Messi zůstane v Barceloně, smlouvu prodloužil do června 2021

25.11.2017, 13:18
Aktuality
Lionel Messi ukončil spekulace ohledně své další budoucnosti. Třicetiletý argentinský fotbalista bude i v následujících sezonách hájit barvy Barcelony, kontrakt původně platný do června 2018 prodloužil o další tři sezony...

"FC Barcelona a Lionel Messi v sobotu ráno podepsali nový kontrakt, který argentinskou superhvězdu v klubu udrží do sezony 2020/2021," prozradil dnes katalánský celek.

"Výstupní klauzule byla stanovena na 700 milionů eur. Díky tomu v době, kdy smlouva vyprší, třicetiletý útočník stráví v prvním týmu sedmnáct let," prozradila dále Barcelona.

Messi přišel do Barcelony v roce 2000 z domovského Newell's Old Boys a v prvním týmu debutoval v šestnácti letech v přátelském souboji s FC Porto, k prvnímu soutěžnímu utkání pak nastoupil o rok později a jednalo se o derby s Espanyolem.

Za Barcelonu celkem odehrál 602 utkání a v nich nastřílel 523 gólů. Pětkrát mu byl udělen Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu planety, se spoluhráči vybojoval celkem třicet trofejí a čeká na svou jubilejní 300. výhru ve španělské lize, dočkat se může zítra v případě, že si Barcelona odveze tři body z Valencie.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (324)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele