MS 2006: DEN -1 PODRUHÉ

09.06.2006, 00:23
Aktuality
Ono těch zajímavostí, čísel, novinek, klípků a drbů je tolik, že se nevejdou ani do deseti pokračování našeho prvního deníku. Ale alespoň pár dalších postřehů a novinek jsem se pokusil pro vás napsat do druhé časti Dne mínus jedna. Zde jsou...


Čísla, čísla a ještě jednou čísla!

Brazílie získala 194 bodů v 87 zápasech, které sehrála za 76 let trvání světových šampionátů. Samozřejmě, že je na čele tabulky...

Z oné dvaatřicítky týmů, které se zúčastní MS 2006 a již v minulosti hrály, je na tom nejhůře Austrálie. Má jeden bod ze tří utkání, nedala ani jednu branku a je na 58. místě historické tabulky.

Nejmladším na soupiskách týmů je Theo Walcot z Anglie, hráč Arsenalu. V den zahájení MS 2006 mu bude 17 let, 2 měsíce a 24 dnů. Naopak nejstarším hráčem je Ali Boumnijel, brankář výběru Tuniska. 9. června 2006 uplyne od jeho narození 40 let a 57 dnů.

Jen dva fotbalisté, které uvidíme na trávnících stadiónů v Německu, vědí, jak chutná slast dát hattrick na MS. Jedním z nich je Pauleta, autor tří ze čtyř branek Portugalska na MS 2002 ve vítězném utkání s Polskem (4:0). Miroslav Klose je tím druhým, na stejném mistrovství světa se mu podařilo dát tři branky v zápase se Saúdskou Arábií (8:0).

Ronaldo vévodí tabulce střelců. Na MS 1998 vsítil 4 góly, na tom následujícím v Koreji a Japonsku počet branek zdvojnásobil a má jich tedy na svém kontě rovných dvanáct. Všichni očekávají, že se mu bude dařit také letos a překoná Müllerův rekordní zápis, který zní na 14 gólů!

Jeho spoluhráč z národního týmu Brazílie, kapitán celku, Cafu, sehrál nejvíce utkání, stále mluvíc o těch, kteří jsou v nominacích na tento světový šampionát. Na MS 1994, 1998, 2002, se na trávníku objevil v 16 zápasech, celkem hrál 1291 minut. Ale i tak je až na 31 místě historické tabulky. Ovšem pozor! Dostane-li se Brazílie až do finále a Cafú bude hrát alespoň 1 minutu v každém utkání, bude mít na svém kontě číslo 23 a to znamená druhé místo o dva zápasy za vedoucím Lotharem Mathäusem z Německa.

Rekordmanem mezi trenéry je pak Bruce Arena, který povede USA v pondělí 12. června do boje proti našim fotbalistům. Na lavičku celku ze severu Ameriky zatím usedl ve 119 zápasech.

A znovu je zde opak tohoto rekordmana, byť je vlastně také hoden zápisu do pomyslné knihy nej...! Otto Pfister, trenér reprezentace Toga, má za sebou teprve dva zápisy na svém trenérském kontě v barvách tohoto reprezentanta Afriky. Ale ještě jedním rekordem se pyšní tento pán. Jeho věk je kmetským v pravém slova smyslu. V úterý 13. června 2006 se jeho svěřenci představí ve Frankfurtu proti Jižní Koreji a od narození Pfistera uplyne 68 let a 201 dní.

Nizozemsko bude hrát již o dva dny dříve, v Lipsku proti Srbsku, a na lavičce našeho "milovaného a tradičního" rivala bude posedávat Marco van Basten. Tomu bude v tento den chybět do 42 narozenin pouze 137 dní a tím pádem je trenérem nejmladším.

Jürgen Klinsmann má ze všech trenérů nejvíce zkušeností jako fotbalista. V letech 1990 až 1998 sehrál na 3 MS 17 utkání a dal 11 branek.

A konečně se také dostane na naše fotbalisty. Jan Koller bude "boxovat" v těžké váze. Je nejtěžším, váží 100 kilo! V žádném případě by nemohl nastoupit ve stejné váhové kategorii s Al Shlhoubem ze Saudské Arábie. Ten má totiž o 41 kg méně.

A jak nám kdo narostl? "Dvojčata" Jan Koller a Nikola Zigic ze Srbska a Černé Hory mají 202 cm.


Zranění mnohé pozmění!

Podle posledních informací dojde pravděpodobně k celé řadě změn v sestavách jednotlivých týmů při jejich debutech na tomto mistrovství světa. Mimo jiné se mluví o tom, že gólman Andreas Issakson ze Švédska nenastoupí proti Trinidadu a Tobagu. Při tréninku dostal úder míčem do obličeje a padl jako podťatý. Aby byla situace ještě o něco horší, při nekontrolovatelném pádu se udeřil o zem do hlavy. Vědomí neztratil, ale pět dní odpočinku ho nemine.

Na rozdíl od něj Marco Bresciano, středopolař Austrálie, se na poslední chvíli dal do pořádku a infekce středního ucha zmizela jako mávnutím kouzelného proutku. Sice bolest pokračuje, ale tento hráč Parmy tvrdí; "Já to vydr..., mě to neva...!"

Mírné zemětřesení na celém území hrdého Albionu způsobila zpráva o bolestech zad Stevena Gerrarda. Hvězda Liverpoolu a jeden ze základních pilířů sestavy Anglie opustil trénink v úterý, ve středu se ani neukázal a dnes je šance na jeho start v sobotu proti Paraguaji tak 50 na 50. Před 4 roky ho zranění vyřadilo z celého MS 2002...

Ronaldo je Ronaldo, a tak se mnohé a mnozí točí jen okolo něj. Puchýřky sice zmizely, pro změnu ho trápí teplůtka! Kolik má, z čeho to má, kdy ho to přejde, nikdo neví. Žádná zpráva, žádná informace, ani jeden novinář se nemohl přiblížit k jeho loži. Neprostupná hráz lékařů, sester, minulých, současných a budoucích snoubenek to prostě a jednoduše nedovolila!

Francileuda Santose má Tunisko na střílení branek a právě on bude proti Saúdské Arábii chybět. Alespoň to tvrdí jeden z jeho spoluhráčů, Mehdi Nafti. Tento Brazilec v barvách Tuniska si stěžoval na bolesti již několik dnů, ale vedení výpravy mlčelo a mlčí jako hrob!

Francie přiletěla dnes a obličeje hráčů, právě tak jako trenérů a vedení týmu, nebyly z nejveselejších. Tak na ně zapůsobilo zranění jejich kolegy z reprezentace Djibrila Cissého. Poslední z letadla vystoupil Sidney Govou, který neměl ani čas vyfasovat reprezentační oblečení. Na jedné straně radost z možnosti hrát na MS, na druhé smutek, za jakých okolností k tomu dochází.
Mark Viduka je další v řadě. Lýtkový sval na pravé noze mu nedovolil dokončit čtvrteční trénink a nikdo neví, zda bude moci proti Japonsku nastoupit.


Co kdo říká?!

Jürgen Klinsmann: "Chceme hrát pro diváky a proto je lepší vyhrát 3:2 než 1:0! Potřebujeme sehrát sedm perfektních zápasů a staneme se mistry světa!"

Bruce Arena: "Když nás v pondělí "potká" dobrý den, porazíme každého, tedy také Česko! Že jsme v roce 1990 prohráli 1:5? Ale pánové, to bylo zcela jiné mužstvo USA než to dnešní. A ani soupeř se nejmenoval tak, jako se jmenuje dnes!"

David Beckham: "Máme tým, který je připraven naplnit všechna očekávání Anglie! Paraguay? Ale ano, je to silný soupeř, ostatně jako každý na tomto MS."

Roque Santa Cruz: "Mám nefalšovanou radost z návratu Wayna Rooneyho. Všichni výborní fotbalisté mají právo hrát na MS!"

Steven Gerrard: "Chceme hrát finále MS, rádi se v něm utkáme s Německem vždy, když toto utkání vyhrajeme! Anglie je silná, připravena na tento turnaj na 100%!"


Upřímnou soustrast...

V noci ze středy na čtvrtek se dozvěděl brankář mexické reprezentace Oswaldo Sánchez velice smutnou zprávu. Jeho otec Felipe Sánchez Carmona zemřel na následky infarktu jen několik málo hodin před odletem do Německa, kde chtěl sledovat zápasy. Oswaldo Sánchez, doprovázený jedním z nejslavnějších brankařů historie Jorge Camposem, ihned odletěl do Mexika, aby doprovodil svého otce na jeho poslední cestě. Prezident Mexika Vicente Fox byl jedním z prvních, kdo zaslal osobní kondolenci.

Redakce www.eurofotbal.com tímto projevuje hlubokou a upřímnou lítost Oswaldu Sánchezovi nad ztrátou otce, který ho vedl po cestě úspěchu až do posledních dnů svého života...


Autor: Vilém Hodr

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*Heretic

3/4 informaci uz sem si sice precetl ve stredu v priloze MfD, presto diky za tento typ clanku...doufam, ze pokryjete cele MS

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujal ma Klinsmann - už som to niekde čítal, že hraje pekne útočne, som na to zvedavý. Dokonca niektorí hráči ako napr. Michael Ballack to aj trošku kritizujú, že by mali radšej hrať trochu opatrnejšie vravia. V tomto prípade ale držím stránku Klinsmannovi / ktorého som mal inak veľmi rád ako hráča / pretože neni práve pravidlom vidieť hrať Nemcov atraktívne a útočne. Každopádne ich pasujem na medailu - to bez debaty.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tu sú moje tipy :

a........Nemecko, Ekvádor

b........Anglicko, Švédsko

c........Pobrežie Slonoviny, Argentína

d........Angola, Portugalsko

e........Česko, Ghana

f.........Brazília, Japonsko

g........Francúzsko, Togo

h........Španielsko, Ukrajina

strelec MS - Drogba / inak má kurz 50 /

Reagovat
HOST*loko

Cesko a Ghana zo skupiny E????

Reagovat
Marv

Drogba ne! Sloni pojedou domu uz po zakladnich skupinach

Reagovat
Shevchenko

A:Německo, Polsko (Žádné překvapení, žádný krásný fotbal)

B:Švédsko, Anglie (Švédi ukážou Eriksonovi co proto!)

C:Argentina, Srbsko a ČH (SČH na úkor neskušených Nizoz.)

D:Portugalsko, Angola (Mex. neumí hrát venku, Iránu nevěřím)

E:Česko, USA (NAŠÍ! a velké nasazení Amíků)

F:Brazílie, Austrálie (Hiddink dovede Klokany HODNĚ daleko!)

G:J. Korea, Togo (opět vyhoří Francie, s ní taky Švýcarsko)

H:Ukrajina, Španělsko (Ukrajina vyhraje o skóre)

Reagovat
Marv

A:Německo,Ekvádor (Nemci si s prehledem pohlidaji postup, Ekvador porazi Polsko a postup uz si pohlida)

B:Paraguay,Svedsko (Anglie doplati na slaby utok)

C:Argentina,Srbsko(Niz. mladici neunesou tlak MS,pobrezi jako novacek nebude mit v teto skupina moc sanci)

D:Portugalsko,Iran (Portugalci s prehledem postoupi a o 2. misto se popere mexiko s iranem a myslim,ze to zvladne iran)

E:Italie,Cesko(Italie bez ztraty bodu a Cesko se stestim pres Ghanu postoupi do osmifinale,USA totalne vyhori)

F:Brazilie,Chorvatsko(Brazilie potvrdi svou roli,Chorvati prekvapi)

G:Francie,Togo(Adebayor bude hvezdou zakladnich skupin)

H:Spanelsko,Tunisko(Scheva se uspechu na velke akci nedocka,Tunisko zopakuje vykony z poh. afr. nar. 2005)

Reagovat
HOST*

Něco podobného se nedávno stalo tuším že Cufremu (AS Roma) z Argentiny těsně před MS.

Reagovat
HOST*

taky upřímnou soustrast

Reagovat
Shevchenko

Aha tak ted uzu ten nadpis chapu, -1 jako minus jedna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele