Mistrovství světa v kostce - čtvrtfinále

09.07.2018, 13:18
Názory a komentáře
Francie, Belgie, Anglie, nebo Chorvatsko. Nový mistr světa bude už jistojistě pocházet z této čtveřice, která si ve čtvrtfinálových zápasech zasloužila postup nejvíce. Kromě Francouzů slaví všechny nároďáky semifinálovou účast po dlouhé době - Chorvati čekali 20 let, Angličani ještě o osm let déle, no a Belgie dokonce 32 roků.

Rudí ďáblové v cestě mezi nejlepší čtyři vyřadili asi největšího favorita celého mistrovství. Brazílie ale ani v jednom z pěti zápasů tomuto titulu nedostála a zaslouženě se po boku Uruguaye, Švédska a Ruska pakuje. Mistr světa bude počtvrté za sebou ze Starého kontinentu.

Mistrovství světa v kostce navazuje na tradiční sérii článků z Premier League nebo Eura 2016. Kromě oblíbené sestavy kola v článku najdete subjektivní pohled redaktora na nejpůsobivější góly, zákrok, nechybí ani vyzdvihnutí mimořádných výkonů jednotlivců - a to jak pozitivních, tak negativních.

Zápas čtvrtfinále: Rusko vs. Chorvatsko


Skutečný thriller s mnoha góly, závěrečnými zvraty a nakonec i penaltovým rozstřelem, který nakonec ze Soči udělal ruské uplakané údolí. Domácí tým šel po nádherném Čeryševově gólu do vedení, ale Kramarić stačil vyrovnat ještě do pauzy. Chorvaté byli po změně stran lepší, ale druhé branky se dočkali až v prodloužení, kdy se trefil Vida. I na tenhle zářez ale dokázal soupeř zareagovat, jmenovitě to byl naturalizovaný Rus Fernandes. Ten nakonec v rozstřelu spolu se Smolovem neuspěl a z postupu se radovali Modrić a spol.



Gól čtvrtfinále: Denis Čeryšev


Autor dvou fantastických branek v úvodním zápase mistrovství se s šampionátem rozloučil v podobném stylu. Záložník Villarealu to evidentně jinak neumí, i tentokrát totiž po Dzjubově sklepnutí napřáhl levačkou nádherně a vymetl šibenici Subašićovy branky. Předtím jako nůž máslem prošel i kolem Modriće. Parádní gól.



2. Kevin De Bruyne

3. Renato Augusto

Zákrok čtvrtfinále: Hugo Lloris


Tohle byl zákrok ve stylu Petera Shiltona. Zázračný skok dolů k tyči předvedl francouzský kapitán proti hlavičce Cacerese, který už viděl svou střelu v síti. Hugo Lloris ale prokázal svou dokonalou mrštnost a míč vyškrábl z brankové čáry.



Hráč čtvrtfinále: Luka Modrić


Ve čtvrtfinále s Ruskem rostl s každou přibývající minutou. Dech mu nedocházel - naopak. Luka Modrić je klíčovou postavou Chorvatů od začátku turnaje, ale pro zatím poslední zápas si opravdu sáhl na svůj vrchol. V prodloužení posadil roh na hlavu gólového Vidy, v rozstřelu se - byť se štěstím - nemýlil a k tomu přidal neúnavný výkon uprostřed pole. Pro kolegy připravil čtyři střelecké příležitosti, zkompletoval osm úspěšných průniků a třeba z 18 dlouhých balónů netrefil svého spoluhráče jen dvakrát.

Břídil čtvrtfinále: Fernando Muslera


Tohle nikdo nevidí rád - snad kromě fanoušků týmu, který zrovna skóroval. Nešťastný gólman Uruguaye ránu Griezmanna dobře viděl - měl ji celou dobu před sebou. Těsně před ním ovšem zaplavala a Fernando Muslera dal zavzpomínat na Lorise Kariuse ve finále Ligy mistrů. Míč totiž nevyrazil, meruna pokračovala v cestě za jeho záda. Po brance na 2:0 už se jeho spoluhráči nezmohli na žádný odpor.



Hvězdy čtvrtfinále podle WhoScored.com:


1. Luka Modrić (Chorvatsko) - 9,19
- proměněná penalta v rozstřelu, asistence, 4 klíčové přihrávky, 8 úspěšných průniků, 4 přesné centry

2. Antoine Griezmann (Francie) - 9,03
- gól, asistence, 3 klíčové přihrávky, 2 úspěšné průniky, 5 obranných zákroků

3. Harry Maguire (Anglie) - 8,87
- gól, 2 klíčové přihrávky, 10 vyhraných vzdušných soubojů (83% úspěšnost), 7 odklizených balónů

4. Raphaël Varane (Francie) - 8,39
- gól, 7 vyhraných vzdušných soubojů (78% úspěšnost), 7 odklizených balónů

5. Thibaut Courtois (Belgie) - 8,37
- 9 zákroků, 1 lapený centr, 1 odklizený balón

Ideální sestava čtvrtfinále


Autor: Jakub Tymčík

Jeden z nejnabitějších postů je pro čtvrtfinále určitě brankář. Nominaci by určitě zasloužil Pickford, skvěle zachytal i Subašić. Devíti zákroky si však nakonec místo vybojoval Thibaut Courtois, jenž držel brazilské střelce dlouho na uzdě a kapituloval až z hlavy Renata Augusta.

Obrana je velmi různorodá a zpola je tvořena hráči, kteří už si na turnaji nezahrají. "Domácí" turnaj skončil pro Mária Fernandese, který patří k největším objevům mistrovství a i ve čtvrtfinále se zaskvěl výtečným výkonem - ten navíc korunoval gólem do sítě Chorvatska. Podobně je na tom i Diego Laxalt, jenž do základu Uruguaye pronikl až v závěru základních skupin, ale svůj post už nepustil. Tři vynikající výkony a nakonec velmi pozitivní bitva s Mbappém, z níž většinou vycházel vítězně.

Pravými hrdiny vyřazovacích bojů byli stopeři. Harry Maguire by měl na sestavu kola nárok i bez vstřelené branky - kraloval ve vzdušných soubojích a obecně byl skálou anglické defenzivy. Navíc vstřelil Švédům vítězný gól. Tak jako Raphaël Varane, který hlavou vyřadil z turnaje Uruguayce.

V záložní řadě kraloval Luka Modrić, náš hráč kola, o jehož výkonu se dočtete výše. Společnost mu dělá dvojice Belgičanů - jednak Marouane Fellaini, ničitel snů brazilských nájezdníků v čele s Neymarem, jednak taky Kevin De Bruyne, jenž naopak zářil v ofenzivě a zaskvěl se vítězným gólem.

Rudí ďáblové z Beneluxu vládnou i ofenzivní řadě. Eden Hazard dal zavzpomínat na Zidanův výkon proti Brazílii ze čtvrtfinále MS zpřed 12 let, i on byl prakticky nezastavitelný. Romelu Lukaku zase zařídil nejdůležitějším průnikem gól De Bruynemu a poctivě odehrál svůj taktický part i při bránění na pravém křídle. Doplňuje je Antoine Griezmann, autor gólu i asistence a francouzský hrdina.

Statistické okénko čtvrtfinále


- poprvé v historii mistrovství světa se stalo, aby ani jeden z trojice Brazílie, Německo, Argentina nepostoupil do semifinále

- s výjimkou jedničky se na světovém šampionátu střelecky prosadili nositelé téměř všech čísel na dresu; jen číslo 12 zatím vyšlo naprázdno

- Eden Hazard proti Brazílii úspěšně zkompletoval proti všech 10 průniků, o které se pokusil; to je největší množství zkompletovaných průniků se 100% úspěšností od roku 1966

- Belgie neprohrála už 24 zápasů v řadě (19 výher, 5 remíz), což je nejdelší série z aktuálních semifinalistů

- Antoine Griezmann vstřelil 7 gólů v posledních 6 vyřazovacích zápasech na velkých turnajích (Euro 2016, MS 2018)

Nejvtipnější moment čtvrtfinále


1. Hugo Lloris chytil v zápase s Uruguayí úplně všechno

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (119)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fellaini

Reagovat
diastan

Ale jo byl super a doufám, že zůstane v základu i proti Frantíkům ..pak z toho těží mimo jiné i Kevin, ten zápas a půl pak vypadal úplně jinak.

Reagovat
Benedict

on a chadli jsou prostě žolíci. To že šli proti Francii do základu byl celkem rozhodující prvek. Vtipný je, že když ho nejvíc potřebovali, tak ho Martinéz stáhnul za neviditelnýho Batshuaye

Reagovat
Swarley

zahrál výborně

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál dobře, ačkoliv Witsel byl ještě lepší

Reagovat
Kixi Syhimour

"- poprvé v historii mistrovství světa se stalo, aby ani jeden z trojice Brazílie, Německo, Argentina nepostoupil do semifinále"

Bych ani neřekl

Reagovat
vacin

Tak ono když k těm třem přidáš ještě Itálii, tak až v JAR se poprvé stalo, aby aspoň jeden z té čtveřice nebyl ve finále.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Le Gunner

Wow, fakt... A Španělé tehdy vůbec poprvé ve finále a v semifinále byli po 60 letech.

Reagovat
irik

Reagovat
Muffi

a nebo když vykopneš Argentinu, tak přijdeš jen o rok 1930, protože od Itálie 1934 bral vždy jeden z dvojice Brazílie, Německo medaili. Takže to asi psal Tomanatura, protože tehdy vyhrála Uruguay.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mayday

Co se ti na tom nezdá?

Reagovat
Kixi Syhimour

Mně to přišlo nějáký zajímavý, no

Reagovat
mayday

Jo takhle. Já jsem myslel, že to zpochybňuješ

Reagovat
Kixi Syhimour

To ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Atlético de Madrid

Griezmann je buh

Reagovat
fantomas

Už se na něj těšim, až to bude ve 36 letech diktovat z hloubi pole. Moc nepochybuju o tom, že právě on bude jeden z těch útočníků, co se ke konci kariéry na postu záložníka uživí.

Reagovat
mayday

Asi jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

Pogba - Greizmann

Reagovat
pepinho2

Rooney approves

Reagovat
fantomas

To je doufám ironie

Reagovat
pepinho2

Jasně, vždyť Rooneymu ještě 36 nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
technecium

Reagovat
r.mrazik

ale jo...v nejaky divizi/okrese bude super

Reagovat
fantomas

Reagovat
r.mrazik

s tim vekem jsi to hodne prepalil...iniestovi je 34 a odchazi, carrickovi je 36 a uz dva roky skoro nehraje, xavi dojizdel v barce v 35 letech...

griez bude v 36 rozdavat radost max v USA a to buh vi jestli...

Reagovat
Counter

Podolski prý momentálně hraje DLP v Japonsku (v 33 letech)

Reagovat
r.mrazik

tak snad bude i za tri roky...v japonsku...

beru,ze 30 let je jeste oukej...ale pak to jde rychle dolu...z vlastni zkusenosti...

Reagovat
fantomas

Tak jo, sibylo. Ten věk sem jen plácl (pro mě za mě ať je to 33), ale stále nevidim důvod, proč by na sto procent nemohl hrát takhle dlouho na vyšší úrovni.

Reagovat
r.mrazik

tak priste placni neco rozumnejsiho....

se tech profi hracu zeptej,jak se citi v 33 a ve 36...

Reagovat
Taiger

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard 10 prienikov

Reagovat
Frantszek

taky mám průniky na sto procentech

Reagovat
smazaný uživatel

Bosák: "Sousto trocha trávy snad zas tak bolestivé nebylo pro Huga Llorise" nebo něco na ten způsob řekl

Reagovat
Tigerinho

jojo, něco na způsob, že tráva neni nezdravá...

Reagovat
kaaspis

Fňukna Neymar si proti panu Květákovi ani neškrtl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vacin

Co mně přijde dost neuvěřitelný je, že od doby, kdy se Chorvatsko mohlo poprvé zúčastnit MS tj. 1998 má víc účastí v semifinále jenom Brazílie, Francie, Nizozemsko a Německo a i historicky mají stejnej počet semifinalových účastí jako Španělsko, Portugalsko a o jednu míň než Anglie....To na zemi s 4 milionama obyvatel není špatný.

Reagovat
RMCF

A hlavně i kolik hvězd ve velkoklubech měli... Šuker, Boban, Prosinečki, Jarni, Bokšič, Mandžukič, Modrič, Rakitič...

Reagovat
smazaný uživatel

tak bereš to za 6 šampionátů, což není tak velký číslo. Rozhodně 2 účasti v SF z 6 MS je na takhle malou zemi super, ale je logický, že těch týmů se stejným a větším číslem moc nebude (celkovej počet ostatních týmů v SF je za tu dobu pouze 22)

Reagovat
vacin

Tak beru to za dobu, kdy Chorvatsko existuje respektive se může účastnit. A podle mně právě o to jde, že oni jsou spolu s těma čtyřma jediní, kdo za dobu jejich existence dokázali zopakovat semifinálovou účast, což se za tu dobu nepovedlo týmům jako Anglie, Španělsko, Portugalsko nebo Argentina.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že kolega poukazuje na to, že k takovémuhle počinu "stačí" mít dobré dvě generace hráčů (případně i jednu) nebo třeba "jen" lehce nadprůměrné hráče a štěstí na los. Kdybys vzal nějaké jiné období, najdeš třeba jiný tým, který by to měl podobně. Takže k nějakým závěrům by bylo potřebné delší srovnávací období. Ale nic to nemění na tom, že jsou dobří.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne. Napr. Holanďania urobili dvakrát finále na dvoch MS za sebou (1974 a 1978).

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
Hokaido

Tak základnu nemají 4 miliony, ale asi 7. Ne teda že by to něco měnilo, pořád je to úžasný počin.

Reagovat
Spalovač šancí

Modric mi nepřišel až tak dobrý a dominantní. Rozhodně v porovnání např s Kantem zaostává ve vlivu na tým a průběh zápasu jak směrem dozadu (což překvapení není), tak ale i do ofenzívy, což překvapivé je.

Reagovat
Frantszek

Protože Kanté při tom není tak vidět. Ale pravdu díš. Teď už musím souhlasit po vyřazovacích zápasech.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak vím, že je to asi utopie a hodně napoví poslední zápasy, nicméně pokud by vyhrála Anglie/Chorvatsko, tak bych se přikláněl k tomu aby se stal nejužitečnějším hráčem MS golman, protože jak Pickford, tak Subašič jsou pro mě zatím největší osobnosti svých týmů (a zvlášť Subašič mi přijde jak v článcích tak diskuzích hodně nedoceněněj, na to co všechno pochytal, včetně 2 penaltovejch rozstřelů).

Reagovat
RMCF

Tak oni všichni golmani semifinalistů jsou zatím výborní...

Reagovat
smazaný uživatel

nevybavim si teda jedinou sanci (krome penalt), kterou by subasic chytil, naopak mi prijde ne zrovna jisty v zapase

Reagovat
smazaný uživatel

je fakt, že ve vyřazovací fázi moc práce neměl, ale ve skupině měl super momenty proti Argentině nebo Islandu. A přijde mi právě hodně jistej při centrech, rozehrávce atd.

Reagovat
smazaný uživatel

aha ty dva zapasy jsem v podstate nevidel (nebo teda u arg jsem odignoroval 2. puli ) ale konkretne s danskem mi prave prisel nejisty..

Reagovat
Taiger

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
mayday

On zas taková špička není. Teď je vidět skrz ty dvoje penalty.

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvatsko si jde pro titul, nikdo je nezastaví. Na to měli jen rusáci, kteří pro ně byli nejhorší volbou do čtvrtfinále.

Reagovat
Taiger

Škoda, že nejsou podcasty na semi aspoň.

Reagovat
Muffi

vážně nebyl nikdo z levých beků lepší než Laxalt? Třeba přes Younga neměli Švédi snad nic a ani dopředu moc nekazil.

Reagovat
smazaný uživatel

rozdil bude asi v tom, kdo hral na Younga a Laxalta.

Reagovat
fantomas

Laxalt byl skvělej. Vzhledem k tomu, že URU nalevo nemá žádnej protipól k Nándezovi napravo, tak byl na Mbappého s Pavardem v podstatě celou dobu sám a obstál. Navíc se hnal i dopředu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

COME ON ENGLAND!!!

Sice je Anglie zatím samý Walker (tedy - chodec), ale to nic nemění na tom, že jí zase budu držet palce.

Finále Anglie : Belgie by bylo parádní..

https://miliussport.blogspot.com/

Reagovat
Taiger

Sračka.

Reagovat
drussbarb

Mám to stejně

Reagovat
smazaný uživatel

Maguire ma nake slabiny ?

Reagovat
smazaný uživatel

Obličej

Reagovat
kaaspis

Courtois je skaredsi

Reagovat
El Campeon

tak úplně nejhorší je v tomhle směru Pickford

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za přiteplenou diskuzi?

Reagovat
Taiger

Teplouši.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
El Campeon

tak tobě se na ten Pickfordův ksicht baví koukat

Reagovat
El Campeon

nějak sem to celý špatně zformuloval

Reagovat
smazaný uživatel

mně se baví koukat na fotbal jako celkově, nesoustředim se na Pickfordův ksicht

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

nemá, v Billions hraje božsky

Reagovat
smazaný uživatel

Dodnes si myslím, že na minulém MS by bylo pro domácí Brazílii lepší prohrát na penalty osmifinále proti Chile, než pak zažít tu megaostudu v semifinále a ostudu v zápase o bronz. Takže kdo ví, třeba pro domácí Rusko možná lepší skončit ve čtvrtfinále na penalty, než postoupit a pak prohrát dva další zápasy (tím nechci říct, že by to tak určitě bylo).

Reagovat
smazaný uživatel

wtf Rusko chorvatsko . jeste kdyz se hralo belgie - brazilie

Reagovat
ladyboy arsenal

taky nechápu, to byl souboj kriplů a ne zápas kola

Reagovat
smazaný uživatel

Si duševně nemocnej člověk, když jsou Rusové a Chorváti pro tebe kriplama.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Je tady někde diskuze k TdF?

Reagovat
smazaný uživatel

Griez je strašidelný hráč, bublina splaskne ve finále...

Reagovat
technecium

S modričem nejlepší hráč turnaje

Reagovat
Usty

Je Hazard.

Reagovat
vacin

Podle SF bych to dal jednomu z trojice Griezmann, Hazard nebo Modrič. Když se odprostím od výkonú, kde fakt nejsu schopnej rozhodnout, kdo z té trojky je nejlepší, tak Luka má výhodu v tom, že u něj je asi nejvíc vidět to, jakej má vliv na hru týmu respektive dokážu si představit, že Belgie by dokázala nějakým způsobem zalepit díru po Hazardovi a Francie po Griezmannovi, ale nedokážu si představit, jakým způsobem by Chorvati nahradili Modriče.

Reagovat
Counter

Hazard tak akorát konkuruje Neymarovi v počtu dribblů

Reagovat
technecium

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

17:56 Vukojević opustil chorvatskou reprezentaci

Chorvatská reprezentace se ve zbytku mistrovství světa bude muset obejít bez Ognjena Vukojeviče. Videoanalytik byl potrestán za to, že po sobotním čtvrtfinálovém vítězství nad Ruskem věnoval vítězství Ukrajině, což bylo vnímáno jako provokace vůči pořadatelské zemi.

Dobra prasarna.

Reagovat
El Campeon

takže Vida odjede taky?

Reagovat
Taiger

Giroud si šetří góly a škorpióny na finále, to je hráč.

Reagovat
Swarley

v Arsenalu má lepší podporu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně mi přijde neuvěřitelný, že Česko prostě není schopno se na to MS dostávat. Během své existence se dostalo na MS jenom jednou, přičemž se hrálo 7x.

Čím to sakra je?

Když ve stejném časovém úseku jsme byly druzí v Evropě (1996), potom třetí (2004) - úplně jiné generace ale především. Výchovou a kvalitou kádrů jsme měli být do roku 2010 prakticky pokaždé na MS.

Posledních 8 let je o něčem jiném, ale stejně si myslím, že liga, která dokáže mít v pohárech stabilně 2-3 zástupce ročně (postavených prakticky jen z Čechů) by ten jeden kádr o 15 lidech měla postavit. Plus mladíci, nějak jsem to nezkoumal, ale kolik je zemí v Evropě, které posílají na ME21 své fotbalisty s takovou pravidelností.

Reagovat
Azazelo RD

To s těmi poháry není relevantní argument. Rozdíloví hráči nehrají EL, ale LM.

Reagovat
El Campeon

takhle jak si to podal se to zdá fakt až zarážející

Reagovat
Kepy_FCB

Kvaldu 98 zvorali Kuka se Šmicerem neproměňováním tutovek, 02 Řepka a Nedvěd to rozložili zevnitř v baraži, 10 to už jsme byli v hajzlu jako teď

Reagovat
smazaný uživatel

Česká players žádná trénink, jenom samá cholka and hospoda...

Reagovat
j_mrazik

Zatímco ostatní týmy mají minimálně jednoho nebo dva hráče v nějakém top klubu z pěti lig, tak my máme nejlepšího hráče ve věku 36 let, golmana a navíc už skončil. Jsme na tom prostě teď špatně, nerodí se nám nová generace. Talentovaní kluci nedostávají prostor v lize, je otázka, jestli na to vůbec mají. U nás se považoval za talent Kopic v 25 letech. Chorvati už měli v tomhle věku 6 hráčů ve velkoklubech. Navíc ti naši kluci to nedávají ani hlavou, dostanou první velkou smlouvu (100t a víc) a už to rozjebávají v barech a prcají štětky na záchodě. Jeden z mála v pohodě je Schick a ten je tady branej za nafoukanýho kokota, takže je otázka, jestli vlastně chceš dát svoje dítě na vrcholový fotbal, když máš na výběr z těchhle dvou skupin. Uprostřed toho moc není.

Reagovat
Acrocephalus

Škoda třeba toho Pilaře, ten jsem si myslel, že bude základním kamenem repre a že to bude takovej "českej Mbappé". A on si přivodí zranění a repre v čudu.:/

Reagovat
smazaný uživatel

Je to odrazem vychove deti ve spolecnosti. Rodice nemaji cas na vychove deti, nehlidaji jejich zivotospravu, nemaji cas venovat se detem. Fotbal je o hodne silny zakladech a proto se to odrazi na hracich strasne rychle. Navic tady v CR neni velke prostredi chudoby, aby ti deti museli dostavat pryc z chudoby pomoci fotbalu/sportu a pak i zaroven vydelavat a zivit rodinu.

A vemes si paradoxne Cesi jsou velmi uspesne v INDIVIDUALNIch sportech !!!!! Protoze je to na jednotlive rodice konkretniho sportovce. A oni nemuseji cekat na ostatni rodicu a ostatni deti.

Prikladem je E.Ledecka. Rodice maji finance a cas, takze odmalicka si to mohla dovolit.

Realizacni tym, kterou ma, si nemuze dovolit chudou holku pod Snezkou. Ale jsou tu i uspesny atleti,cyklisti,judista,lyzari atpod. Neni to vzdy o penezich, ale je dobre mit zazemi a dostatek finance.

I ty fotbalove akademie v cizine si museji vyvarovat chovani mladeze a hlidaji jejich rezim i nocni zivoty atpod. Takove akademie v CR moc neni. Jsou tu koleje pro kluci z vesnici co jdou do akademie v Praze(Sparta/Slavia). Ale neni to vubec vyresene a ani ucelene reseni. A pak nelze se divit, ze ti kluci pak 3-4 dorostenecke roky jsou v Praze, chodi do baru a pichaji stetky na WC.

Osobne znam 5-6kluky co byli takhle ve Sparte/Slavii a do jednoho skoncili po ukonceni stredni skoly (rocniky 94/95). Oni tihle mlade bez vedeni byli strasne namachrovani a je videt, ze na vychove v tomhle smeru se v akademie vubec se nevenovalo.

Nekde jsem tu psal s fantomasem o Lee Seung Woo, ktery byl strasne dobry v La Masii v Barcelone a cekalo se, kdy prejde na Acko. Dostal BAN na 1,5-2roky, kvuli nejake pravidle, ze ho musi doprovazet rodice( nepamatuju to presne, proste BAN). Vratil se do Koreji a ten vyvoj byl totalne zbrzdeny, sice sel zpet pak do Barcy, ale uz to nedaval !!!

Tak si predstav borec co 3-4 roky chodi po barech na stredni v CR, proto je v CR talent typu Kopic v 25.letech

Ja porad si myslim, ze Cesi jsou narodem sportovcu a uspesny sportovcu. Bohuzel proste nejsou finance A na to, ze je tu 10mil.obyv. tak ten pomer uspesny sportovcu/pocet obvy. je velmi priznive a dobre. Mam spise dojem, ze sport v CR zatim je v utlumu, protoze celkove ekonomika zeme neni na dobre a neni dostatek zajem, finance na to. Je to skoda no ....

Reagovat
havrys99

Cakir druhé semi

Reagovat
vanGomm

Když se podívám na tohle MS a hlavně pak na jeho vyřazovací část (OF,ČF),tak se novým mistrem stane s největší pravděpodobností pouze jenom ten tým,kterému se sejde v jeho prospěch hodně věcí,ale a to hlavně musí mít jako bonus navíc i velkou kliku .Je zajímavé,jak experti v TV při a i po EURU 2016 neustále opakolali, no oni to opakují vlastně,když si na to vzpomenou stále,jakže to Portugalsko přišlo k tomu titulu.No a stačí se podívat na tento turnaj.Do SF se týmy Belgie,Chorvatska,Anglie a Francie dostaly vlastně stejným způsobem Zatím tedy pouze shodou šťastných náhod a za přispění velké dávky štěstí.A ani bych se nedivil,kdyby nový mistr světa v tomto to Portugalsko,které jim tak leží v žaludku ještě trumfnul

Reagovat
ttopi

U toho Portugalska bylo ještě to, že vlastně sotva postoupili ze skupiny. No a bez jediné výhry po 90 minutách se najednou icitli v SF. Vlastně vyhráli v základní hrací době jen 1 zápas (SF). Poměrně unikátní, těžko se to bude někdy opakovat.

Reagovat
Acrocephalus

To se neda tak brat. V SF nejsou tyto tymy nahodou. Francie hrala v zakladni skupine na pul plynu, ale i to ji stacilo a ted zaradila na vyssi obratky. Rozhodne titul by mely zaslouzeny, kadr maji nadupany a fungujici. Belgie - uz nevim pocet neprohranych zapasu, ale je to pekne dlouha snura, to take svedci o jejich obrovske sile. Rozhodne s Francii to bude vyrovnana partie. Chorvatsko - tam jsem se bal, ze psychicky neustoji (jako vzdy) vyrazovaci cast, ale po dvou uspesnych penaltovych rozstrelech me mile prekvapili. Rozhodne v nich uz nevidim to labilni muzstvo z EURA 2016. A Anglie... inu, pro me prekvapeni, ze se dostali az do teto faze. Jejich "suchy" fotbal se mi ze vsech libi asi nejmin, ale u nich ucast v SF rovnez neni nahoda. Hraji suse, nekreativne, presto jim to staci na dobre vysledky. Naopak, favorite z pred turnaje (Nemecko, Argentina, Spanelsko, Brazilie) vykony dost zklamali a i pres nadupane kadry jim to bylo houby platny. Tady je videt, ze mit hvezdne obsazeny tym ti vysledky samo o sobe neprinasi. Rekl bych, ze ani dokonce taktika, rozestaveni atd. Dulezita je psychika jednotlivcu, nalada v tymu, motivace atd. Jako kazdy sport - je to predevsim v hlave. A kdyz ti nastoupi spicky narodniho tymu, ti nejlepsi z nejlepsich, a s dokonale vymyslenou taktikou, tak muzstvo, ktere tomu neveri a vpred je zene jen povinnost, touha se zviditelnit, prachy bla bla bla, tak ti neuhraje nic svetobornyho.

Reagovat
Al Capone

No zajímalo by mě kdo přišel na ten blud, že Francie hrála ve skupině na půl plynu.

Reagovat
Kixi Syhimour

Kdyby jim šlo přímo o finále už ve skupině, tak to v rozbalí. Však proti Argentině hráli úplně jinak

Reagovat
El Cid z City

Frantíci ve vyřazovačce nedali čuchnout soupeři, uruq dovolili jedinou šanci, střed pole brutální...belgičani vyhráli všechno, vyřadili brazili,teď maj frantíky-vůbec to nesedí na lehkou cestu ala portugalsko

Druhá strana pavouku to je jiná, chorvatsko nebo anglie by pro mě bylo velkou senzací(ono moc nechybělo-proměněná pentle a v tej druhej větvi mohlo bejt portugalsko znovu a klidně mohli dokráčet do finále)

Reagovat
smazaný uživatel

Bullshit od začátku do konce. Portugalci se k tomu titulu proremizovali a protrapili. Francie a Anglie pohodlné přešly přes nepříjemnou Uruguay, potažmo Švédsko, Chorvati vypraskali Argentinu a v každém zápase byli lepší tým. Belgie vyhrála skupinu bez ztráty kytičky a vyprovodila Brazílii. Každý ten tým už něco předvedl. I ta furt poplivavana Anglie. Před turnajem byla Kolumbie černý kůň, před osmifinále měli anglany jasně vyprovodit. Zmohli se má devadesát minut úporného betonu, jednu standardku a celých patnáct minut dobrého fotbalu v prodloužení. A nakonec je to brány, jakože Anglie nedostala pořádného soupeře a je tam nezaslouženě...

S Portugalskem které hrálo totální sracku celé euro, je to naprosto neporovnatelne.

Reagovat
vanGomm

Jo Portugalsko hrálo na EURU 2016 sračku.Ovšem nyní zde všechny 4 co jsou v SF se tam dostali po super výkonech .Chorvatsko postupuje jen díky roztřelům,Anglie vlastně také.Francie měla kliku jak s Argentinou tak s Uruguay (gólman).No a Belgie měla snad tu kliku největší,protože to co zahodili Brazilci se jen tak nevidí.Přes Japonsko se dostali jenom proto,že Japonsko hrálo pořád to svoje.Přes jiné kvalitní týmy by to neootočili.Mistem světa se nestane tým,který to vyhraje fotbalovým uměním,ale ten koho se to štěstí bude dál držet.

Reagovat
vanGomm

Ono totiž bez kliky už takové turnaje jako je EURO a MS vyhrát nejde.Jenže to Portugalsko oproti jiným má smůlu v tom.No však si rozumíme.....

Reagovat
vanGomm

Pokud by proti Belgii někdo vedl 2:0,tak už to vyhraje a Belgie by končila v OF.Jenže Japonsko hrálo furt to svoje a proto na to doplatilo.Navíc když za stavu 2:2 zahrávají 30 vteřin před koncem proti Belgii roh,tak to musí u rohového praporku při jejich vzrůstu už prostě dohrát a zápas dovést do prodloužení.To byla v tomto zápase ta jejich závěrečná chyba tzv."třešnička na dortu"Něco podobného se stalo na MS 1966.Tam KLDR ve ČF vedla nad Portugalskem dokonce už 3:0!! A přesto nakonec Portugalsko vyhrálo 5:3.Jak se tenkrát napsalo,kdyby byli Korejci fotbalovými taktiky,tak se za stavu 3:0 stáhli do obrany a náskok by ubránili.Fyzicky na tom byli dobře.Oplývali rychlostí,bojovností a i nadšení jim nechybělo.Jenže oni taktizování neuznávali a ze své hry neslevili.Proto to nakonec mohlo Portugalsko zejména díky Eusebiovi otočit.Paralela se zápasem Japonsko-Belgie dost podobná.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele