Moyes případně Skotsko zváží, preferuje ovšem práci u klubu

16.10.2017, 12:02
Aktuality
Několik povědomých tváří je zkraje spojováno s uvolněným postem trenéra skotské reprezentace, která se ocitla bez kormidelníka po propuštění Gordona Strachana. Spekuluje se o Alexi McLeishovi či Paulu Lambertovi a možnost převzetí národního týmu své země nevyloučil ani David Moyes...

Moyes se už loni v říjnu nechal slyšet, že by ho jednou reprezentační křeslo lákalo, zároveň ale připouštěl, že jeho rodná krajina aktuálně nedisponuje kvalitními fotbalisty. Možná i proto je pro bývalého kouče Evertonu, Manchesteru United a Sunderlandu prioritou návrat ke klubové kopané.

"Mojí první volbou by byl návrat do klubového managementu, ale pokud se chce Skotsko pobavit, rád si vyslechnu, co mají na srdci," předeslal ryšavý trenér, který je bez práce od května.

"Zatím mě Skotsko neoslovilo, ale s tamější fotbalovou asociací úzce spolupracuji, jen dva týdny zpátky jsem pracoval s jejich trenéry, takže vědí, kde mě případně najít," sdělil Moyes radiu BBC.

V tuto chvíli byl vedením skotského národního týmu pověřen zaměstnanec Skotské fotbalové asociace Malky Mackay, který bude mít na starosti listopadové přátelské duely. Potom by měl být jmenován jiný kouč na trvalý úvazek.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com, dailymail.co.uk

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Everton!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to byl právě on, kdo je vytáhl tam, kde byli posledních pár let. Pak šel do United a jeho kariéra šla do kytek...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne. Prace v Evertonu byla z obou dvou pohledu uspesna Jak pro Everton, tak i jeho

Reagovat
smazaný uživatel

Tehdy ale pracoval s minimálním rozpočtem a měl rozhodně čas na stavbu kádru. Dnešní ambice Evertonu jsou daleko větší a Moyes, jak dokazuje jeho působení v MU, Španělsku a Sunderlandu, je max průměrný trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni by mu ten cas zase dali.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedali, mají nového majitele.

Reagovat
smazaný uživatel

V MU nedostal čas a navíc proti němu byla celá kabina, takže měl podobný problém, jako kdysi Clough, když přebíral Leeds. Španělskou štaci dodnes nechápu a Sunderland celkově na PL cca 2-3 roky neměl a v lize je držel více méně jen Defoe, přičemž Moyes nedostal rozpočet ani prostor na přestavbu týmu.

V současném Evertonu by mohl mít úspěch. Ano, tým má jiné ambice, ale spoustu opor týmu přivedl on (Baines, Jagielka, Coleman) nebo je povolal z akademie (Barkley). Otázkou tedy zůstává, jak by jeho návrat vzali fanoušci a Rooney, který de facto kvůli němu z Evertonu kdysi odešel (+ ano, chtěl víc peněz) a vedl proti němu v MU vzpouru kabiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Bezesporu máš pravdu, ale v United si kabinu z velké části poštval sám proti sobě. Ukazovat Rio Ferdinandovi videa ze hry Jagielky a říkat mu, že tohle a tohle se má naučit a hrát, bylo celkem přes čáru. Plus samozřejmě poměrně defenzivní taktika, kdy neustále připomínal hráče soupeře a to mohl hrát doma se Sunderlandem.

On sám se nepřepnul z tehdy provinčního Evertonu do United.

Reagovat
smazaný uživatel

To nepopírám. Přeci jen trénovat po Jagielkovi, kterého de facto "vychoval" Ria Ferdinanda, který už byl v tu dobu bez pochyb legendou MU je docela skok. Ačkoliv je to spíše průměrný trenér, za svou práci u Evertonu si zaslouží respekt.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Rika fanousek Evertonu, pod kterym zazili uspesne obdobi

Reagovat
Zaschrona

"uspesne obdobi"

Reagovat
smazaný uživatel

Chces rict, ze ne?

Reagovat
Zaschrona

Ano, nebylo uspesne. Pokud se teda jako uspech neberou zadne trofeje.

Reagovat
smazaný uživatel

Co já vím, tak od dob Kendalla jste PL (nebo tedy v tu dobu Division one) nevyhráli a poslední významná trofej je FA cup. Předpokládám, že mi vpálíš fakt, že WHU na tom není o moc líp, nicméně kdo od dob Moyese dovedl Evertonu vychovat klíčové hráče, kteří neutíkají za lepšími platy do jiných celků? Od sezóny 95/96 to byl právě jedině Moyes, kdo vás držel v Top 10, ačkoliv 13/14 jste byli pod Martínezem na 5. místě, ale jen díky týmu, který po sobě Moyes zanechal. Neříkám, že je Moyes nejlepší trenér na světě, ale speciálně fanoušci Evertonu na něj zrovna nemají moc důvod kydat hnůj.

Reagovat
Riquete s čupřinou

Uspesnejsi nez ted

Reagovat
Zaschrona

To asi bylo kazde obdobi krome tech par let, kdy jsme hrali v druhe lize...

Reagovat
smazaný uživatel

No, nemyslím si, že by výkony pod Martínezem byly lepší než pod Moyesem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam byl nejlepší

Reagovat
Beči

Jeho trenérský úpadek se jen těžko chápe. V Evertonu celé desetiletí platil za kvalitního odborníka, který dokázal s tehdy průměrným klubem pravidelně atakovat pohárové příčky, a často se do samotných pohárů i kvalifikovat. Měl dobrý výběr hráčů, posily vždy přiváděl kvalitní a uměl i šikovně vytáhnout z akademie mladíky.

Poté přišel Manchester, který tehdy přebíral po klubové legendě Fergusonovi, s přestárlým kádrem, který se musel nutně obměnit a chtělo to čas, který ovšem Moyes nedostal a letěl. Ve Španělsku jsem ho moc nesledoval, a jeho angažmá v Sunderlandu, to snad dopadnout ani jinak nemohlo. Jediný pořádný fotbalista v kádru byl Defoe, jinak šedý průměr až podprůměr a omezený rozpočet. Ten tým by nevytáhl nahoru ani Mourek.

Suma sumárum si myslím že Moyes není vůbec špatný trenér, ale pro svou práci potřebuje čas a důvěru, kterou bohužel poslední léta nedostává, což je vlastně v dnešném fotbale naprosto normální, že trenér letí po několika neúspěšných zápasech.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, od MU je to těžký pád ke dnu... podobně jako Bielsa, ten padá jak kilo hovínek

Reagovat
smazaný uživatel

Samá zajímavá jména - Moyes, McLeish, Lambert

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda Evertonu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele