Musíme se více koncentrovat, nabádá Spalletti

08.02.2016, 09:54
Aktuality
AS Řím vyhrál utkání se Sampdorií Janov a zůstává na průběžné páté příčce. Giallorossi se však o plný bodový zisk museli strachovat, načež kouč Luciano Spalletti nabádá k větší koncentraci...

Celek z hlavního města Itálie se díky dvěma gólům, které olemovaly poločasovou přestávku, ujal vedení, ovšem Sampdoria záhy snížila a domácí ekipa se strachovala o výhru.

AS Řím měl i další šance, ovšem do prostoru branky už se mu kulatý nesmysl protlačit nepodařilo, načež se musel strachovat, jednou dokonce úřadovala branková konstrukce.

Domácí strana nakonec kýžené tři body urvala a zůstává na průběžném pátém místě pouhé dva body za třetí Fiorentinou. "Máme za sebou dobrý zápas, ve kterém jsme si zasloužili vyhrát," řekl po utkání Spalletti. "Dlouho jsme měli utkání pod kontrolou, pak jsme ale zbytečně zazmatkovali a málem jsme o vítězství přišli. Musíme zapracovat na koncentraci a podobných výpadků se vyvarovat," nabádá.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (48)

Přidat komentář
10

Montella má v Dorii za 13 zápasů průměr 0,62 bodů na zápas, skóre 17:28 (tragéd Zenga měl 1,36). Ta jeho neuvěřitelná série provarů a špatných rozhodnutí ještě skončí sestupem, gloriola spláchnutá do hajzlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozeral si vcerajsi zapas? Trosku to prekaucoval Montella, na lavicke Fabio aj Cassano.. od 60tej minuty ale bol na ihrisku len jeden tim a to Sampdoria, urcite remiza mala byt minimalne a to brvno v zavere tomu len nasvedcuje..

Reagovat
KillSwitch

tak to učite, tím ktorý za 60 minút nevystrelí na bránu si zaslúži bod

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale poslednych 30 to bolo presne opacne a AS si nevedelo ani nahrat

Reagovat
KillSwitch

aj tak to je 1 ku 2 :D..štatisticky je to naše...a nebyť Pjaničovho vlastného tak by ani len neskórovali

Reagovat
smazaný uživatel

ano, ano to je svata pravda ale objektivne treba zhrnut, ze zaver ste mali na male a kvapkalo riadne mna len zaujima ake zmeny vidite prichodom Spallettiho, ktory je urcite zaujimavy trener..

Reagovat
smazaný uživatel

Reprezentací změn je pro mě první poločas proti Sassuolu. Včera to nebylo tak dobré, ale podobně.

Až teď vychází najevo, že Rudi vůbec neřešil fyzičku a ti dva jsou dobří s TRX a na Bosu, ale fotbalovou fyzičku, to jsou krátké sprinty a rychlostní vytrvalost absolutně nezvládají. Spal hned po příchodu zvýšil intenzitu tréninku a a kondici se stará jeho štáb, Norman/Lippie vedou jen rehab a funkční trénink.

Nejsou vhodné typy na jeho role. Zatím se zkouší, ale hráči tři roky neví o taktice, on to má změnit za tři týdny? Jsem rád že vyhráváme, Hra musí být příští rok, s nápravou se začalo odzadu, už je to tam solidnější. Nejvíc roste Rudiger. Paredes je lepší regista než Mira, který to spíš zpomaluje v té hluboké pozici a s Kevinem je celý tým silnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Protože jsme odešli fyzicky. Bez Radji a Daniho nula. Keita je stín a Mira se nakazil od něj.

Jejich sestava není dobrá. Muriel se trápí, Soriano nic kloudného nepředvedl a Fanantonio může hrát buď 60.-90. dobře, nebo 0-30. dobře a pak je mrtvý.

Taky jsme spálili chance, EL Sha měl dát gól, netrefil kasu. To by stačilo.

Reagovat
Pettirosso

já na to nemám slov. Pořád věřím, že se to zlomí, ale možná taky ne.

Reagovat
smazaný uživatel

jak tak koukam na tabulku, tak ve hre uz je jenom 6 tymu. Jsem zvedavej na koho zbyde cernej Petr. Pokud teda 6-ty misto nezarucuje pohary...

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží jak dopadne taky Coppa.. Je možnost, že i 6 místo bude zaručovat EL

Reagovat
smazaný uživatel

ale jen v pripade, ze Coppu vyhraje jeden z tech 5-ti nahore pokud se nepletu

Reagovat
smazaný uživatel

ajajaj reakce na Valiho

Reagovat
smazaný uživatel

No a to už zákonitě vyhraje přece ne?

Reagovat
Bayern +

OT: Bruno Peres, môže mi ho niekto priblížiť?

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik platíš za únos?

Reagovat
smazaný uživatel

Dozadu průměr, dopředu bombič, ale těží hodně ze stylu Torina, jsem zvědavý, jak by si vedl jinde, Darmian je podle mě lepší obránce a dopředu horší není.

Hraje wingbacka před třemi stopery, ve čtyřce bych mu tak nevěřil.

Reagovat
smazaný uživatel

Sabatini by neměl odcházet z AS Řím ... ak je to pravda, tak su tam vsetci JEBNUTI

Reagovat
KillSwitch

náhodou teraz priviedol 3 kvalitných hráčov :D

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ano, taku kvalitu sme este nemali

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Houfi

Moc nerozumím pravidelnému nasazování Keity do základní sestavy. Nejlepší roky má už za sebou a to včetně angažmá v AS. Naopak Wainqueur je pro mě velké překvapení, hraje s přehledem a podle mě je ideální náhradou za stárnoucího Keitu. O Džekovi asi netřeba psát, včera naprosto odevzdaný a bez zájmu. K tomu jeho těžkopádný pohyb a jako perlička...jeho letošní zakončování tutovek! Snad ho v Asii dlouho neviděli hrát a někdo si ho za 20 mega pořídí! Doufám, že dostane víc prostoru Totti a po sezoně se zapracuje Sanabria.

Reagovat
smazaný uživatel

nechápe, preco Tottiho nedá hrať, ked nastupil bolo to vyrazne ozivenie utoku

Reagovat
wiggum

Který z těch hráčů na hostování před sezónou se vlastně nakonec podařil? Digne, Rudiger průměr. Salah začátek slušný, teď taky o ničem. Džeko, Falque bída. Sem tam překvapí Wojcek...

Reagovat
smazaný uživatel

Rudiger půjde hodně nahoru, na něm a Danim jde nejvíc vidět Spalův vliv.

Od Falqueho snad i přes jeho loňské góly nikdo nic nečekal. Lucase za 10 snesu, ale musí mít konkurenci, Kolašinac nebo někdo. Wojta v pohodě, hodněkrát podržel, ale nemám ho rád.

Reagovat
Lech

Jinak, říká ti něco ten Alisson Becker?

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud ho nezačali s námi spojovat, neznal jsem.

Je pár videí, zápasy jsem neviděl, brazilský trh je tragický, takže repre není měřítko. Vypadá, že je výborný na lajně, golman starého střihu, snad umí nohama coby Brazilec. Ať se naučí italsky a prosím, zkusit se to může, Wojta se vrací do Londýna a stejně ho nemusím. Nakonec je to jedno. Po příští sezoně se vrátí Lukasz a už teď mám pocit, že bude připraven chytat za Řím, Giampaolo ho hodně chválí, umí jazyk a za ty dva roky odchytá nějakých sedmdesát zápasů, bude mu 25-26.

Reagovat
Largo

Vubec se tesim na ty hrace, co ted hostujou. Sanabria, Paredes, Skorupski,Gerson. Do toho zapracovat vic Sadiqa s Nurou

Reagovat
smazaný uživatel

neverim, že sa Sadiq presadí

Reagovat
Lech

Ja zas jo

Reagovat
smazaný uživatel

čas ukáže

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

To je přesně co chci od Spala.

Gerson, pokud bude jeho tata dobrý, má velkou šanci, je univerzál a vepředu zahraje cokoli, včetně Radjova místa na AMC.

Věřím, že Leo Paredes se vrátí rovnou do základu. Lukasz, jakkoli nevypadal, bude na to mít.

S Nurou prý Spal počítá, akorát říkal, že mu klub musí zajistit takovou pozici, aby nebyl pod tlakem. Jestli tím myslel hostování, nevím. Asi už se zase v Trigorii mluví o novém Cafú Každopádně v primaveře se neposune.

Se Sanabriou si furt nejsem jistý. V Itálii bude mít dvakrát méně místa i času a nenechám se unést jeho statistikou, každopádně šanci zaslouží. Zrovna on nás stál docela ranec.

Reagovat
smazaný uživatel

So Sanbriou máš pravdu, v serii a sa bráni o poznanie lepšie ako v ktorejkoľvek inej lige - viď Džeko,bojím sa, že to bude rovnaký príbeh.

Lukasz ma svoje kvality, ale brankarom pre top klub, akym chce Rím byť podľa mňa minimálne zatiaľ nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Neměli jsme top brankáře 20 lnebo i více let a hráli jsme o titul.

Co furt všichni chtějí. Lukasz umí italsky, bude znát ligu a je hodně chválený letos. Každý se může posrat ze Sirigua, kterému proletí každý centr a bere 4 míče ročně, mladí na to zatím nemají - Scuffet, nebo jsou drazí - Perin, nebo o nic lepší než Skorup - Sportiello.

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

hrali sme o titul - to je fajn, ale koľkokrát sme ho aj získali za tú dobu??? a koľkokrát nám chýbalo len pár bodov?

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo díky výpadkům ve vyhraných zápasech.

Na lepšího golmana jsme stejně tehdy neměli, tak co.

Reagovat
Emmett Brown

ja hlavne na Sanabriu a Paredesa

Reagovat
smazaný uživatel

Will měl špatný poslední zápas. Ale má dobré odebírání míčů a řeší věci na jistotu. Dopředu semtam zkusí, ale moderní defenzivní bek musí být kreativnější.

V prvé řadě mají oba sedět.

Reagovat
Houfi

Přesně tak a hlavně se divím, jak se poslední mercata zacházelo s odchovanci..AS mohlo mít kvalitní hráče, bez zbesileho nakupování a o jejich případném přístupu a vztahu ke klubu ani nemluvím viz Pellegrini v Sassuolu a spol

Reagovat
smazaný uživatel

Pellegrini by v životě nedostal šanci v Římě, možná ani od Zdenka, Politano možná, ale taky už mu je 22, Caprari, Ricci, ti na to neměli a trápili se i loni v Béčku, Verde konečně hraje a dal i gol, uvidíme jak on.

Třeba Di Fra to tam sází a dělá dobře, ale on o nic nehraje. Ve městě není žádný tlak, fandové ve srovnání s romanisty netřeba komentovat, ani nehrajou u sebe, klub není závislý na LM a tento střed tabulky můžou hrát ještě třeba dvacet let.

Reagovat
rezba

To máš pravdu, jenže se mi zdá, že těch odchovanců, či se za posledních 15 let, co Řím sleduji prosadilo zoufale málo. A že těch talentů bylo... V každém ročníku dva o kterých se říkalo to je nový Aldair, nový Cafů, nový Montella, nový Tomassi, nový Delvechio. ... a kolik jich hraje? DDR, Aquiliani a ten Flore. Zoufale málo... něco je prostě špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

,,Nový" kdokoli, to je jen snílkovství fandů a sračky z médií. Ve skutečnosti jsme od Francka a Daniho neměli hráče schopného naskočit z primaverry do dospělého fotbalu.

Špatný je celý systém italského mládežnického fotbalu. Tím, že nejsou peníze, ani menší týmy nechtějí pomáhat hostovačkama, protože těch pár set tisíc, co z nich mají, jsou nic když nemůžou toho hráče prodat.

Reagovat
rezba

Dříve bylo spoluvlastnictví a ať mi nikdo netvrdí, že jeho zrušení je krok k lepšímu... Jasný, to přízvisko nový bylo myšleno s nadsázkou. Bohužel v Římě nedokáží vybrousit diamant. Nebudu řešit hráče jako Cerci nebo D'Agostino kteří do toho nedávali 100% , ale takový Bovo dostal sezónu pak putoval zpátky do Palerma. Přitom nejhorší nebyl. Bertolaci na to tehdy sice neměl, ale talent to byl, přesto nemáme s Janovem žádnou dohodu o zpětném odkupu. To je špatně. Napadá mě ještě Rafael De Martino obří talent poslali hostovat někde do Švýcarska a pak o něm nebylo vidu ani slechu. ...

Reagovat
smazaný uživatel

Já měl spoluvlastnictví rád, obálky byly trochu jako ruleta a dělalo to Serii odlišnou od zbytku Evropy.

Musí to být diamant, aby se dal brousit. Ne jen blyštivé sklíčko. Je třeba sundat růžové brýle, kvalita prostě není a ani podmínky, aby vyrostla. Jediné Juve to dělá dobře v kooperaci se Sassuolem. Sabatini neumí scoutovat Itálii, dokud tu bude, nic takového se nebude dít, přitom jsme mohli rozjet super spolupráci třeba s Empoli.

Už se spekuluje, že za Tonelliho kvůli slevě obětujeme Ricciho, který se letos rozjel v Crotone.. mladí asi zůstanou už jen jako protihodnota a budeme se dívat, jak rostou v jiných týmech..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele