Mexiko povede kolumbijský kouč Osorio

07.10.2015, 08:50
Aktuality
Nového kormidelníka našla mexická reprezentace. Po odchodu Miguela Herrery se uvolněného postu ujme kolumbijský kouč Juan Pablo Osorio, jenž má Mexiko dovést na mistrovství světa...

Herrera přitom s Mexikem vyhrál ceněný Zlatý pohár, následně však napadl novináře a posléze byl z funkce odvolán. Dočasně pak na lavičce stál Ricardo Ferreti z Brazílie.

Nová lodivod naposledy působil na lavičce São Paula, odkud nejdříve nechtěl odcházet, nakonec ale nabídce Mexické fotbalové federace neodolal. "Mohu potvrdit, že Juan Pablo Osorio odchází, aby mohl vést mexickopu reprezentaci," řekl prezident brazilského celku Juan Miguel Aidar.

Sám Osorio má před sebou jasný úkol - probojovat se s Mexikem na mistrovství světa 2018, které se bude konat na ruské půdě. "Upřímně, bylo to těžké rozhodnutí, protože opouštím jeden z největších klubů Jižní Ameriky. Dostal jsem ale přílšžitost vést národní tým s obrovským potenciálem," prohlásil Osorio. "Nemá to nic společného s penězi," dodal.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jak jsou na tom evropští kouči u jihoamerických repre? Díky

Reagovat
Kornovec

rekl bych, ze v soucasnosti zadni nejsou a v minulosti jich asi taky prilis nebylo. Skoda, ze pred MS 2014 neangazovala Brazilie Guardiolu, to by byla pecka

Reagovat
smazaný uživatel

Odhod Herrery je velka chyba..

Reagovat
smazaný uživatel

Uplne mi uniklo ze Herrera odesel. Jakto? Vyhodili ho nebo odstoupil?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele