MINTÁL SI OPĚT ZLOMIL NOHU

29.01.2006, 14:14
Aktuality
Sezónu plnou zklamání prožívá Marek Mintál. Kvůli zlomenině nohy vynechal velkou část podzimu a ani na jaře tomu nebude jinak. Král bundesligových kanonýrů v loňském ligovém ročníku si v utkání s Hamburkem poranil kotník a podle všeho se v letošní sezóně na trávníku již neobjeví...

Osudnou se 28letému fotbalistovi stala již třetí minuta zápasu. Mintál byl okamžitě převezen do nemocnice, kde se podrobil operaci, během níž mu lékaři zafixovali zlomenou kůstku kovovou destičkou. Norimberk nakonec i bez svého klíčového hráče zápas zvládl. Během druhého poločasu otočil zásluhou branek Saenka a Kiesslinga skóre ve svůj prospěch a připsal si na své konto v boji o záchranu veledůležité tři body.

Mintál i přes nevídané střelecké manévry v loňské sezóně nakonec v létě zůstal v Norimberku a měl být tahounem ofenzívy německého klubu. Jenomže už ve čtvrtém kole si zlomil nohu a kopačky neobul čtyři měsíce. Během zimní přestávky vykazoval slovenský reprezentant dobrou formu, o to víc může všechny fanoušky Norimberku mrzet jeho další zranění. "Jeho opětovná ztráta nám vše komplikuje. Marek v přípravě ukázal, jak moc je pro nás důležitý," posteskl si trenér Hans Meyer. "Přejeme mu brzké uzdravení," dodal dále.

Norimberku patří v bundesligové tabulce po osmnácti kolech patnáctá, tedy první nesestupová příčka. Klub, jehož barvy hájí také čeští internacionálové Jan Polák a Marek Nikl, zatím doplácí na špatnou střeleckou potenci. Dvacet nastřílených branek je zatím třetím nejhorším počinem, hůře jsou na tom v tomto ohledu pouze Wolfsburg (19) a Duisburg (16). Dvacet branek nastříleli i fotbalisté Schalke, ti však mají dnešní dohrávku na půdě Kaiserslauternu k dobru.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (12)

Přidat komentář
HOST*PUYOL

Velka skoda.Jednu sezonu je najlepsim hracom Bundesligy a druhu celu premarodi.Este ani 200 minut noedohral a dufam,ze zaver sezony stihne.

Reagovat
smazaný uživatel

dvakrat po sebe najlepsi strelec na slovensku, hned nato najlepsi strelec druhej nemeckej ligy a dalsi rok tiez tej prvej. ked sa pozriem na jeho postavu, tecniku, rychlost, pracovitost, tak tomu moc nechapem. ma snad dve dobre vlastnosti a pozrime sa ...

Reagovat
HOST*

tak koller má ty vlastnosti možná 3 a je nejlepší střelec repre čr v historii i když teď mu to zrovna moc nepálí..

Reagovat
smazaný uživatel

tak Koller je zase uplne o niecom inom, on vyska je unho matolko vyrazna, ze sa da nato hrat a da sa tym strielat gole.

Reagovat
HOST*Andy

Hmm... ale někdy stačí jenom čich, dobrá orientace a máš pravdu že Kollerovi hlavně výška. Ale i s ní má docela slušnou techniku, to musíš uznat. A Mintála je škoda, smůly kopec.

Reagovat
smazaný uživatel

ja nehovorim, ze nema techniku. ale tam kam sa dostal moze vdacit hlavne vyske a az potom ostatnym ..

Reagovat
HOST*Desteros

Já nevim mě se Mintál až tak nezdá sice golů v minulé sezoné nastřilel hodně,ale taky ty okolnosti.Chtěl bych ho vidět hrát v jiným týmu,škoda že nepřestoupil zajímalo by mě jestli by se uchytil.

Reagovat
smazaný uživatel

gukfg

Reagovat
HOST*PUYOL

Nekydajte na nho.

ROMINHO-typ postavy hraca hodnotis ako kladnu,ci zapornu vlastnost Ved hrac nanisticky,moze byt rovnako dobry,ako gigantisky.To dokumentuje kontrast hracov typu MESSI-KOLLER.Na postave nezalezi.

Techniku zlu nema,da sa.Urcite to nie je Ronaldinho,ale je to dobre.

JEHO GOLY-Takmer vsetky goly daval tvrdymi strelami spoza 16-ky,nie je to typ NITELROOY

A hrava v klube,ktory sa len brani,malo drzia balon a su malo casu za polovicou.A skvele sa zapaja aj do defenzivy.

Urcite patri medzi najlepsich hracov Bundessligy

A ktory iny zaloznik dal tolko golov co on???

NIKTO V EUROPE

Reagovat
smazaný uživatel

hodnotim snad nieco kladne alebo zaporne? maly hraci su vrtkejsi a castokrat dobry technici. Velky hraci sa casto pouzivaju do 16ky, dalsi su taky a taky, takze mne to je jedno. hovorim, ze co sa tyka postavy, tak Mintal nema ziadne vlastnosti, v ktorych by bol fyzicky v porovnani s ostatnymi lepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

a fakt nevies ci si myslis, ze Mintala nezhodnocujem. proste hovorim ako to je. ja to skor na nom obdivujem, lebo jeho hra je asi zalozena na mozgu

Reagovat
smazaný uživatel

Bez něho jsou prostě v háji, Norimberk se teď zvednul a měl na střed tabulky, bez něj však budou rádi, když se zachrání..

Mintál jim padl do taktiky, hra na brejky a tím pádem hodně času na střelu z poza vápna a to on uměl..

Jinak si myslím, že fyzické parametry jsou důležitý..Nevidím nic špatnýho na tom, že Koller těží ze své výhody maximum..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele