MISTROVSTVÍ SVĚTA DVACÍTEK

14.11.2003, 22:58
Aktuality
V termínu od 27. listopadu do 19. prosince se uskuteční ve Spojených Arabských Emirátech Světový šampionát fotbalistů do 20ti let. Podruhé v řadě na něm bude startovat i Česká reprezentace. Její trenér Pavel Vrba oznámil 12.11. konečnou nominaci.

Před dvěma lety se dostala Česká reprezentace vedená Dušanem Fitzelem do čtvrtfinále. Celý turnaj tehdy jasně vyhráli domácí Argentinci se Saviolou a D´Alessandrem v sestavě. Nejlepší hráči této kategorie ale Českému týmu chybějí. Legionáři Svěrkoš (Monchengladbach), Trojan (Schalke) a Kolář (Anderlecht) už patří do 21-ky, slávista Lukáš Nachtman je zraněný. Češi podstoupí generálku na turnaj 23. listopadu v duelu s domácími SAE. Ve skupině C se potom střetnou s Austrálií, Kanadou a Brazílií. Začínají s Austrálií 28. listopadu, pokračují duelem s Brazílií 1.12. a skupinu končí s Kanadou 4.12.

V Českém výběru nechybí hráči, kteří již zakusili Gambrinusligový chlebíček, jako Jan Broschinský, David Limberský či Milan Petržela, který podal velmi dobrý výkon v zápase svého Synotu na Slavii. Atmosféru evropských pohárů již ochutnali Milan Zachariáš a Martin Latka ve Slavii nebo Tomáš Sivok ve Spartě. Nejlepším střelcem je zatím Ostravský Aleš Besta toho času na hostování v Žilině.

NOMINACE NA MS \"20\" V SAE

BRANKÁŘI

Michal Daněk (Baník Ostrava)
Tomáš Grigar (FC Vítkovice)

OBRÁNCI

Radek Dosoudil (Sparta Praha)
Roman Hubník (Sigma Olomouc)
Petr Knakal (Viktoria Plzeň)
Václav Procházka (Viktoria Plzeň)
Petr Šíma (Viktoria Plzeň)
Milan Zachariáš (Slavie Praha)


ZÁLOŽNÍCI

Jiří Bílek (Chmel Blšany)
Jan Broschinský (Slovan Liberec)
Martin Latka (Slavie Praha)
David Limberský (Viktorie Plzeň)
Milan Petržela (1. FC Synot)
Tomáš Sivok (České Budějovice)
Ladislav Volešák (Sparta Praha)


ÚTOČNÍCI

Roman Bednář (Mladá Boleslav)
Aleš Besta (MŠK Žilina)
Pavel Fořt (Slavie Praha)
Michal Hubník (Sigma Olomouc)
Emil Rilke (SFC Opava)

Autor: Radek Nosil

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Javier Saviola, Fabrizio Coloccini, Andrés D´Alessandro! To co předváděli na šampionátu před 2 lety bylo fantastické! Každého naprosto rozdrtili, hráli překrásný fotbal! Kéž bych tuhle sestavu mohl vidět zářit za 3 roky na vlastní oči na šampionátu v Německu!

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostro souhalsím,a myslim že i Aimar.Tihle jsou budoucnost Argentinského fotbalu!

Reagovat
antimadrista

Ale hlavně Saviola.

Reagovat
PJ

Hlavně Aimar, ten se prosazuje víc než Saviola. Ale od tebe sem ani nic jinýho nečekal :-)

Reagovat
antimadrista

Na minulim MS byl nejlepší Saviola, to nemůžeš popřít!

Reagovat
PJ

To je možný, ale od tý doby stagnuje a Barcu zrovna moc netáhne, kdežto Aimar je ve Valencii jednou z hlavních postav.

Reagovat
Mr.Jindros

taky jsem pro Aimara.......... ale tohohle nepresvedcis :-) hehe, jsem zvedavej kdyby Saviola prestoupil do Realu co by rikal pak :-) ale to je jen "kdyby" protoze na Real nema :-)

Reagovat
antimadrista

Real o něj měl taky zájem, takže klídek :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Argentina ma slusnou budoucnost ale velka konkurence bude italie a spanelsko...Portillo,Toress,Cassano....a zapomneli jste na cambiassa...

Reagovat
HOST*

Lidi, to je samá Argentina. Saviola nehraje nic moc, kdyby hrál třeba v Bayernu, tak hraje hovno!

Reagovat
HOST*Alesh

Souhlasím, v týmu jako je Barca i já bych se devadesát minut procházel po hřišti, dostal bych možná deset pasů.Devět bych zkazil. Jednou bych se možná taký trefil stejně jako ten váš Saviola. Cassano, Cambiasso, Toress..všichni tito mladici jsou mnohem lepší a větší bojovnici než pasivní Saviola. Na minulém šampionatu zářil, ale už je to nějakej ten pátek. Real o něj měl zájem?Hm, to sem fakt nevěděl.

Reagovat
antimadrista

Tak teď to víš.

Reagovat
HOST*Vitorio

Mas pravdu Alesh....kdyz ma za zady takovou zalohu,saviola,tak se mu to strili, videli ste jeho goly jak preskopirak uz jen diky postave nebude nikdy nejlepsi !!! A cambiasso ten nema chybku i cassano je v poho...nebo treba portillo hm ?

Reagovat
antimadrista

Právě kvůli jeho postavě je obdivudodný, že se dokáže bezproblému prosadit, nic s tim nenaděláte, je to novej Maradona.

Reagovat
PJ

Kdyby se bez problémů prosazoval tak by dával víc gólů... Novej Maradona to bejt může, o to se přít nebudem, ale zatim mu nesahá ani po kotníky.

Reagovat
HOST*Vito

Novej maradona ???? myslis toho rychlyho utocnika co napr : bral drogy,strilel po novinarich, dal gol rukou, je tlustej jak prase, ma tetovani castra a guevary a lze a machruje....doufejme ze saviola nebude novej maradona...jo dokaze se prosadit a je to zajimavy ale kdyz nastoupi proti lidem jako je Ferdinand, Juliano, Nesta , Cannavaro...tak je v hajzlu a dobry utocnik musi byt platny i pri standartkach,rozich atd...ne pri brejku.

Reagovat
antimadrista

Tak to trochu přeháníš ne? Ty si myslíš, že se nedokáže prosadit přes takový trapáky jako je Nesta, Ferdinand atd. ? Tak to se ale pleteš!

Reagovat
PJ

Trapáky jako Nesta a Ferdinand? Kdybys to náhodou nevěděl, tak to jsou dva z nejlepších obránců na světě. A Saviola je kdo? Možná bejval talent, ale teď neni nic než průměr.

Reagovat
antimadrista

Dovol abych se zasmál :-)

Reagovat
PJ

To se klidně zasměj, je to pravda. Kdyby Saviola nebyl průměrnej, ale lepší, tak by dával góly, ale on je nedává.

Reagovat
antimadrista

Ty to vždycky musíš nějak vokecat co.

Reagovat
PJ

To neni žádný okecávání, to je jednoduchá pravda. Tu ale ty nikdy nepochopíš...

Reagovat
antimadrista

To je možný.

Reagovat
HOST*vito

tak kdo je proto dobry obrance,jelikoz si zaujaty barcelonak tak urcite puyol,gabri ze ? nesta,juliano,thuram,ferdinand....sou dobri uznej v tuhle chvili spicka....saviola svou rychlosti a dravosti mozna je prechcal ale ne vickrat nez jednou proste by ho zarizli...fakta : barcelona - juventus, a vetsina zapasu barci s madridem. barcelon ma hodne perspektivni a zajimavy tym ale uznej te v lize to zatim za moc nestoji a dlouho nestalo a uefa ? nechme se prekvapit...prestan barce tak nadrzovat

Reagovat
smazaný uživatel

Savioly se musím zastat ačkoli se s antimadristou moc nesnesu! Nechápu proč nehraje tuto sezonu. V barce je to naprostá špička

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele