Na Luisãa čeká v Benfice velké jubileum a snad i nová smlouva

12.02.2017, 17:10
Aktuality
Brazilský stoper Luisão do Lisabonu dorazil již roku 2003 a v tuhle chvíli je v podstatě synonymem tamější Benfiky, za kterou si zřejmě už v úterý proti Dortmundu odbude jubilejní 500. soutěžní start. A ten ani zdaleka nemá být poslední, na spadnutí je totiž další kontrakt pro nestárnoucího veterána...

Kapitán Benfiky zrovna zítra oslaví své 36. narozeniny, pro lídra portugalské ligy však nadále zůstává nepostradatelným článkem. Úvod sezony sice zmeškal, v následujících měsících ovšem Orli pod jeho dohledem udrželi celkem devět čistých kont.

Již druhého prosince Luisão zaokrouhlil počet svých ligových startů v dresu Benfiky na tři stovky a nyní zakulatí také množství soutěžních zápasů. Nejdříve pozítří se stane teprve čtvrtým hráčem v dějinách lisabonského giganta, který na hranici 500 vystoupení dosáhne.

Mária Colunu (525) a Velosa (538) potom Luisão klidně ještě může předběhnout a dostat se na druhé místo za Neného (575), neboť se opět živě spekuluje o novém kontraktu do léta 2018. "Luisão prodloužit chce," uvedl jasně hráčův agent Giuliano Bertolucci právě dnes.

Zkušený stoper byl naposledy blízko odchodu z Lisabonu v srpnu 2014, kdy s ním měl být domluvený Juventus. Benfica však tehdy Brazilce odmítla prodat, přičemž on sám vyhlásil, že v hlavním městě Portugalska klidně završí kariéru.

Autor: Tomáš Daníček / record.xl.pt, ojogo.pt

Komentáře (19)

Přidat komentář
salaminoo
Reagovat
Hiko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Benficou silně pohrdám a tenhle uplakánek není výjimkou, ale tohle byla jednoduše komedie od sudího.

Reagovat
salaminoo

kdyby ho napálil pořádně, tak mohl rovnou přijet pohřebák...

Reagovat
Benfica

Ze take divadlo robia hraci este nejako pochopim ale rozhodca?? ale tak Nemecko

Reagovat
netopier

Legenda... Pekne mu vyšiel 500. zápas na osemfinále LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

neskutečné , taková porce zápasů , žádné excesy , super fotbalista , ikona

Reagovat
smazaný uživatel

žádne excesy kukni to video

Reagovat
smazaný uživatel

To jakoze rozhodci simuluje je jeho chyba..

Reagovat
veikko

Jáj, no tak sundal sudího, no. Se stane

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
El Campeon

Legenda

Reagovat
FC Porto FC

Že i v tomto věku stíha a zvládá hrát jak borec, to teda respekt

Reagovat
Benfica

Reagovat
Benfica

Mam plagat Benfici z roku 2005 je ta, mam aj z 2011 aj tam je no aj na to z 2016.. beast.. sam sa divim ze v dnesnej dobe je toto realita.. dufam ze bude hrat co najdlhsie

Reagovat
Bayernista18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele