Mourinho je ostudný, kritizuje Keane. Lambert mu přitakává

17.10.2014, 16:50
Aktuality
Biografie bývalého kapitána Manchesteru United Roye Keana hýbe anglickým fotbalem. Současný asistent manažera v Aston Ville v ní kritizuje i Josého Mourinha, jehož chování k trenérům soupeře považuje za ostudné. Souhlasí s ním i jeho "kolega nadřízený" Paul Lambert...

Keane v knize naráží na incident z utkání mezi Chelsea a Aston Villou (3:0) z konce září, kdy José Mourinho těsně před koncem utkání přišel za oběma členy manažerského týmu ve snaze podat jim ruce. Toto gesto je přitom zvykem až po skončení utkání.

"Je to hanba," glosoval situaci irský bouřlivák, jenž v biografii kupříkladu odmítl lítost nad zničením kariéry Alfu-Inge Haalandovi. "Neřeším jeho psychologické hry, ale tohle je jiná situace, vždyť hra pořád ještě běžela. Viděl jsem ho to udělat i ostatním manažerům, je to ostudné," zkritizoval úspěšného manažera Keane.

Nyní se k němu připojil i další aktér inkriminovaného momentu Paul Lambert. S Keanem souhlasí a chování Mourinha považuje za "respekt postrádající". "Souhlasím s Royem, schází mu respekt. Utkání ještě neskončilo, tohle byla od Mourinha prostě chyba. Já jsem takhle vychováván nebyl," odsoudil Portugalcovo počínání Lambert.

Roy Keane dále v knize pronesl několik kontroverzních slov i na adresu Aston Villy. Napsal, že pokud bude klub ovlivňovat jeho "hlavní práci" asistenta manažera u irské reprezentace, Villans opustí. To samé prý udělá i v případě, že Irsko prohraje tři zápasy v řadě.

Paul Lambert si však z tohoto stanoviska hlavu nedělá. "Myslím si, že přehání. Navíc nepředpokládám, že Irové prohrají třikrát za sebou. Nemyslím, že bych se v tomhle směru měl něčeho obávat," ujistil 45letý skotský manažer.

"Musel jsem se smát, když jsem viděl, jak lidé na Keanovy komentáře reagují, co o nich říkají. Vím docela dost o tom, jak ta kniha vznikala a o co v ní jde, takže s ní nemám sebemenší problém," zakončil šéf birminghamského celku.

Autor: Marek Ustohal / bbc.co.uk, skysports.com

Komentáře (338)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele