Musíme vyhrát oba zbývající zápasy, uvědomuje si Schmidt

05.11.2015, 16:54
Aktuality
Hodně atraktivní byly oba podzimní souboje římského AS s Bayerem Leverkusen, v nichž padlo celkem třináct branek. Úspěšněji z obou konfrontací nakonec vyšli hráči italského klubu, přestože včera před vlastními fanoušky znovu přišli o dvoubrankový náskok...

Řím za výhrou nad německým celkem směřoval již před dvěma týdny, kdy v Leverkusenu ještě v 84. minutě vedl 4:2, dva slepené góly Bayeru ovšem znamenaly remízu 4:4 a podobný kousek se Leverkusenu povedl rovněž včera. AS mělo skvělý start, ve druhé minutě otevřel skóre Mohamed Salah a ve 29. minutě se do listiny střelců zapsal Edin Džeko. Pohodu v domácím táboře ovšem narušily vteřiny po návratu z poločasové pauzy, prakticky okamžitě snížil Admir Mehmedi a o pět minut později vyrovnal Javier Hernández.

Rozuzlení nakonec musela přinést až 79. minuta a v ní červená karta pro hostujícího Ömera Topraka. Ten ve vyložené šanci nedovolil zakončit do prázdné brány Salahovi, musel předčasně pod sprchu a nařízenou penaltu proměnil v rozhodující trefu Miralem Pjanić.

"V první půli jsme mohli dát tři nebo čtyři góly, o přestávce v kabině jsme tak byli trochu skleslí. Pracovali jsme na odstranění chyb v defenzívě. Po přestávce běžně tým přijde na hřiště nažhaven, dnes ovšem ne. I tak jsme ukázali charakter, když se povedlo vyhrát a získat důležité tři body. Po srovnání na 2:2 jsme hráli dobře a nezkolabovali. Tým znovu ukázal, že se dovede vypořádat s tlakem. V prvním poločase jsme ukázali správného bojového ducha, po přestávce už to po této stránce tak dobré nebylo a na tom musíme zapracovat. Ale celkově jsem s utkáním spokojen," hodnotil trenér Rudi Garcia.

Římané se včerejším tříbodovým ziskem dostali na druhé místo skupiny E a vedle lepší bilance ze vzájemných zápasů mají na Leverkusen k dobru i jeden bod. Bayer je nyní v hodně složité situaci, v dalším zápase musí vyhrát v Borisově a následně doma porazit Barcelonu, pokud nechce spoléhat na domácí zaváhání AS v souboji s BATE.

"Gratuluji Římu, ale nevzdáváme se. Poté, co jsme dokázali srovnat, jsem byl hodně naštvaný, když jsme inkasovali třetí gól. Samozřejmě jsme si představovali lepší výchozí pozici do závěru skupiny, nyní musíme vyhrát oba zbývající zápasy. V prvním poločase jsme soupeři dopřáli mnoho času, aby adresoval první přesnou přihrávku a vyrazil do protiútoku. Pak už bylo složité brejky zastavovat," litoval trenér Leverkusenu Roger Schmidt.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Lorcan

postup už si AS pohlídá

Reagovat
smazaný uživatel

ale panove z lekarny, prece zasvedceni lide od zacatku vedi jak jste vzali ligu mistru.. tak to normalnim lidem necpete tyhle nesmysly, dekuji

Reagovat
scr

Vyhrajou prd a AS vyhraje LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele