Meyer už si za Schalke nezahraje. Kvůli rozhovoru byl přeřazen do rezervy

30.04.2018, 19:48
Aktuality
Talentovaný záložník Max Meyer nedávno oznámil, že se bundesligovým Schalke nedohodl na prodložení smlouvy a po sezóně z klubu odejde. Nyní už je jisté, že si do konce sezóny ani nekopne. Vedení ho přeřadilo do rezervního týmu.

Dvaadvacetiletý fotbalista se zařadí do slušně dlouhé řady hráčů, kteří Schalke opustili bez finanční náhrady. V nedávné minulosti to byli třeba Joel Matip a Sead Kolašinac, po této sezóně odejde do Bayernu Mnichov bez odstupného také další záložník Leon Goretzka.

Definitivně svůj odchod z klubu oznámil Meyer minulý týden. Vedení klubu nyní vyslalo do světa zprávu, že za první tým už si odchovanec Meyer v této sezóně nezahraje. Kvůli rozhovoru pro deník Bild byl přeřazen do rezervy.

Co v něm Meyer pověděl? Pořádně se opřel do prezidenta klubu Clemense Tonniese a sportovního ředitele Christiana Heidela. Nelíbilo se mu především to, že především prezident klubu jeho odchod zdůvodnil touhou po vyšší vyplatě.

"O penězích to vůbec nebylo. Kdyby ano, tak bych přijal jejich vylepšenou nabídku nové smlouvy. Ale prostě jsem v Schalke nechtěl zůstat. Nechci už pracovat pod sportovním ředitelem Heidelem. Takhle prosté to zkrátka je," prohlásil Meyer.

"Nechtěl jsem o tom veřejně mluvit, ale taky už mě nebaví číst o sobě nejrůznější nesmysly," doplnil Meyer, který se nebál říct ani to, že se cítí být od klubu šikanován.

Proti tomu se klub ovšem důrazně ohradil. "Takové jednání a prohlášení nemůžeme tolerovat. Stejně tak falešná obvinění, která důrazně odmítáme," reagoval Heidel v prohlášení.

Meyer vynechal už víkendový zápas proti Mönchengladbachu, oficiálně kvůli zranění. "Byl jsem ale připravený od čtvrtka. Měl jsem s nohou problémy, ve středu jsem dostal ránu, ale už večer jsem byl u doktora a už mě nic nebolelo. Nebyl jsem zraněný. Ve čtvrtek před tréninkem mi ale trenér řekl, že si mám odpočinout, že trénovat nebudu a mám počkat do pondělí," prozradil Meyer.

Autor: Jiří Fišara / dailymail.co.uk, bild.de

Komentáře (50)

Přidat komentář
mojmira

"K situaci jsme se postavili profesionálně. Ani jedna strana nepoužila ani nepoužije nějaká špatná slova,"

Reagovat
Kucka

Reagovat
oli9

Schalke zas nic nevydělá...

Reagovat
smazaný uživatel

Na to dojedou jak BVB

Reagovat
h8_sfatto

politika Bayernu je stejně mírumilovná jako ta německá proti zadluženému Řecku ale součtem už BVB dohnali Matip,Goretzka,...v dnešních cenách 60-80mil.eur každý

Reagovat
TheTopFootbaler

Matip teda za 60-80 míčů ani dneska ani omylem.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke ma nemehla vo vedeni, ktore si nepriznaju chybu a tak radsej hadzu spinu na hracov

Reagovat
SpartaOvenka

Skvělý hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Ty týmy nedělají scauting ne. Tak ať ho střelí za dobrou cenu a koupí náhradu.

Reagovat
cologneFC

Nemôžu ho streliť za dobrú cenu, lebo mu končí zmluva a odíde zadarmo.

Reagovat
hightower

V zimě vole

Reagovat
gocii

Kdo by ho bral v zime za balik, kdyz v lete muzou mit zadaco?

Reagovat
Stannis Baratheon

tak si ho možná chtějí pojistit?

Reagovat
TheTopFootbaler

Nikdo netvrdí, že to bude balík, jen to bude nenulová částka.

Reagovat
Chlupatá máma

Timhle tempem Schalke brzo zkrachuje.

Reagovat
andrew96

No co, alespoň bude Schalke zase sympatičtější, až odejde.

Reagovat
Ferguson6

Hráčov pomaly za 200 mega dohromady zadarmo pustiť

Reagovat
db18

Ale mrzet je víceméně může akorát Goretzka.

Reagovat
Ferguson6

Tak za Kolasinaca by dostali nejakých 20-30, za Meyera aj Matipa pokojne okolo 40-50, vzhľadom na to, že všetci do PL, takže určite ich to mrzieť nemusí

Reagovat
db18

Tak Goretzka je jako jediný stál nějaké peníze, Kolasinac byl one-season (ani ne) wonder... ten by podle mne šel tak za 3-5 milionů (což za něj myslím mělo nabízet Juve). Meyer má podle mne pořád lepší jméno než jaké předvádí výkony a reálně bych to viděl na max. 15. Za Matipa možná... Choupo podle mne tak max 8.

Reagovat
smazaný uživatel

Já Bundesliga nesleduju, ale když jsem se díval na Stoke, tak nevím, co tam Choupo Matingovi mohli oni vidět

Reagovat
Juan Román Riquelme

Byl zadara

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to potom vysvětluje mnohé.

Reagovat
db18

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Fenri

Pojd mi

Reagovat
LeonardoUžoa

Chudacku miminko asi te budu litovat

Reagovat
smazaný uživatel

Kloppo konaj!!!

Reagovat
Bandita_Harry

nepotrebujeme trochu iny tip zalznika ? niekoho vyssieho silovejsieho ?

Reagovat
TheTopFootbaler

Potřebujete, nějakého lepšího Millera.

Reagovat
Bandita_Harry

Milner je najlepsi

Reagovat
TheTopFootbaler

Lol, Milner samozřejmě. Ale nejlepší teda fakt není, neříkej, že byste nechtěli Kantého. Ten by k vám sedl fakt dobře.

Reagovat
Bandita_Harry

Tak urcite, perfektny len by sme uz potrebovali aj hraca v ludskej velkosti lebo ten tim je priserne krpaty

Reagovat
TheTopFootbaler

Gigant Henderson ti nestačí? Jako někoho na hlavičky byste možná přivést mohli, ale Van Dijk z rohů celkem hrozí.

Reagovat
smazaný uživatel

Párkrát jsem jo viděl... a meh? I Sané v Shalke byl zajímavější. Jako není špatný ale ten hype?

Reagovat
LokoLFC

tvle tak Sané byl zajímavější než 99,9% hráčů

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

To zase... Neuer byl v Shalke zajímavější. Jako jo, Sané byl zajímavý hodně, ale příjemně mě překvapil jeho progres v City, myslel jsem, že na to hrát takhle dobře mít nebude.

Reagovat
db18

HSV dnes oznámilo příchod Manuela Wintzheimera Přijde zadarmo a v 25 zápasech ligy A-juniorů dal 26 branek, k tomu v 5 zápasech 4. ligy přidal ještě 4 branky. (a ještě 5 branek v 6 zápasech Youth League)

Ať se daří.

Reagovat
stas87

Chcu ist do buducej sezony s Arpom a Wintzheimerom? Je to fakt skoda, pretoze kludne mohol zamierit na hostovacku do 3.ligy a hral by pravidelne. Neverim tomu, ze v HSV bude mat dostatok herneho priestoru. Ak si spominas, v priebehu jari sme o nom hodili rec. Dost ma mrzi, ze ide prave tam. Snad to nebude dalsi z premarnenych talentov.

Reagovat
db18

Já v tomhle okamžiku úplně nevím, pro jakou soutěž ten tým skládají, ale je možný, že v případě sestupu by měli v útoku Arpa s Wintzheimerem a v případě udržení by Manu asi zamířil na hostování do 2. BL nebo 3. ligy.

Ale i kdyby v BL měli útok Arp - Wintzheimer, tak by to podle mne bylo lepší než teď s Woodem... Nevíš, jestli se Lasogga vrací nebo zůstane v Leedsu?

Reagovat
stas87

Tak som narazil na zaujimave info ohladne Lasoggu a HSV. V pripade zostupu hracom poklesnu mzdy o 30-40%. Lenze pre Lasoggu to neplati, ten by dostaval 100% toho, co ma v zmluve. Takze motivacia HSV bude taka, ze sa ho budu chciet zbavit a niekolko klubov z Anglicka uz o neho malo ci ma zaujem. Navyse, on sa zotrvaniu v Anglicku nebrani. A teraz snad aj vypadol zo zostavy ci len strieda. Posledny cely zapas odohal 2.3. a potom tam ma 19 ci 21 minut alebo 78...tak neviem co s nim Leeds chce robit. Je to z utocnikov ich najlepsi strelec.

Reagovat
Rudnevs

Vďaka Titzovi s Hoffmannom mám prvýkrát za poslednú dobu pocit, že HSV ide hore a celkom i verím, že tentokrát by to už pre hráča ako je Wintzheimer nemuselo byť “pohrebisko”...

Snáď sa bude hrať prvá liga i budúci rok, dobre to vystihol Lothar Matthäus - jediné, čo momentálne hrá v prospech Wolfsburgu, je ten dvojbodový náskok...

Vraj mal prísť i ten Mai, čo teraz občas dostáva príležitosti za Bayern. Spolu s Wintzheimerom boli na prehliadke Campusu a areálu HSV, ale nakoniev jeho príchod žiaľ nevyšiel.

Reagovat
db18

Uff, aspoň někdo... když už má odejít i Dorsch.

Reagovat
stas87

Takze Bittencourt do Werderu...nadseny nie som a este menej kvoli cene. Ako platit za hraca zo zostupujuceho timu nieco medzi 6-8 mega? To sa Baumann posral regulerne. Znamenat to moze to, ze opcia na Belfodila sa nevyuzije, Takze do buducej sezony by sme do ofenzivy asi isli s tymito hracmi:

Kruse, Johannsson, Bartels, Kainz, Rashica, Gondorf, Möhwald, Eggestein a mozno aj Schmidt.

Dvojica Kruse-Johannsson je ok. Viac casu uz musi dostat Eggestein, pretoze rezerva spadla z tretej ligy a on uz musi hrat dospely futbal. Je tam vela hracov na kridlo a to bude pravdepodobne dost velky problem to poskladat tak, aby si vsetci dostatocne zahrali.

Nerozumiem ale tomu, preco nahaname len hracov do ofenzivy a na defenzivu sa kasle. V lete pojde Bauer prec a ako nahrada tam je Friedl. Lenze ten nema skusenosti a ked hral namiesto Augustinssona, tak to smerom dopredu nebolo vobec dobre. Snad niekto do obrany pride cez letne okno. Vyhladovo musime premyslat nad nahradami za Gebreho a Moisandera. Obaja minimalne este jeden rocnik zvladnu v pohode, mozno aj dva. A za vykony v poslednych zapasoch by som jednoznacne posadil Veljkovica a na IV nech hra Langkamp a Moisander.

Reagovat
db18

Podle Weser Kurier se Bittencourt ještě nerozhodl.

Navíc jej spojují i s Hoffenheimem, Monakem a Tottenhamem... takže by mne hodně překvapilo, kdyby šel do Werderu - nejvíc bych věřil tomu Hoffenheimu.

Reagovat
Jardman

Tak na Monako to asi není a na Tottenham už vůbec ne

Reagovat
stas87

On si podla mna bude vyberat mezdi nami a TSG. Pre nich hra to, ze ma lepsich hracov a budu hrat v europe. Pre nas zasa to, ze cestu do zostavy bude mat u nas lahsiu a Baumann s Kohfeldtom sa za nim boli osobne pozerat. Ta cena je vysoka, aspon z mojho pohladu teda urcite. Hoffenheim ju zaplati v klude, takze ak pojde len o peniaze a nie sportovu vykonnost, tak nemame sancu. A on by prisiel ako nahrada za Gnabryho, nie?

Reagovat
Rudnevs

Jj, za Gnabryho chcú Bittencourta a za Utha chcú Finnbogasona.

Reagovat
stas87

To prve mi je jedno, to druhe ma mrzi. No nahradit Johannssona Finnbogasonom, nebol by som proti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele