Muniain si podruhé v kariéře vážně poškodil kolenní vazy

29.09.2017, 19:01
Aktuality
Athletic po vynikajícím vstupu do sezony v uplynulých týdnech vypadl z tempa a nyní navíc přišel o svého letos dost možná nejlepšího hráče. Mimo hru je Iker Muniain, ofenzivní fotbalista si včera poškodil kolenní vazy a výsledky podrobného vyšetření nejsou vůbec příznivé...

24letý Muniain z utkání se Zarjou Luhansk (0:1) odstoupil v závěru v době, kdy měl baskický celek již třikrát vystřídáno. Následně se podrobil testům a dnes byly oznámeny výsledky.

"Testy odhalily přetržený přední zkřížený vaz v pravém koleni," sdělil dnes klub z Bilbaa.

Muniaina nyní čeká operace a po ní hodně dlouhá pauza, mimo hru bude šest až osm měsíců. Sám hráč podobné pocity nezažívá poprvé, před dvěma a půl lety si takto poranil pro změnu levé koleno.

Muniain svému zaměstnavateli nebude pomáhat zpět na vítěznou vlnu. Athletic se na úvod sezony kvalifikoval do skupinové fáze Evropské ligy a z prvních tří duelů španělské nejvyšší soutěže vytěžil sedm bodů, z posledních pěti soutěžních utkání ovšem odcházel hned třikrát poražen a ve zbývajících dvou duelech bral pokaždé po bodu.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vím co to je, a není to příjemný. Já kromě otevřené zlomeniny berce pak při pokusu o návrat podobné zranění, plastika totok, na hovno když si talent a máš na hovno zdraví.

Reagovat
smazaný uživatel

A po plastice jak? Já na to mám jít .. nehraji ale nic profi.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám 7 let po plastice, není to žádný med, koleno docela drží, ale bolí. Taky pak záleží, kterou máš stojnou nohu, já tu zdravou a mám pak celkově trošku destabilizaci těla, protože té poraněné člověk podvědomě ulevuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za reakci. Já taky stojnou zdravou, jezdím teď na kole a plavu, tak asi fotbal už oželím. Ale schází mi ten kolektiv.

Reagovat
RMCF

Ono pak ve vyšším věku až nebudeš mít svalovou hmotu může to koleno bez plastiky dělat problémy... Já mám na levačce plastiku už 13 let a je to bez problemu, krom toho, že to občas pobolívá... S pravačkou su teď půl roku od plastiky, tak se začínám vracet k plnému fungování...

Reagovat
Kily

ti to nedalo a hrál jsi fotbal?

Reagovat
RMCF

Jasný, to se nedá vydržet, na zimu planuju další návrat :-)

Reagovat
Jerichoo

No ked to pobolieva tak to nebude tym vazom ale skor poskodenou chrupavkou, meniskusom

Reagovat
Jerichoo

Vsetko zalezi na tom ako sa budes venovat rehabilitacii. Ale pokial nie si profi tak ti urcite odide rychlost a obratnost. (Vlastna skusenost).

Reagovat
smazaný uživatel

co ten nádor na mozku? kdy máš termín?

Reagovat
Mr.Mike

Odstraněj nádor a daj mu tam mozek nebo jak to má?

Reagovat
mojmira

Výběr moravy přišel o velkou hvězdu

Reagovat
smazaný uživatel

Šílený Zrovna, když se vrátil do skvělý formy a táhl ofenzivu Athleticu...tohle je pro Athletic dost smolný období

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tenhle baskitsky klub se z toho vždy dostane oni razí odchovance a ukazují cestu mnohým jiným.. Nádherný stadion, věrný diváci. Tak vypadá klub

Reagovat
smazaný uživatel

No v sezóně, kde je Iker klíčovým hráčem, je to trochu problém...ale aspoň příležitost pro další talenty, no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Frantszek

tak to potáhne Inaki a starej dobrej AA

Reagovat
adoxx

tak tenhle kluk má važně smůlu

Reagovat
bayern987

Ale stejně mít ve 24 letech 330 zápasů za jediný klub, to mají někteří experti za celou kariéru.

Reagovat
db18

Nebo v HET lize slaví svůj debut v áčku, po x-letech v juniorce...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se brzy uzdraví.

Reagovat
Rattlesnake

muniain mohl být hvězda. už od svýho debutu měl, když byl zdravej, pravidelně druhej největší počet (po Messim) úspěšně provedených driblingů v lize . škoda ho.

Reagovat
Frantszek

Až přišel Brahimi a namazal si je všechny na chleba, co se týče driblingů. Každopádně pro Athletic je hvězda furt, stejně jako všichni hráči Bilbaa pro své fanoušky. Tam se to bere trošku jinak. I hráči to mají v hlavách nastavené jinak, než třeba Kazim Richards, Balotelli, Zlatan a tak. Nepotřebují se všichni rozletět do světa. Škoda Hererry a Llorenteho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele