0, ve finále anglického Carling Cupu pak 3:2 po prodloužení. Chelsea o víkendu porazila v Premier League 3:1 Fulham a k titulu ji chybí už pouze jedno vítězství. Do duelu s Liverpoolem nemohl trenér Jose Mourinho počítat s dlouhodobě zraněnými Bridgem a Ferreirou, k nimž se navíc přidal i svalovými problémy sužovaný Duff. Po zranění už byl naopak fit Arjen Robben.

Rafael Benitez o víkedu šetřil některé opory, což se na výsledku utkání s Crystalem Palace negativně projevilo. Reds totiž nováčkovi anglické nejvyšší soutěže podlehli 0:1 a opět se jim tak vzdálila šance na konečné čtvrté místo. Dobrou zprávou pro španělského kouče byly zdravotní stavy jeho hráčů. Po zranění kolena mohl hrát Baroš a mezi náhradníky usedl rekonvalescent Kewell.

-    :

Po oboustranně opatrném úvodu se jako první osmělili domácí. V 11. minutě se Joe Cole dostal kolem Hyypiaho a Traoreho, ale nakonec zakončil slabě do náruče Jerzyho Dudka. Mnohem větší příležitost si o tři minuty později vypracoval Drogba. Ten se po Coleově centru dostal až před liverpoolského brankáře, koncovku však nezvládl a na jeho nepřesnou střelu na vzdálenější tyč nedosáhl ani dobíhající Gudjohnsen. Na druhé straně odpověděl v 19. minutě Riise, který obešel Carvalha a Terryho a ztroskotal až na Čechovi, jenž s jeho slabou ranou do středu brány neměl příliš práce. V největší příležitosti celého zápasu se v 22. minutě ocitl Lampard. Po Gallasově centru a přiťuknutí hlavou od Cola byl sám na malém vápně, jenomže jeho tvrdá střela z voleje se mezi tři tyče nevešla. Domácí ostrostřelec byl aktivní i nadále. Jeho dvě rány z dálky liverpoolští obránci zblokovali na roh. Po tom druhém pak po exekuci stejného hráče hlavičkoval nad Drogba. Ve 38. minutě došlo na první souboj s ryze českou příchutí. To Baroš dokázal předskočit po Gerrardově centru Carvalha a Čech měl co dělat, aby jeho přesnou hlavičku vyškrábl na rohový kop. Tečku za prvním poločasem poté udělala zblokovaná střela Tiaga a následný nepřesný pokus Terryho.

Druhý poločas již tak zajímavý nebyl. Hrálo se především mezi oběma šestnáctkami a šancí tak bylo jako šafránu. V 50. minutě se do jedné prokličkovával Cole a stopku mu skvělým obranným zákrokem vystavil až Hyypia. V 59. minutě se na hřiště dostal uzdravený Arjen Robben, ale ani on nedokázal domácí ofenzivu ve druhé půli rozhýbat. Petr Čech po změně stran neměl téměř žádnou práci a z klidu ho nevyvyedla ani nepřesná střela Cisseho ze 66. minuty. Do poslední zajímavé pozice se v 82. minutě hnal střídající Kežman, kterému na poslední chvíli ostříhl míč od kopaček Carragher.

Před úterní odvetou jsou tak postupové vyhlídky obou klubů stále otevřené. Rafael Benitez v ní určitě nebude moci využít služeb Xabiho Alonsa. Španělský záložník totiž krátce před koncem utkání dostal již třetí žlutou kartu v letošním ročníku Ligy mistrů.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ach jo, škoda Xabiho žlutý, to si ho letos asi už neužiju, to bude muset teda Liverpool postoupit, po dnešku tomu i trochu věřim

Reagovat
sansiro

Já vím, že třeba AC nehraje nic krásného, ale jak může Svěcený říct, že to byl pohledný fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

mě se líbil, přišel mi pohledný a to premier league vůbec nemusím, to už radši calcio

Reagovat
HOST*R.

Coze calcio? nevim komu se libi fotbal bez golu...asi jen tobe,premier league je tak 100x lepsi,v kazdym zebricku je to tak,ze je o prvni misto v kvaite souteze bojuji La liga a premier league a daleko za nimi je treti Serie A! Je to tvuj nazor,ja ti ho neberu ale trochu se zammysli

Reagovat
sansiro

Jses uplne perfektni

Reagovat
Xavi

Jako jo

Reagovat
Mr.Jindros

Co to meleš voříšku ? Jakej žebříček .. ? Mimoto pokud mluvíš o gólech, tak v Itálii jich padá stejně jak ve Španělsku (+-20), už jsem tady jednou tu statistiku uváděl. A v zájemnym poměřování jsou Italové minimálně stejně dobrý jako Španělé (kluby), to je rok od roku jiný. Anglie má štěstí že tam vstoupil Abramovič, Chelsea to tam hodně zvedá. Taky uvidíme co Liverpool a příští sezóna, ten bude rád když si tu LM zase zahraje.

Reagovat
sansiro

Vsak se podivej, co dokazali anglani v LM od roku 90/91 nebo v UEFE. Nic. Vzdy se budu radeji divat na italskou nebo spanelskou ligu nez na ten jejich ostrovni fotbal bez techniky a kvality hracu.

Reagovat
PJ

Dalo se na to koukat, protože tam byla rychlost. Nahoru dolu, pořád se mohlo něco stát. I když to nebylo po celej zápas a velká část druhý půle byla nuda. Musim uznat, že včera Milán s Eindhovenem byl zápas zajímavější...

Reagovat
HOST*

nj, ale zápas ACM-PSV byl zajímaví kvoli akcím PSV...me se vic libil tento zápas

Reagovat
HOST*fishaa

nic se nedělo,protože liv hrál venku.Počkejte až budou doma,to bude fotbalek.budou hrát oba,protože stat se může hodně.stačí jeden gól... ať tak,či tak,hlavní je pak porazit AC.

Reagovat
Xavi

Na první půli se dalo koukat! Druhá nestála zanic, teda alspoň podle toho, jak fotbal posuzuji já. Spoustu naprosto nesmyslných a dost tvrdých faulů, u kterých se mi zvedá žaĺudek a kvůli kterým se mi anglický fotbal hnusí! Třeba jak Drogba na půlce Liverpoolu až u rohového praporku, kde už vůbec o nic nešlo a bek jen jistil balon do zámezí, tak ho zezadu stáhne rukou!!! (A pak se ještě strašně diví, že mu sudí píská faul!) Být trenérem a tohle mi udělat hráč, tak po něm z lavičky asi skočím!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zhrniem to jednou vetou-Dost onicom futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal byl dobrý. Ale rozhodně si nemyslím, že v Liverpoolu bude lepší nebo že by se hrálo jinak, bude to úplně to stejné, ale podle mě BOHUŽEL postoupí Chelsea.

Reagovat
HOST*

bol to dost nudny zapas,skoda ze tam nepadol ziadny gol aj ked sance boli...mam ale dojem,zapas som pozeral na ČT 2 a zdalo sa mi ze komentator fandi chelsea.neviem ci mam pravdu to musite vediet vy,lebo vacsinou pozeram na STV

Reagovat
Xavi

Tak to sis všiml správně! Čapek je z Chelsea úplně hotovej

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se líbíl Csaplár mluvil k věci, nevyhýbal se odpovědím, byl přínosem, člověk se i něco zajímavého dozvěděl. Je to jeden z mála kteří tam mají smysl. Takoví jako je Ščasný, Táborský, Bejbl, Cipro tam nemají co dělat. Zvou si je protože to jsou uznávané kapacity, ale to samé bych tam odvykládal já sám možná fotbalu rozumí, ale jako komentátoři jsou úplně marní. Na většinu otázek ( které jsou navíc debilně položeny (Svěcený, Čapek ) odpoví tak jak to moderátor předpokládá, takže on se jich ani vlastně neptá, jen si potvrzuje vlastní názor. I když tam byl včera Svěcený tak s Csaplárem to mělo hlavu a patu

Reagovat
Mr.Jindros

S tím se nedá než souhlasit. Většinou řeknou to co dojde každýmu. V tomhle je ještě horší "Expert na telefonu", kdy třeba posledně Jankulovski jen zopakoval to, co se tam předtim mlelo hodinu furt dokola. Ostatní "experti" nejsou bohužel lepší.

Reagovat
HOST*azulgrano

Reagovat
smazaný uživatel

ono totiz Csaplar je totiz nejvetsi trenersky talent u nas. Jeste porad jsem nevydychal jeho vyhazov ze Slavie...

Reagovat
HOST*azulgrano

Reagovat
Xavi

občas říkal celkem úlety. Když třeba po každým prohraným zápase byl s výkonem spokojenej , tak co mu na to chceš říct

Reagovat
HOST*

i já se musim přiznat že sem od toho očekával víc i když první poločas nebyl špatnej.

Teď sou šance tak 50% - 50%

Chelsea forever

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Maty

LIVERPOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! You´ll never walk alone!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele