MS 20 - INFORMACE Z DRUHÉHO HRACÍHO DNE

29.11.2003, 23:05
Aktuality
Ve druhém hracím dnu šampionátu byly úspěšné týmy z dálného východu. Japonsko si překvapivě poradilo s Anglií, Korea s Německem. Zvítězil také tým USA nad nebezpečnou Paraguaí. Přinášíme vám také komentář k včerejšímu zápasu našich reprezentantů.

KOLUMBIE - EGYPT 0:0


JAPONSKO - ANGLIE 1:0
Góly - 54. Sakata

SAÚDSKÁ ARÁBIE - IRSKO 1:2
Góly - 49. Al Mahyani - 18. Elliott, 77. Elliott

MEXIKO - POBŘEŽÍ SLONOVINY 1:2
Góly - 85. De Nigris - 19. Tohoua, 58. Kone (pen)

PARAGUAY - USA 1:3
Góly - 6. Dos Santos - 53. Johnson, 62. Magee, 81. Convey

KOREA - NĚMECKO 2:0
Góly - 51. Lee Ho Jin, 68. Lee Jong Min

ČESKÁ REPUBLIKA - AUSTRÁLIE 1:1
Svůj první zápas na Mistrovství odehráli čeští mladíci s nebezpečným týmem Austrálie. Od začátku měli převahu získanou rychlou a přímočarou kombinací. Brzy se dočkali i prvního gólu. Nacvičený signál rozehrál z půlky hřiště Šíma. Jeho centr přiťukl hlavou Sivok Limberskému a ten krásným halfvolejem vstřelil první gól zápasu. Další české šance přišly po půlhodině hry. Po kombinaci Limberského s Bednářem střílel jen do tyče Volešák, z následného Limberského rohu dobře k levé tyči hlavičkoval Bednář ale brankář Coe jeho pokus vyškrábl. V druhé půli se obraz hry změnil. Australané přidali, naši se zatáhli a vyrovnání přišlo už po 4 minutách. Nejprve utekl Brosque Zachariášovi a Grigar měl co dělat aby střelu z první vyrazil na roh. Následný roh Brosqueho prodloužil Tarka a McDonald srovnal. Velice nebezpeční byli pro Grigárovu branku především oba útočníci Brosque a McDonald. Do útoku se hnali i Češi. Po Sivoke přihrávce střílí Petržela vedle, M.Hubník hlavičkuje nad. Poté McDonald obejde Knakala a jeho přihrávku na Danzeho na poslední chvíly zastavuje Šíma. Coe si poradil i s Volešákovou střelou a Sivokovou hlavičkou.

Hvězdou zápasu byl Český záložník David Limberský. Byl rychlý, dobře kombinoval, dokázal spoluhráčům vytvořit spoustu dobrých pozic. Místními novináři byl ihned přirovnáván k Pavlu Nedvědovi. Našim chyběli zatím Latka s Fořtem, kteří by už ale měli být připraveni na duel s Brazílií. Všichni se však shodují, že rozhodující krok by naši měli udělat až v posledním zápase ve skupině s Kanadou. Čtyři body by na postup stačily. Zápas s Brazílií se na programu v pondělí.

Sestava Austrálie - Coe, Wilkinson, Tarka, Valeri, Dilevski, Jedinak, McDonald, Brosque, Danze (81. Richter), Wells (65. McKay), Thwaite.

Sestava České republiky - Grigár -- Zachariáš, Knakal, R.Hubník, Šíma -- Limberský (88. Broschinský), Sivok, Volešák -- Petržela, Bednář (63. M.Hubník), Rilke (54. Besta).

Góly- 24. Limberský - 49. McDonald

střely na branku 8 - 4

střely 10 - 8

rohy 11 - 4

trestné kopy 1 - 1

držení míče 42% - 58%

8 200 diváků

Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele