Mimořádná příležitost, říká Stöger o práci v Dortmundu

14.12.2017, 19:47
Aktuality
Hodně zajímavé měsíce za sebou má trenér Peter Stöger. Ten v minulé sezoně dělal divy v 1. FC Köln a s klubem došel až do Evropské ligy, nový ročník se mu ovšem nepovedl a začátkem prosince byl odvolán. Bez práce dlouho nezůstal, po několika dnech se mu ozvala Borussia Dortmund...

Dortmund letos skvěle odstartoval, následně se ale začal trápit a vše vyvrcholilo očekávaným vyhazovem Petera Bosze. Stöger podepsal kontrakt do konce sezony a začal výhrou v Mainzu, nyní na BVB čeká Hoffenheim a jeho trenér Julian Nagelsmann, o něhož má mít Borussia zájem na příští sezonu.

"Bylo domluveno, že se této práci budeme věnovat do konce sezony. Takový je můj postoj. Do té doby chceme být co nejúspěšnější. Pracovat šest měsíců v tomto klubu představuje mimořádnou příležitost. Julian Nagelsmann odvádí skvělou práci a to je vše, co na toto téma mohu říct," prohlásil 51letý kormidelník.

Stögerovi ve Vestfálsku asistuje Jörg Heinrich, který se vrátil do důvěrně známého prostředí. Barvy Dortmundu v minulosti úspěšně hájil a v roce 1997 byl u triumfu v Lize mistrů.

"Bylo to velké překvapení. V sobotu mi zavolali a požádali, zda bych další den ráno nemohl dorazit do Dortmundu. Nikdo se mě na nic neptal, raději mne požádali a jelikož se jedná o velkou sportovní lásku, nasedl jsem do auta a jel. Nikdy jsem si nemyslel, že k tomu dojde a o to větší to bylo překvapení. Pro tuto chvíli se jedná o dočasné angažmá, o delším jsme se nebavili. Pro tuto chvíli jsem nadšen z toho, že zde mohu být a pomoci," nechal se slyšet Heinrich.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hodně štěstí Peťo. Doufám, že z nás zvedeš tu deku

Reagovat
smazaný uživatel

Sympaťák to je, tak hodně štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

Umis si ho představit na stalo ?

Reagovat
smazaný uživatel

vedení se o něm vyjadřuje, že není pouze nouzovým řešením do konce sezony. Přitom ale pořád všude vykukují spekulace o tom, jak se snaží zlanařit Nagelsmanna, tak uvidíme.

Podle mě se vedení ze vší síly pokusí o Nagelsmanna, což je dobře, ale pokud se to nepovede a půjde po sezoně nahradit Juppa v Bayernu, tak si myslím, že Stöger zůstane. Jestli se teda dostaví i výsledky.. a sezona nebude úplný provar

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, to je reálný

Reagovat
Centrofixka

Už som si zvykol, že čo Aki zdementuje, tak to je pravda, Nagelsmanna určite riešia, ale podobne by som bol za Stogera aby zostal keď sa mu bude dariť, sympatický človek a s niečím mi pripomína Kloppa

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím,že už v minulosti Nagelsmann tvrdil že jeho snem je trénovat FCB, tudií nemyslím že k nám půjde po sezonně

Reagovat
Kucka

Reagovat
Centrofixka

Už sa to viacX o tom písalo, že pre Bayern je zatiaľ predčasná voľba, nevidím dôvod prečo by nechcel trénovať BVB

Reagovat
OnderCZ

Já myslím, že to vůbec předčasné není.

Reagovat
smazaný uživatel

Když by šel do Dortmundu, tak si pribouchne dvere do Bayernu. Rivalita.

Reagovat
vladino10

Medzi bayernom a dortmundom rivalita nie je..

Možno športová spočívajúca v tom "kto bude prvý", ale historicky tam nie je nič také ako medzi realom a barcelonou alebo dortmundom a schalke..

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund a Schalke to je derby, tam je ta rivalita vetsi. Ale mezi Bayernem a Dortmundem je urcite sportovni rivalita. Vim, ze hraci bezne chodi tam a zpatky, Sammer je taky z Dortmundu, ale o trenerovi co by sel z Dortmundu do Bayernu nevim.

Reagovat
vladino10

Hitzfeld

Reagovat
Rudnevs

+ Ribbeck, Lattek, Rehhagel, ale tí boli medzi Dortmundom a Bayernom ešte v inom klube

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Dost mi pripomina Radu, ked prichadzal do Sparty. Do konca sezony asi optimalna moznost, pretoze on v zasade ihned bude pracovat na zlepseniu defenzivy. Pretoze je to je defenzivny typ trenera a pre neho je najdolezitejsie neinkasovat. Potom sa ale ponuka otazka, co s utokom? Ja od neho cakam v buducnu to, ze ofenzivnym hracom najde pevnu rolu na ihrisku a nie kazdemu to moze sadnut. Skratka uz tam v tej hre nebudu casto k videniu spontanne momenty od ofenzivnych hracov ale jasne stanovena taktika. A to moze uskodit hlavne Jarmolenkovi a Pulisicovi..

Co pre neho bude a je dobre v podstate uz teraz je to, ze pocet bodov nie je nizky a klub stale ma na dostrel druhe a tretie miesto. Takze neprebera mancaft az v takych problemoch, aby nesplnil predsezonny ciel v podobe kvalifikovania sa do hlavnej faze CL o rok. On doteraz netrenoval podobne velky klub ako je BVB, pretoze Dotmund je oproti Austrii iny svet. Tlak na vysledky a vykony je niekedy az zbytocne prehnany, to je ale dan za uspesnu minulost. Aj z tohto dovodu nemusi jeho angazman byt uspesny. Neznizujem jeho stvorrocnu robotu u kozlov, ale to je pri vsetkej ucte ku nim len provincny klub, kde na vysledky timu nie je velky tlak. Som tiez zvedavy na jeho vztah so Zorcom..tam nemusi byt vsetko uplne ok, pretoze Stöger je neustupny typ trenera. Hlavne si myslim, ze si nenecha kecat do zostavy.

Reagovat
Rudnevs

Ono to ale neni len štvorročné pôsobenie v FC, on bol úspešný všade kde bol... Na jednu chápem, že po jednej výhre treba ostať nohami na zemi, ale mne osobne tam celkom sedí. Inak prečo myslíš, že je Stöger taký nekompromisný typ trénera?

Reagovat
stas87

Ano, bol uspesny, lenze v akej lige...BL je uplne o niecom inom. Ked to mam porovnat konkretne u nas, tak Juno na zaciatku bol hrac, co si celkom dost dlho zvykal na vyssi level futbalu. V Rakusku bol tahun Austrie a patril k nadpriemernym hracom, po zimnom prichode do Brem to tak slavne nebolo. A Kainz je este viac vymluvny priklad. V Rapide fakt klucovy hrac, ale u nas na zaciatku vobec nehraval a v aktualnej sezone sa na ihrisko dostal pri zraneniach konkurencie ako tym, ze by ich vytlacil vlastnym vykonom.

Vyraz tvare a vystupovanie pred novinarmi. Na prvy pohlad z neho clovek vidi sebavedomeho cloveka, ktory skratka rozhdone a dalej sa nediskutuje. Mozno je v kabine iny, ale taky z neho mam ja dojem. Takze s respektom hracov podla mna problem mat nebude. Ale toto vsetko su len moje subjektivne dojmy.

Reagovat
Rudnevs

Je to síce slabšia liga ako Bundesliga, ale aj tam sa Stöger dokázal vypracovať z Untersiebenbrunnu až do Austrie. V klube ako je BVB ešte nebol, ale to automaticky neznamená že neuspeje... no veď vlastne o tom taktiež píšeš, celkom pekná analýza, v mnohom súhlasím, akurát to vidím možno trochu optimistickejšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mönchengladbach

Zřekni své kolínské minulosti a pojď po sezoně do Gladbášku!

Reagovat
livefan

Je Nagelsmann vůbec reálný? Já měl za to, že půjde do Bayernu - tím spíš, že po sezoně taky budou hledat trenéra.

Reagovat
mayday

Býval nekompromisním bekem, vypadá i na nekompromisního trenéra.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele