Mistrovství Evropy 2016 - shrnutí skupin (2/2)

24.06.2016, 22:02
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Ještě než zítra konečně vypukne vyřazovací fáze letošního Eura, pojďme si tu chvíli volna vyplnit podrobnějším shrnutím těch nejdůležitějších událostí skupinové fáze. Pokračujeme rozborem zbývajících tří grup: v déčku nás zklamali Češi, v éčku zase Švédové bez jiskry, a konečně u efka pějeme ódy na Maďary v čele s 37letým Gerou...

Za klíčovými jevy a výraznými postavami skupin D-F se ohlížíme konkrétně v šesti kategoriích: oproti našemu shrnutí této fáze mistrovství světa 2014 přibývá ještě sekce "nejhezčí zápas".

U každé skupiny jsme pro vás potom vybrali nejlepší jedenáctku, kde si své zastoupení zákonitě musel najít každý z účastníků. V diskuzi se ale samozřejmě těšíme na alternativní návrhy.

Pro tuto chvíli přejeme příjemné čtení!

Skupina D



zdroj: ČTK/ABACA


Klíčový okamžik: Ramosovo penaltové prokletí

Jeho penalta ze semifinále Ligy mistrů proti Bayernu dodnes létá po oběžné dráze, a Sergio Ramos mezitím navíc stihl ve španělském dresu neproměnit další dvě důležité desítky. Před třemi roky sebral Španělsku poslední naději na zvrat výsledku ve finále Konfederačního poháru s Brazílií - ještě víc ho však může mrzet neproměněný kop z utkání proti Chorvatsku. Subašić sice v době kopu rozhodně nestál na brankové čáře, ale i tak byla jeho penalta prostě a jednoduše mizerná. Bolí to o to víc, že kdyby Ramos proměnil, čekaly by Španěly v cestě do finále týmy jako Portugalsko a kupříkladu Polsko s Belgií. Tenhle los si však uzurpovali Chorvaté. Obhájce evropského zlata začne opáčkem posledního finále s Itálií, načež může před bojem o titul narazit i na Německo a Francii...

Nejhezčí utkání: Česko - Chorvatsko 2:2

Bláznivý zápas, který dlouho vypadal na absolutní propadák českého týmu. Dost možná vinou jednoho z nejslabších výkonů na dlouhá léta. Češi hráli ustrašeně, postrádali technickou kvalitu a hlavně totálně hořeli v defenzívě. Chorvatsko se snadno dostalo do vedení 2:0, i díky minele Romana Hubníka, kterou zakončil samostatným nájezdem Rakitić. Chorvaty však dostaly do kolen tři klíčové momenty. Po hodině hry přišli o Luku Modriće, takže ztratili dominanci uprostřed pole. Za další čtvrthodinu zafungovala geniální šajtle Tomáše Rosického a poslední přelomový moment způsobili vygumovaní fanoušci jižanů, kteří naházeli na trávník nejen světlice, ale i dělobuch. Psychicky podlomený soupeř českého týmu pak v nastaveném čase opět zachyboval a Tomáš Necid z penalty rozhodl o remíze 2:2.

Největší překvapení: Není třeba španělských dinosaurů

Vicente Del Bosque je znám tím, že rád sází na 'své' hráče, a to občas i na úkor kvality. Geniální, leč stárnoucí Xavi možná o fous přesluhoval, a takový David De Gea se stal regulérní reprezentační jedničkou teprve na letošním Euru. Do té doby se o porci minut musel dělit s Ikerem Casillasem, jenž mu, při vší úctě, v aktuální formě nesahá ani po kotníky. O to příjemnější překvapení je sledovat v ofenzivním trojzubci hned dvojici nových pušek, které před dvěma roky ani nebyly v nominaci na světový šampionát. Nolito září na levém křídle, zatímco Álvaro Morata je dost možná první typickou devítkou od Fernanda Torrese verze 2008, která hraje ve španělské reprezentaci prim. O to příjemnější překvapení je vědět, že Del Bosque měl možnost Moratu po nepovedeném duelu s Českem posadit. Neudělal to. Podržel ho a mladý střelec se mu odvděčil třemi góly ve dvou utkáních.

Největší zklamání: Vrba šeptání okolí nevyslyšel(a)

Z hrdiny psancem. Ze spasitele uvadající české fotbalové scény jejím katem. Kritika, která se strhla na trenéra české reprezentace Pavla Vrbu je nekompromisní a přísná - dost možná až příliš. Nicméně skutečnost, že Vrba na Euru se svým výběrem nepředvedl to, co od něj národ očekával, je zcela neoddiskutovatelná. A přitom jsme nechtěli příliš. Jen to, s čím jsme uspěli v kvalifikaci: neutuchající odhodlání, týmový výkon, bojovnost, a co je hlavní - odvahu porvat se i se silnějšími soupeři. Vrba však předem působil, jako by si přijel pro třetí místo, většinu pozornosti směřoval na poslední duel s Tureckem, a když už měl možnost v něm postup vybojovat, selhal dokonce i takticky. Za největší zklamání nicméně považuji výše zmíněný výkon s Chorvatskem (do 75. minuty). Těžko se dalo očekávat, že silného soupeře ofenzivně přehrajeme. Jenže Vrbův tým vypadal, jako by při přepnutí do útočné mentality zapomněl, že musí i bránit. Nehledě na to, že vpředu dlouho neukázal prakticky nic.

Hrdina: Ivan Perišić (Chorvatsko)

Modrić, Rakitić, Mandžukić... v takové společnosti není snadné vyniknout. Ivan Perišić ale prožívá životní turnaj a dost možná patří mezi tři nejlepší hráče základních skupin. Levou stranu chorvatské ofenzivy má dokonale pod palcem a je také nejproduktivnějším fotbalistou týmu. Proti Turkům ještě nastřelil pouze brankovou konstrukci, Petra Čecha však už překonal a to nejlepší si schoval na šlágr se Španělskem. Nejprve nahrál na gól Kalinićovi, pak sám brankou rozhodl o vítězství 2:1 a navíc Juanfranovi zamotal hlavu hned čtyřmi úspěšnými průniky.

Zoufalec: Hakan Çalhanoğlu (Turecko)

Už před turnajem o něm Fatih Terim prohlásil, že ho do základní sestavy staví především (nebo jenom?) kvůli standardním situacím. A ne, nebyla to legrace. Pro jednoho z nejlepších záložníků Bundesligy příjemná zpráva a ohromná vzpruha, že? Hakan Çalhanoğlu však hloupé řeči svého reprezentačního trenéra nedokázal vyvrátit a mizernými výkony mu dal dokonalou příležitost, aby i na ty přímé kopy posílal radši třeba Selçuka İnana nebo Ardu Turana. Se Španělskem byl stažen o půlce, proti Česku už raději nehrál vůbec a 18letý Emre Mor místo něho působil nesmírně svěže. Šikovný středopolař Bayeru Leverkusen v reprezentačním dresu strádá, během tří poločasů stačil pětkrát vystřelit, ale zařízení ani jednou netrefil. Za celou dobu se mu povedl jediný úspěšný průnik, zatímco hned pětkrát o balón přišel.

All stars (4-3-3): Petr Čech (Česko) - Darijo Srna (Chorvatsko), Tomáš Sivok (Česko), Gerard Piqué, Jordi Alba (oba Španělsko) - Ozan Tufan (Turecko), Luka Modrić (Chorvatsko), Andrés Iniesta - David Silva, Álvaro Morata (všichni Španělsko), Ivan Perišić (Chorvatsko). Trenér: Ante Čačić (Chorvatsko).

Skupina E



zdroj: ČTK/ABACA


Klíčový okamžik: Éderův individuální průnik navzdory všemu

Bizarní zápas hned z více pohledů. Italové jsou notorickými experty na nevyhrávání při svých druhých turnajových vystoupeních, tady je přitom proti Švédům až v závěru spasil možná nejméně oblíbený člen kádru, který navíc v první půli toho samého duelu nebyl schopen zkompletovat ani jednu přihrávku, a obecně vypadal do počtu. Právě jeho dravé sólo z 88. minuty nicméně všeobecné trápení přeci jen protrhlo a ve výsledku mělo vlastně výrazný vliv na celkové dění ve skupině. Italové už vzápětí měli jistotu prvního místa, takže proti Irům nepokrytě šetřili opory, a možná i proto nakonec byli ostrované schopni zajistit si proti nesladěným Azzurri vlastní postup do osmifinále.

Nejhezčí utkání: Belgie - Irsko 3:0

Svým způsobem dokonalý reprezentant jakéhosi trendu letošního šampionátu: rozhodovalo se až po přetrpění matné první půle. A Belgie přitom přesvědčila způsobem, na jaký u ní nejsme z velkých turnajů zvyklí. Sice to mohlo vypadat úplně jinak, kdyby rozhodčí správně posoudil dvojitý karate útok na Longa, nicméně vzápětí už to byla jízda - De Bruyne s Hazardem s přehledem tahali za ty správné nitky, Belgičané pod jejich dohledem vystřihli dva příkladné brejky, a ve finále si připsali na konto své nejvyšší vítězství na velké akci od dávného MS 1970 a debaklu slaboučkého Salvadoru (rovněž 3:0).

Největší překvapení: Světe, div se, Wilmots se (částečně) poučil

Po úvodním belgickém vystoupení na turnaji jsme si asi všichni sborově povzdychli. Stále ta samá Belgie: hráči operující mimo své preferované pozice, ucajdaný přechod do útoku, na hrotu neohrabaně působící Lukaku. Tvrdohlavý Marc Wilmots vypadal, že je připraven si podržet nálepku kouče, který ze své 'zlaté generace' nedokáže dostat maximum. Jenže pro druhé utkání se něco změnilo. Po 13 soutěžních zápasech si za Belgii opět kopl Mousa Dembélé, De Bruyne se od pravé lajny přesunul na svou oblíbenou desítku a pravou stranu nově obhospodařovávali (čistokrevný!) bek Thomas Meunier s křídlem Yannickem Ferreirou. Efekt byl znatelný a téměř okamžitý: Meunier po přestávce centroval na branku Witsela a třetí gólovou akci zase obranným zákrokem nastartoval. Snad poprvé na velké scéně Wilmotsova Belgie vypadala, že má nějakou tvář a silnou stránku - hbité protiútoky. Achillovy paty dál zůstávají nevykořeněné, ovšem kritizovaný trenér alespoň ukázal, že je schopen nějaké té sebereflexe. A to při jeho namyšlených výrocích nelze považovat za nic jiného než příjemné překvapení.

Největší zklamání: Hamrénova nelogická a neoblomná inspirace zlatou "21"

Tohle bylo neuvěřitelně frustrující. Švédské 4-4-2 na minulém Euru do 21 let sloužilo v podstatě k zamaskování nedostatku talentu; bylo založeno na tvrdé práci, všestrannosti, pokrytí ohromné plochy, a tedy jinými slovy... dopředu počítalo s absencí 'líného' génia typu Ibrahimoviće. To švédské 4-4-2 na tomto seniorském Euru vypadalo zoufale nefunkčně, ba nepřipraveně. Larssonovo driftování z pravého křídla do středu působilo spíš rušivě než zajímavě, obyčejně neposedný Forsberg byl naopak v prvních dvou utkáních vysloveně přikovaný ke své levé lajně, a střed pole si ve dvou zkrátka nevystačil - nezvládal tvořit a při větším tempu nestíhal ani zachytávat soupeřovy ataky. Zvlášť s přihlédnutím k prakticky neexistující spolupráci Ibrahimoviće s libovolným parťákem na hrotu se nabízí otázka: vážně to nešlo byť jen na chvíli přetočit na 4-3-3 s Durmazem na pozici ofenzivního záložníka? Ne že by to z kvalifikace nebylo ozkoušené. A ne že by na takový systém Ibrahimović nebyl zvyklý takřka ze všech svých klubových štací...

Hrdina: Robbie Brady (Irsko)

Když si v 85. minutě posledního zápasu naběhl na centr klubového spoluhráče Wese Hoolahana a přesnou hlavičkou nasměroval svou reprezentaci do osmifinále, internet propukl v hotové šílenství. Na Wikipedii mu byla okamžitě přidělena přezdívka "Ježíš Kristus" a popisek "Nikdo nemá blíž k bohovi". Na Twitteru právě on spustil čerstvou mánii , kdy se na pozadí slavných gólů uměle pouští refrén My Heat Will Go On, který má takové okamžiky činit ještě speciálnějšími. Robbieho Bradyho zkrátka na určitou chvíli zdánlivě oslavoval celý fotbalový svět - a dlužno dodat, že si irští fanoušci svého hrdinu zas až tak neidealizují. Brady a zvlášť jeho ostré centry stabilně platili za tu nejobávanější irskou zbraň na turnaji, přičemž Martina O’Neilla nezklamal na levém beku, témže křídle, ba ani ve středu zálohy, kde za Norwich dosud nikdy nenastoupil.

Zoufalec: Marcus Berg (Švédsko)

S třicítkou na krku tohle měla být jeho poslední velká šance dokázat, že ono sedmigólové vystoupení ze zaprášeného Eura do 21 let nebylo žádnou náhodou. Od té chvíle uplynulo už sedm let, přičemž součástí minulé švédské party pro seniorské mistrovství Evropy Marcus Berg nikdy nebyl - ani v kvalifikaci, ani na závěrečném turnaji. Tentokrát byl od začátku roku 2015 právě on tím vyvoleným partnerem pro Zlatana Ibrahimoviće, solidní spolupráci z kvalifikace však ve Francii vůbec nedokázali obnovit. Bergovi se jakž takž vydařil ten poslední duel s Belgií, kdy párkrát zajímavě narážel spoluhráčům do palebných příležitostí, jako reálná hrozba pro soupeřovu branku se však sám nikdy neprezentoval. Střely si připsal všehovšudy dvě a jeho turnajový debut byl děsný vskutku po všech možných stránkách: s balonem se za 59 minut potkal jen 10krát, z toho třikrát ho zradila technika.

All stars (4-4-1-1): Thibaut Courtois - Thomas Meunier (oba Belgie), Leonardo Bonucci (Itálie), Andreas Granqvist, Martin Olsson (oba Švédsko) - Antonio Candreva (Itálie), Radja Nainggolan (Belgie), Wes Hoolahan, Robbie Brady (Irsko) - Kevin De Bruyne - Romelu Lukaku (oba Belgie). Trenér: Antonio Conte (Itálie).

Skupina F



zdroj: ČTK/Panoramic


Klíčový okamžik: Saevarssonův vlastenec ze závěru utkání s Maďarskem

Islanďané užuž směřovali za svým historicky prvním triumfem na velké mezinárodní akci, když jejich chystanou euforii v 88. minutě ještě o jeden zápas oddálila kombinace ojedinělé průnikové přihrávky Nagyho, přízemního centru Nikolicse a ve finále tak trochu nevyhnutelného vlastního gólu Saevarssona. Přitom nebýt tohoto výjimečného selhání zadní linie Islandu, skupinu patrně namísto Maďarů opanují právě Lagerbäckovi svěřenci, což by byl pro mnohé vlastně ještě o chlup větší šok.

Nejhezčí utkání: Maďarsko - Portugalsko 3:3

Zpětně musím zkonstatovat, že naplánovat si přípravu večeře zrovna na konec přestávky a začátek druhého poločasu tohoto klání ode mě nebyl zrovna nejmoudřejší krok. Od plotny jsem takto musel odbíhat hned třikrát, když Balázs Dzsudzsák ihned po obrátce dvakrát šťastně vracel Maďarsko do vedení, zatímco jeho úmyslům hrdě vzdoroval jistý Cristiano Ronaldo. Ten už v první půli krásnou uličkou nacházel skórujícího Naniho, aby posléze úřadoval převážně sám - nejdřív (z mírného ofsajdu) elegantní patičkou podruhé vyrovnával, a konečné skóre pak stanovil v 62. minutě hlavou po centru žolíka Quaresmy. Dále jen škoda, že se kouč Santos v závěru rozhodl spíš bránit bod s druhým štítem Danilem na place. Jinak toto utkání rozhodně disponovalo potenciálem přinést i ještě větší porci královské zábavy.

Největší překvapení: Storckova naplno zúročená sázka na mládí

Vědělo se o nich, čekali se v základu, ale že budou okamžitě regulérními tahouny podceňovaného mužstva, které opanuje svou skupinu, s tím se samozřejmě počítat nedalo. Řeč je o trojici Ádám Nagy, László Kleinheisler, Ádám Lang narozené v letech 1995, 94, respektive 93. Toho nejmladšího z nich jsem profiloval už v rámci předturnajového medailonku a on v žádném případě nezklamal; v jistém ohledu funguje jako 'Gerovy běžecké nohy' a na obrovském prostoru velice efektivně zametá, ale i tvoří hru. Kleinheisler s Langem jsou potom zvláštní případy. Druhý jmenovaný působil směrem dozadu z celé defenzivní řady Maďarska snad nejjistěji (a nerozhodil ho ani náhlý přesun na pravého beka), přestože ještě loni válel za průměrný Győr. Kleinheisler potom rozdíl dělal už v baráži jako člen rezervy Videotonu, a ačkoliv nyní nepatří k těm nejkonzistentnějším Maďarům, momentu překvapení se od něho dočkáte spíš než od Dzsudzsáka - viz Szalaiova trefa, která zlomila Rakušany.

Největší zklamání: Kollerova neschopnost vyždímat opory

Marcel Koller šel do turnaje s pověstí muže, který dokáže Rakušany přimět k synchronizovanému tahání za jeden provaz, a který ze svých nejvýraznějších individualit pravidelně dostává maximum. Ve Francii se bohužel jeho eskadra prezentovala spíš v opačném duchu. Arnautović zkraje prvního zápasu hezky vyzýval Alabu, a pak už pracoval hlavně jen na sebe. Úplně neschopný Harnik jako by se ještě sám ochotně zachumlal pod tlustou dekou v podobě sestupové sezony se Stuttgartem. A David Alaba je kapitolou samotnou pro sebe. Jako rozdílový hráč působil pouze v prvním a posledním poločase turnajové anabáze, kdežto v pasážích uprostřed se ztrácel až příliš vysoko ve hřišti - úvodem závěrečného duelu dokonce úplně nejvýše ze všech! Bez vcukuletu zraněného Junuzoviće nakonec Rakušané nevypadali zle pouze v druhé půli zápasu s Islandem, kdy vedle sebe fungovali dva svěží ročníky 1994 a o dva roky starší Alaba. Tak že by dál vedla cesta právě tudy, skrze Sabitzera se Schöpfem? Koller takovou variantu možná měl naplno prubnout už dříve. Nebo spíš určitě.

Hrdina: Zoltán Gera (Maďarsko)

Dnes už se to zdá podivné, ale před turnajem Zoltán Gera neplatil zrovna za veterána, ke kterému by celé Maďarsko vzhlíželo podobně jako Češi k Tomáši Rosickému. Ačkoliv jde o finalistu Evropské ligy s celou dekádou zkušeností z anglické Premier League, na tomhle šampionátu si od něho nikdo příliš nesliboval. Když jsem se na něho před turnajem ptal korespondenta ESPN Tomasze Mortimera, odměřeně mi odvětil, že ačkoliv v sobě Gera stále má nějaký ten krásný gól, na všechno už potřebuje příliš času, pomalu se pohybuje i myslí a z jeho přihrávky se vytrácí jistota. Jak odlišný obrázek se nám ve Francii naskýtá! Pro turnajový debut s Rakouskem Gera svůj tým inspiroval sedmi obrannými zákroky, proti Islandu působil jako spolehlivý dispečer se třemi vytvořenými šancemi na kontě a na Portugalsko si schoval i jednu utěšenou petardu zpoza vápna. Sedmatřicetiletý 'důchodce', který už na takové tempo neměl stačit, nakonec od začátku naskočil do všech tří střetnutí, zatímco mladíci Kleinheisler s Nagym napotřetí odpočívali. To je asi všeříkající.

Zoufalec: Aleksandar Dragović (Rakousko)

Po třech sezonách v Dynamu Kyjev už před turnajem veřejně vyhlásil plán vysloužit si přestup do některé z předních západních lig, místo toho si však 25letý stoper na vrcholu sil řekl tak akorát o pár imaginárních pohlavků od trpících fanoušků. V prvním utkání dvěma žlutými fauly dopředu zmařil jakýkoliv rakouský pokus o comeback, a když se pak vrátil do sestavy proti Islandu, pro jistotu se škůdcem ukázal být ještě jednou. Namísto Alaby si v 36. minutě nečekaně vzal pod patronát pokutový kop a nastřelenou tyčkou opět jako by sabotoval rakouskou snahu o umazání manka. Ve druhé půli nakonec přeci jen prodal svou konstruktivní rozehrávku, to už nad ním ale kdekdo dávno zlomil hůl.

All stars (4-4-2): Hannes Thór Halldórsson (Island) - Ádám Lang (Maďarsko), Kári Árnason, Ragnar Sigurdsson (oba Island), Raphaël Guerreiro - André Gomes (oba Portugalsko), Julian Baumgartlinger (Rakousko), Zoltán Gera (Maďarsko), Birkir Bjarnason (Island) - Cristiano Ronaldo, Nani (oba Portugalsko). Trenér: Bernd Storck (Maďarsko).

Autor: Tomáš Daníček, Marek Ustohal

Komentáře (99)

Přidat komentář
Edgewalker

Maďaři

Reagovat
Kang & Kodos

Čech a Sivok v all-stars? No nevim...

Reagovat
fantomas

Lepší kandidáti?

Reagovat
Kang & Kodos

To nevim, třeba Chorvatsko se Španělskem jsem logicky neviděl. Čech nás proti Španělsku hodně podržel, ale jinak nic navíc. A ten druhej gól Chorvatska jde i trochu za nim. A Sivok nebyl špatnej, ale při prvním gólu Turecka mu Burák v klidu utekl a tak nějak bych čekal, že se najde někdo lepší.

Reagovat
fantomas

Se Sivokem mohl soupeři akorát Čorluka. A že Sivok nebyl špatnej, to mi přijde jako podhodnocení... Burak mu utekl, ale primární kolaps přišel na levý straně, a jinak bysme bez něho byli ještě víc k smíchu tam vzadu. Zákroků a přerušených akcí na poslední chvíli tam měl nespočet.

Mezi brankáři prostě nebylo z čeho. De Gea spíš zklamání, Babacanovi bych gól Modriće vyčítal spíš než ten gól Perišiće Čechovi, a Subašić by se dal snad akorát za tu chycenou penaltu, jinak v podstatě neměl práci, pokud se nemýlim.

Reagovat
Kang & Kodos

Okay, může bejt. Jenom bych nečekal, že po takový mizérii v takový konkurenci by se tam vešli dva Češi.

Reagovat
fantomas

Tak ta konkurence byla drsná všude jinde ve hřišti, jen ne na stoperu a GK no

Reagovat
db18

Reagovat
Azazelo RD

Čorluka by si to zasloužil už jen za tu obětavost, s kterou hrál.

Reagovat
Murtago

Sivok předvedl 2 hrubý chyby, to už bych tam radši viděl Čorluku.

Reagovat
smazaný uživatel

Čech s naprostým klidem, ale naše soupeře jsem moc neviděl..

Reagovat
smazaný uživatel

Nolito 30-ročná mladá puška?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Mike

mladičký Španěl Nolito

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Usty

omlouvám se

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
alcantara

Ten Lukaku Divat sa nanho je tak o 2 percenta mensie utrpenie, ako na Adama Nemca.

Reagovat
fantomas

Ať chceš, nebo ne, v tý skupině prostě nebyl lepší útočník. Pelle odehrál slušně jeden zápas, Éder možná jeden poločas, Švédové škoda mluvit a Long nabídl hlavně bojovnost. Lukakuovy dva góly proti Irsku a solidní výkon v poslednim zápase oproti konkurenci vypadají zdaleka nejlíp.

Reagovat
alcantara

Asi jo, v tej skupine bola podpriemerna uroven utocnikov. Hlavne prednosti a hviezdy Talianov su inde, o Svedoch skoda sa bavit. A Iri su podobna sed.

Reagovat
Murtago

Místo Nainggolana bych tam viděl spíš Hazarda

Reagovat
fantomas

Tak to my zas nejsme anarchisti tam v úvahu připadá leda Witsel.

Reagovat
Murtago

tak Candrevu do středu a Hazarda napravo

Reagovat
fantomas

To neodpovídá vůbec tomu, kde ti hráči působili reálně

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo hazardování s dobrým jménem EF

Reagovat
smazaný uživatel

lol Čech a Sivok kdo to psal proboha?!

Reagovat
Usty

Autor: Tomáš Daníček, Marek Ustohal

Ty neumíš číst a redakci se vysmíváš za skládání sestav?

Reagovat
Spasitel

No v D bol najkrajší zápas Španielsko-Chorvátsko a inak pekne prekvapili Maďari

Reagovat
Miguel19

Asi nejsem moc objektivní, ale místo Bruyneho bych volil Hazarda. I když je fakt, že snad všechny šance Belgie tvořil Bruyne

A ještě bych dal Witsela místo Nainggolana..

Reagovat
Rišan

Díky za perfektní článek - snad až na toho Čecha.

Reagovat
Pipo123

Hakan má ešte kopec práce pred sebou, to čo povedal Terim je docela pravda, jeho hru zdobia priame kopy, ale často aj v Bayere má hluché miesta a nie je vidieť, respektívne nedokáže spraviť nič navyše v zápase.

Reagovat
db18

Hakan má do nejlepších záložníků BL ještě hodně daleko...

Reagovat
spider_8

Místo Naniho bych dal Szalaie a ten Sivok je tam taky hodně na sílu. Ale beru, že nebylo moc na výběr a Ramosovi jste hodně spočítali tu penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

Čech

Reagovat
Murtago

A koho bys tam dal? Subašič, Babačan ani De Gea rozhodně nezářili.

Reagovat
smazaný uživatel

Subjektivně mi Subašič přišel lepší

Reagovat
fantomas

Vidiš, a my takovej subjektivní pohled berem. Bez " "

Reagovat
smazaný uživatel

Mně osobně teda Čech dost zklamal. Nepodržel nás tak jak bych od TOP gólmana čekal. Styl chytání proti Turecku: "ať jde střela kamkoliv hodím sebou o zem" a jeho výkopy si opravdu pochvalu nezaslouží

Reagovat
fantomas

Rozehrávka žalostná, ale tak tu on na úrovni TOP golmana neměl nikdy. A jak řikám - proti ESP určitě něco navíc přidal, jako jedinej golman ve skupině tehdy mohl nějakym způsobem aspirovat na MOTM, kór pokud bysme teda neinkasovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Babacan ti proti nam neprisel jako MOTM?

Reagovat
fantomas

Dyt skoro nic neřešil

Reagovat
smazaný uživatel

Strela Plasila? Daridy? Jistota pri vsech zakrocich?

Reagovat
fantomas

Všechno rutinní střely z dálky v podstatě. Čech měl těžší práci proti ESP.

Reagovat
kattos

Proti Spanelum to nebyl TOP gólman? Ani za jeden gól nemohl, přenesl tu formu z Arsenal do Česka, chytal dobře i proti Chorvatů.

Reagovat
fantomas

Tohle už je fakt křeč. Čech se prostě nedá nekritizovat co? Jako jedinej z těch golmanů v naší skupině se dal v jednom zápase prohlásit za MOTM (zpomezí svýho týmu teda), pod žádnym gólem taky neni vyloženě podepsanej... pro mě docela jasná rovnice.

Reagovat
Godwinson

Když už tak spíš ten Sivok, to je pěst na oko

Reagovat
smazaný uživatel

Cech a Sivok WTF?

Reagovat
Usty

Ty vole není ti už chvilkama trapně?

Reagovat
smazaný uživatel

Proc? Ze mi prijde totalni vysmech davat kohokoliv z naseho tymu do All stars?

Reagovat
Usty

Spíš mluvím o dětinským a nedůstojným způsobu tvých reakcí...opakovaně. Tady nejseš na novinkách.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Lepší

Reagovat
domingo

a precetl sis treba uvod toho clanku?

ty jses fakt tak blbej, ze kdyby blbost nadnasela, tak jses vzducholod

a navic jses kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Precetl jsem si to ted a jak to s tim souvisi?

Reagovat
domingo

v kazdy allstars je aspon jeden hrac z kazdyho tymu kazdy skupiny, v tom clanku je to napsany, takze bylo jasny ze tam nejakej cech bude, priste az budes cist text tak ho zkus i vnimat, ty hindenburgu

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice krasny. Ale to uz sis nastavil jako podminku ty sam.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Nekdo vas nutil davat do allstars cleny vsech tymu? Ne. Takze nevidim duvod, proc bych se vasenu vyberu nemohl vysmat.

Reagovat
fantomas

No tak je to naše pravidlo odpradávna - od doby, kdy tyhle shrnutí skupin děláme. A neni to naše pravidlo jen s ohledem na Čechy samozřejmě. Takže jo, normální člověk by se tomu asi nevysmál.

Reagovat
smazaný uživatel

To pravidlo je nesmyslny. A dat do allstars nekoho z cechu je proste k smichu. Ale ok, svadej to na moji hloupost nebo nepricetnost.

Reagovat
fantomas

Neni nesmyslný, je fér vyzdvihnout aspoň jednoho hráče i z toho nejhoršího týmu, nikdy to neni tak, že by tým byl složenej z naprostých nýmandů, a neni to tak samozřejmě ani u Čechů. Ohradit ses v klidu mohl proti Sivokovi, jako to tu udělalo už pár lidí před tebou, ale samozřejmě si to nemusel udělat jako malý děcko.

Reagovat
smazaný uživatel

Klidne si vyzdvihni jedinyho schopnyho hrace z tymu. Ale na to si udelej jinou kategorii. All stars jsou proste nejlepsi na svym postu ze tri tymu. A sorry, ale Babacan byl lepsi, nez Cech. Sivoka nema smysl komentovat.

Reagovat
fantomas

Sorry, ale Babacan nebyl lepší než Čech.

Reagovat
smazaný uživatel

V pohode, je to tvuj nazor, kterymu ja se jeste zatim muzu vysmivat.

Reagovat
Harakan

Ty ses jednoznačně kapitán all-star týmu totálních hovad. Nechápu že kdykoliv z redakce má ještě sílu na tebe reagovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Harakan

Je ubohost, když mentál jako ty, co nikdy v životě nic nevytvořil a nikdy nevytvoří, neustále rejpá do práce ostatních. Běž a napiš vlastní článek, když za něco bude stát, tak ti ho v názorech a komentářích určitě vyvěsí. Možná se pak nebudeš cítit jako nula.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ale nejsem a ani nechci byt redaktorem. a co jsi udelal ty pro slovenskej rap?

Reagovat
Usty

můžeš se mu vysmívat, ale potom se nediv, že jseš za kokota

Reagovat
uff

Reagovat
Azazelo RD

Vzducholoď ve tvaru kokota.

Reagovat
Usty

Reagovat
Usty

Reagovat
fantomas

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Eric_The_King

Reagovat
veikko

Reagovat
ZB 07

Reagovat
TopinB

Reagovat
Hokaido

Reagovat
SunFells

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

dneska se poprvé v životě budu dívat na tři zápasy během jednoho dne...jsem borec?

Reagovat
Murtago

jen když přitom nebudeš chodit na záchod

Reagovat
Hokaido

Btw.:

"Yes, Radja smokes. It's a habit and a lot of people do it in France and Italy. I am not going to stop him if that's what he needs. I am flexible when it comes to matters like this. It's his body.

"I'm fine with it so long as he performs out there on the pitch. I always make sure he gets a room with a balcony, so he does not set off the smoke alarm.

Marc Wilmots

To je docela drsný, takhle otevřeně o tom mluvit.

Reagovat
Usty

Docela posun od zákazu vodění si manželek na pokoj

Reagovat
pepinho2

Aspoň bude mít Štěpán co říkat, pokud bude komentovat Belgii

Reagovat
SunFells

Hezky

Reagovat
smazaný uživatel

Kto vie, koľko ich dá za deň. (Polčas) Chlapci, keby ma hľadal Wilmots, išiel som na cigaretu

Reagovat
Hokaido

Četl jsem, že asi 6-7, což není nic hroznýho, ale nevím, nakolik je to pravdivý.

Reagovat
SunFells

Kolik jich vykouří Martin Hašek?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele