McEachran je budoucností Anglie, shodují se Pearce a Albrighton

10.02.2011, 18:51
Aktuality
Je mu teprve 17 a přesto patřil v úterním zápase anglické jedenadvacítky k těm nejlepším na hřišti. Dosud nastupoval za reprezentaci do 19 let, avšak šéf U21 Stuart Pearce si mladou naději povolal do svých řad a neprohloupil. Talent hráče Chelsea dokonce přirovnal k Jackovi Wilsherovi. Chválou nešetřil ani Marc Albrighton.

Záložník Arsenalu Jack Wilshere se do seniorské reprezentace Albionu dostal už v 19 letech, o podobné pozdvižení se teď postaral jeho o dva roky mladší nástupce Josh McEachran, jenž si vysloužil nominaci do jedenadvacítky. Kouč anglických juniorů Stuart Pearce si výkon mladého záložníka nemohl vynachválit a předpovídá mu velkou budoucnost. "Chelsea si ho velmi váží a nyní jsme mohli vidět proč."

"Je nesmírně šikovný s míčem, má ohromný přehled a schopnost najít ideálně rozběhnutého spoluhráče. Vždyť prakticky všechny kolmice přišly z jeho kopaček," pokračoval Pearce. "V Joshovi se skrývá opravdu mimořádný talent, stejně jako ve Wilsherovi. Mluví se o tom, že Anglie postrádá nadané hráče, jenže stačí se podívat na tyhle dva a může se nám dýchat zase o trošku lépe. Při hře mají lepší přehled, než já na trenérské lavičce," vysekl poklonu mladým Britům 48letý manažer.

"Pokud bude McEachran v podobných výkonech pokračovat, nebude dlouho trvat a usadí se v jedenadvacítce natrvalo. Pro mě už je to člen mého kádru, nicméně nominovat ho na lavičku a bránit mu tak v rozletu by bylo hloupé. Jestliže usoudím, že bude lepší nechat ho v U19, kde bude pravidelně hrát, nechám ho. V úterý zahrál báječně a bude-li takto hrát i nadále, může pomýšlet vysoko," zakončil Pearce.

Potřebu pochválit mladšího spoluhráče ze zápasu s Itálií cítil také záložník Aston Villy Marc Albrighton, jenž McEachranovo představení vysloveně "žral". "Předvedl skvostný výkon, první míč ztratil snad v 85. minutě. Je prostě úžasný, na ten věk má obdivuhodnou kvalitu," nadchl 17letý fotbalista Albrightona. "Vypadá, jako by byl balón částí jeho těla. Budoucnost bude patřit jemu, jsem jím unesen, stejně jako asi každý, kdo utkání viděl."

Autor: Marek Ustohal / skysports.com

Komentáře (381)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele