Mignolet po posazení na lavičku: Musím myslet i na svou budoucnost

16.01.2018, 16:57
Aktuality
Simon Mignolet v tuto chvíli zvažuje, jak naloží se svou budoucností. Belgický brankář minimálně pro nejbližší dny prohrál bitvu o post jedničky mezi tyčemi Liverpoolu a není vyloučeno, že se z Anfield Road bude ještě v průběhu ledna stěhovat...

Belgický reprezentant letos odchytal většinu ligových zápasů, německý manažer Jürgen Klopp se ovšem na začátku roku rozhodl upřednostnit svého krajana Lorise Kariuse. Ten nastoupil k posledním dvěma soutěžním duelům a má možnost vybojovat si stálé místo jedničky Reds.

"Po všem, co se v letošní sezoně stalo, v tuto chvíli vím, kde jsem a situace je tak jasnější. Klopp mi to řekl osobně a upřímně. Samozřejmě nejsem spokojen, ale rozhodnutí trenéra musím vždy respektovat. Pak jsme hráli FA Cup proti Evertonu a po dlouhé pauze následovalo utkání s Manchesterem City. Měl jsem tušení, co se stane a to tušení bylo správné," nechal se slyšet Mignolet.

"Vždycky se snažím zůstat v klidu a potichu, v minulosti jsem se po těchto situacích stal silnějším. Ale zároveň musím samozřejmě myslet i na svou budoucnost. Mohu dělat jenom to, že se budu koncentrovat na tréninky a vydám ze sebe to nejlepší. Bude mi třicet let a blíží se mistrovství světa. Takhle to z mého pohledu zůstat nemůže, to je jasné. Nemohu ztratit další čas," uvědomuje si.

Mignolet kroutí v Liverpoolu svou pátou sezonu a zatím za klub v lize odchytal 155 utkání. Rozhodnutí o svém posazení na lavičku přijal v klidu, přestože některá média informovala o něčem jiném.

"Takové spekulace jsem také slyšel, ale nejsou pravdivé. Před deseti dny jsem s Kloppem mluvil po zápase s Burnley. V průběhu vánočního programu jsme se v bráně znovu prostřídali a už jenom to není pro brankáře ideální. V sobotu mi Klopp sdělil své rozhodnutí. Pochopitelně nejsem spokojen, ovšem žádná ostrá slova nepadla," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (477)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele